Rekisteröidy

Faisal Ali Waraben poika ISIS-terrorijärjestön videolla

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

Terrorismiasiantuntija: Isis välitön uhka Euroopalle

ViestiKirjoittaja Vieras » La Syys 06, 2014 7:19 am

  ILTALEHTI

  Terrorismiasiantuntija: Isis välitön uhka Euroopalle
  Lauantai 6.9.2014 klo 02.51

  Ääri-islamilainen Isis on välitön uhka Euroopan turvallisuudelle, sanoo Yhdysvaltain terrorismin vastaisen keskuksen NCTC:n johtaja.

  Ääri-islamilainen Isis on välitön uhka Euroopan turvallisuudelle, sanoo Yhdysvaltain terrorismin vastaisen keskuksen NCTC:n johtaja.

  Johtaja Matthew Olsenin mukaan Isis uhkaa Eurooppaa enemmän kuin Yhdysvaltoja, koska Euroopasta on lähtenyt huomattavia määriä jihadisteja järjestön palvelukseen.

  Jos jihadistit palaavat takaisin länteen, he saattavat toteuttaa terrori-iskuja omaa kotimaataan vastaan.

  - Uhka on Euroopalle aivan oven takana, Olsen arvioi.

  Hän uskoo Isisin hyökkäävän lopulta myös Yhdysvaltoihin, ellei järjestöä pysäytetä. Olsenin mukaan Yhdysvaltojen ja Euroopan maiden turvallisuuspalvelut ovat lisänneet yhteistyötään Isisin vuoksi.

  Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi eilen Naton huippukokouksessa Walesissa, että Isis pystytään lopulta nujertamaan. Hänen mukaansa järjestön taistelijoita jahdataan samalla lailla kuin al-Qaidan jäseniä.

  - Se ei tapahdu hetkessä, mutta olemme vakaasti liikkumassa oikeaan suuntaan, Obama sanoi.

  Isisiä vastaan pyritään luomaan kansainvälinen liittouma. Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry matkustaa Lähi-itään neuvottelemaan alueen maiden kanssa liittymisestä Isiksen vastaiseen rintamaan.

  IL http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014090618636946_ul.shtml

Vieras

ViestiKirjoittaja Vieras » La Syys 06, 2014 3:31 pm

  ILTALEHTI

  Näin Isis värvää Suomessa: Maksaa jopa 15 000 euroa
  Lauantai 6.9.2014 klo 14.40

  Maahanmuuttaja-aktiivi Nur Mohamedin mukaan Isis-terroristijärjestö rekrytoi suomensomaleja riveihinsä.

  Kuva
  Kuvan Isis-taistelijat on kuvattu tammikuussa Syyriassa. (AP)

  Sotaretkestä voi Mohamedin mukaan saada jopa 10 000-15 000 euron palkkion, ja terroristijärjestö maksaa lisäksi matkat.

  Mohamed kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan lauantaina, että Isisin rekrytointitoimenpiteet ovat hälyttävän aktiivisia suomensomalien keskuudessa. Hänen mukaansa ammattimaisesti toimivat rekrytoijat kohdistavat toimenpiteensä 16-25 -vuotiaisiin miehiin. Isis-rekrytoijat olivat Mohamedin kirjoituksen mukaan myös onnistuneet toimissaan. Hän kirjoittaa, että Suomesta on lähtenyt jo kymmeniä nuoria miehiä Isis-taistelijoiksi.

  Mohamed sanoo blogissaan, että Suomessa elävät somalitaustaiset nuoret ovat otollista maaperää propagandaa suoltaville rekrytoijille. Hän kirjoittaa, että nämä nuoret kokevat Suomessa juurettomuutta, ja että töiden löytäminen on vaikeaa.

  - Kun yhteiskunta torjuu somalitaustaiset nuoret, he ovat suuressa vaarassa syrjäytyä. Tällöin Isisin rekrytoijat iskevät, Mohamed varoittaa blogissaan.

  Mohamed pyytää blogissaan apua Suomen viranomaisilta.

  - Me suomensomalit tarvitsemme apuanne Isisin pysäyttämisessä, hän kirjoittaa.

  Hän on laatinut viiden kohdan listan avuntarpeesta. Siinä pyydetään apua muun muassa tiedottamiseen. Yksi konkreettinen ehdotus on vinkkausjärjestelmä, jonne voidaan antaa vihjeitä sosiaalisen median toimijoista ja paikan päälle saapuvista rekrytoijista.

