Rekisteröidy

Sosialidemokraatti Päivi Lipponen ennustaa!

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

Re: Sosialidemokraatti Päivi Lipponen ennustaa!

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Elo 07, 2017 6:57 pm

ILTALEHTI

Lipposten perheyrityksessä osataan myös verosuunnittelu - Paavo Lipponen nostanut osinkoja nollaverotuksella

Maanantai 7.8.2017 klo 18.28

Paavo Lipponen (sd) nosti konsulttiyhtiöstään osinkoja 55 000 euroa maksamatta lainkaan veroja. Tällä hetkellä Lipponen maksaa osingoistaan 7,5 prosenttia veroa.

Kuva
Paavo Lipponen toimi pääministerinä vuosina 1995-2003 ja eduskunnan puhemiehenä
2003-2007. Verovapaita osinkoja hän nosti vuosina 2009-2013.
(TIMO MARTTILA)


Entinen pääministeri, eduskunnan puhemies ja SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen nosti vuosina 2009-2013 konsulttiyhtiöstään Cosmopoliksesta osinkoja yhteensä 55 000 euroa maksamatta niistä lainkaan veroja.

Lipposen verovapaat osingot mahdollisti listaamattomia yhtiöitä koskenut niin sanottu yhdeksän prosentin sääntö, jonka mukaan osingoista ei tarvinnut maksaa lainkaan veroa, mikäli ne olivat enintään yhdeksän prosenttia yhtiön osakkeiden matemaattisesta arvosta (yhtiön nettovarallisuus) - eikä maksettu osinko ylittänyt 60 000 euroa.

Lipponen nosti edellä mainittuina vuosina osinkoa 8 000-12 000 euroa vuodessa noudattaen tarkasti yhdeksän prosentin sääntöä. Muussa tapauksessa osingoista olisi mennyt veroa.

Verovapaina vuosina Cosmopoliksen voitonjakokelpoiset varat eli varat, joista osinkoja maksetaan, kasvoivat 70 000 eurosta 150 000 euroon. Vuoden 2016 lopussa yhtiön voitonjakokelpoiset varat olivat jo 270 000 euroa.

Kuva
50-vuotias Päivi Lipponen on ollut sopeutumiseläkkeellä huhtikuusta 2015 lähtien.
Reilun 2 000 euron sopeutumiseläkkeensä lisäksi hänellä on palkkatuloja
toimitusjohtajan ja opettajan työstä.
(ANTTI NIKKANEN)


Verotus muuttui, suunnittelu jäi

Listaamattomien yhtiöiden verotus muuttui vuoden 2014 alussa. Samalla jäivät historiaan verovapaat osingot.

Nykyään listaamattomasta yhtiöstä maksetusta osingosta 25 prosenttia on veronalaista pääomatuloa ja 75 prosenttia verovapaata tuloa aina 150 000 euroon asti.

75 prosentin verovapaus edellyttää, että maksettu osinko on enintään kahdeksan prosenttia yhtiön nettovarallisuudesta. Osinkojen verorasite on tässä tapauksessa hyvin maltilliset 7,5 prosenttia.

Cosmopoliksen nettovarallisuus oli vuoden 2016 lopussa 270 000 euroa, mikä tarkoittaa sitä, että kahdeksan prosentin säännön mukaan yhtiö voi jakaa tänä vuonna omistajilleen osinkoja matalalla verotuksella maksimissaan 21 800 euroa.

Cosmopoliksen tuoreimman tilinpäätöksen mukaan yhtiön hallitus (Paavo Lipponen) ehdottaa osingoksi 21 600 euroa. Lipponen maksaa siitä pääomatuloveroa 1 620 euroa ja saa puhtaana käteen 20 000 euroa.

Lipponen oli viime vuonna toinen liikenne- ja viestintäministeriön palkkaamista Koillisväylän kaapelihankkeen selvitysmiehistä. Selvitys luovutettiin liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk) viime vuoden marraskuussa.

Lipposelle maksettiin selvitystyöstä 30 000 euroa. Lisäksi Lipposen ja toisen selvitysmiehen, FiComin entisen toimitusjohtajan Reijo Sventon, matkakuluihin oli varattu 20 000 euroa.

