Rekisteröidy

Alaa Albu-Salih

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

Alaa Albu-Salih

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Syys 21, 2018 6:45 pm

Kuva

Itäpuiston henkirikoksesta epäilty 28-vuotias mies vangittiin

Satakunta 19.09.2018

Kuva
Menehtynyt nainen löytyi kotoaan Itäpuistossa sijaitsevan kerrostalon asunnosta sunnuntaina.

Tomi Tuomi
Pori


Satakunnan käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona iltapäivällä 28-vuotiaan miehen epäiltynä Itäpuistossa viikonloppuna tehdystä keski-ikäisen porilaisen naisen murhasta.

Vangittu on Irakin kansalainen. Vangitsemisistunnossa häntä avusti arabiankielen tulkki. Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Miehen kotipaikka ei ole tiedossa.

Asiassa on nostettava syyte viimeistään 21. joulukuuta.

Näin epäilty henkirikos paljastui

Keski-ikäinen porilainen nainen menehtyi väkivallan seurauksena viikonloppuna. Hän oli Itäpuisto 12 sijaitsevan kerrostaloasunnon haltija. Naisen ruumis löytyi asunnosta.

Rikos paljastui, kun sivullinen henkilö teki varhain sunnuntaiaamuna hätäkeskukseen ilmoituksen kerrostalo-asunnosta Itäpuistossa tulevasta savusta.

Palonalku sammui ilmeisesti itsestään, mutta asunnosta löydettiin naisen hengetön ruumis. Poliisille selvisi nopeasti, ettei nainen ollut kuollut tulipalossa.

Poliisi kertoi maanantaina, että naisen kuolemaa tutkitaan murhana. Poliisi teki nopeasti useita kiinniottoja henkirikoksen selvittämiseksi.

Rikoskomisario Salonsaari kertoi poliisin myös löytäneen omissa etsinnöissään sunnuntai-iltana punaisen, vuonna 2000 käyttöön otetun Nissan Almera -merkkisen henkilöauton, jonka poliisi epäili aiemmin liittyvän tapaukseen. Poliisi julkaisi autosta rekisterinumeronkin.

Uutista päivitetty kello 16.05 käräjäoikeuden julkisilla diaaritiedoilla liittyen vangitsemispäätökseen, epäillyn ikään ja kansalaisuutteen.

SK https://www.satakunnankansa.fi/satakunt ... -201207427


Vieras

Re: Alaa Albu-Salih

ViestiKirjoittaja Vieras » La Syys 22, 2018 7:53 am

Kuva

Vieras

Re: Alaa Albu-Salih

ViestiKirjoittaja Vieras » La Syys 22, 2018 10:16 am


Vieras

Alaa Albu Salih = Porin julma murhaaja

ViestiKirjoittaja Vieras » To Loka 04, 2018 8:03 am

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Tällainen on Porin julmasta murhasta epäilty seurakuntavaaliehdokas - saapui Suomeen vuonna 2015 ja kääntyi kristinuskoon

Tänään klo 8:03

28-vuotias irakilaismies oli aktiivi seurakuntalainen Porin Teljän seurakunnassa.

Kuva
Raaka henkirikos paljastui sunnuntaina 16. syyskuuta kun Porin Itäpuistossa sijaitsevasta
kerrostaloasunnosta löydettiin kuollut nainen.
JOONAS SALLI / SK


Keski-ikäisen naisen poikkeuksellisen julmasta murhasta Porissa vangittu mies oli ennen kiinniottoaan usein mukana Teljän seurakunnan toiminnassa.

– Kyllä. Hän toimi vapaaehtoisena messuavustajana eli, siis muun muassa jakoi virsikirjoja kirkon ovella ja kaatoi kahvia kirkkokahveilla, Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala kertoo Iltalehdelle.

Porilaisnaisen surmasta epäilty mies on tullut Suomeen turvapaikanhakijana syksyllä 2015. Noin vuoden maassa olon jälkeen hän liittyi Teljän seurakuntaan. Tätä ennen hän oli jo kääntynyt muslimista kristityksi. Hän myös sai pysyvän oleskeluluvan Suomeen, kirkkoherra Huhtalan muistin mukaan heti ensimmäisellä yrittämällä.

Huhtala kertoo tunteneensa miehen henkilökohtaisesti, mutta ei tiedä millaisista oloista mies oli Irakista lähtenyt.