  IL http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014090618637453_uu.shtml


Vieras

ViestiKirjoittaja Vieras » La Syys 06, 2014 3:43 pm


  Uusi Suomi


  ISIS - Suomensomalit tarvitsevat viranomaisten apua

  6.9.2014 10:00 Nur Mohamed


  Hyvät Suomen viranomaiset,

  Toimin aktiivisesti Suomen somalitaustaisen väestön yhteisössä ja minulla on teille vakavaa asiaa. Niin minä kuin yhteisömme tarvitsee teiltä pikaisesti apua.

  Avuntarpeen taustalla on Irakin ja Levantin islamilainen valtio –niminen organisaatio, joka tunnetaan paremmin ISIS-terroristijärjestönä. Tämä kyykäärmeen sikiö levittää myrkkyään aktiivisesti Suomeen ja houkuttelee meidän nuoriamme mukaan omaan toimintaansa.

  ISIS:n rekrytointotoimenpiteet ovat hälyttävän aktiivisia suomensomalien keskuudessa. Ammattimaisesti toimivat rekrytoijat kohdistavat toimenpiteensä 16–25 –vuotiaisiin nuoriin miehiin ja ovat ikävä kyllä onnistuneet tässä useaan otteeseen.

  Suomesta on jo lähtenyt kymmenittäin nuoria miehiä ISIS:n riveihin taistelijoiksi.

  Me vastuulliset suomen somalitaustaiset emme voi hyväksyä tätä. Tämä tuntuu meistä yhtä pahalta kuin kenestä tahansa kantasuomalaisesta.

  ISIS:n propagandaa levitetään nykyään aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja sen jihadistinen sanoma on selkeää, mustavalkoista ja yksinkertaista. ISIS haluaa perustaa uuden islamilaisen dynastian – maan, jossa eletään islamilaista elämää, Kalifin sana on Laki, oppi oikeaa ja jonka joissa virtaa hunajainen maito. Tämä kaikki toteutuu, jos vain sen puolesta ollaan valmiita taistelemaan.

  Suomessa elävät somalitaustaiset nuoret ovat otollista maaperää propagandaa suoltaville rekrytoijille. He kokevat täällä juurettomuutta ja ovat pettyneitä siihen miten he ovat päässeet integroitumaan yhteiskuntaan – töiden löytäminen on vaikeaa ja islam edelleen Suomessa uusi uskonto. Muslimin silmissä Suomi on selkeästi kristitty maa.

  Kun yhteiskunta torjuu somalitaustaiset nuoret, he ovat suuressa vaarassa syrjäytyä. Tällöin ISIS:n rekrytoijat iskevät.

  ISIS on tavattoman hyvin rahoitettu organisaatio. Sen rekrytoijat ovat ammattilaisia ja pystyvät lupaamaan nuorille suuria summia rahaa. Sotaretkestä voi saada jopa 10 – 15 000 euroa. Terroristijärjestö luonnollisesti maksaa nuorille matkat. Harva nuori tulee ajatelleeksi, että sotaan lähtenyttä ei hevin päästetä pois. Sotilaat ovat kuin jengiläisiä – jengi ei päästä heitä otteestaan.

  * * *

  Hyvät Suomen viranomaiset,

  Me suomensomalit tarvitsemme apuanne ISIS:n pysäyttämisessä. Me tarvitsemme teiltä apua.

   • Me tarvitsemme vinkkausjärjestelmän, jonne voidaan antaa vihjeitä sosiaalisen median toimijoista ja paikan päälle saapuvista rekrytoijista
   • Me tarvitsemme apua tiedottamiseen – totuus ISIS:n toiminnasta täytyy saada riittävän selvästi ja tehokkaasti nuortemme tietoon.
   • ISIS on rikollisjärjestö ja sen toimintaan mukaan lähteminen tekee myös nuorista rikollisia. Auttakaa meitä kertomaan tämä nuorillemme.
   • Me tarvitsemme kenttätyöntekijöitä, jotka jalkautuvat meidän kanssamme puhumaan nuorille ja jakamaan heille tietoa
   • Me tarvitsemme rehabilitointiohjelman niille nuorille, jotka ovat jo lähteneet ISIS:n toiminaan mukaan ja haluavat palata yhteiskuntaan
  Me suomalaiset somalialaistaustaiset vanhemmat olemme valmiita kaikkiin yhteistyötoimenpiteisiin viranomaisten kanssa. Me emme halua menettää nuoriamme, emmekä antaa ISIS:lle milliäkään jalansijaa Suomessa.

