Rekisteröidy

7 mamua on vangittu törkeistä rikoksista

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

Re: 7 mamua on vangittu törkeistä rikoksista

ViestiKirjoittaja Vieras » To Joulu 06, 2018 7:54 pm

HELSINGIN SANOMAT

Politiikka

Sisäministeri Kai Mykkänen harkitsisi lakia, jossa törkeä lapsenraiskaus johtaisi jopa kansalaisuuden menettämiseen

Mykkäsen mielestä kansalaisuutta hakevilta pitäisi testata suhtautumista koskemattomuuteen ja tasa-arvoon.

Kuva
Kai Mykkänen (KUVA: Markus Jokela / HS)

Teemu Luukka HS
Julkaistu: 6.12.2018

Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok) mielestä Suomessa pitäisi vakavasti pohtia uusia ja tehokkaampia keinoja, joilla maahanmuuttajataustaiset saataisiin nykyistä paremmin sitoutettua suomalaiseen arvopohjaan.

Mykkänen sanoo, että hän voisi jopa harkita kansalaisuuden menettämistä tapauksissa, jossa kaksoiskansalainen syyllistyisi törkeään lapsenraiskaukseen.

Edustakunta alkaa juuri käsitellä lakiesitystä, jonka mukaan kaksoiskansalainen voisi menettää kansalaisuutensa, jos hän olisi syyllistynyt maanpetos-, valtiopetos- tai terrorismirikokseen. Ehto olisi, että rikoksen ankarin rangaistus olisi vähintään kahdeksan vuotta vankeutta tai tuomio olisi vähintään viiden vuotta ehdotonta vankeutta.

”Tiedän, että tämä on herkkä kysymys, mutta minusta sitä voisi pohdiskella, voisiko lakia laajentaa niin, että kansalaisuuden voisi menettää törkeästä lapsenraiskauksesta, josta on saanut yli kuuden vuoden tuomion”, Mykkänen sanoo. ”Nyt käsiteltävänä olevaan lakiin se olisi varmaan liian iso muutos, mutta jatkossa tätä voi pohtia. Ilman kansalaisuutta kukaan ei tietysti voisi jäädä.”

Oulun poliisi epäilee, että kymmentä miestä epäillään kolmesta Oulun seudulla tapahtuneesta seksuaalirikoksesta. Epäillyt ovat poliisin mukaan tulleet maahan turvapaikanhakijoina tai kiintiöpakolaisina.

He ovat olleet Suomessa vuosia. Yhdessä tapauksessa seitsemän epäiltyä on vangittu samaan 15-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneista useista seksuaalirikoksista.

Mykkänen sanoo, että sekä kansalaisuuden hakemisvaiheessa että kotouttamisvaiheessa suomalaista arvopohjaa pitäisi korostaa enemmän.

Mykkänen sanoo testaukset voisi ottaa käyttöön esimerkiksi silloin, kun seuraavan kerran kansalaisuuslakia muutetaan. Hallitus on päättänyt aloittaa kansalaisuuslain uudistamisen, mutta tällä hallituskaudella lakia ei enää saada voimaan.

Mykkänen sanoo, ettei ole mitään järkeä alkaa testata vaikkapa Maamme-laulun sanoja tai ylipäätään liian monia asioita. ”Ei saa lähteä testaamaan sitä, mikä olisi oikeaa suomalaisuutta. Maamme-laulun sanoista saa vapaassa maassa olla mitä mieltä tahansa, mutta on olemassa myös asioita, joita ei voi hyväksyä.”

Mykkäsen mielestä tärkeintä olisi sitouttaa kahteen arvoon, ihmisten fyysiseen koskemattomuuteen sekä ihmisten tasa-arvoon.

”Ei minulla ole mitään omaa suosikkia, miten testaus tai sitouttaminen pitäisi tehdä, mutta fyysisestä koskemattomuudesta ja tasa-arvosta pitää ehdottomasti keskustella enemmän”, Mykkänen sanoo. ”Raiskauksiin syyllistyvät yhtä lailla kantasuomalaiset, mutta seksuaalirikoksiin ulkomaalaistaustaiset syyllistyvät suhteellisesti enemmän.”

Eduskunta käsittelee parhaillaan hallituksen esitystä, joka koventaisi seksuaalirikosten rangaistuksia. Oulun tapauksessa tekijöitä epäillään muun muassa lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä, josta enimmäisrangaistus on nykyään neljä vuotta.

Lakiesityksessä esitetään rangaistukseksi kuutta vuotta vankeutta. Esimerkiksi törkeästä lapseen kohdistuneesta raiskauksesta voisi uuden lain mukaan saada 12 vuotta vankeutta.

Toinen tiukennus tulee voimaan alkuvuodesta. Sen mukaan ulkomaalaisen voi karkottaa aikaisempaa nopeammin, jos hän on syyllistynyt Suomessa törkeisiin rikoksiin. Oulun tapauksessa yksi rikosnimike on törkeä raiskaus.

Mykkänen pitää keskiviikkona julki tulleita kahta bussihyökkäystä ”raukkamaisina ja törkeinä”. Tapauksissa bussiin matkustajana noussut henkilö oli yrittänyt saada ajoneuvon hallintaansa kesken matkan ja aiheuttanut vaaran kymmenille matkustajille.

Tapauksista tuoreempi tapahtui varhain keskiviikkoaamuna Uuraisilla Keski-Suomessa ja aiempi tapaus tiistaina Loimaalla Varsinais-Suomessa. MTV:n uutisten mukaan miehet olivat kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita.