Kuva
Päivi Lipponen on konsulttiyhtiö Cosmopoliksen toimitusjohtaja ja Paavo Lipponen
hallituksen puheenjohtaja eli vaimonsa esimies.
(ALEKSI POUTANEN)


Paavo 10 000 e/kk, Päivi 1 800 e/kk

Cosmopoliksen tilinpäätöstietojen mukaan Lipponen on nostanut yhtiöstään osinkoja 138 000 euroa vuosina 2009-2016. Palkkaa hän on maksanut itselleen yhteensä 700 000 euroa, keskimäärin 117 000 euroa vuodessa.

Kuukausipalkaksi muutettuna se on keskimäärin noin 10 000 euroa kuukaudessa. Lipposen verotettavat tulot olivat vuosina 2007-2015 kaksi miljoonaa euroa.

Tilinpäätöstietojen mukaan Lipponen ei ole maksanut itselleen palkkaa sen jälkeen, kun hänen vaimonsa Päivi Lipponen (sd) aloitti yhtiön toimitusjohtajana keväällä 2015. Päivi Lipponen putosi eduskunnasta kevään 2015 vaaleissa.

Vuonna 2014 Cosmopolis maksoi (Paavo Lipposelle) palkkoja ja palkkioita yhteensä 120 000 euroa, vuonna 2015 enää 43 000 euroa.

Yhtiön henkilöstökulut ovat tällä hetkellä yhtä kuin Päivi Lipposen palkka, 1 800 euroa kuukaudessa. Se on eurolleen sen verran, mitä Lipponen voi ansaita menettämättä reilun 2 000 euron sopeutumiseläkettään.

Lipponen on nostanut sopeutumiseläkettä huhtikuusta 2015 lähtien. Iltalehti uutisoi torstaina, että Lipponen saa tuloja myös opettajan työstään. Lipponen opettaa historiaa ja yhteiskuntaoppia Eiran aikuislukiossa.

MARKO-OSKARI LEHTONEN
marko-oskari.lehtonen@iltalehti.fi

IL http://www.iltalehti.fi/politiikka/2017 ... 0_pi.shtml

Vieras

Re: Sosialidemokraatti Päivi Lipponen ennustaa!

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Loka 03, 2017 11:15 am

ILTALEHTI

Jättimäistä sopeutumiseläkettä nostava Suvi Lindénkasvattaa bisnestään veronmaksajien piikkiin - ”Ei ole varaa maksaa palkkaa”

Tiistai 3.10.2017 klo 08.22

Ex-ministeri Suvi Lindénin konsulttiyrityksen tulos kolminkertaistui viime tilikaudella.

Kuva
Ex-ministeri Suvi Lindénin konsulttiyrityksen tulos kolminkertaistui.
Sopeutumiseläkkeellä oleva Lindén ei nosta yrityksestään palkkaa.
(JARNO JUUTI)


Lindénin konsulttiyrityksen Pearlconin liikevaihto oli viime vuonna 53 000 euroa, kun se oli vuotta aikaisemmin 20 500 euroa. Yrityksen liikevaihto kasvoi vuodessa peräti 160 prosenttia.

Liikevaihdon kasvun myötä Lindénin yrityksen tulos kolminkertaistui 4 800 eurosta 16 000 euroon.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Ei varaa maksaa palkkaa

Kauppalehden mukaan Lindénin yritys ei maksanut toimitusjohtajalleen lainkaan palkkaa.

- En ole yrityksen työntekijä, enkä nosta yrityksestä palkkaa, Lindén sanoo Kauppalehdelle.

- Yritys on niin pienimuotoinen, ettei sillä ole varaa maksaa palkkaa ainakaan tässä vaiheessa.

Lindén on Pearlconin omistaja, toimitusjohtaja ja hallituksen ainoa jäsen.

Jättieläke

Lindén toimi kokoomuksen kansanedustajana vuosina 1995-2011, joten hän on oikeutettu täyteen sopeutumiseläkkeeseen.

Ministerinä kahteen eri otteeseen toimineen Lindénin sopeutumiseläke on 5 000-6 000 euroa kuukaudessa. Lindén voi nostaa eläkettä huhtikuuhun 2027 asti, jolloin hän täyttää 65 vuotta.

Lindén kertoi heinäkuussa Iltalehdelle, että sopeutumiseläke on hänen pääsääntöinen tulonsa, ja että hän käyttää aikansa startupien tukemiseen vapaaehtoistyönä.

Työmarkkinoille Lindén ei ole näillä näkymin siirtymässä.