  Auttakaa meitä pelastamaan nuoremme.

  Lähde http://caalim68.puheenvuoro.uusisuomi.fi/175092-isis-suomensomalit-tarvitsevat-viranomaisten-apua


Vieras

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Syys 19, 2014 6:13 pm


Vieras

ViestiKirjoittaja Vieras » La Loka 04, 2014 2:23 pm

  ILTALEHTI

  Isisiltä julki jälleen raaka video - britti teloitettiin
  Perjantai 3.10.2014

  Kyseessä on jo neljäs samankaltainen teloitusvideo.

  Islamistinen Isis-ryhmä on julkaissut uuden videon, jossa naamioitu mies mestaa panttivangin, kertoo uutistoimisto AFP.

  Tapettu mies on isobritannialainen avustustyöntekijä Alan Henning. Video on hyvin samankaltainen kuin kolme aiempaa Isisin julkaisemaa murhavideota.

  Henning on jo neljäs länsimaalainen panttivanki, jonka teloittamisesta kuvatun nauhoitteen Isis julkaisee.

  Samalla videolla naamioitu Isisin jäsen esittelee toista panttivankia, jonka kerrotaan olevan amerikkalainen. Naamioitu mies uhkaa tappaa panttivangin, mikäli Yhdysvallat jatkaa ilmaiskuja Syyriaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

  "Iljettävä murha"

  Yhdysvaltalaiset viranomaiset vahvistavat Reutersille, että heillä ei ole syytä epäillä reilun minuutin mittaisen videon aitoutta. Myös Britannian pääministeri David Cameron vahvistaa videon aitouden.

  Brittimedia The Guardianin mukaan 47-vuotias manchesteriläinen Henning oli ollut panttivankina Syyriassa jo yhdeksän kuukautta. Suuren osan ajasta hänen uskotaan olleen Isisin vankina yhdessä 20 muun länsimaalaisen panttivangin kanssa.

  Britannian ulkoministeriö tuomitsi murhan lausunnossaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

  - Jos tämä on totta, kyseessä on iljettävä murha. Tarjoamme hänen perheelleen kaiken mahdollisen tuen.

  David Cameron kommentoi AFP:n mukaan tapausta sanoen, että se osoittaa "kuinka barbaarisia ja vastenmielisiä nämä terroristit ovat".

  IL http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014100318718969_ul.shtml

Vieras

ViestiKirjoittaja Vieras » La Loka 04, 2014 2:31 pm


  MTV

  Sveitsin ISIS-terrorismitutkinnassa yhteys Suomeen

  Kotimaa 04.10.2014 06:00

  Kuva

  Sveitsissä tutkitaan ISIS-järjestöön liittyvää terrorismiepäilyä, jolla on kytkentä Suomeen. MTV Uutisten tietojen mukaan keskusrikospoliisi on tehnyt yhteistyötä Sveitsin viranomaisten kanssa.

  ​Sveitsin poliisi epäilee kolmea irakilaistaustaista miestä maahan kohdistetun terrori-iskun suunnittelusta. Miesten epäillään kuuluvan ISIS-järjestöön. Heidät pidätettiin maaliskuussa. Syyttäjäviranomainen teki sen jälkeen oikeusapupyynnön ainakin Suomeen ja Yhdysvaltoihin.

  MTV Uutisten tietojen mukaan keskusrikospoliisi on suorittanut pyyntöön liittyen yhden toimenpiteen syksyn aikana. Juttu ei ainakaan toistaiseksi ole johtanut rikostutkintaan Suomessa. Keskusrikospoliisi on asiasta vaitonainen ja vetoaa siihen, että tiedottaminen on Sveitsin viranomaisten vastuulla.

  Sveitsin tiedustelupalvelu kieltäytyy kertomasta yksityiskohtia sen enempää Suomen osuudesta kuin ylipäätään epäillystä terrori-iskusuunnitelmasta.

  Tiedustelupalvelu on kuitenkin todennut, että sillä on tutkinnassa kaikkiaan parikymmentä tapausta, jotka liittyvät radikaalien jihadistien toimintaan.

  Facebook-keskustelut paljastivat hankkeen?

  Sveitsiläislehti Tages-Anzeigerin mukaan vinkki tuli alunperin amerikkalaisviranomaiselta, mahdollisesti NSA:lta. Miesten yhteydenpitoa oli seurattu ja siinä oli havaittu viitteitä Sveitsiin tehtävän terrori-iskun suunnittelusta. Seuranta on kohdistunut muun muassa Facebook-keskusteluihin.

