Rekisteröidy

Isä puukotti lastaan leikkipuistossa Porvoossa

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

Re: Isä puukotti lastaan leikkipuistossa Porvoossa

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Kesä 08, 2018 5:56 am

Naja kirjoitti:"Persoonallisuushäiriö". Mitä minä sanoinkaan siitä narsismista tai psykopatiasta/sosiopatiasta?

Persoonallisuushäiriö on aivan eri asia kuin Psykopatia. Mutta tämä Naja yhdistää ne sairaassa mielessään samaksi asiaksi, tyypillinen miehiä vihaava alistaja kyykyttäjä.

Psykopatia https://fi.wikipedia.org/wiki/Psykopatia
Persoonallisuushäiriö https://fi.wikipedia.org/wiki/Persoonal ... iri%C3%B6t

Mitä minä sanoinkaan siitä narsismista tai psykopatiasta/sosiopatiasta?

Naja, ymmärsin jo ensimmäisistä viesteistäsi, että olet miehiä vihaava alistaja kyykyttäjä. Mutta sinullakin on oikeus mielipiteeseesi, myös harhaiseen.


Persoonallisuushäiriö

Persoonallisuushäiriöt ovat mielenterveyden häiriöiksi luokiteltuja kehityksellisiä tiloja, jotka alkavat lapsuudessa tai nuoruudessa ja jatkuvat aikuisiässä. Persoonallisuushäiriöt voivat aiheuttaa vakavia ongelmia ja toimintakyvyn heikkenemistä niistä kärsiville henkilöille.

American Psychiatric Associationin mukaan persoonallisuushäiriöt ovat henkisen kokemuksen ja käytöksen kestäviä malleja, jotka poikkeavat huomattavasti kyseessä olevan henkilön oman kulttuurin odotuksista. Nämä mallit ovat monissa tapauksissa joustamattomia ja hellittämättömiä. Mallin alkaminen voidaan jäljittää ainakin aikuisuuden alkuun. Tullakseen diagnosoiduksi persoonallisuushäiriöksi käyttäytymismallin täytyy aiheuttaa huomattavaa ahdistusta tai selkeää heikkenemistä henkilökohtaisissa, sosiaalisissa tai työtilanteissa. Raja persoonallisuushäiriöisen ja normaalina pidetyn käytöksen välillä on liukuva. Useimmilla psyykkisesti terveillä ihmisillä ilmenee etenkin stressitilanteissa eri persoonallisuushäiriöille ominaisia tapoja kokea tai käyttäytyä. Persoonallisuushäiriöissä nämä tavat ja käytös ovat kuitenkin luonteeltaan jäykempiä ja itsepäisempiä. Persoonallisuushäiriöille ominaiset käytöstavat ymmärretään henkilön keinoina hallita tai välttää yksinäisyyteen tai ihmissuhteisiin liittyviä ahdistavia mielikuvia ja tunteita.


W https://fi.wikipedia.org/wiki/Persoonal ... iri%C3%B6t


Psykopatia

Psykopatia on viralliseen tautiluokitukseen kuulumaton luonnehäiriö, jota voidaan mitata luotettavasti. Sille ominaisia piirteitä ovat pinnallinen viehätysvoima, itsekeskeisyys sekä myötäelämiskyvyn, syyllisyydentunnon ja pidäkkeiden puute. Psykopaatille tyypillisiä ovat julmuus, epäsosiaaliset teot, alkoholin ja huumeiden käyttö, vastuuttomuus ja moraalittomuus. Psykopatiasta kärsivää henkilöä kutsutaan psykopaatiksi.

Lapsuudessa ja nuoruudessa psykopatiaan usein liittyy eläinten kiduttamista tai pyromaniaa. Alle 18-vuotiasta ei kuitenkaan diagnosoida psykopaatiksi, sillä se voisi vaikuttaa negatiivisesti hänen kehitykseensä.