”Tällainen ei saa pesiytyä meille”, Mykkänen sanoo. Hän sanoo, ettei voi ottaa kantaa kyseisten henkilöitä koskeneisiin päätöksiin tai tutkintaan.

Eduskuntaa lähti keskiviikkona lakiesitys, joka mahdollistaisi karkotuksen vaikka henkilö olisi valittanut kielteisestä turvapaikkapäätöksestä. ”Valitettavasti valitustietä käytetään viivyttelytekniikkana ja tätä viivyttelyä pyritään nyt pistämään kuriin.”

Eduskuntaa lähti keskiviikkona lakiesitys, joka mahdollistaisi maasta käännyttämisen jatkamisen jos hakija tekee uuden turvapaikkahakemuksen ilman asianmukaista perusteita. ”Valitettavasti uusintahakemuksia käytetään myös viivyttelytekniikkana ja tätä viivyttelyä pyritään nyt pistämään kuriin.”

HS https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005923593.html

Vieras

Re: 7 mamua on vangittu törkeistä rikoksista

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Joulu 07, 2018 3:45 pm

ILTALEHTI

6.12.2018

Kuva

Koska tämä toimittaja on vaatinut apua aikuisten ulkomaalaisten miesten
raiskaamille Suomalaisille 10-vuotiaille lapsille?

Vieras

Re: 7 mamua on vangittu törkeistä rikoksista

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Joulu 07, 2018 5:09 pm

ILTALEHTI

Uutiset | Politiikka

Halla-aho: Facebook antanut estoja hänen Oulu-kirjoituksiaan jakaneille

Tänään klo 16:18

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan hänen Facebook-seinältään on poistettu Oulun lapsiraiskauksia käsitteleviä kirjoituksia.

Kuva
Jussi Halla-aho Porin Suomi-areenalla viime heinäkuussa. Jenni Gästgivar

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvostelee ankarin sanoin Facebookia. Halla-ahon mukaan Facebook on antanut ”kestoltaan mielivaltaisia bännejä” ihmisille, jotka ovat jakaneet hänen Oulun lapsiraiskauksista tekemiään päivityksiä.

– Päivityksissäni ei ollut mitään kyseenalaista. Niissä ei nimitelty vähemmistöjä eikä esitetty yleistäviä lausuntoja. Yhdellä päivityksellä oli yli 1 300 jakoa ja yli 5 000 tykkääjää, Halla-aho kirjoittaa Twitterissä.

Erikoisinta tapauksessa on Halla-ahon mukaan se, että Facebook ei ole antanut hänelle mitään sanktiota. Sen sijaan kyseiset päivitykset on Halla-ahon mukaan poistettu hänen seinältään.

Halla-ahon Facebook-seinällä on kuitenkin edelleen ainakin yksi Oulun lapsiraiskauksia sivuava kirjoitus, joka on kirjoitettu 5.12.

– Se ei ole mikään toimenpide, että todetaan tapahtumat "kauheiksi" tai "törkeiksi". Tämä on pelkkää puhetta, joka ei ehkäise vastaavia tapauksia.

– Se on toimenpide, että tällaiset henkilöt päästetään esteettä maahan, ja että heidän annetaan kulkea vapaana sekä turvapaikkaprosessin aikana että sen jälkeen. Hallitus on vastuussa siitä, että näillä henkilöillä on ollut mahdollisuus raiskata lapsia.

– Sekin olisi toimenpide, että turvapaikanhakijat ja kielteisen päätöksen saaneet henkilöt sijoitettaisiin paikkaan, josta heillä ei ole pääsyä jahtaamaan tavallisia ihmisiä. Esimerkiksi saareen. Tätä perussuomalaiset ovat esittäneet, ja esittävät edelleen, mutta Mykkäselle ja kumppaneille sellainen on ääriajattelua.

Samassa kirjoituksessa hän totesi, että pelkästään 2015 ja sen jälkeen saapuneet turvapaikanhakijat ovat raiskanneet, pahoinpidelleet ja tappaneet lukuisia suomalaisia.

– (Sisäministeri Kai) Mykkänen ja hallitus eivät ole tehneet mitään tämän ehkäisemiseksi, eivätkä tule tekemään jatkossakaan. Mykkänen puhuu vain siksi, että Oulun tapahtumat kuohuttavat oikeutetusti ihmisten mieliä ja vaalit lähestyvät.

Jos tviitti ei näy, näet sen täältä


IL https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6 ... 2d33631ec7

Vieras

Re: 7 mamua on vangittu törkeistä rikoksista

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Joulu 07, 2018 5:52 pm

Kuva


ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Enbusken kolumni: Keskustelu Oulun lapsiraiskauksista sen osoittaa - persut ja feministit, olette molemmat yhtä pihalla

Tänään klo 11:27

Persut ja feministit, teitä ei kiinnosta lapset tai naiset, teitä kiinnostaa valta, kirjoittaa Iltalehden kolumnisti Tuomas Enbuske.

Kuva
– Ihminen on siitä perverssi simpanssi, että koemme onnentunteita, kun saamme kokea olleemme
oikeassa, vaikka se tuottaisi suurta tuskaa viattomille, kirjoittaa Tuomas Enbuske
Jenni Gästgivar


Hävetkää kaikki saatanan viisastelijat. Oulussa on raiskattu lapsia, ja te alatte tehdä sillä politiikkaa ja esitellä omaa moraalianne ja omien hatarien maailmanselitystenne todenmukaisuutta. Hävetkää! Ja voimia näille lapsille ja uhrien vanhemmille.

