Rekisteröidy

Tony Pihlstrom (Raiskaaja murhaaja

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

Tony Pihlstrom (Raiskaaja murhaaja

ViestiKirjoittaja Vieras » To Kesä 14, 2018 11:14 am

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Tammisaaren murhan esitutkinta valmis: ex-poikaystävä raiskasi ja murhasi naisen ja surmasi sitten itsensä - motiivina päättynyt suhde

Tänään klo 10:13

Koska avainasemassa olevat henkilöt ovat molemmat menehtyneet, poliisi ei ole kokonaan pystynyt selvittämään motiivia.

Raaseporissa Tammisaaressa tapahtui viime kesänä julma henkirikos, jossa sai surmansa vuonna 1997 syntynyt nainen.
Poliisi epäili murhasta naisen 20-vuotiasta entistä poikaystävää. Epäilty kuoli henkirikoksen jälkeisenä päivänä.
Poliisi on tutkinnassa selvittänyt tapahtumien kulun. Tapaus on poikkeuksellinen, sillä sekä uhri että epäilty ovat menehtyneet.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan Tammisaaressa viime kesänä tapahtuneesta henkirikoksesta.

Tapaus on poikkeuksellinen, sillä sekä uhri että murhaaja ovat molemmat menehtyneet. Mies surmasi entisen tyttöystävänsä tämän asuntoon 20. kesäkuuta vuonna 2017.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi löysi menehtyneen naisen Metsästystiellä Tammisaaressa. Poliisin mukaan oli heti todettavissa, että nainen oli joutunut henkirikoksen uhriksi. Epäilyksi murhaajaksi nousi välittömästi uhrin entinen poikaystävä.

Nyt valmistuneen esitutkinnan oikeuslääketieteellinen tutkimus vahvisti, että nainen oli menehtynyt teräaseella aiheutettuihin vammoihin. Tekovälineenä oli metsästysveitsi, ja se löytyi rikoksesta epäillyn tavaroista lähellä löytöpaikkaa. Rikoksesta epäilty entinen poikaystävä oli sitonut naisen ennen tekoa. Nainen menehtyi välittömästi.

Oikeuslääketieteellisen tutkimuksen lausuntojen sekä paikkatutkinnan perusteella toiseksi rikosnimikkeeksi on esitutkinnan aikana lisätty törkeä raiskaus. Poliisilla on todennäköisiä syitä epäillä naisen joutuneen myös seksuaalirikoksen uhriksi.

Naisen ruumiin löytymisen jälkeen 20-vuotiasta miestä etsittiin useiden poliisipartioiden voimin. Poliisin tietoon oli tullut, että mies oli ottanut aseita mukaansa lähdettyään kotoaan. Tarkastuksia tehtiin eri puolilla Suomea muun muassa Pohjanmaalla, Helsingissä ja Itä-Uudellamaalla. Poliisilla oli käsitys, että epäilty oli vaaraksi muille ihmisille.

Poliisi pyysi silminnäkijähavaintoja autosta, jolla miehen epäiltiin olevan liikkeellä. Silminnäkijä ilmoitti, että ajoneuvo oli löytynyt tyhjänä Svartbäckin alueelta Raaseporista. Ajoneuvo löytyi hylättynä metsätien varrelta.

Kuva
Paikalla suoritettiin poliisin teknistä tutkintaa. Epäilyksi surmaajaksi selvisi heti naisen ex-
poikaystävä.
MATTI MATIKAINEN


Motiivi liittyi eroon

Myöhemmin rikoksesta epäilty mies löytyi maastosta menehtyneenä. Miehen kuolemansyyn selvittämiseksi on tehty kuolemansyyntutkinta, eikä siihen liity poliisin mukaan ulkopuolisia.

Poliisi on tutkinnassaan saanut selville, että rikoksesta epäilty oli jo jonkin aikaa ennen tekoa käyttänyt huumeita, tarkemmin sanottuna kannabista. Rikoksesta epäilty oli oikeuslääketieteellisen tutkimuksen lausuntojen mukaan tekohetkellä kannabiksen vaikutuksen alaisena.

Koska avainasemassa olevat henkilöt ovat molemmat menehtyneet, poliisi ei ole kokonaan pystynyt selvittämään motiivia. Poliisin mukaan esitutkinnassa on kuitenkin saatu näyttöä siitä, että rikoksesta epäilty oli aikaisemmin uhannut vakavilla seurauksilla, jos osapuolten välinen suhde päättyy. Suhde oli kuitenkin päättynyt kuukausia ennen tekoa.