Lääketieteessä vallitsee konsensus, että psykopatiaa ei voi hoitaa. Sen lisäksi aikuisiän psykopatiaa ei pitäisi ryhtyä hoitamaan, sillä ryhmäterapiassa psykopaatti ammentaa muista informaatiota jota hän käyttää myöhemmin hyväkseen muille haitallisella tavalla. Hoitomotivaatio myös puuttuu, koska psykopaatti ei koe että hänessä on mitään korjattavaa. Psykopaatit ovat usein vankilassa tai muissa rikosseuraamusmenettelyissä.

Taina Laajasalon mukaan ”psykopatian ja epäsosiaalisen persoonallisuushäiriön suhde on asymmetrinen: vaikka suurin osa psykopaateista täyttääkin antisosiaalisen persoonallisuushäiriön kriteerit, merkittävä osuus antisosiaalisista ei ole psykopaatteja”. Psykopatiaa ja sosiopatiaa käytetään toisinaan synonyymeinä, toisinaan käsitteet erotellaan eri ilmiöiksi sen pohjalta, pidetäänkö tilaa ensisijaisesti sisäsyntyisenä (psykopatia) vai ympäristön vaikutuksesta syntyneenä (sosiopatia).


W https://fi.wikipedia.org/wiki/Psykopatia

Vieras

Re: Isä puukotti lastaan leikkipuistossa Porvoossa

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Kesä 08, 2018 8:34 am

Nimi "Naja" viittaa käärmeeseen (intialainen kobra). Tulee mieleen tatuointi, huumeet jne. Tai sit joku miehiä yleisestikin vihaava lesbo, kuka sen tietää.

Naja

Re: Isä puukotti lastaan leikkipuistossa Porvoossa

ViestiKirjoittaja Naja » Ke Kesä 13, 2018 12:29 am

Varsinainen tietäjä siellä. Ihan Wikipediaa käytit tietolähteenä?

https://www.terve.fi/artikkelit/80147-m ... ari-kertoo

"Lauerman mukaan usein on kuitenkin mahdollista auttaa persoonallisuushäiriöistä ihmistä, myös narsistia ja psykopaattia. Narsistista persoonallisuushäiriötä ei tosin hänen mukaansa löydy itsenäisenä diagnoosina ICD-10:stä. DSM-IV:ssä sellainen on ollut."

Etkö keksi enää mitään hyvää argumenttia kun alat menemään henkilökohtaisuuksiin? En vihaa miehiä, älä viitsi peilata minua itseesi, sinä kun tunnut pitävän kaikkia äitejä saatanasta seuraavina. Minä vihaan ainoastaan lastentappajia.

Vieras

Re: Isä puukotti lastaan leikkipuistossa Porvoossa

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Kesä 13, 2018 6:37 am

Naja, sun väittämäsi jutut ovat harhaisia koska niitä ei ole tapahtunut todellisuudessa. Sun väitteesi on läpeensä jossittelua, ei relevanttia faktaa. Ajatusmaailmasi ja todellisuutesi on mielikuvitusmaailmasi, minä elän reaalimaailmassa ja asiat joista olen huolissani tapahtuu tässä ajassa ja paikassa kun taas sinun väitteesi on fiktiivistä kuvitelmaa. Todellisuutta on se että joku asia tapahtuu tässä ajassa ja paikassa, ei kenenkään ihmisen harhoista vilkkaassa mielessä.

Naja, sulla mopo keulii nyt pahemman kerran.

Naja

Re: Isä puukotti lastaan leikkipuistossa Porvoossa

ViestiKirjoittaja Naja » To Kesä 14, 2018 11:55 pm

Siis mitkä väittämäni jutut?

Sekö, että isä tappoi lapsensa? Vai sekö, että siitä voi syyttää ainoastaan sitä isää?

Ehkäpä se, että epäilin isällä olevan persoonallisuushäiriö? Vai tarkoitatko sitä, että vihaan ihmisiä, jotka tappavat lapsia?