  Epäiltyjen tiedetään olleen hyvin verkottuneita eri puolille maailmaa. Siitä ei ole tietoa, liittyykö Suomeen suunnattu oikeusapupyyntö nimenomaan henkilöiden välisiin yhteyksiin.

  Miehet ovat 28-33-vuotiaita. Sveitsi on myöntänyt ainakin yhdelle heistä turvapaikan. Pyörätuolia käyttävä mies saapui tiettävästi maahan vuonna 2012.

  Yksi miehistä asui ennen pidätystään Aargaun kantonissa ja toinen lähellä Schaffhausenin kaupunkia. Kolmas on ilmoittanut viimeiseksi pysyväksi osoitteekseen Damaskoksen, Syyrian pääkaupungin.

  Miehiä epäillään iskun suunnittelun lisäksi räjähteiden hallussapidosta sekä jäsenyydestä rikollisjärjestössä tai rikollisjärjestön tukemisesta.

  ISIS houkuttelee taistelijoita länsimaista

  Suojelupoliisi arvioi syyskuussa, että Suomesta on lähtenyt yli 40 ihmistä taistelemaan ISIS-järjestön riveihin. Lukua voi pitää huomattavana suhteutettuna Suomen muslimiväestön määrään.

  Myös Sveitsissä järjestön vetovoimaa on seurattu huolestuneena. Tiedustelupalvelu NDB on arvioinut, että noin 50 ihmistä on lähtenyt Sveitsistä Syyriaan, Irakiin, Jemeniin, Somaliaan, Afganistaniin ja Pakistaniin. NDB on myös toistuvasti varoittanut, että taisteluihin osallistuneet voivat palattuaan pyrkiä toteuttamaan terrori-iskuja Sveitsissä.

  Edellinen vastaavankaltainen tapaus oli Sveitsissä vuonna 2006. Tuolloin poliisi pidätti useita henkilöitä epäiltynä suunnitelmasta, jossa israelilainen lentokone olisi räjäytetty Geneven lentokentällä. Lopulta näyttöä tuomioon ei löytynyt ja epäillyt tuomittiin lievemmistä rikoksista.

  MTV http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sveitsin-isis-terrorismitutkinnassa-yhteys-suomeen/4377114


Vieras

ViestiKirjoittaja Vieras » La Loka 04, 2014 8:45 pm

HS:n Kuukausiliitteessä kerrotaan kolmesta Suomessa varttuneesta
musliminuoresta, jotka lähtivät kurkunleikkaajiksi ISIS-joukkoihin.


http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1412301611311?ref=suositeltu-aihe

Vieras

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Loka 05, 2014 7:32 am

  ILTALEHTI

  Suomalainen Isis-vaimo tapoista HS:lle:
  "Ne naulaa sen katulamppuun"

  Lauantai 4.10.2014

  HS:n haastattelema musliminainen vahvistaa huhut ISIS-järjestön järkyttävästä väkivallasta todeksi.

  - Valitettavasti ne ovat totta, hirttämiset ja muut, Syyriaan suomalaistaustaisen aviomiehensä kanssa lähtenyt suomensomali jihadistivaimo kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliitteelle.

  - Aina perjantaina liikenneympyrään pistetään joku tapettu tyyppi. Ne naulaa sen katulamppuun, hän kuvailee.

  Naisen mukaan vääräuskoisiksi katsottujen henkilöiden, kuten Bashar al-Assadin hallinnon liittolaisten, ruumiita laitetaan ulos näkyville paikoiksi varoittaviksi esimerkeiksi.

  - Että ihmiset eivät tekisi samaa, hän sanoo.

  HS:n Kuukausiliitteen artikkeli kertoo kolmesta Suomessa varttuneesta musliminuoresta, jotka ovat liittyneet ISIS-joukkoihin. Jutun mukaan tieto nuoren lähdöstä on usein yllättänyt tämän lähipiirin. Värvätyt itse perustelevat päätöstään islamin ja Koraanin opetuksilla.

  Lähde: Helsingin Sanomat

  IL http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014100418719630_ul.shtml


  HS http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1412301611311?ref=suositeltu-aiheVieras

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Loka 05, 2014 7:52 am

  ILTALEHTI

  Terrorismirikoksesta epäilty somalinainen kertoo Iltalehdelle piinastaan
  Kolmen vuoden helvetti

  Sunnuntai 5.10.2014

  Siviiliasuinen poliisi koputtaa pääkaupunkiseudulla asuvan somalinaisen ovea 7. syyskuuta 2011.