Menehtyneellä naisella oli uusi tuore suhde, johon hän halusi panostaa. Tätä asiaa rikoksesta epäilty ei todennäköisesti ole hyväksynyt. Poliisi on pystynyt asianosaisten viestittelyn perusteella myös vahvistamaan, että osapuolten välinen tilanne on muuttunut noin viikko ennen tapahtumaa. Siitä eteenpäin rikoksesta epäillyn viestintä on muuttunut välinpitämättömäksi ja vihamieliseksi.

Kuulusteluissa on myös selvinnyt, että vaikka rikoksesta epäiltyä ei mielletty sellaiseksi, niin hänellä oli äkkipikainen ja aggressiivinen luonne. Viimeisimpien vuosien varrelta on useamman henkilön toimesta tuotu esille useampi tapahtuma, jossa mies oli käyttäytynyt väkivaltaisesti tai uhkaavasti. Yksittäisinä tekoina ne eivät kuitenkaan olleet sellaisia, joiden perusteella olisi pitänyt pelätä tämänkaltaisen rikoksen tekemistä.

Koska rikoksesta epäilty on menehtynyt, asian tutkinta päätetään poliisin päätöksellä. Asia ei siis etene syyteharkintaan.

Kuva
Nainen löytyi menehtyneenä yksityisasunnosta. MATTI MATIKAINEN

HENNA KORKALA
henna.korkala@iltalehti.fi

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 0_u0.shtmlPoliisin julkaisema kuva

Kuva

mtv https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.qR_mq2Q

Vieras

Re: Tony Pihlstrom (Raiskaaja murhaaja

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Kesä 20, 2018 7:33 pm

MTV

Vamma muutti lupaavan maajoukkuejalkapalloilijan käytöstä – raiskasi ja surmasi ex-tyttöystävänsä: Teon jälkeen mies uhkasi äidilleen tappaa itsensä

Rikos │ Julkaistu 20.06.2018 19:11

Tasan vuosi sitten Raaseporissa tapahtui henkirikos, jossa kuoli 20-vuotias nuori nainen. Naisen entistä poikaystävää, 20-vuotiasta miestä epäiltiin poliisitutkinnassa murhasta ja törkeästä raiskauksesta. Tapaus ei koskaan edennyt syyttäjälle, koska epäilty surmasi itsensä henkirikoksen jälkeen.

Tapahtumat alkoivat selvitä vuosi sitten, tiistai-iltana 20. kesäkuuta, kun poliisipartio sai hätäkeskuksesta ilmoituksen kello 20.43 mahdollisesta itsemurhauhasta.

20-vuotias mies, joka MTV Uutisten tietojen mukaan oli maajoukkuetason juniorijalkapalloilija, laittoi illalla kello 19.37 Whatsappin kautta viestin äidilleen, jossa hän uhkasi tehdä itsemurhan.

Poliisipartio lähti heti ajamaan Hangosta kohti Raaseporia ja etsimään nuorta miestä.

Puhelin paikannettiin hätäkeskuksesta

Toinen poliiseista otti yhteyttä nuoren miehen isään saadakseen lisätietoa tämän taustasta ja uhkauksen syystä. Isä kertoi poliisille poikansa kertoneen aiemmin samana iltana, että hän aikoi mennä ex-tyttöystävänsä luo.

Isän mukaan mies oli ottanut kotoa mukaansa kaksi asettaan, jotka eivät olleet enää paikoillaan asekaapissa.

Vanhemmat olivat käyneet poikansa ex-tyttöystävän asunnolla, mutta kukaan ei tullut avaamaan ovea.

Hätäkeskus paikansi nuoren miehen puhelimen ja se paikantui Gammelbodan alueelle Tammisaaressa. Miehen ex-tyttöystävän asunto sijaitsi muutaman kilometrin päässä tältä alueelta.

Poliisipartio yritti etsiä miestä alueelta, mutta häntä ei löytynyt.

Asunnosta löytyi eloton nainen

Kello 21.13 poliisipartio sai päivystävältä komisariolta luvan tutkia miehen ex-tyttöystävän asunnon.

Kaksi poliisipartiota meni asuntoon iltakymmeneltä. Poliisit näkivät ovelta, että sängyssä makasi ihminen, mutta häneen ei saanut kontaktia. Paikalle kutsuttiin kolmas partio, ja poliisit menivät sisään. Sängystä löytyi eloton nainen.

Paikalle hälytettiin ambulanssi kello 22.16, mutta naisen pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään. Ensihoitohenkilökunta totesi hänet kuolleeksi. Nainen oli juniorijalkapalloilijan 20-vuotias entinen tyttöystävä.

Asunnossa aloitettiin heti tekninen tutkinta. Paikalle tuli lisää poliiseja Espoosta ja Lohjalta ja nuoren miehen olinpaikkaa ryhdyttiin selvittämään suuremmin etsijävoimin. Myös Rajavartiolaitoksen helikopteri osallistui etsintään.

Yön aikana miestä ei löydetty.