Olin luullut, että feministi Kaarina Hazard (anteeksi feministit) oli jo vuosia sitten tehnyt pohjanoteerauksien piirinmestaruusennätyksen. Mutta ei. Hazardin suurin huoli oli se, että Oulun poliisi kertoi epäiltyjen raiskaajien olevan ulkomaalaistaustaisia. Ei siis se, että raiskauksia on tapahtunut.

Yhtä vastenmielisiä olivat naisten oikeuksien puolustamisen itselleen varastaneet ääliöt.

Naisasialiitto Unioni ei ole ottanut Twitter-tilillään, eikä missään muuallakaan, sanallakaan kantaa Oulun nuorten tyttöjen raiskauksiin. Ei sanallakaan! Sen sijaan siellä on oltu viime aikoina huolissaan siitä, että Yhdysvaltain ydinaseista pitää olla huolissaan. Venäjästä sen sijaan ei saa olla huolissaan, vaan ilmastonmuutoksesta. Sen lisäksi siellä on mainostettu naisen pimpin näköisiä heijastimia. Ei Unionia kiinnosta naisten asema. Sitä kiinnostaa vastakkainasettelu, vihan lietsominen ja oman katkeruuden purkaminen. He ovat siis viimein saavuttaneet saman kuin kaikki miesten hyvä veli -kerhot.

No niin. Nyt sitten siihen kaikkien sivistynyttä esittävien lempisanaan ”rakenteet”. Rakenteet tarkoittavat sitä, että maailma suosii valkoisia, länsimaisia miehiä. Siis sellaisia kuin minä. Tämä on totta. Hukuin kultalusikoihin, kun elämiä jaettiin. En tosin valinnut syntyä tällaiseksi, joten turha minua on siitä sen enempää syyttää. Mutta tiedostan etuoikeutetun asemani.

Mutta on se nyt kumma, että ne rakenteet loppuvat aina siihen. Aku Louhimiehen ja Lauri Törhösen tapausten yhteydessä puhuttiin koko ajan siitä, kuinka elokuva-alalla on syrjiviä rakenteita. Ja oli se Törhönen kuinka ällöttävä tahansa, niin hänen sekoiluistaan ei voi puhua samana päivänäkään kuin näiden Oulun lapsenraiskaajien (vaikka juuri tein sen edellisessä lauseessa). Oudosti ne elokuva-alan epäoikeudenmukaisuuksista möyhkäävät feministit ovat olleet ihan hiljaa Oulun kauheuksista. Ihmeellistä tekopyhyyttä.

Kun taas vasemmistolainen toimittaja Ari Lahdenmäki jäi kiinni raiskauksista ja Journalisti-lehti kertoi sen olleen systemaattista, yhtäkkiä kukaan toimittaja tai vasemmistopoliitikko ei ollut ikinä tuntenutkaan koko jätkää. Kaikki he olivat päätyneet Lahdenmäen kanssa ”vahingossa” samaan valokuvaan ihan samalla tavalla kuin persut päätyvät ”vahingossa” natsien tilaisuuksiin. Vasemmisto- ja toimittajaeliitti tietysti valehteli niin, että vaahto roiskui. Omia suojellaan ihan samalla tavalla lestadiolaispiireissä kuin Kallion Rytmi-baarissa.

No mutta puhutaan sitten niistä saablarin rakenteista.

Miksi ihmeessä tämä ”rakenteiden” logiikkaa katkeaa, kun aletaan puhua esimeriksi islamilaisesta kulttuurista tulevista miehistä? Miksei siellä voi olla samanlaisia naisia syrjiviä rakenteita kuin valkoisilla eurooppalaisilla miehillä? On täysin sallittua tehdä positiivisia yleistyksiä eri kulttuureista, sanoa että japanilaiset ovat kohteliaita, amerikkalaiset sosiaalisia ja suomalaiset mykkiä juoppoja (tuo on siis minusta kehu). Mutta jos näin voidaan tehdä, sehän tarkoittaa, että voidaan tehdä myös kielteisiä kulttuurisia yleistyksiä.

Ollaan nyt saatana edes kolme sekuntia älyllisesti rehellisiä. Tai edes kaksi. On aivan selvä tilastollinen fakta, että ulkomaalaistaustaiset miehet ovat todella yliedustettuja raiskaustilastoissa. Samoissa kulttuureissa nainen yleensä halutaan pukea säkkiin ja kieltää tältä samat oikeudet kuin miehiltä niin arjessa kuin oikeusistuimissakin. Ja kyllä se vaan on Kaarina Hazard ja muut niin, että maahanmuuttajat tekevät enemmän raiskauksia Suomessa. ”Raiskausrikoksiin syyllistyvien suuri osuus on maahanmuuttajien rikollisuuden selkeä erityispiirre kantaväestön rikollisuuteen verrattuna”. Missä noin sanotaan? Sitaatti ei ole persujen pikkujoulujen jatkoilta. Se on Helsingin yliopiston kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin viime vuoden rikostilanneraportista. Siinä teille rakenne.

20 prosenttia tilastoiduista raiskauksista on toki maahanmuuttajien tekemiä osaltaan myös siksi, että nämä arilahdenmäkien kaverit suojelevat kavereitaan.