  Kuva
  – Olen joutunut kantamaan kaikki tärkeät tavarat mukanani siltä varalta, että poliisit
  tulevat hakemaan minut, somalinainen kertoo.
  (JARNO JUUTI)

  Koputuksesta saa alkunsa piina, joka päättyy vasta kolme vuotta myöhemmin.

  Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske ja valtionsyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen linjasivat 16. syyskuuta 2014, ettei ole todennäköisiä syitä epäillä naisen syyllistyneen terrorismin rahoittamiseen.

  Iltalehti tapaa rikosepäilyistä vapautetun, noin kolmekymppisen naisen toimituksen ravintolassa.

  Mukanaan naisella, joka ei halua esiintyä jutussa omalla nimellään, on asianajaja, tulkki sekä suomea puhuva somalinainen.

  Nainen on sonnustautunut kasvohuntuun eli niqabiin, jota hän ei aiemmin käyttänyt.

  Terrorismiepäilyn vuoksi naisesta on tullut pelokas, ja hän uskaltaa paljastaa ulkopuolisille vain silmänsä.

  - Lääkärit saattavat lukea kasvoistani, että minulla on ongelmia. Minulla ei ole rohkeutta kertoa kaikille, mistä minua on epäilty, nainen kertoo tulkin välityksellä.

  Rahalähetys syyniin

  Miksi nainen joutui viranomaisten syyniin?

  - Pitääkö minun vastata? Minä en liity juttuun mitenkään, olen syytön, nainen sanoo.

  Syyttämättäjättämispäätöksessä kerrotaan, että nainen tietää al-Shabaab -järjestön väitettynä johtohenkilönä tunnetun miehen sekä tämän Suomessa asuvan ex-puolison.

  Asianajaja Matti Nurmelan mukaan nainen tietää henkilöt ja on ollut tekstiviestitse yhteydessä heidän kanssaan, mutta ei ole tietoinen henkilöiden taustoista.

  Syyttäjien näkemys on hieman erilainen: heidän mukaansa nainen on ollut tietoinen al-Shabaab-järjestön toiminnan luonteesta sekä siihen kuuluvista että sitä kannattavista henkilöistä.

  Viranomaiset kiinnostuivat myös 2.9.2009 tehdystä 50 dollarin rahalähetyksestä.

  Esitutkinnassa ei "saatu selvitystä, joka tukisi väitettä siitä, että rahalähetys olisi tarkoitettu al-Shabaabin käyttöön".

  Naisen mukaan rahat oli osoitettu hänen serkulleen, joka tarvitsi rahoja velanmaksuun.

  Somaliyhteisö hylkäsi

  Takaisin syyskuuhun 2011. Siviiliasuinen poliisi astuu sisään naisen asuntoon. Poliiseja vyöryy asuntoon parvekkeen kautta. Kotiin asennetaan kamera.

  Nainen otetaan kiinni, pidätetään ja vangitaan kuukauden ajaksi.

  - En voi yhdellä lauseella kertoa, miltä se tuntui.

  Vankilajakson jälkeen rikostutkinta jatkuu. Nainen kärsii kovasta päänsärystä ja unettomuudesta. Hänet asetetaan matkustuskieltoon.

  Perhesuunnitelmat ja opiskelu jäävät, somaliyhteisö hylkää. Alkaa liikkua perättömiä huhuja, että naisen kotoa olisi löydetty yli 60 000 euroa.

  - Minulla ei ole täällä sukulaisia. Muilta somaleilta en ole saanut minkäänlaista tukea, vuoden 2008 lopulla Suomeen saapunut nainen sanoo silmät kostuen.

  Haastatteluhetkellä rikosepäilyjen raukeamisesta on kulunut reilut kaksi viikkoa.

  - Toivon, että tulevaisuus puhaltaa parempaa tuulta, mutta uskon sen kestävän kauan. Koen voivani integroitua Suomeen ja opiskella täällä, nainen toteaa ja kiittää sosiaalityöntekijöitä, asianajajaa sekä terveydenhoitajia saamastaan tuesta.

  Nyt terrorismirikoksesta epäilty somalinainen aikoo hakea korvauksia.

  Kuva
  Valtakunnansyyttäjävirasto vapautti naisen rikosepäillyistä 16. syyskuuta.