Poliisi pyysi miehestä havaintoja

Keskiviikkoaamuna 21. kesäkuuta 2017 Länsi-Uudenmaan poliisi antoi julkisuuteen tiedotteen, jonka mukaan se etsi miestä epäiltynä Raaseporin Tammisaaressa edellisenä päivänä tapahtuneesta henkirikoksesta. Poliisi julkaisi myös miehen kuvan, koska hänestä kaivattiin havaintoja.

Poliisi kertoi epäilevänsä miestä murhasta. Poliisin mukaan mies oli mitä ilmeisimmin aseistautunut ja hän voi olla vaarallinen.

Myöhemmin samana päivänä poliisi tiedotti löytäneensä miehen ruumiin. Poliisi löysi ensiksi auton, jolla epäilty oli liikkunut. Auton lähistöltä löytyi nuori mies kuolleena. Hän oli surmannut itsensä.

Ei hyväksynyt suhteen päättymistä

Epäillyn kuoleman vuoksi juttu ei koskaan edennyt oikeuteen, mutta poliisi tutki tapauksen ja esitutkinta valmistui viime viikolla. Poliisi epäili miestä murhan lisäksi naisen törkeästä raiskauksesta.

Poliisi tiedotti viime viikolla, että se ei ole voinut kokonaan selvittää teon motiivia, koska avainasemassa olevat henkilöt ovat kuolleet.

Esitutkinnassa löytyi kuitenkin näyttöä siitä, että epäilty 20-vuotias mies oli aiemmin uhannut entistä tyttöystäväänsä vakavilla seurauksilla, jos heidän suhteensa päättyy.

Pariskunnan suhde oli päättynyt jo kuukausia ennen surmatekoa, ja tapetulla naisella oli jo uusi suhde.

– Tätä asiaa rikoksesta epäilty ei todennäköisesti ole hyväksynyt, poliisi kertoi tiedotteessaan.

Olivat hyvin rakastuneita

20-vuotiaat nainen ja mies tapasivat toisensa lukion ensimmäisellä luokalla syksyllä 2013. He tutustuivat toisiinsa tytön lapsuudenkaverin kautta, kun tyttö tuli Pohjanmaalta vierailemaan ystävänsä luona Tammisaaressa.

Tyttö ja poika ihastuivat heti toisiinsa. He pitivät yhteyttä puhelimitse ja tapasivat joitakin kertoja ensimmäisen vuoden aikana. Nuori nainen kirjoitti sosiaalisessa mediassa tavanneensa "prinssin".

Toisena lukiovuonna, lokakuussa 2014 tyttö muutti pojan luo asumaan Tammisaareen ja jatkoi lukiota siellä.

Kaikki sujui alussa hyvin ja läheisten mukaan nuoret olivat onnellisia ja rakastuneita yhdessä.

Molemmat olivat kuitenkin vahvatahtoisia ja omapäisiä, joten heille tuli myös riitoja usein. Jossain vaiheessa suhteeseen tuli myös uskottomuutta.

Nuori mies loukkaantui

Jalkapalloa pelannut nuori mies sai polvivamman, ja sen myötä myös hänen käytöksensä muuttui.

Nuori mies oli tottunut saamaan aiemmin paljon huomiota urheilun kautta ja hän oli suosittu, mutta vamman jälkeen huomio väheni, kun hän ei pystynyt enää urheilemaan.

Tyttöystävä kertoi ystävilleen, että poika oli hukassa eikä hän tiennyt mitä tekisi. Poika alkoi myös käyttämään toisinaan kannabista.

Samaan aikaan myös nuorten parisuhde huononi. Pojasta tuli kylmä ja välinpitämätön.

Ylioppilasjuhlien aikaan keväällä 2016 nuorten suhde päättyi. Poika olisi halunnut jatkaa vapaassa suhteessa ja tapailla myös muita tyttöjä, mutta tytölle se ei sopinut. Suhde päättyi siihen.

Tyttö aloitti uuden suhteen

Poika ei halunnut tytön asuvan enää Tammisaaressa suhteen päättymisen jälkeen. He tappelivat paljon asiasta ennen kuin tyttö muutti takaisin Pohjanmaalle.

Nuoret pysyivät kuitenkin ystävinä ja jatkoivat yhteydenpitoa erosta huolimatta. Tyttö haaveili myös yhteenpalusta.

Vapun 2017 jälkeen nuori nainen ilmoitti kuitenkin sosiaalisessa mediassa, että hänellä oli uusi poikaystävä.

Muutamaa päivää myöhemmin tyttö kirjoitti entiselle poikaystävälleen, että hän toivoi heidän välien säilyvän entisellään ja sellaisina kuin ne olivat ennen kuin poika sai tietää hänen uudesta suhteestaan.

