Rekisteröidy

16-vuotias vankilaan katuryöstöstä Helsingissä

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

16-vuotias vankilaan katuryöstöstä Helsingissä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Maalis 14, 2018 11:45 pm

16-vuotias vankilaan katuryöstöstä Helsingissä – poikajoukko talloi uhrin kasvoja, potki päähän, löi pesäpallomailalla
Rikos Julkaistu 14.03.2018 22:14
Suutarila
Pahoinpitely tapahtui Helsingin Suutarilassa viime vuoden heinäkuussa.

Julma teko tapahtui Helsingissä Suutarilassa viime heinäkuussa. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 16-vuotiaan päätekijän vankilaan törkeästä ryöstöstä ja maksuvälinepetoksesta nuorena henkilönä, neljä muuta osallisena ollutta nuorta sai ehdollista ryöstöstä nuorena henkilönä.

Teko tapahtui Helsingin Suutarilassa peruskoulun läheisyydessä 11. heinäkuuta.

Kotimatkalla tapahtumahetkellä ollut uhri kertoi oikeudessa, että joku oli pyytänyt häneltä kahta euroa. Hän ei ollut antanut, jolloin pyytäjä oli suihkuttanut pippurisumutetta hänen kasvoihinsa. Hän oli lähtenyt pakenemaan läheisen alikulkutunnelin läpi, mutta hänet oli saatu kiinni. Paikalla oli ollut tuomittujen lisäksi 14-vuotias henkilö sekä kaksi tuntemattomaksi jäänyttä nuorta.
Mainos (uutinen jatkuu alla)

Uhri kaadettiin selälleen maahan, hänen kädestään otettiin nyrkkirauta ja häntä lyötiin aluksi vain nyrkeillä. Sen jälkeen häntä myös potkittiin päähän ja muualle kehoon, häntä lyötiin pesäpallomailalla ja hänen kasvojaan tallottiin. Lopulta hänet nostettiin pystyyn ja heitettiin maahan.
Sormukset vietiin käsistä

Seitsemän nuoren miehen joukko vei uhrilta rannekellon, neljä sormusta, matkapuhelimen, kotiavaimet, kukkaron, viisi euroa käteistä, lompakon, henkilökortin, pankkikortin sekä muuta irtainta omaisuutta.
Mainos (uutinen jatkuu alla)

Hänet myös pakotettiin kertomaan pankkikortin tunnusluku, jonka avulla hänen tililtään yritettiin nostaa rahaa.

Uhri pääsi pahoinpitelyn jälkeen kotiinsa, jossa hänen isänsä hälytti ambulanssin. Hänelle aiheutui hoitoa vaatinut ilmarinta keuhkoon, hänen kylkiluunsa murtui ja hän sai useita haavoja, ruhjeita ja mustelmia kehoonsa.
Erittäin vakavaa katuväkivaltaa

Käräjäoikeuden mukaan teko tehtiin erityisen raa’alla ja julmalla tavalla ja sitä on pidettävä myös kokonaisuutena arvioiden törkeänä.

– Käsillä on ollut sivulliseen henkilöön kohdistettu erittäin vakava väkivalta. Kysymyksessä on katuväkivaltaa, jota on pidettävä erittäin moitittavana. Asianomistajalta oli lisäksi anastettu kaikki hänen mukanaan ollut omaisuus jopa tunnuslukua myöten, oikeus perusteli päätekijän rangaistusta.
Uhrille tuntuvat korvaukset

Käräjäoikeuden mukaan oikea rangaistus päätekijälle oli 2 vuotta 1 kuukautta, jota ei voi määrätä ehdollisena. Muiden kolmen vuonna 2001 syntyneen tekijän osalta kyse oli perusmuotoisesta ryöstöstä ja heidät tuomittiin vuoden ehdollisen lisäksi yhdyskuntapalveluun 60 tunniksi. Lisäksi yksi heistä tuomittiin valvontarangaistukseen.

Päätekijä tuomittiin maksamaan uhrille 11 700 euron korvaukset, johon muut tuomitut osallistuvat yhteisvastuullisesti 5 450 euron osalta.

14-vuotiasta tekoon osallistunutta ei tuomittu rangaistukseen. Kaksi tekijää jäi tuntemattomaksi.


https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... la/6808244

Vieras

Re: 16-vuotias vankilaan katuryöstöstä Helsingissä

ViestiKirjoittaja Vieras » To Maalis 15, 2018 2:43 pm

Päätekijä on

Helsingin Käräjäoikeus
Os. 4

Vastaaja: Sakariye Ahmed Omar
Diaarinu: R 18/322

Vieras

Re: 16-vuotias vankilaan katuryöstöstä Helsingissä

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Maalis 16, 2018 8:22 am

MV-Lehdestä kuoriutui hyssyttelevä suvakkimedia https://mvlehti.net/2018/03/15/monikult ... lomailalla


Paluu » Pakolaiset