Kolmesta seksuaalirikoksesta tuomittu syyrialaistaustainen mies vetosi juuri oikeudessa omaan kulttuuritaustaansa lieventävänä asianhaarana. Hänen mukaansa miehen ja naisen asema Suomessa ja Syyriassa on erilainen. Ja hän ei siksi tiennyt, ettei raiskausta saa yrittää. Näin hän siis todella sanoi. Hyvät yliopiston käyneet viisastelijat. Tässä teille rakenne, per se!

Mutta, mutta. Nyt kun luulette persuksi tai muuksi ääliöksi, niin ihan samanlaisia me länkkäritkin olemme. Prikulleen samanlaisia.

Me eurooppalaiset ja amerikkalaiset lennämme vuosittain Thaimaahan ja muihin Aasian maihin tekemään asioita, joita emme ikinä tekisi oman kulttuurimme naisille. Eurooppalaiset miehet menevät Aasiaan sikailemaan, käyttämään naisia ja lapsia seksuaalisesti hyväksi niin mielikuvituksellisella tavoilla ja sellaisella volyymillä, että siinä paukkuvat tilastot ihan samalla tavalla kuin muista kulttuurista tänne tulevien rikostilastoissa. Perheenisät, jotka kotona Euroopassa peittelevät omat lapsensa illalla nukkumaan, pitelevät saman ikäisiä lapsia Phuketisssa paikallaan, jotta voivat irstailla näiden vielä kehittymättömillä lapsenkehoilla.

HIV-pointin entinen vapaaehtoistyötekijä Tero Vuorimies kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa siirtomaaisännän elkein sikailuistaan Thaimaassa. Hän siis leuhki huorissakäynneillään niin, että olin vähällä oksentaa suuhuni. Toivottavasti joku tekee saman kaikkien kulttuurien lastenraiskaajille.

Välillä toivoisin Suomen sijaan eläväni muinaisessa Babyloniassa, jotta Hammurabin laki tulisi todeksi kaikkien näiden länsimaisten miesten kohdalla. Mieli omista siirtomaaisännän oikeuksista voisi muuttua, kun hengissä selvitäkseen viettäisi iltansa lihavan länsimaisen Pertin alla.

Ihan yhtä vähän ne lapset niitä miehiä haluavat kuin sinäkin.

Nyt joku siellä sanoo, että eurooppalaiset maksavat rahalla aasialaisille, että kyse on ihan eri asiasta. Ei ole. Ihan samasta on kyse, vaikka raha liikkuukin. Esimerkiksi eurooppalaisten järjestelmällinen lasten seksuaalinen hyväksikäyttö Aasiassa on sellaisen volyymin homma, että ei sitä yhtään sen kivemmaksi tee, että joku thaimaalainen sutenööri saa siitä rahat. Parittaja vie enemmän kuin Suomen verottaja vasemmistoliittolaisen märimmässä seksiunessa.

Vaikka paskakasan peittelisi viidensadan euron seteleillä, niin silti se löyhkää. Raha ei erota raiskausta raiskauksesta. Ne rahat päätyvät rahoittamaan lapsilla tehtävää raiskausbisnestä.

Olemme siis kaikki samanlaisia sikoja. Tässä loppuun muutama oleellinen pointti: Karmeuksia on helpompi tehdä ihmisiä kohtaan, joita ei tunne oman heimonsa jäseneksi. Karmeuksia on helpompi tehdä vieraalla maaperällä kuin omalla. Toisissa kulttuureissa suhde naisiin on törkeämpi kuin toisissa. Ja tämä on myös muutettavissa. Vielä 1990-luvun alussa Suomessa omaa vaimoaan ei voinut raiskata. Sellainen oli lakimme mukaan mahdotonta. 100 vuotta sitten naisella ei ollut oikeutta yksityisomaisuuteensa.

Ja lopuksi se oleellisin: Ihminen on aina syyllinen vain omiin tekoihinsa, ei minkään viiteryhmänsä.

Tämä pitäisi jokaisen muistaa. Siis samalla tavalla rasistiääliöiden kuin feministiääliöiden. Kun maahanmuuttaja ei ole syyllinen kaikkien maahanmuuttajien rikoksiin, niin samalla tavalla yksikään valkoinen eurooppalainen mies ei ole syyllinen toisten valkoisten eurooppalaisten miesten rikoksiin. Kollektiivisen syyllisyyden ajatus on kaiken pahan alku. Ja siksi olen tosi huolissani siitä, että siihen koukkuun ovat menneet sekä rasistit että hyvää tarkoittavat feministit.

Totta kai ihan yhtä ääliöitä olivat persut ja muut rasistit, joiden oli hankala peittää innostustaan siitä, että jotain näin kammottavaa oli tapahtunut. Persuhan saa eniten energiaa siitä, että joku maahanmuuttaja tekee jotain kamalaa. Ei ihmisiä kiinnosta näiden raiskattujen lasten kohtalo. Ihmisiä kiinnostaa, miten ehjänä se pitää heidän omaa, haurasta maailmankuvaansa. Ihminen on siitä perverssi simpanssi, että koemme onnentunteita, kun saamme kokea olleemme oikeassa, vaikka se tuottaisi suurta tuskaa viattomille.

Ennen Oulun tapausta kuumana käynyt keskustelu suostumuksesta ja raiskauksista sai persujen liittolaisilta lähinnä näsäviisastelua bylsimisluvasta. Kun Oulun tekijöiden taustat kerrottiin, somen alhaisin äärioikeistolainen runkkurinki laukesi nisujensa päälle ja poimi sen jälkeen rusinat suuhunsa.