Tyttö kertoi välittävänsä edelleen pojasta enemmän kuin kenestäkään muusta. Poika vastasi, ettei mikään ollut enää kuin ennen eikä hän tiennyt miten selviäisi.

Poika ei hyväksynyt tytön uutta suhdetta, koska tuttujen mukaan hän rakasti edelleen tyttöä eikä halunnut tämän seurustelevan kenenkään muun kanssa.

Eivät päässeet irti toisistaan

Toukokuun 23. päivä 2017 nuori nainen muutti Vaasasta takaisin Tammisaareen.

Nuori mies ei pitänyt siitä eikä ymmärtänyt, miksi hänen entisen tyttöystävänsä piti muuttaa takaisin. Mies uskoi, että nainen härnäsi häntä tahallaan uuden poikaystävänsä kanssa.

Nuoret jatkoivat kuitenkin yhteydenpitoa. Esitutkinnassa kuultujen todistajien mukaan heillä oli vaikeuksia päästää irti toisistaan.

Nainen kertoi kaverilleen, että hän rakasti edelleen miestä, mutta he eivät vain voineet olla yhdessä.

Nuoret tapasivat toisiaan aivan loppuun asti ennen henkirikosta. Viimeisinä viikkoina nuori mies tuli naisen luo, kun tämän poikaystävä oli muualla.

Mies itki ja kertoi, ettei voinut elää ilman naista. Hän uhkasi tappaa itsensä, jos he eivät voi olla yhdessä.

Nuori nainen oli kuitenkin päättänyt panostaa suhteeseen uuden poikaystävänsä kanssa ja hän suunnitteli jo yhteenmuuttoa tämän kanssa.

Nainen odotti lomamatkaa

Joitakin päiviä ennen henkirikosta naisella ja miehellä oli riitoja. Mies hoiti välillä naisen koiraa ja koiran vaihtotilanteissa heille tuli sanaharkkaa.

Henkirikosta edeltävänä viikonloppuna heillä oli vielä viimeinen riita, koska nainen oli lähdössä uuden poikaystävänsä kanssa Italiaan lomalle.

Tekopäivänä nainen heräsi hyväntuulisena ja oli yhteydessä poikaystäväänsä, joka oli Helsingissä. Nainen odotti innoissaan heidän yhteistä matkaa.

Nainen meni normaalisti töihin ja illalla oli tarkoitus, että ex-poikaystävä tulee hakemaan hänen luotaan koiran hoitoonsa.

Töissä nainen kertoi työkaverilleen olevansa erityisen iloinen matkasta. Nainen oli päättänyt panostaa 110-prosenttisesti suhteeseensa, vaikka rakastikin vielä ex-poikaystäväänsä.

Mies lähti kotoa repun kanssa

Murhasta epäilty nuori mies oli vielä surmapäivänä alkuillasta kotona ja kaikki vaikutti olevan normaalisti. Miehen isä ja sisko olivat myös kotona. Mies katsoi elokuvan isänsä kanssa ja touhusi siskonsa kanssa.

Kun elokuva loppui, nuori mies meni huoneeseensa ja ilmoitti puoli seitsemän aikaan lähtevänsä moikkaamaan ex-tyttöystäväänsä. Lähtiessään hänellä oli reppu selässään.

Nuori nainen odotti kotonaan ex-poikaystäväänsä. Naisen oli tarkoitus lähteä vielä samana iltana Helsinkiin poikaystävänsä luo.

Puhelintaan nainen käytti viimeisen kerran kello 18.45. Ystävä lähetti naiselle viestin vielä kello 18.49, mutta tuota viestiä nainen ei enää lukenut.

Nuoren miehen puhelin paikantui puolestaan hänen omaan kotiinsa vielä puoli seitsemältä. Tuntia myöhemmin puhelin oli jo Gammelbodan alueella. Tällä välillä hän kävi ex-tyttöystävänsä luona ja surmasi tämän.

Kello 19.34 mies käytti viimeisen kerran puhelintaan, kun hän kirjoitti äidilleen viestin, jossa hän uhkasi itsemurhalla. Puhelin ei tämän jälkeen enää liikkunut mihinkään ja seuraavana yönä se sulkeutui.

Ystävillä huoli naisesta

Kello 20.21 miehen äiti ilmoitti hätäkeskukseen, että hänen poikansa oli uhannut tappaa itsensä eikä häneen saanut yhteyttä. Kotoa lähtiessään mies oli ottanut mukaansa kaksi asetta, joihin hänellä oli luvat.

Ystävät ja poikaystävä huolestuivat myös nuoresta naisesta, josta ei kuulunut enää mitään. Naisen ystävä kävi tämän asunnon ulkopuolella puoli kahdeksan jälkeen koputtelemassa, mutta ovea ei avattu. Sisältä kuului vain koiran haukkumista.

