Rekisteröidy

Yaser Riyad Hadi Al-Obaidi

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

Yaser Riyad Hadi Al-Obaidi

ViestiKirjoittaja Vieras » La Maalis 17, 2018 11:26 am

TURUN SANOMAT

Mies tuomittiin väkivaltaisesta raiskauksesta vankilaan – pakotti yhdyntään ravintolaillan jälkeen jatkoilla

Toinen mies vapautui syytteestä, sillä riittävää näyttöä ei ollut, että tämä olisi raiskannut naisen heti kaverinsa jälkeen

Kotimaa STT 16.3.2018 17:09

Jecaterina Mantsinen

Mies pakotti samoilla jatkoilla olleen naisen väkivalloin sukupuoliyhteyteen kanssaan. Helsingin hovioikeus tuomitsi 23-vuotiaan miehen raiskauksesta kahdeksi vuodeksi vankeuteen.

Rikos tapahtui viime keväänä Helsingissä. Oikeuden mukaan Yaser Riyad Hadi Al-Obaidi piti kättä naisen suulla, kuristi tätä, löi kasvoihin ainakin kerran ja raiskasi tämän. Mies ja nainen eivät tunteneet toisiaan ennalta.

Nainen tapasi oikeuden mukaan tuomitun ravintolassa, mistä he menivät tuomitun miespuolisen kaverin luokse. Naisen mukaan hänen puhelimensa akku oli loppunut ja hän päätti mennä miesten kanssa jatkoille ja jäädä asuntoon yöksi. Raiskaus tapahtui pian asuntoon tulemisen jälkeen.

Mies kiisti väkivallan. Hänen mukaansa yhdyntä tapahtui yhteisymmärryksessä ja molempien suostumuksella. Naisen saamista vammoista löytyi kuitenkin todisteita.

– Asianomistajan kasvoilla, kaulalla ja yläraajoissa havaitut vammat ja niistä esitetyt valokuvat huomioon ottaen hovioikeus katsoo, että vammat tukevat asianomistajan kertomusta kasvoihin kohdistuneesta lyömisestä, kaulalta kuristamisesta ja yläraajoista kiinnipitämisestä, tuomiossa todetaan.

Raiskauksesta todistaa oikeuden mukaan myös naisen hätäinen poistuminen asunnolta.

– Asianomistaja oli poistunut juosten asunnosta ja kaatunut tässä yhteydessä portaikossa. Tämänkaltainen nopea poistuminen asunnosta hovioikeuden arvion mukaan tukee asianomistajan kertomusta siitä, että hän on joutunut asunnossa raiskatuksi.

Nainen pääsi kotiinsa taksilla. Oikeuden mukaan taksikuski huomasi naisen hädän ja soitti hätäkeskukseen.

– Asianomistajaan kohdistunutta raiskausta tukee myös asianomistajan järkyttynyt olemus taksissa.

Myös naisen asunnolle tullut poliisi kertoi panneensa merkille naisen järkytyksen ja tämän turvonneen posken.

Al-Obaidi määrättiin maksamaan naiselle yhteensä 8 000 euroa kivusta, särystä ja kärsimyksestä.

Hovioikeus päätti Al-Obaidin kohdalla käräjäoikeuden tavoin. Sen sijaan hovi vapautti syytteistä miehen kaverin, jonka käräjäoikeus tuomitsi aiemmin myös naisen raiskauksesta ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeuden mukaan mies raiskasi naisen heti Al-Obaidin jälkeen, mutta hovioikeuden mukaan tästä ei ollut riittävää näyttöä.

Käräjäoikeus oli muun muassa aiemmin katsonut, että miehen käsissä olleet nirhaumat ovat voineet syntyä naisen vastaan taistelemisesta raiskauksen aikana. Hovioikeus piti johtopäätöstä liian pitkälle menevänä, sillä muita todisteita raiskauksesta ei ollut.

– Asianomistajan todentuntuinen ja vakuuttavakaan kertomus ei ole yksin riittävä näyttö syyksi lukevaan tuomioon, hovi totesi.

TS http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/388033 ... +jatkoilla

Vieras

Re: Yaser Riyad Hadi Al-Obaidi

ViestiKirjoittaja Vieras » La Maalis 17, 2018 11:35 am

Tuomiosta annetun julkisen selosteen ja tuomiolauselman voi tilata
alla olevalla R17/2040 asianumerolla Helsingin Hovioikeudesta PDF
- tiedostona maksutta omaan tai anonyymiin sähköpostiin.

