Rekisteröidy

Kelly Igweh - R 17/5081

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Joulupukki

Kelly Igweh - R 17/5081

ViestiKirjoittaja Joulupukki » Su Joulu 24, 2017 1:00 pm

Helsingin Käräjäoikeus

11.12.2017

Vastaaja: Kelly Igweh
Asianumero: R 17/5081
Rikos: Raiskaus

Kuva

Ari O Savolainen

Re: Kelly Igweh - R 17/5081

ViestiKirjoittaja Ari O Savolainen » Pe Joulu 21, 2018 6:18 pm

Kuva

Tytön perässä ravintolan vessaan ängennyt raiskaaja syyllisti oikeudessa 16-vuotiasta uhria – "Normaalissa tilassa en olisi pettänyt vaimoa"

21.12.2018

Parikymppinen mies raiskasi 16-vuotiaan tytön joulupäivänä vuonna 2015 helsinkiläisravintolan vessassa. Helsingin hovioikeus piti perjantaina antamallaan tuomiolla miehen vankeustuomion ennallaan.

Valvontakamerakuvista oli oikeuden mukaan nähtävissä, kuinka mies meni ravintolan vessoille hieman ennen puolta yötä, ja tyttö hieman tämän jälkeen. Naisten ja miesten vessoilla oli yhteinen jonotustila. Tyttö kertoi, että oli ollut menossa omaan koppiinsa, kun mies tarrasi häntä olkapäästä ja työnsi sisälle. Tyttö kertoi, että raiskaus teki kipeää, eikä mies lopettanut tytön käskyistä huolimatta.

Tilanne oli tytön mukaan päättynyt, kun oveen oli koputettu ja huudettu. Oikeudessa todistajana kuultu tytön kaveri kertoi, että ensimmäiseksi vessasta poistumisen jälkeen tyttö halasi häntä. Ulkona tyttö oli hysteerinen ja sanoi, että hänet oli raiskattu.

Ravintolan luona tyttö ei ollut halunnut poliisia paikalle, vaan oli sanonut haluavansa mennä kotiin. Kotiin päästyään hän oli kuitenkin ilmoittanut asiasta poliisille, joka vei hänet tutkimuksiin. Keskusrikospoliisin rikostekninen laboratorio löysi miehen spermaa muun muassa tytön pikkuhousuista.

Hovioikeus tuomitsi käräjäoikeuden tavoin Kelly Igwehin, 25, kahdeksi vuodeksi vankilaan.

Mies selitteli oikeudessa, ettei hyväksy raiskaamista

Mies yritti oikeudessa vierittää syytä tytön niskoille. Hänen mukaansa tyttö oli seurannut häntä vessaan, eikä toisinpäin.

- Jos Igweh olisi tiennyt, että nainen tulee perässä vessaan, ja jos hän ei olisi ollut niin humalassa, Igweh olisi pyytänyt naista lopettamaan. Normaalissa tilassa hän ei olisi pettänyt vaimoaan, eikä sallinut naisen seuraavan perässä, eikä suostunut harrastamaan seksiä, miehen vastauksessa sanotaan.

Mies oli myös selittänyt, ettei hyväksy raiskaamista.

- Italiassa hän oli pelastanut sveitsiläisen tytön raiskaukselta, vastauksessa sanottiin.

Käräjäoikeus piti miehen kertomusta epämääräisenä.

- Käräjäoikeudelle ei jää järkevää epäilyä siitä, että Igweh on uhrin kertomin tavoin väkivaltaa käyttämällä pakottanut tämän kanssaan sukupuoliyhteyteen.

STT http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotima ... ocid=ientp


Ari O Savolainen

Ari O Savolainen

Re: Kelly Igweh - R 17/5081

ViestiKirjoittaja Ari O Savolainen » Su Joulu 23, 2018 3:57 pm

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Mies raiskasi 16-vuotiaan tytön helsinkiläisbaarin vessassa - tarrasi olkapäästä ja pakotti koppiin

Tänään klo 9:43

Käräjäoikeuden tuomio ei muuttunut hovissa, ja syytetty tuomittiin kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Mies raiskasi 16-vuotiaan tytön helsinkiläisen ravintolan vessassa joulupäivänä 2015.

Tyttö oli ollut viettämässä iltaa kahden ystävänsä kanssa ja päässyt baariin sisään alaikäisenä.

Valvontakamerakuva todisti, että tapahtuma-aikaan 22-vuotias mies oli mennyt ennen tyttöä naisten ja miesten wc-tilojen edessä olleeseen yhteiseen jonotustilaan.

Tyttö saapui jonotustilaan tämän jälkeen.

Uhri kertoi, että yhtäkkiä joku oli tarrannut häntä olkapäästä, työntänyt hänet vessakoppiin ja työntynyt sisään.

Tyttö oli pyytänyt miestä lopettamaan, mutta ei kyennyt huutamaan apua, koska oli omien sanojensa mukaan lamaantunut raiskaustilanteessa.

Hänen mukaansa tilanne päättyi, kun joku koputti oveen. Keskusrikospoliisin rikostekninen laboratorio löysi syytetyn miehen spermaa tytön housuista.

Helsingin käräjäoikeus piti luotettavana tytön kertomusta siitä, että tilanteen jälkeen hän oli mennyt halaamaan ystäväänsä vessan ulkopuolelle. Halaustilanne näkyi valvontakameralla. Ulkona tyttö oli kertonut raiskauksesta ja soittanut äidilleen.

Tyttö teki rikosilmoituksen päästyään kotiin. Ystävä oli asiassa todistajana.

”Ei pettäisi normaalissa tilassa”

Tuomittu mies, Kelly Igweh, valitti käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen. Hän vaati, että syyte ja korvausvaatimukset hylättäisiin, koska ei ollut kertomansa mukaan raiskannut tyttöä.

Syytetyn Igwehin mukaan tytöllä oli mahdollisuus poistua tilanteesta niin halutessaan. Hänen mielestään tyttö ei myöskään ollut käskenyt lopettamaan yhdyntää.

Raiskaajan mielestä uhria oli alkanut kaduttaa yhdynnän jälkeen. Käräjäoikeudelle antamassaan vastauksessa syytetty kertoi, ettei pettäisi vaimoaan normaalissa tilassa. Toisaalta hän myös kertoi olleensa hyvin humalassa.

Helsingin hovioikeus ei kuitenkaan nähnyt syytä arvioida käräjäoikeuden tuomiota toisin ja näin ollen hyväksyi tuomion.

Kahden vuoden vankeusrangaistuksen lisäksi Igweh tuomittiin korvaamaan uhrille rikoksen aiheuttamasta muusta tilapäisestä haitasta 2 000 euroa ja henkisestä kärsimyksestä 3000 euroa korkoineen.

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d027 ... fdee14c7f5

Ari O Savolainen

Paluu » Seksuaalirikokset