Naisen auto oli pihassa ja asunnon verhot vedetty alas.

Kello 21.20 ystävä meni uudestaan naisen asunnolle. Poliisit tulivat samaan aikaan kerrostalon pihaan. Pian tämän jälkeen nuori nainen löytyi kuolleena kotoaan.

Tekovälineet löytyivät repusta

Poliisi löysi nuoren miehen seuraavana päivänä, 21. kesäkuuta kello 12.24 Svartbäckin alueelta Raaseporista läheltä metsästysmökkiä. Mökistä löytyi toinen miehen aseista ja reppu, jonka sisällä oli lompakko, metsästysveitsi ja teippirulla.

Teippiä mies oli käyttänyt naisen sitomiseen. Poliisin mukaan mies sitoi entisen tyttöystävänsä kiinni asunnossa ja tappoi hänet metsästysveitsellä.

Poliisi totesi esitutkinnassa, että nuori mies oli mustasukkainen entisestä tyttöystävästään, mutta nainen ei silti pelännyt miestä.

Mies oli kontrolloiva ja suojeleva naista kohtaan, ja välillä hän oli tarttunut naisesta myös fyysisesti kiinni. Tällaista kohtelua hän pyysi kuitenkin aina anteeksi.

Esitutkinnassa kuultujen parin tuttujen mukaan nainen ja mies provosoivat toisiaan ja tekivät toisensa tahallaan mustasukkaisiksi. Nainen onnistui tässä paremmin ja miehen oli vaikea sietää sitä, koska hänen kerrottiin olleen huono häviäjä.

Mies oli sanonut, ettei hän kestä nähdä naista toisen miehen kanssa.

Mies uhkaili naista ennen tekoa

Loppuaikoina miehen mustasukkaisuus muuttui entistä pahemmaksi ja hän halusi tietää missä nainen liikkui ja kenen seurassa. Hän soitteli naiselle myös tarkastuspuheluja, kerran jopa tämän isälle keskellä yötä.

Kaverit olivat nähneet parin riitelevän useasti ja tällöin molemmat huusivat ja kiroilivat toisilleen. Mies myös uhkaili väkivallalla näissä tilanteissa.

Poliisi epäilee, että mies päätti surmata naisen jo ennen tämän asunnolle menoa. Poliisin mukaan teko oli suunniteltu ja henkirikos tehtiin erityisen raa’alla ja julmalla tavalla.

Miehen epäillään raiskanneen naisen ennen kuin hän murhasi tämän.

Poliisi päätteli, että teon motiivi vaikutti olleen miehen mustasukkaisuus ja kontrollinhalu naisesta. Kuolinhetkellä mies oli itse kannabiksen vaikutuksen alainen.

mtv https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.u_1qvYA

Vieras

Re: Tony Pihlstrom (Raiskaaja murhaaja

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Kesä 24, 2018 5:49 pm

mtv

Juniorijalkapalloilija surmasi ex-tyttöystävänsä ja itsensä – "Hän ei pystynyt jatkamaan elämäänsä sen jälkeen, kun hän surmasi naisen"

Rikos │ Julkaistu 24.06.2018 08:57

Moni 20-vuotiaan raaseporilaismiehen tuntenut järkyttyi syvästi vuosi sitten, kun he saivat kuulla miehen surmanneen ex-tyttöystävänsä ja sen jälkeen itsensä.

Urheilijanuorukainen surmasi entisen tyttöystävänsä metsästysveitsellä naisen kotona ja sen jälkeen hän surmasi itsensä. Miestä epäiltiin poliisitutkinnassa murhasta ja törkeästä raiskauksesta, koska poliisin mukaan mies raiskasi naisen ennen henkirikosta.

Tapaus ei koskaan edennyt syyttäjälle, koska epäilty surmasi itsensä henkirikoksen jälkeen. Jutun esitutkinta valmistui viime viikolla.

Henkirikos tapahtui Tammisaaressa vuosi sitten, tiistai-iltana 20. kesäkuuta. Poliisipartio sai ensin hätäkeskuksesta ilmoituksen kello 20.43, jonka mukaan nuori mies oli uhannut äidilleen lähettämässä viestissä tappaa itsensä.

Poliisit etsivät miestä, mutta häntä ei löydetty. Sen sijaan iltakymmeneltä poliisit löysivät miehen ex-tyttöystävän kuolleena hänen omasta kodistaan ja poliisi alkoi heti epäillä miestä murhasta. Jäljet viittasivat siihen, että nuori nainen oli kuollut henkirikoksen uhrina.

Epäilty mies löytyi seuraavana päivänä kuolleena metsästysmajan läheltä Svartbäckistä, muutaman kilometrin päästä Tammisaaresta.