Sullahan se alkaa keinot loppua tuossa hommassa :D

Naja

Re: Isä puukotti lastaan leikkipuistossa Porvoossa

ViestiKirjoittaja Naja » To Kesä 14, 2018 11:59 pm

Ja takaan ja alleviivaan, että sinun väitteillesi ei ole MITÄÄN faktoja olemassa. Koko skenaario tapon takana on sinun oman pääsi päätelmää, joka perustuu EI MIHINKÄÄN todistettuun tietoon.

Tosin miten sen nyt sullekkaan selittää, kun sun mielestä mies saa päivät läpeensä hakata naisia ja lapsia eikä häneltä saisi mtn ottaa pois tietenkään.

Vieras

Re: Isä puukotti lastaan leikkipuistossa Porvoossa

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Kesä 15, 2018 5:38 am

Naja kirjoitti:Siis mitkä väittämäni jutut?


Kun et näe Äidissä ja Viranomaisissa mitään yhteyttä tapahtuneeseen tekoon senkään jälkeen vaikka teko paljastui kostomurhaksi.

Vieras

Re: Isä puukotti lastaan leikkipuistossa Porvoossa

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Kesä 15, 2018 6:30 am

Najan ymmärrys ei riitä käsittämään syy–seuraussuhdetta, eli kahden tapahtuman suhdetta jossa toinen aiheuttaa toisen.

Naja

Re: Isä puukotti lastaan leikkipuistossa Porvoossa

ViestiKirjoittaja Naja » Pe Kesä 15, 2018 10:34 am

Onneksi mun ymmärrys riittää lopettamaan fanaattisesti katkeroituneen ihmisen kanssa tinkaamisen. Hae apua, hyvä mies. Tuo ei ole tervettä. Hyvää jatkoa.

Vieras

Re: Isä puukotti lastaan leikkipuistossa Porvoossa

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Kesä 15, 2018 12:40 pm

Naja kirjoitti:Onneksi mun ymmärrys riittää lopettamaan fanaattisesti katkeroituneen ihmisen kanssa tinkaamisen. Hae apua, hyvä mies. Tuo ei ole tervettä. Hyvää jatkoa.

Miten katkeroidutaan fanaattisesti. Fanaattisuus on piittaamattomuutta toisten ihmisten hyvinvoinnista. Sellainen ihminen sulkee silmänsä itselleen vastenmielisiltä tosiasioilta, kuten Naja tässä aiheessa.

Najalle vastenmielisiä asioita ovat eroperheiden isien oikeus elää perhe-elämää lastensa kanssa myös eron jälkeen, sama oikeus on eroperheiden lapsilla vaikka äidit pyrkivät estämään sen kuten tässä tapauksessa - traagisin seurauksin.

Kun fanaattisen hengen vallassa ihminen tarttuu johonkin asiaan, on aina seurauksena riitaa ja mielettömyyttä. Fanaatikko liioittelee. Hän näkee asiat liian jyrkästi. Hän ei suostu mihinkään kompromissiin. Hän ei hyväksy elämän paradoksaalisuutta. Maailma ei voi eikä saa olla moniarvoinen. Asenne todellisuuteen on musta-valkoinen.

Fanaattisen hengen valtaan joutunut ihminen arvioi todellisuutta aina jollakin tavoin valheellisesti. Hän ei siedä sitä, että todellisuus on monimutkaisempi kuin mitä hän tällä hetkellä kokee ja näkee. Hän on varma asiansa oikeutuksesta ja vakuuttunut siitä, että hän näkee oikein ja totuudellisesti ja toisin näkevät ovat ehdottomasti väärässä.

Fanaattisuudessa koetaan vastustaja, pahuus erittäin voimakkaasti. Sitä vastaan on noustava. Järjen terävyys ei auta silloin kun fanaattisuuden henki iskee ihmiseen. Päinvastoin silloin hän keskittää koko älyllisen terävyytensä fanaattisuuden puolustamiseen ja fanaattisten näkemysten ajamiseen.

Fanaattisuus sallii minulle hyvällä omallatunnolla valheen, liioittelun, millaisten keinojen valinnan tahansa, kunhan vain pääsen hyvään päämäärään.