Toivottavasti Oulun tekijät saavat ankarimman mahdollisen tuomion. Ja jos tuomio ei ole ankara, muista, että se ei ole tuomareiden vaan poliitikkojen syytä. Ja pidetään huoli, että niillä lapsilla on kaikesta huolimatta edessään upea tulevaisuus. Ja voimia lasten omaisille.

Juttua muokattu klo 15.00: korjattu Tero Vuorimiehen etunimi.

Tuomas Enbuske

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/697c ... 6f92570d69

Vieras

Re: 7 mamua on vangittu törkeistä rikoksista

ViestiKirjoittaja Vieras » La Joulu 08, 2018 2:15 pm

ILTALEHTI

Uutiset | Politiikka

Epäilty raiskausrinki, bussihyökkäykset... Sisäministeri Suomen haasteista: ”Järjestelmän tuotettava tänne vain ihmisiä, jotka täyttävät oleskeluluvan kriteerit”

Tänään klo 8:02

Sisäministeri Kai Mykkänen kuvaa Uuraisten ja Loimaan bussihyökkäyksiä raukkamaisiksi teoiksi.

Kuva
Sisäministeri Kai Mykkäsen mukaan ensi vuonna poliisin toiminnan painopistettä on tarkoitus siirtää
entistä enemmän ennaltaehkäisyyn.
Jenni Gästgivar


Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) pitää kulunutta viikkoa Suomelle vaikeana. Poliisi kertoi maanantaina vanginneensa seitsemän ulkomaalaistaustaista miestä epäiltynä törkeistä seksuaalirikoksista, joiden uhrina on ollut alle 15-vuotias suomalainen tyttö. Myös kahden muun alle 15-vuotiaan tytön epäillään joutuneen hiljattain seksuaalirikosten kohteiksi Oulussa.

Käräjäoikeus on vanginnut yhteensä kahdeksan miestä epäiltyinä viimeaikaisista seksuaalirikoksista Oulun alueella. Osa epäillyistä oli saanut Suomen kansalaisuuden, osalla on pakolaisstatus ja osa on turvapaikanhakijoita. Yksi kiinniotetuista vapautettiin, mutta häntä epäillään yhä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Keskiviikkona KRP tiedotti kahdesta tapauksesta, joissa noin 30-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen miesmatkustajan epäillään hyökänneen linja-auton kuljettajan kimppuun ja yrittäneen aiheuttaa onnettomuutta. Yksi tapaus sattui Uuraisilla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, toinen tapaus Loimaalla tiistaina iltapäivällä.

Poliisi tutkii parhaillaan, liittyvätkö tapaukset toisiinsa. MTV:n lähteiden mukaan epäillyt olisivat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen. Tapauksen tutkinnanjohtaja kertoi Iltalehdelle, että epäillyt miehet eivät ole Suomen kansalaisia, mutta molemmat asuvat Suomessa.

Kymmenet sivulliset vaaraan

Sisäministeri Mykkänen kuvaa bussihyökkäyksiä raukkamaisiksi ja tyrmistyttäviksi teoiksi.

– Tämä on minusta raukkamaista, että tällä tavalla asettaa vaaraan kymmeniä täysin sivullisia ihmisiä, mikä tahansa motiivi sitten onkaan, ministeri toteaa.

Mykkänen ei voi esitutkintalain vuoksi kommentoida epäiltyjen taustaa. Asiasta tiedottaminen kuuluu poliisille.

Sisäministeri pitää kahta asiaa Suomen suurimpina haasteina vuodelle 2019. Ensimmäinen on Mykkäsestä se, että Suomi pystyy varmistamaan turvapaikanhaun hallittavuuden kaikissa tilanteissa.

– Eurooppalaisella tasolla ratkaisut ovat olleet valitettavasti jumissa edelleen. Meidän täytyy auttaa hädänalaisimpia, mutta se ei voi tapahtua niin, että meille jäädään silloinkin, kun kriteerit eivät täyty.

Panoksia ennaltaehkäisyyn

Suomessa on tällä hetkellä vajaat 9 000 kertaalleen kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta.

– Meillä nyt paljon kielteisen päätöksen saaneita ja heidän täytyy pystyä poistumaan maasta. Jatkossa järjestelmän pitää olla sellainen, että se tuottaa tänne vain ihmisiä, jotka täyttävät oleskeluluvan kriteerit, Mykkänen katsoo.

Toinen keskeinen haaste tulevalle vuodelle on Mykkäsen mukaan se, että poliisin toiminnan painopistettä on siirrettävä aiempaa enemmän ennaltaehkäisyyn. Ministeristä on tärkeää tiivistää poliisin yhteistyötä sosiaali- ja nuorisotyöntekijöiden kanssa, jotta mahdollisiin ongelmiin puututtaisiin ajoissa.

– Että saataisiin napattua kiinni vaikkapa tällaisiin vaikeisiin vyyhteihin, niin kuin lasten hyväksikäyttö on. Siinä me tarvitsemme viranomaisten yhteispeliä, Mykkänen toteaa.

IL https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a ... c5adebad26

Vieras

Re: 7 mamua on vangittu törkeistä rikoksista

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Joulu 09, 2018 9:20 am

Päättäjiä ei kiinnosta pakolaisten tavallisten ihmisten lapsille tekemät seksuaalirikokset niin kauaa kun heidän omia lapsia ei raiskata.