Yhä ehdolla

Henkirikosepäilyn paljastuttua seurakunta julkaisi tiedotteen, jossa se kertoi epäillyn olevan seurakunnan jäsen. Lisäksi seurakunta vahvisti, että mies on ensi viikolla käynnistyvien seurakuntavaalien ehdokkaana. Vangitsemisesta huolimatta hän on yhä ehdolla sitoutumattomien listalta Teljän seurakunnan seurakuntaneuvostoon, sekä Porin seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon.

Seurakunnan mukaan ehdokkuutta ei voi perua. Vaalilautakunta voi kuitenkin tarvittaessa todeta ehdokkaan myöhemmin vaalikelvottomaksi. Tällöin ehdokkaan vaalitulos mitätöityy ja hänelle annetut äänet menevät listan hyväksi.

Seurakuntatoiminnan lisäksi mies pääsi talvella mukaan kotouttamishankkeeseen, jossa maahanmuuttajia oli työssäoppijoina logistiikka-alan yrityksessä.

Oikeusrekisterikeskuksen tietojen mukaan irakilaismiehellä ei ole aiempia rikostuomioita Suomessa.

Tekotapa raaka

Nainen löydettiin surmattuna kerrostaloasunnosta varhain sunnuntaiaamuna 16. syyskuuta, palokunnan mennessä sammuttamaan asunnossa ollutta tulipaloa. Palosta oli ilmoittanut hätäkeskukseen sivullinen. Varsinainen palo oli ehtinyt sammua itsekseen.

Vielä samana päivänä poliisi kertoi, että asunnossa asuneen keski-ikäisen porilaisen naisen epäillään menehtyneen henkirikoksen uhrina. Poliisi otti samana sunnuntaina kiinni 28-vuotiaan irakilaismiehen. Tällöin löytyi myös Nissan Almera -merkkinen henkilöauto, jonka poliisi epäilee kytkeytyvän epäiltyyn murhaan.

Seuraavana päivänä poliisi kertoi tutkivansa tapausta murhana. Poliisi teki myös lisää kiinniottoja ja ehti tavoittaa neljä henkilöä, joista kaksi oli porilaisen Liinaharjan vastaanottokeskuksessa asuvia turvapaikanhakijoita. Tällöin poliisi suoritti näyttävän operaation vastaanottokeskuksessa ja kävi muun muassa tarkistamassa vastaanottokeskuksen valvontakameroiden nauhat.

Tästä seuraavana päivänä poliisi jatkoi etsintöjä Liinaharjan vastaanottokeskuksen lähellä käyttäen muun muassa kahta koirapartiota.

Mestaustyylinen murha?

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona 19. syyskuuta 28-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä porilaisnaisen murhasta. Mies on Irakin kansalainen. Kaikki muut kolme kiinniotettua vapautettiin ja poliisi vahvisti myöhemmin, ettei heitä epäillä enää rikoksesta.

Satakunnan Kansa kertoi viime viikon perjantaina useisiin lähteisiinsä vedoten, että surmatun naisen pää on irrotettu tai yritetty irrottaa mestaustyylisesti katkaisemalla uhrin kaula.

Lehti kertoi myös, että murhasta epäilty vangittu ei asu Liinaharjan vastaanottokeskuksessa. Mies on saanut oleskeluluvan Suomeen. Lehden selvityksen mukaan epäillyllä miehellä ei ole aiempia rikostuomioita Suomessa.

Poliisi käy kameroita läpi

Myöhemmin poliisi kertoi, että uhri ja epäilty murhaaja tunsivat toisensa entuudestaan. Poliisi ilmoitti viime viikolla yhä kaipaavansa lisätietoja viininpunaisen vuoden 2000-mallia olevan Nissan Almeran liikkeistä. Auton rekisterinumero on IAF-186.

Satakunnan Kansa kertoi tiistaina, että poliisi on alkanut käyttää paljon aikaa lukuisien porilaisten kiinteistöjen valvontakameratallenteiden läpi kahlaamiseen. Ympäri Poria sijaitsevista kiinteistöstä on pyydetty tallenteet 14 tunnin ajalta. Kameroita voi yhdessä kiinteistössä olla useita, joten poliisilla on edessään valtava savotta.

Murhan tutkintaa johtava rikoskomisario Erik Salonsaari on vahvistanut lehdelle, että poliisi selvittää yhä mahdollisuutta siitä, että tekoon liittyisi muita henkilöitä.