  IL http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014100518720633_uu.shtml


Vieras

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Loka 05, 2014 5:30 pm

Tuon Somalinaisen jutussa ei kerrota mistä epäily sai alkunsa. On mahdollista, että sosiaalityöntekijä teki poliisille ilmoituksen nähtyään somalinaisen tiliotteessa ulkomaille siirretyt varat.

Lisäksi uskon, että sosiaaliviranomaisilla on ohjeistus seurata maahanmuuttajien tiliotteita ja raportoida, esim. suojelupoliisille huomaamistaan epäilyttävistä tilisiirroista. En usko, että suojelupoliisi pääsee näkemään maahanmuuttajien tilitietoja mitään muuta kautta.

Jos sosiaaliviranomaiset luovuttivat tiedot poliisille, on syytä selvittää ovatko he rikkoneet lakia näin toimiessaan.

Julkiset asiakirjat voi tilata käyttämällä poliisin esitutkintatunnusta: 2400/R/0000150/11

Vieras

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Loka 06, 2014 8:40 am

  ILTALEHTI

  Suomitytöt jihadisteina
  Maanantai 6.10.2014 klo 07.13

  Suomesta on matkustanut naisia Syyrian konfliktialueelle enemmän kuin Euroopasta keskimäärin.

  Kuva
  Naiset päätyvät äärimmäisen harvoin taistelijoiksi jihadistisissa ryhmissä, mutta he ovat
  mukana houkuttelemassa ihmisiä liittymään jihadistien riveihin.


  Kuva
  Syyriaan lähtenyt Aisha julkaisi kesäkuussa Facebook-seinällään kuvan, jossa poseeraa
  naisjihadisti pommin ja rynnäkkökiväärin kanssa. Tekstissä luvataan kuolemaa
  shiia-muslimeille.


  Lauantaina ilmestynyt Helsingin Sanomien Kuukausiliite kertoi espoolaisesta Aishasta, joka matkusti miehensä Husseinin kanssa Syyriaan, jossa he ovat mukana ääri-islamilaisen Isis-järjestön toiminnassa.

  Kuukausiliitteen jutun mukaan Aisha muuttui kesken lukion tavallisesta maahanmuuttajatytöstä voimakkaan uskonnolliseksi. Hän meni vastoin vanhempiensa tahtoa naimisiin niin ikään ääri-islamilaisen Husseinin kanssa.

  Aisha nousi Suomessa julkisuuteen, kun hän kesäkuussa päivitti Facebook-sivulleen kuvan, jossa burkhaan pukeutunut nainen poseeraa AK-47-rynnäkkökivääri kädessä ja uhkaa shiia-muslimeita tuholla.

  Viidesosa naisia

  Suojelupoliisin mukaan Suomesta tiedetään lähteneen yli 45 henkilöä Syyriaan, joista viidesosa on naisia. Se tarkoittaa seitsemästä yhdeksään naista.

  Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Juha Saarisen mukaan määrä suhteessa korkeampi kuin muualla Euroopassa, jossa naisia on ollut keskimäärin 10-15 prosenttia lähtijöistä.

  Saarisen mukaan Syyriaan lähteneistä naisista ja heidän motiiveistaan tiedetään vain vähän.

  - Luultavasti suurin osa lähteneistä on ollut naimissa ja lähtenyt miehensä mukaan konfliktialueelle. Julkisuudessa olleet naispuoliset lähtijät ovat kaikki olleet Isiksen kannattajia.

  - Suurimmalla osalla lähteneistä naisista on ollut kytkentä henkilöön, joka on ollut alueella tai matkustanut alueella, Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantala muotoilee.

  Saarisen mukaan on vaikea arvioida, kuinka halukkaita lähtijöitä miehen mukana lähteneet naiset ovat todellisuudessa olleet. Suomesta itsenäisesti lähteneiden naisten motivaatiosta ei ole tietoa.

  - Euroopan laajuisesti tiedetään, että useita naisia on lähtenyt etsimään jihadistimiestä itselleen. Tarkoitus on ollut mennä jihadistin kanssa naimisiin ja elää elämää Islamilaisessa valtiossa.

  Alhaalla hierarkiassa

  Naisten mahdollisista rooleista Isisin organisaatiossa on äärimmäisen vähän tietoa saatavilla. Enimmäkseen naiset ovat mukana yhteiskunnan pyörittämisessä. Taistelijoiksi heidän ei tiedetä päätyneen.

  - Jotkut ovat kotivaimoja, jotka pitävät taloa pystyssä. Varsinkin jos perheessä on pieniä lapsia. Jos taas lapsia ei ole, naiset saattavat ottaa toisen yhteiskunnallisen roolin ja toimia esimerkiksi opettajina. Joidenkin tiedetään partioivan kaduilla ja vahtivan, että paikalliset naiset pukeutuvat islamilaisen valtion vaatimusten mukaisesti, Saarinen kertoo.