Vieras

Re: 7 mamua on vangittu törkeistä rikoksista

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Joulu 10, 2018 5:33 pm

Wanted-virallinen pedofiilin metsästys alkaa huomenna

poliisi julkistaa kahdeksannen epäillyn kuvan huomenna

– On syytä olettaa, että hän on Suomessa, Kiiskinen sanoo.

mtv https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/oul ... gs.QfEMh7k

Vieras

Re: 7 mamua on vangittu törkeistä rikoksista

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Joulu 11, 2018 12:27 pm

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Poliisi julkaisi kuvan ja tuntomerkit Oulun seksuaalirikoksista epäillystä miehestä

Tänään klo 12:17

Rikoksesta epäiltyinä on kahdeksan henkilöä, joista Oulun käräjäoikeus on poliisin vaatimuksesta määrännyt tutkintavankeuteen seitsemän miestä.

Kuva

Vihjeitä ja havaintoja asiaan liittyen voi soittaa Oulun poliisin vihjepuhelimeen numeroon 0295 416 194 tai lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.oulu(at)poliisi.fi.

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/25af ... a3f7d7bc7f

Ari Savolainen

Re: 7 mamua on vangittu törkeistä rikoksista

ViestiKirjoittaja Ari Savolainen » Ti Joulu 11, 2018 2:59 pm

Kuva

100, - € kiinnijohtavasta vihjeestä!

Kuva

Kuva

Ari Savolainen

Ari Savolainen

Re: 7 mamua on vangittu törkeistä rikoksista

ViestiKirjoittaja Ari Savolainen » Ti Joulu 11, 2018 3:10 pm

Katos vaan, se olikin jo jäänyt kiinni...

IS Epäilty mies otettiin kiinni Saksasta https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005928806.html
Ari Savolainen

Vieras

Re: 7 mamua on vangittu törkeistä rikoksista

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Joulu 11, 2018 3:33 pm

HELSINGIN SANOMAT

Suomeen rekisteröitiin uusi maahanmuutto­vastainen puolue

Suomen kansa ensin -puolue haluaa sulkea rajoja ”luvatta tuleville”.

Kuva
Puolueen perustanut Marco de Wit Suomi ensin -mielenosoitusleirissä keväällä 2017.
(KUVA: Jukka Gröndahl / HS)


Mikko Paakkanen HS
Julkaistu: 11.12. 13:38


Suomen kansa ensin -niminen ryhmittymä on rekisteröity puolueeksi, kertoo oikeusministeriö tiistaina julkistamassaan tiedotteessa. Suomessa on nyt 18 rekisteröityä puoluetta.

Uuden puolueen tavoitteena on asettaa ehdokkaita ensi kevään eduskuntavaaleihin, tiedotti ryhmä lokakuussa, jolloin se ilmoitti keränneensä viisituhatta kannattajakorttia, jotka tarvitaan puolueeksi rekisteröitymiseen.

Puolue on kertonut vastustavansa ”haittamaahanmuuttoa, islamisaatiota ja Natoa”. Verkkosivullaan Suomen kansa ensin kertoo vaativansa muun muassa ”rajojen sulkemista luvatta tuleville ja jo tulleiden palauttamista”.

Puolue vaatii myös Suomen eroa Euroopan unionista ja yhteisvaluutta eurosta.

Suomen kansa ensin -puolueen yhteyshenkilöksi puoluerekisteriin on merkitty tamperelainen Marco de Wit. Hän oli Suomi ensin -ryhmän johtaja alkuvuonna 2017, kun ryhmä piti mielenosoitusleiriä Helsingin keskustassa.

Mielenosoituksen aikana Suomi ensin hajosi keskinäisiin kiistoihin. Tuloksena oli joukko ryhmittymiä, joista yksi perusti nyt puolueeksi rekisteröidyn Suomen kansa ensin -yhdistyksen.

HS https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005928715.html

Vieras

Re: 7 mamua on vangittu törkeistä rikoksista

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Joulu 12, 2018 8:33 am

MV-Lehti
11.12.2018

Oulun hyväksikäytöstä epäilty kotoutusprojektin maskotti

MV https://mvlehti.net/2018/12/11/oulun-hy ... n-maskotti

Vieras

Re: 7 mamua on vangittu törkeistä rikoksista

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Joulu 12, 2018 6:24 pm

ILTASANOMAT

Saksasta kiinni saatu seksuaalirikosepäily vangittiin poissaolevana – istunnossa nousi yllättäen esille yksi erillinen tapaus

Kuva
Käräjäoikeus käsitteli keskiviikkona myös kahden jo aiemmin vangitun miehen uudelleenvangitsemista.
Epäillyt miehet olivat istunnossa läsnä videon välityksellä Haukiputaan poliisivankilasta. Toinen epäilty
on 20-vuotias agfanistanilaismies. Hän peitti kasvonsa vangitsemisistunnossa.
(KUVA: Ville Honkonen)

Julkaistu: 12.12.2018


Käräjäoikeuden vangitsemisistunnoissa nousi yllättäen esiin yksi uusi seksuaalirikosepäily, joka on tapahtunut 7. lokakuuta.

Oulun käräjäoikeus on vanginnut Saksasta tiistaina kiinni saadun seksuaalirikosepäillyn. Samalla oikeus jatkoi kolmen muun Oulun seksuaalirikoksista epäillyn miehen vangitsemista.