- Ainakin omalla kohdallani soveltuvat työt ovat Helsingissä ja itse asun Oulussa, Lindén sanoi Iltalehdelle.

IL http://www.iltalehti.fi/politiikka/2017 ... 5_pi.shtml


Jokainen niistä kusettaa yhteiskuntaa - ja muita ihmisiä, ihan jokainen!

Vieras

Re: Sosialidemokraatti Päivi Lipponen ennustaa!

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Loka 20, 2017 2:07 pm

ILTALEHTI

Kiusallinen eläkekikkailu paljastui - Päivi Lipponen jätti toimitusjohtajan pestinsä Cosmopoliksessa

Perjantai 20.10.2017 klo 13.38

Sopeutumiseläkettä nostava Päivi Lipponen (sd) ei toimi enää miehensä Paavo Lipposen perustaman konsulttiyhtiön Cosmopoliksen toimitusjohtajana.

Kuva
SDP:n entinen kansanedustaja Päivi Lipponen nousi otsikoihin heinäkuussa, kun
paljastui, että hän on nostanut keväästä 2015 lähtien sopeutumiseläkettä,
toimitusjohtajan palkkaa ja opettajan palkkaa.
(ANTTI NIKKANEN)


Iltalehti lähestyi Päivi Lipposta lokakuun alussa sähköpostilla, jossa se pyysi Lipposta toimittamaan Cosmopolis Oy:n julkisen osakeluettelon.

Sähköposti lähetettiin Cosmopoliksen verkkosivuilta löytyvään Lipposen henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen 3. lokakuuta.

Tietopyynnössä ei ollut mitään tavallisuudesta poikkeavaa: osakeluettelo on julkinen asiakirja ja lain mukaan listaamattoman yhtiön täytyy luovuttaa tieto yhtiön omistajista pyydettäessä.

Lipponen oli 3. lokakuuta miehensä Paavo Lipposen (sd) perustaman Cosmopoliksen toimitusjohtaja, joten osakeluettelon toimittaminen kuului pienessä yrityksessä hänen tehtäviinsä.

Päivi Lipponen ei koskaan vastannut Iltalehden sähköpostiin.

Kuva
Iltalehti lähetti Päivi Lipposelle 3. lokakuuta sähköpostin, jossa se pyysi Lipposta
toimittamaan Cosmopolis Oy:n ajantasaisen osakeluettelon. Lipponen ei koskaan vastannut
sähköpostiin.


Ylimääräinen yhtiökokous

Kaksi vuorokautta Iltalehden yhteydenoton jälkeen, 5. lokakuuta, Cosmopolis Oy:n hallitus, eli Paavo ja Päivi Lipponen, kokoontuivat Lipposten residenssissä Helsingin Etu-Töölössä.

Ylimääräisessä yhtiökokouksessa Lipposet päättivät jatkaa yhtiön hallituksessa ja muuttaa sen 15 osaketta 300 osakkeeksi.

Yhtiön pääomaa ei korotettu, joten omistaja - tai omistajat - saivat jokaista yhtiön vanhaa osaketta kohti 19 uutta osaketta.

Samassa yhteydessä päättyi myös Päivi Lipposen 2,5 vuotta kestänyt ura Cosmopoliksen toimitusjohtajana. Syystä tai toisesta päätöstä ei kuitenkaan kirjattu ylimääräisen yhtiökokouksen pöytäkirjaan.

Patentti- ja rekisterihallitukselle toimitetun muutosilmoituksen mukaan Lipponen jätti pestinsä 5. lokakuuta, kaksi vuorokautta sen jälkeen, kun Iltalehti oli pyytänyt häneltä Cosmopoliksen osakeluetteloa.

Kuva
Kaksi vuorokautta Iltalehden yhteydenoton jälkeen Päivi Lipponen luopui
Cosmopolis Oy:n toimitusjohtajuudesta.


Iltalehti tiedusteli Cosmopoliksen osakeluetteloa myös Lipposten käyttämästä tilitoimistosta, josta hieman kiihtyneen oloinen nainen ilmoitti topakasti, ettei heillä ole Lipposten kanssa ”sellaista sopimusta”.

Tilitoimistosta kerrottiin kuitenkin ystävällisesti, että Lipposet ovat nyt matkoilla, joten osakeluettelon saaminen voi olla hieman hankalaa.

Iltalehti ei ole tavoittanut Päivi Lipposta kommentoimaan asiaa.