  Naiset pyrkivät myös houkuttelemaan muita naisia lähtemään konfliktialueelle.

  - He lähettävät sosiaalisen median kautta viestejä kavereille ja tutuille, sekä kirjoittavat internetfoorumeille. Sosiaalinen media on ollut merkittävä työkalu houkuttelussa, Saarinen sanoo.

  Hänen mukaansa on poikkeuksellista, että jihadismin yhteydessä naisia matkustaa suurissa määrin konfliktialueelle. Erityisen harvinaista on vielä se, että naiset pyrkivät rohkaisemaan ja rekrytoimaan muita naisia muuttamaan konfliktialueelle.

  IL http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014100618721289_uu.shtmlVieras

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Loka 13, 2014 2:57 pm

  ILTALEHTI

  SK: Isän kadonneeksi ilmoittaman nuorukaisen viesti:
  "Olen taistelemassa Isisin riveissä"

  Maanantai 13.10.2014 klo 15.13

  Poliisille kadonneeksi ilmoitettu nuorukainen ilmoitti veljelleen menneensä Syyriaan taistelemaan. Isä epäilee pojan joutuneen terroristivärvääjien uhriksi, kertoo Satakunnan Kansa.

  Kuva
  Nuorukainen ilmoitti veljelleen menneensä Syyriaan taistelemaan Isisin riveihin.
  Kuvituskuva. (EPA / AOP)


  - Kerro isille, että olen Syyriassa taistelemassa jihad fi sabilillahia daulatul islamin (Isis) riveissä, alkaa 21-vuotiaan porilaisnuorukaisen sähköposti hänen veljelleen.

  - Kerro myös, että olen pahoillani kaikesta, hän jatkaa kerrottuaan osallistuvansa pyhään sotaan.

  Satakunnan Kansan mukaan viesti on nuorukaisen ainoa yhteydenotto sen jälkeen, kun hän katosi 29. syyskuuta. Pojasta huolestunut isä teki poliisille ilmoituksen katoamisesta 2. lokakuuta.

  - Tämä veli soitti meille samana päivänä ja lähetti perään vielä tuon sähköpostin, jossa nuorukainen kertoo lähteneensä Syyriaan taistelijaksi Isisin riveihin, rikosylikonstaapeli Tapio Rantanen Porin poliisista vahvistaa Iltalehdelle.

  Opiskelijapoika on ollut kateissa 29. syyskuuta lähtien, jolloin hän ilmoitti isälleen lähtevänsä opintoihin liittyvälle matkalle Helsinkiin. Kun poikaa ei kuulunut takaisin kotiin, isä otti yhteyttä kouluun ja sai kuulla, ettei mitään matkaa ole tehty.

  Isä kertoo Satakunnan Kansalle ilmoittaneensa asiasta myös suojelupoliisille. Hän uskoo, että joku otti poikaan yhteyttä, houkutteli tämän tulemaan Helsinkiin, hankki tälle matkaliput Syyriaan ja rahoitti ne.

  - Poika ei ole tyhmä, mutta helposti johdateltavissa hän on, isä kertoo lehdelle.

  21-vuotias nuorukainen oli juuri käynyt armeijan ja opiskelee Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Isä kertoo muuttaneensa Pakistanista Suomeen jo 25 vuotta sitten. Pojalla on molempien maiden passit, vaikka hän on syntynyt Suomessa.

  Värväys on rikos

  Porin poliisi pitää nuorukaisen katoamista selvitettynä.

  - Meidän tehtävä on selvittää, liittyykö katoamiseen rikosta, kuolemaa tai jotain muuta. Nyt olemme saaneet tiedon, että hän on hengissä, joten tämä on sikäli selvä tapaus. Hänhän on suomalainen aikuinen, joka saa matkustaa vapaasti mihin haluaa, rikosylikonstaapeli Tapio Rantanen sanoo.

  Tapauksen tunteva suojelupoliisi ei puolestaan halua kommentoida asiaa tarkemmin.

  - Me olemme linjanneet, ettemme kommentoi yksittäisiä tapauksia. Sen voi sanoa yleisellä tasolla, että jos joku on värvätty Isiksen riveihin, kyse saattaa olla terrorismirikoksesta, ylitarkastaja Tuomas Portaankorva suojelupoliisista (Supo) toteaa.