Mies kontrolloi naista

Esitutkinnassa nuorten läheiset kertoivat, että naisella ja miehellä oli aluksi erittäin hyvä ja onnellinen parisuhde. He tapasivat toisensa lukion ensimmäisellä luokalla vuonna 2013, kun kumpikin oli 16-vuotias. Suhde päättyi vuonna 2016.

Nuoripari ehti asua yhdessä noin vuoden ennen eroa.

Eron jälkeen nainen halusi palata yhteen, mutta mies oli eri mieltä. Myöhemmin asetelma kääntyi toisinpäin ja nuori mies olisi halunnut naisen takaisin. Hän sanoi, ettei halua elää ilman naista, eikä voinut hyväksyä sitä, että nainen alkoi toukokuussa 2017 seurustella toisen miehen kanssa.

Mies myös kontrolloi naista ja hänen käytöksensä muuttui sen jälkeen, kun hän sai vamman urheilussa ja joutui lopettamaan jalkapallon, joka oli hänen intohimonsa.

Läheinen isänsä kanssa

Nuori nainen oli erityisen läheinen isänsä kanssa ja hän puhui isälleenkin seurustelusuhteestaan. Nainen oli ottanut itselleen tatuoinnin, jossa luki ”Isän tyttö”.

– Alussa sain kuvan, että poika oli tosi hyvä tyyppi ja näki, että he tykkäsivät toisistaan, naisen isä kertoi esitutkinnassa.

Isä huomasi ensimmäiset varoitusmerkit, kun nuoret olivat seurustelleet pari vuotta. Tytär oli käymässä isänsä luona Vaasassa, kun mies soitti isälle keskellä yötä ja kysyi missä tyttö oli. Isän mielestä tämä oli erikoista. Isä lupasi jättää tyttärelleen viestin, että tämä soittaisi pojalle, kun tulisi kotiin illanvietosta kavereidensa kanssa.

Tyttö laihtui ylioppilasvuonnaan merkittävästi ja isä huolestui, oliko joku hätänä. Tyttö selitti laihtumistaan kiireellä töissä ja ylioppilaskirjoitusten takia, mutta isälle jäi tunne, ettei tytär kertonut koko totuutta.

Pari kolme viikkoa tämän jälkeen tytär soitti isälleen ja kertoi, että he olivat eronneet, poika oli jättänyt hänet. Tyttö kertoi haluavansa muuttaa takaisin kotiin isänsä luo Vaasaan ja se sopi isälle. Nainen muutti Tammisaaresta Pohjanmaalle heinäkuun lopussa 2016.

Isä kysyi tekisikö poika jotain

Naisen isä huomasi, että nuori mies soitteli edelleen eron jälkeen hänen tyttärelleen. Mies tarkisti missä nuori nainen on ja suuttui, jos tämä ei vastannut puheluihin. Kerran mies tuli ilmoittamatta yllätyskäynnille Vaasaan.

Tytär kertoi isälleen, että pojan luonne oli muuttunut urheilun loputtua ja tämä oli ruvennut käyttämään marihuanaa.

Viimeisen kerran nainen kävi Vaasassa isänsä luona vajaa viikko ennen kuolemaansa, 14. kesäkuuta 2017, joka oli epäillyn syntymäpäivä.

Tytär kertoi isälleen, että poika otti aluksi huonosti sen, että hänellä oli uusi poikaystävä. Isän mukaan tyttö luotti sokeasti poikaan ja siihen, että heidän suhteensa perustui luottamukselle.

Isä jopa kysyi tyttäreltään, että ei kai poika tekisi hänelle jotain. Tyttö sanoi, että poika ei ikinä satuttaisi häntä ja hän luotti poikaan.

Isä puhui tyttärensä kanssa puhelimessa viimeisen kerran 19. kesäkuuta, päivää ennen henkirikosta. Tytär oli töissä, joten puhelu oli lyhyt, ja heidän oli tarkoitus puhua lisää seuraavan päivän iltana.

Isä lähetti tyttärelleen viestin WhatsAppissa 20. kesäkuuta kello 23, mutta tyttö ei enää koskaan vastannut viestiin. Myöhemmin selvisi, että hän oli tuolloin jo kuollut.

Poika vaikutti hyvältä

Tytön äidin mukaan poika vaikutti kaikin puolin hienolta ja hyvältä jalkapalloilijapojalta. Vaikeista asioista tytär jutteli isänsä kanssa, joten äiti ei tiennyt suhteen ongelmista kuten isä.

Uuden suhteensa alkamisen jälkeen toukokuussa 2017 tyttö puhui äidilleen ensimmäistä kertaa tulevaisuudesta ja lasten saamisesta. Aiemmin tytär ei ollut tällaisia puhunut.