Vangitsemiset liittyvät Oulussa syksyn aikana ilmi tulleisiin seksuaalirikostapauksiin. Laajimpaan tapaukseen liittyy useita maahanmuuttajataustaisia miehiä. Heidän epäillään käyttäneen hyväkseen alaikäistä oululaistyttöä usean kuukauden ajan eri asunnoissa eri puolilla kaupunkia.

Lisäksi tutkittavana on kaksi erillistä Tuirassa sattunutta seksuaalirikosta, joiden uhrina on kaksi alaikäistä tyttöä.

Yllättäen vangitsemisistunnoissa nousi esille vielä yksi erillinen tapaus, jonka tapahtumapäivä on 7.10.2018. Siihen liittyen käräjäoikeus jatkoi ulkomaalaistaustaisen miehen vangitsemista.

43-vuotiasta miestä epäillään törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies on vangittu ensimmäisen kerran 24. lokakuuta ja vangitsemista on jatkettu 23. marraskuuta.

Poliisi ehätti tiistaina etsintäkuuluttamaan yhden laajaan kokonaisuuteen liittyvän epäillyn, jota ei etsinnöistä huolimatta tavoitettu. Hänet saatiin kuitenkin kiinni tiistaina heti etsintäkuulutuksen julkaisemisen jälkeen. Mies ei ollut paikalla Oulun istunnossa, vaan hänet vangittiin poissaolevana.

Saksasta kiinni saatua 25-vuotiasta maahanmuuttajamiestä epäillään todennäköisin syin törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä.

Käräjäoikeus käsitteli keskiviikkona myös kahden jo aiemmin vangitun miehen uudelleenvangitsemista. Istunnot pidettiin yleisön läsnä olematta ja asiakirjat julistettiin salaisiksi.

Epäillyt miehet olivat istunnossa läsnä videon välityksellä Haukiputaan poliisivankilasta. Toinen epäilty on 20-vuotias agfanistanilaismies, jota avusti istunnossa iranilainen tulkki.

Nuorehko mies istui Haukiputaalla arkisen näköisenä vartijan kanssa. Hän peitti kasvonsa kuvaamisen ajaksi. Hänen avustajansa Jaana Piipari vastusti kuvausluvan antamista medialle.

Käräjäoikeus jatkoi miehen vangitsemista todennäköisin syin epäiltynä törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä. Teot ovat tapahtuneet 1.6. ja 29.10. välisenä aikana.

Toinen epäilty on 22-vuotias mies. Hänellä ei ollut tulkkia ja hän puhui avustajansa kanssa suomea. Käräjäoikeus jatkoi hänen vangitsemistaan todennäköisin syin epäiltynä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Teot ovat tapahtuneet 17.11.2018 Tuirassa.

IS https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005930021.html

Vieras

Re: 7 mamua on vangittu törkeistä rikoksista

ViestiKirjoittaja Vieras » To Joulu 13, 2018 6:30 pm

ILTASANOMAT

Oulun seksuaalirikosvyyhdessä jo neljä erillistä tapausta – käräjäoikeus jatkoi yhden epäillyn vangitsemista

Kuva
Käräjäoikeus jatkoi yhden Oulun seksuaalirikoksista epäillyn vangitsemista tänään. Epäillyn vieressä
asianajaja Jutta Wallén-Leino.
(KUVA: Ville Honkonen)

Julkaistu: 13.12.2018


Oulussa on paljastunut jo neljä erillistä tapausta, joissa kaikissa on uhrina alaikäinen tyttö ja teosta epäiltynä yksi tai useampia ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Oulun käräjäoikeus jatkoi torstaina yhden alaikäisen seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvän epäillyn vangitsemista. 23-vuotias mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1.6.-29.10.2018.

Mies oli vangitsemisistunnossa läsnä videoyhteyden kautta Raahen poliisivankilasta. Häntä avusti istunnossa arabian kielen tulkki.

Epäillyn asianajaja Jutta Wallén-Leino vastusti median pyytämää kuvauslupaa. Hän myös kertoi, että mies kiistää epäillyt teot.

Laajimmassa jutussa on kahdeksan epäiltyä, joiden kaikkien epäillään käyttäneen hyväkseen samaa alaikäistä oululaistyttöä. Tekoaika on 1.6.-29.10.2018.

Käräjäoikeus on vanginnut kaikki kahdeksan tapaukseen liittyvää maahanmuuttajataustaista miestä. Heistä osa on tullut Suomeen turvapaikanhakijoina ja osa pakolaisina.

Hyväksikäytön uhri on poliisin antaman tiedon mukaan alle 15-vuotias tyttö. Hyväksikäyttöepäilyt tulivat ilmi syksyn aikana viranomaisten kautta. Miehiä epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta ja osaa myös pahoinpitelystä.

Toisessa tutkittavassa tapauksessa epäiltynä on ulkomaalaistaustainen mies, jonka epäillään hyväksikäyttäneen alaikäistä tyttöä. Tekopäivä on 17.11.2018 ja paikkana on ollut Tuira. Teosta epäilty 22-vuotias mies on vangittu ja häntä epäillään todennäköisin syin törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kolmannessa tapauksessa epäiltynä on ulkomaalaistaustainen mies lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tekoaika on 17.11.2018 ja paikkana Tuira. Epäilty on päästetty vapaaksi.

Neljäs tutkittavana oleva teko on tapahtunut 7.10.2018. Epäilty mies on 43-vuotias ja uhri on alaikäinen tyttö. Mies on vangittu 24.10. todennäköisin syin epäiltynä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vangitsemista jatkettiin eilen 12.12.2018.