  Suojelupoliisin käsityksen mukaan Suomessa ei ole laajamittaista ja organisoitua terroristivärväystä.

  - Mutta on selvä että Syyriaan lähteneet vaikuttavat myös Suomessakin oleskeleviin. Kaveripiirissä voi olla lähtijöitä ja mielipidevaikuttajia, jotka vaikuttavat kunkin omaan päätökseen lähteä matkaan, Portaankorva kertoo.

  Supon mukaan Suomesta on lähtenyt Syyriaan yli 45 henkeä, jotka osallistuvat terroristijärjestöjen toimintaan.

  - Heistä suurin osa on mennyt Isiksen riveihin, Portaankorva kertoo.

  Lähde: Satakunnan Kansa

  IL http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101318741069_uu.shtml


Vieras

Re: Faisal Ali Waraben poika ISIS-terrorijärjestön videolla

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Marras 13, 2017 10:32 pm

Suomalaiset taistelevat Somalimaan presidentin paikasta – matka presidenttiehdokkaaksi alkoi Hakaniemestä
Pieni Somalimaa äänestää presidentistä maanantaina, ja kolmesta ehdokkaasta kaksi on asunut vuosia Suomessa.


https://yle.fi/uutiset/3-9927780

Vieras

Re: Faisal Ali Waraben poika ISIS-terrorijärjestön videolla

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Tammi 15, 2018 6:17 pm

ILTALEHTI

Isisin riveihin matkustanut suomensomali on kuollut Syyriassa - isä sanoo pojan katuneen tekoaan

Maanantai 15.1.2018 klo 17.53

Hussein Faysal Ali Warabe yllytti propagandavideolla suomalaisia lähtemään kalifaattiin.

Suomalaisen somalipoliitikon Faysal Ali Waraben poika Hussein Faysal Ali Warabe on kuollut Syyriassa ilmaiskussa, isä kertoo Voice of Africa -radioasemalle.

Hussein, joka tunnetaan myös taistelijanimellä Abu Shuaib As-Somali, matkusti vaimonsa kanssa Suomesta Syyriaan vuonna 2013 liittyäkseen äärijärjestö Isisiin.

- Kuulimme uutisen hänen kuolemastaan eilen (lauantaina), Warabe sanoi Voice of Africalle (VOA).

Warabe oli saanut tiedon poikansa kuolemasta tämän vaimolta. Poika oli ilmeisesti kuollut jo joulukuun 29. päivänä.

Warabe, joka johtaa UCID-puoluetta ja pyrki Somalimaan presidentiksi marraskuussa, uskoo poikansa päässeen ulos Raqqasta ja kuolleen myöhemmin ilmaiskussa.

Isisin terroristit pakotettiin viime vuonna ulos Raqqasta, joka oli toiminut äärijärjestön pääkaupunkinsa Syyriassa vuosien ajan.

"Kerroimme, että hän on riski"

Warabe kertoi poikansa matkustaneen Syyriaan Suomesta, jonka kansalainen tämä oli. Alun perin poika oli yrittänyt Syyriaan ja Jemeniin Somalimaasta, siinä kuitenkaan onnistumatta.

- Sanoimme heille (Suomen viranomaisille), etteivät he uusisi hänen passiaan. Kerroimme, että hän on riski. Mutta he sanoivat, ettei hän ollut tehnyt rikosta, joten hän sai passin. Ja kolme kuukautta myöhemmin hän matkusti Turkin kautta Syyriaan, Warabe kertoi VOA:lle.

Syyriassa Hussein esiintyi Isisin propagandavideolla vuonna 2014 ja yllytti suomalaisia liittymään "kalifaattiin".

Isän mukaan Husseinin aikomuksena oli lähteä Syyriasta vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa tajuttuaan, että Isisiin liittyminen oli "virhe".

Hussein oli isänsä mukaan puhunut äitinsä ja sisarustensa kanssa viimeksi jouluaattona. Perhe odotti kuulevansa hänestä seuraavan kerran Turkista käsin.

Asiasta uutisoi ensin Yle.

IL http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201801 ... 5_ul.shtml

Vieras

Re: Faisal Ali Waraben poika ISIS-terrorijärjestön videolla

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Tammi 15, 2018 7:53 pm

Hesari

Kuva
Somalitaustainen Hussein Faisal Ali tunnettiin myös nimellä Abu Shuayb as-Somali (from Finland).

HS https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005525149.html

EdellinenSeuraava

Paluu » Terrorismi