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/6dec5f ... 7_u0.shtml

Vieras

Re: Alaa Albu-Salih

ViestiKirjoittaja Vieras » To Loka 04, 2018 8:07 am

Kuva

Teljän seurakunta toivoo malttia surun keskellä

20.9.2018 09.43

Teljän seurakunta on hyvin järkyttynyt, koska seurakuntaan kuuluvaa nuorta maahanmuuttajataustaista henkilöä epäillään Porin Itäpuistossa viikonloppuna tapahtuneesta henkirikoksesta.

Henkirikoksesta epäilty on myös seurakuntavaaliehdokkaana.

Olemme seurakuntana mukana ajatuksin ja rukouksin sekä uhrin omaisten että kaikkien tapahtumaa koskettaneiden luona ja toivomme heille jaksamista surun keskellä.

Teljän seurakunta on valmis tarjoamaan henkistä ja hengellistä apua kaikille, jotka sitä tämän tapauksen vuoksi tarvitsevat.

Kyseessä on poliisiasia ja viranomaisten tehtävänä on selvittää tapahtunut ja saattaa syyllinen tai syylliset oikeuden eteen. Seurakunta korostaa, että viranomaisille on annattava rauhassa tehdä oma työnsä.

Teljän seurakunta toivoo tässä tilanteessa malttia suhtautumisessa muihin maahanmuuttajiin.

Kirkon vaalisäännösten mukaan epäillyn seurakuntavaaliehdokkuutta ei voida perua. Vaalilautakunta voi kuitenkin todeta ehdokkaan vaalikelvottomaksi. Tällöin kyseisen henkilön vaalitulos mitätöityy ja annetut äänet menevät listan hyväksi.

https://www.kirkkoporissa.fi/uutiset/-/news/41239762

Vieras

Re: Alaa Albu-Salih

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Loka 05, 2018 3:19 pm

mtv

Poliisilla oletus Porin julman murhan motiivista – Uhrin pää oli yritetty irrottaa ja ruumis polttaa teon jälkeen

Rikos | Julkaistu 05.10.2018 14:58

Kuva

Poliisi on edistynyt Porin Itäpuistossa syyskuussa tapahtuneen julman murhan tutkinnassa.

– Meillä on oletus teon motiivista ja käsitys tapahtumakulusta, tutkinnanjohtaja Erik Salonsaari kertoo MTV:lle.

Salonsaari ei "tutkinnallisista syistä" tarkemmin avaa mahdollista motiivia.

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi syyskuussa irakilaisen 28-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä keski-ikäisen porilaisnaisen murhasta. Poliisi tutkii henkirikosta murhana tekoon liittyvän erityisen raakuuden takia.

MTV:n tietojen mukaan uhrin pää oli yritetty irrottaa katkaisemalla uhrin kaula.

– En voi sanoa tekotavasta muuta kuin että se on ollut erityisen raaka, Salonsaari toteaa.

Kuva

Epäily: Sytytti palon murhan jälkeen

Poliisin mukaan murha on tapahtunut puolenyön jälkeen 16. syyskuuta Itäpuisto 12:ssa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa. Henkirikos tuli ilmi, kun talossa savua havainnut sivullinen ilmoitti asiasta hätäkeskukseen aamuyöllä viiden aikaan.

Palokunta löysi asunnosta naisen kuolleena. Palo oli ehtinyt sammua itsekseen.

Poliisi ilmoitti myöhemmin samana päivänä naisen menehtyneen henkirikoksen uhrina ja teosta otettiin kiinni 28-vuotias irakilaismies.

– Uhri oli jo kuollut ennen palon sytyttämistä. Epäilemme vangittua myös palon sytyttämisestä, Salonsaari sanoo.

Poliisin mukaan tekijäksi epäilty ja uhri tunsivat toisensa. Salonsaari ei halua kommentoida sitä, oliko heillä tai oliko heillä ollut aiemmin suhde.

Poliisi ei vielä halua kertoa myöskään sitä, miten vangittu on kuulusteluissa suhtautunut henkirikosepäilyyn.

Poliisi kaipaa yhä havaintoja Nissan Almerasta

Poliisi kaipaa murhatutkintaan edelleen havaintoja viininpunaisen Nissan Almeran liikkeistä lauantai-illan 15.9. ja sunnuntai-illan 16.9. välisenä aikana. Auton vuosimalli on 2000 ja rekisterinumero IAF-186.

– Auton epäillään liittyvän tekoon. Selvitämme myös, liittyykö henkirikokseen muita henkilöitä.

mtv https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.vEazXoA


Paluu » Pakolaiset