Äiti kuvaili tytärtään lämminsydämiseksi ihmiseksi, joka välitti paljon kaikista. Nuori nainen halusi, että kaikilla on asiat hyvin.

Äiti oli viimeisen kerran tyttärensä kanssa yhteydessä 19. kesäkuuta 2017 myöhään illalla, kun tytär kysyi äidiltään voisiko tämä maksaa hänelle matkalaukun Italian matkaa varten. Italiaan hän oli lähdössä 22. kesäkuuta uuden poikaystävänsä ja tämän perheen kanssa.

Pidettiin kilttinä

Esitutkinnasta käy ilmi, että vaikka moni tiesi nuoren miehen olevan temperamenttinen ja välillä kiivas suustaankin, niin kukaan ei olisi ikinä uskonut hänen surmaavan ketään.

– En voinut uskoa sitä todeksi, kun kuulin henkirikoksesta. Juttelin miehen kanssa viimeksi toukokuussa. Hän oli täysin normaali oma itsensä ja vaikutti olevan toiveikas tulevaisuuden suhteen, lukion opettaja kertoi esitutkinnassa.

Naisen paras ystävä oli läheinen ystävä myös miehen kanssa.

– En pelännyt yhtään sitä, että hän tekisi jotain ystävälleni. En ajatellut hänen ikinä kykenevän tekemään mitään sellaista, ystävätär kertoi poliisille.

– Mies on äärimmäisen kiltti ihminen ja oikeasti hän välittää toisista ihmisistä. Vihaisena hän voi sanoa ilkeitä asioita, mutta yleensä hän puolusti ihmisiä, nainen kuvaili.

Sisko oli huolissaan veljestään

Paras ystävä etsi naista tekopäivän iltana viime kesäkuussa, kun nainen ei vastannut hänen viesteihinsä tai puheluihinsa. Ystävä lähti naisen asunnolle ensimmäisen kerran illalla puoli kahdeksan jälkeen. Sisällä asunnossa haukkui koira, mutta kukaan ei aukaissut ovea. Nainen oli jo surmattu tuossa vaiheessa.

Ystävä meni asunnolle uudestaan yhdeksän aikaan, koska naisen uusi poikaystävä soitti, ettei ollut saanut vieläkään yhteyttä naiseen. Kukaan ei avannut ovea.

Ystävä laittoi viestin naisen ex-poikaystävälle, mutta tämäkään ei vastannut. Poika oli ollut WhatsAppissa viimeisen kerran kello 19.37.

Ex-poikaystävän sisko soitti juuri samaan aikaan ystävälle ja kertoi itkien, että hänen veljensä oli lähettänyt itsemurhaviestin eikä kukaan saanut enää häneen yhteyttä.

Pian puhelun jälkeen 20-vuotiaan naisen kotitalon pihaan ajoi poliisiauto.

Poikaystävä tuli etsimään naista

Naisen uusi poikaystävä oli niin huolissaan, että hän lähti kotoaan Helsingistä junalla Tammisaareen, koska ei saanut yhteyttä tyttöystäväänsä. Poikaystävä meni naisen parhaan ystävän kanssa tyttöystävänsä kotitalon pihaan 20. kesäkuuta illalla ennen kymmentä.

Kun poikaystävä ja paras ystävä menivät paikalle, poliisit olivat menossa sisään kerrostaloasuntoon. Ambulanssikin tuli paikalle.

Poikaystävä meni kauemmas pihalla, koska hänen oli niin vaikea olla. Hän aavisti, että kaikki ei ollut hyvin.

Pian poliisi tuli kertomaan ystävälle ja poikaystävälle, että jotakin kauheaa oli tapahtunut, mutta he eivät voineet kertoa mitä.

– Tiesin jo silloin mitä oli tapahtunut, poikaystävä kertoi poliisikuulusteluissa.

Sen jälkeen ystävä ja poikaystävä lähtivät paikalta, koska poliisi pyysi heitä poistumaan.

Paras ystävä ei vielä tässäkään vaiheessa osannut epäillä, että entinen poikaystävä olisi tehnyt jotain naiselle.

– Olin varma, että mies ei ikinä satuttaisi fyysisesti häntä, ystävätär kertoi.

Ystävä ei ollut huolissaan naisesta edes silloin, vaikka hän kuuli miehen siskolta tämän uhanneen tehdä itsemurhan.

– En usko ikinä, että hän olisi suunnitellut tappavansa hänet. Toivon, että se oli jonkinlainen hetkellinen mielenhäiriö, kun hän ei ole hillinnyt itseään, ystävä sanoi poliisitutkinnassa.

Mies oli sisukas ja positiivinen

Parhaan ystävän mukaan nainen oli toivonut pitkään, että heistä voisi tulla uudestaan pari miehen kanssa. Nainen halusi kuitenkin antaa mahdollisuuden uudelle poikaystävälleen.