Vieras

Re: Isä puukotti lastaan leikkipuistossa Porvoossa

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Kesä 29, 2018 4:39 pm

Porvoon leikkipuistomurhasta odotetusti elinkautinen

29.6.2018

mtv https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.7BmYiFY

Vieras

Re: Isä puukotti lastaan leikkipuistossa Porvoossa

ViestiKirjoittaja Vieras » To Heinä 05, 2018 6:22 pm

Lapsisurmasta tuomittu isä on ilmaissut tyytymättömyyden
käräjäoikeuden tuomioon ja valittanee siitä hovioikeuteen.


5.7.2018

ILTALEHTI https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807 ... 8_u0.shtml

Vieras

Re: Isä puukotti lastaan leikkipuistossa Porvoossa

ViestiKirjoittaja Vieras » La Heinä 07, 2018 4:28 pm

ILTALEHTI

Uutiset | Ulkomaan uutiset

Perhesurma Australiassa: isä ampui kuoliaaksi kaksi teini-ikäistä lastaan, sisarukset kuolivat toistensa syliin

Tänään klo 13:26

Murhien jälkeen isä tappoi itsensä.

Kuva
Perhesurma tapahtui Sydneyssa. EPA/AOP

68-vuotias isä on ampunut kaksi lastaan kuoliaaksi Australian Sydneyssa torstaina. Isä murhasi 15-vuotiaan pojan ja 13-vuotiaan tytön heidän kotonaan. Tappamisten motiivi oli huoltajuuskiista.

Isän ahdinko alkoi hänen erottuaan lastensa äidistä kaksi vuotta sitten. Huoltajuudesta syntyi isoja riitoja lasten äidin kanssa, ja isä rupesi pikkuhiljaa katkeroitumaan. Naapureille hän oli sanonut, että aikoo tappaa itsensä.

Torstaina isä ajoi kodistaan lasten ja äidin yhteiseen asuntoon. Kun lapset näkivat isänsä tulevan talolle, he juoksivat piiloon makuuhuoneeseen. Sieltä isä löysi toisiinsa kietoutuneet lapset, jotka ampui kuoliaaksi.

Myöhemmin hän tappoi itsensä omassa kodissaan.

Äiti ei pysty puhumaan

Äiti oli töissä murhien aikaan ja saapui talolleen poliisien ja ambulanssin jälkeen. Hän on niin shokissa, ettei ole vielä pystynyt puhumaan poliisille.

Poliisin mukaan murhien päätarkoitus oli aiheuttaa mahdollisimman paljon kärsimystä lasten 36-vuotiaalle äidille.

- En voi edes kuvitella, mitä hän käy läpi, poliisi sanoi.

Isällä ei ole rikostaustaa. Vain huoltajuuskiistoja on selvitelty viranomaisten kanssa viime vuosien aikana.

Yritti kuristaa poikaansa

Brittilehti Guardianin haastattelema murhatun pojan ystävä kertoo, että isä oli käyttäytynyt lapsiaan kohtaan väkivaltaisesti. Kun vanhemmat olivat vielä naimisissa, perhe kävi lomamatkalla Pariisissa. Siellä isä oli heittänyt pojan seinää vasten ja kuristanut tätä.

Ystävän mukaan Jack pelkäsi isäänsä. Avioliiton aikana isä teki perheen talon tunnelmasta uhkaavan ja epämiellyttävän.

Lähteet: Australian, The Guardian, News.com.au, Sydney Morning Herald

LAURA PERÄSALO
laura.perasalo@iltalehti.fi

IL https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180 ... 0_ul.shtml


Sama kohtalo kaikilla maailman ero isillä, sosiaaliviranomaiset kiusaavat heidät loppuun saakka.

"Huoltajuudesta syntyi isoja riitoja lasten äidin kanssa, ja isä rupesi pikkuhiljaa katkeroitumaan."

Edellinen

Paluu » Yleinen keskustelu