Vaikuttaa omistusjärjestelyltä

Kauppalehden analyytikon Ari Rajalan mukaan ilman tuoretta osakeluetteloa on mahdoton sanoa, ketkä Cosmopolista tällä hetkellä omistavat ja missä suhteessa.

Kuva
Päivi Lipponen miehensä Paavo Lipposen kanssa vuonna 2013. (ALEKSI POUTANEN)

Hallitusjäsenyydet viittaavat Rajalan mukaan kuitenkin siihen, että osakkeet ovat edelleen Lipposen perheellä.

- Tällainen veivaus vaikuttaa vahvasti omistusjärjestelyltä. Mitään muuta motiivia en tälle keksi, Rajala sanoo.

Kaupparekisterin mukaan Cosmopoliksen osakekanta oli vuonna 2007 eli perustamisvaiheessa 25 osaketta, sitten 100 ja ennen lokakuun alun osakeantia 15 osaketta. Vuoden 2016 lopussa yhtiöllä oli 100 osaketta.

- Jos yhtiö on ensin lunastanut 85 osaketta, niin sillä tavalla on voitu siirtää voittovaroja osingon tapaan lunastettujen osakkeiden omistajalle/omistajille. Tällainen transaktio selviää kyllä yhtiön seuraavasta tilinpäätöksestä, Rajala sanoo.

- Voi tietenkin olla, että yhtiö on ensin lunastanut 85 osakettaan ja ne on sen jälkeen mitätöity, jolloin osakkeita on jäänyt jäljelle 15. Sen jälkeen on tehty ilmaisanti, jossa on tullut 285 uutta osaketta, jonka jälkeen osakkeiden lukumäärä on 300.

Kuva
Cosmopolis järjesti omistajilleen 5. lokakuuta ilmaisannin, jossa yhtiön 15
osaketta muutettiin 300 osakkeeksi. Vuoden 2016 lopussa osakkeita oli 100.


Cosmopoliksella oli vuoden 2016 lopussa voitonjakokelpoisia varoja 270 000 euroa. Lisäksi yhtiön kassassa oli liki 200 000 euroa. Yhtiö teki viime vuonna 324 000 euron liikevaihdolla 156 000 euron voiton.

Ansiotuloja kolmesta lähteestä

Päivi Lipponen nousi otsikoihin elokuussa, kun paljastui, että hän on nostanut keväästä 2015 lähtien entisten kansanedustajien työttömyysturvaksi tarkoitettua sopeutumiseläkettä, toimitusjohtajan palkkaa Cosmopoliksesta sekä palkkaa Eiran aikuislukiosta, jossa hän toimii sivutoimisena historian ja yhteiskuntaopin opettajana.

Lipponen oli lokakuun alussa sopeutumiseläkettä nostavien entisten kansanedustajien joukossa. Lipponen toimi kansanedustajana 2007-2015, joten hänen sopeutumiseläkkeensä on noin 2 000 euroa kuukaudessa.

Vuosi kansanedustajana kerryttää eläkettä neljällä prosentilla.

Sopeutumiseläke perustuu kansanedustajan palkkioon, joka on palvelusvuosista riippuen joko 6 407 tai 6 887 euroa kuukaudessa.

Maksimieläke on 60 prosenttia kansanedustajan palkkiosta eli 3 844 euroa tai 4 132 euroa kuukaudessa.

Lipposen palkka Cosmopoliksen toimitusjohtajana oli 1 800 euroa kuukaudessa, mikä on sattumoisin summa, jonka hän saa ansaita menettämättä euroakaan sopeutumiseläkkeestään.

Kuva
Tämä asiakirja paljastaa Päivi Lipposen eläkekikkailun. 1 800 euroa kuukaudessa
on sattumoisin summa, jonka Lipponen saa ansaita menettämättä euroakaan
sopeutumiseläkkeestään.


Lipponen voi nostaa eläkettä vuoteen 2032 saakka, jolloin hän täyttää 65 vuotta. Lipponen on vanhan sopeutumiseläkejärjestelmän piirissä, joten yritystoiminnasta saatavat pääomatulot eivät vaikuta hänen sopeutumiseläkkeeseensä millään tavalla.

MARKO-OSKARI LEHTONEN
marko-oskari.lehtonen@iltalehti.fi

IL http://www.iltalehti.fi/politiikka/2017 ... 6_pi.shtml

Edellinen

Paluu » Suomen presidentti, eduskunta ja muu politiikka