– Tyttö ei ikinä pelännyt poikaa enkä voi kuvailla poikaa väkivaltaiseksi. Hänellä oli temperamenttia ja kun hän suuttui, hän suuttui tosissaan.

Epäillyn miehen lapsuudenystävän mukaan tämä oli sosiaalinen, positiivinen, temperamenttinen ja päättäväinen.

– Hän oli sisukas ja suhtautui positiivisesti elämään. He olivat rakastuneita toisiinsa tytön kanssa, lapsuudenystävä kertoi.

Nuori mies oli kuitenkin hukassa jalkapalloilun päätyttyä eikä hän tiennyt mitä tekisi tulevaisuudessa tai mitä hän halusi opiskella. Eron jälkeen mies ei hyväksynyt naisen uutta poikaystävää.

– Mies ei ehkä pystynyt hyväksymään sitä, että naisella oli uusi poikasystävä eikä hän jaksanut vihata. Todennäköisesti hän ei pystynyt enää jatkamaan omaakaan elämäänsä sen jälkeen, kun hän oli tappanut naisen, lapsuudenystävä arveli esitutkinnassa.

Vanhemmat eivät pelänneet mitään

Poliisi kuuli esitutkinnassa myös nuoren miehen vanhempia. Heille pojan teko tuli täytenä yllätyksenä.

Äiti tajusi poikansa kuoleman jälkeen tämän olleen viimeisinä aikoinaan todennäköisesti masentunut. Nuori mies vietti paljon aikaa kotona viimeisinä aikoinaan eikä hän ollut enää yhtä iloinen kuin aiemmin. Äiti ei kuitenkaan ymmärtänyt vielä tuolloin, että nuori mies voi huonosti.

Vanhemmilla ei ollut minkäänlaista pelkoa siitä, että poika tekisi jotain ex-tyttöystävälleen.

– Se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, miehen äiti kertoi poliisikuulusteluissa.

Pojan isä kuvaili poliisille, että nuoret olivat erittäin onnellisia tavatessaan toisensa.

– He olivat maailman onnellisin pari, kun he tapasivat. Tyttö oli tavannut prinssinsä ja poika prinsessansa. Loppuaikoina kun he asuivat yhdessä, käsitin että heillä oli riitoja ja suhde oli muuttunut kiivaammaksi, isä kertoi.

Nuoren miehen piti aloittaa armeija heinäkuussa 2017 ja isän mukaan hän odotti sitä.

Viimeisenä iltana kotonaan, juuri ennen henkirikosta, poika oli isänsä mukaan hyvällä tuulella ja iloinen. Nuori mies leikki pikkusiskonsa kanssa ja katsoi yhdessä isänsä kanssa elokuvaa.

Nuori mies lähti kotoaan ennen seitsemää ja meni ex-tyttöystävänsä luo. Mukaansa hän otti repussa kaksi asetta ja metsästysveitsen.

– Sen jälkeen, kun hän lähti kotoa, en ollut enää missään kontaktissa hänen kanssaan, isä kertoi.

Kävikö veli jäähyväisreissulla?

Myöskään miehen sisko ei voinut uskoa, että hänen veljensä voisi ikinä tehdä mitään pahaa ex-tyttöystävälleen. Sisko oli läheinen veljensä kanssa.

– En olisi ikinä uskonut, että hän voisi satuttaa tyttöä tai ketään muutakaan. En osannut pelätä edes illalla tai yöllä, kun veljeäni etsittiin. Vielä silloinkin, kun kerrottiin, että häntä epäillään jostain vakavasta väkivallanteosta, en voinut uskoa sitä, sisko sanoi.

Syntymäpäivänään viikkoa ennen henkirikosta, veli tuli tapaamaan siskoaan Turkuun. Jälkikäteen sisko mietti, oliko se jäähyväiskäynti.

– Jos hän oli suunnitellut itsemurhaa, niin hän saattoi tulla käymään luonani jättämään hyvästit. Hän käyttäytyi kuitenkin ihan normaalisti.

Sisko arveli poliisikuulusteluissa, että joko hänen veljensä teki teon hetken mielijohteesta tai sitten asia oli kehittynyt hänen mielessään pitkän ajan kuluessa.

– Jos hänellä oli ase mukanaan kotoa lähtiessään, niin hän on suunnitellut tekoa. Mutta en usko, että hän suunnitteli sitä pitkään.

Esitutkinnassa kuullut ystävät uskovat, että nuori mies ei vain pystynyt elämään ilman nuorta naista, joten hän päätyi järkyttävään tekoonsa ja surmasi sen jälkeen itsensä.

mtv https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.BNTD5bc

Paluu » Pedofiilit, ahdistelijat ja muut seksuaalirikolliset K-18