Oulun seksuaalirikosvyyhtiin kuuluu nyt neljä erilaista tapausta. Tapauksia yhdistävät uhrin alaikäisyys ja tekijöiden etninen tausta.

IS https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005931443.html

Vieras

Re: 7 mamua on vangittu törkeistä rikoksista

ViestiKirjoittaja Vieras » To Joulu 13, 2018 6:55 pm

Kuva

Raiskausrikokset: Sisäministeri ottaisi kansalaisuuden pois – ”Hyökkäys suomalaisten perusarvoja vastaan”

Ossi Kurki-Suonio
Luotu: 13.12.2018


Kuva
Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) väläyttää kansalaisuuden poistamista seksuaalirikollisilta. Nykyinen
hallitus ei ehdotusta kuitenkaan ehdi toteuttaa, sillä hallituksen lakiesityksessä kansalaisuuden poiston
mahdollistavat vain terrorismiin ja maanpetokseen liittyvät rikokset.


Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) katsoo, että suomalaisen oikeustajun mukaan törkeästä seksuaalirikoksesta voisi menettää Suomen kansalaisuuden. Seksuaalirikokset eivät kuitenkaan ole listattuna uudessa lakiesityksessä, jolla terrorismi- tai maanpetosrikoksiin syyllistyneiltä kaksoiskansalaisilta voitaisiin jatkossa viedä kansalaisuus.

”Kyllä viime viikkojen tapahtumat ovat saaneet allekirjoittaneen miettimään entistä enemmän sitä, miksi emme voisi myös antaa signaalia, että suomalaisten perusarvojen vastaan hyökkääminen johtaisi samaan tulokseen”, Mykkänen sanoo Uudelle Suomelle.

”Minun oikeustajuuni se mahtuisi, että kansalaisuus voitaisiin ottaa pois.”

Mykkänen kertoo, ettei hallitus tai sisäministeriö ole valmistelemassa asiaan täydentävää esitystä, jolla törkeitä seksuaalirikoksia lisättäisiin eduskunnalle annettuun lakiesitykseen. Esitys on siirtynyt jo eduskunnan käsittelyyn.

”Emme lisäesitystä tällä hallituksella ehdi tehdä. Se täytyy erittäin huolella tehdä. Mutta kannustin eilen eduskunnan isossa salissa hallintovaliokuntaa ja perustuslakivaliokuntaa tarkastelemaan myös sitä, voitaisiinko Suomen perustuslain ja kansalaisuutta koskevia kansainvälisiä sopimuksia tulkita niin, että esimerkiksi törkeä seksuaalirikos olisi hyökkäys Suomen perusarvoja vastaan”, sisäministeri sanoo.

”Silloin olisi kansallisen edun elintärkeä osa, että kansalaisuus voitaisiin tällaisessa tilanteessa ottaa pois.”

Mykkänen korostaa, että nyt eduskunnalle annettua esitystä on valmisteltu viime keväästä lähtien.

”Se on lähtenyt siitä turvapaikkapoliittisen ohjelman linjauksesta, että nimenomaan terrorismirikosten osalta kansalaisuuden poistaminen otetaan käyttöön.”

LUE MYÖS: Hollanti otti kansalaisuuden pois 4 jihadistilta – Tutkija: Suomenkin harkittava vakavasti

Eduskunnan valiokuntakäsittely ei takaa, että lisäys tulisi lakiesitykseen myöhemmin. Perinteisesti eduskunnassa on myös katsottu, että näin merkittävät ja oikeudellisesti vaikeat muutokset tulisi muutenkin valmistella hyvin etukäteen. Kansalaisuuden poistaminen terrorismirikoksen vuoksi ei sekään ole helppo uudistus, Mykkänen myöntää.

”Me olemme tyytyväisiä, jos perustuslakivaliokunta pystyy ja ehtii löytämään perustuslain tulkinnan tähän terrorismirikosten kohdalla. Jos samalla pystytään luomaan jo jonkinlaista tulkintaa, olisiko jatkossa mahdollista säätää lailla kansalaisuuden menettäminen törkeiden seksuaalirikosten kohdalla, niin vielä parempi”, sisäministeri toteaa.

Jos hallituksen esitys menee läpi, ei jatkossakaan kansalaisuutta voitaisi ottaa pois kuin sellaisilta rikollisilta, jotka ovat Suomen ja toisen maan kaksoiskansalaisia. Suomi on kansainvälisesti sitoutunut kansalaisuudettomuuden kitkemiseen, eli kansalaisuuden poistaminen ei saa johtaa tilanteeseen, jossa henkilöllä ei olisi minkään maan kansalaisuutta.

Sisäministeriössä on korostettu myös, että jos kansalaisuus otetaan pois, pitäisi henkilöllä olla riittävät tosiasialliset siteet siihen maahan, jonka kansalaisuus hänelle jää.

Tarkoittaako tämä sitä, että toisen polven maahanmuuttaja ei voi menettää Suomen kansalaisuutta?

”Ei se syntymäpaikkaa tai polvea kysy, että sikäli voi menettää. Mutta riippuu juuri siitä, minkälaiset siteet hänelle arvioidaan syntyneen toiseen kotimaahan. Mutta tässä on kieltämättä tällaisia rajoittavia piirteitä, milloin tätä voidaan käyttää”, Mykkänen sanoo.

US https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/267049 ... s-hyokkays

EdellinenSeuraava

Paluu » Pedofiilit, ahdistelijat ja muut seksuaalirikolliset K-18