Kuva

Vieras

Re: Yaser Riyad Hadi Al-Obaidi

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Maalis 19, 2018 10:36 am

ILTALEHTI

Yritti turhaan soittaa miehelleen, akku loppui - Umpihumalassa ollut nainen raiskattiin kapakkaillan jälkeen

Sunnuntai 18.3.2018 klo 22.16

Kapakkaillan jälkeen aamuyöllä avaimensa kadottanut helsinkiläisnainen yritti turhaan tavoittaa puolisoaan. Kännykän akku oli tyhjä. Nainen ei aavistanut, että yösijaa tarjonnut mies raiskaisi hänet hetken kuluttua.

Viisikymppinen helsinkiläisnainen ei kapakkaillan jälkeen tavoittanut miestään, koska kännykästä oli akku loppu.
Naiselta oli avaimet hukassa ja hän oli niin vahvasti humalassa, että häntä nolotti mennä kotiinsa.
Kapakassa ollut nuori mies huomasi naisen tilan ja tarjosi hänelle yöpaikkaa. Asunnossa nainen joutui kuitenkin heti raiskatuksi.

Kuva
Viisikymppiselle naiselle yösijaa tarjonnut nuori mies kävi väkivalloin käsiksi
uhriinsa heti saatuaan tämän sisään asuntoon. Kuvituskuva.
(MOSTPHOTOS)


Viisikymppinen helsinkiläisnainen päätyi Vallilassa sijaitsevaan kapakkaan lauantai-illan vaihtuessa sunnuntain puolelle. Sisällä hän tapasi kaverinsa, mutta kadotti tämän jossain vaiheessa yön aikana.

Valomerkin jälkeen nainen oli jo hyvin vahvassa humalassa. Poistuessaan kapakasta hän huomasi kadottaneensa kotiavaimensa. Nainen hoippui läheiselle taksitolpalle ja yritti soittaa miehelleen. Puhelimen akku oli kuitenkin tyhjentynyt, joten nainen ei saanut yhteyttä kotiin.

Samassa paikalle tuli kapakassa ollut nuori mies, joka tajusi tilanteen ja tarjosi itkevälle naiselle yöpaikkaa lähellä asuvan kaverinsa luota. Nainen suostui miehen ehdotukseen ja lähti tämän kanssa Mäkelänkadulla sijaitsevaan huoneistoon.

Pelkäsi kuolevansa

Nainen ei lyhyen kävelymatkan aikana huomannut, että heidän perässään seurasi kaksi muuta miestä.

Heti sisällä mies tarttui kiinni vieraaseensa ja työnsi tämän selälleen sohvalle. Nainen yritti rimpuilla vastaan ja huutaa, mutta mies tukki toisella kädellä hänen suunsa ja kuristi toisella kädellä kurkusta. Nainen pelkäsi kuolevansa. Hän menetti hetkeksi tajuntansa. Kamppailun aikana mies myös löi naista kasvoihin. Naisen vastusteluyrityksistä huolimatta miehen onnistui repiä uhrin housut jalasta ja raiskata tämän.

Kun raiskaaja oli lopettanut ja poistunut vessaan, huoneistoon perässä tullut asunnon haltija avasi oven ja uhrin mukaan raiskasi hänet juuri kun hän oli saamassa vaatteet päälleen. Naisen mukaan toinen raiskaaja ei kuitenkaan lyönyt häntä, vaan piti ainoastaan kiinni.

Ryntäsi kadulle

Saatuaan vihdoin vaatteita ylleen nainen ryntäsi ulos asunnosta. Hän sai pysäytettyä ohi ajaneen taksin, joka ajoi hänet kotiin. Nainen oli järkyttynyt, sekaisin ja humalassa. Kuljettaja ei juurikaan saanut hänen puheestaan selvää, mutta ymmärsi, että jotain pahaa oli tapahtunut. Hän soitti hätäkeskukseen samalla kun jätti naisen tämän pihan edustalle.

Paikalle tullut poliisipartio löysi naisen, joka kertoi, että hänet oli raiskattu. Nainen selitti, ettei hän humalatilansa vuoksi ollut kehdannut mennä kotiin, vaan oli mennyt tarjottuun yöpaikkaan, missä hänet oli raiskattu. Poliisit ottivat naisen kyytiin ja lähtivät viemään häntä oikeuslääketieteellisiin tutkimuksiin. Matkalla nainen osoitti, missä hänet oli raiskattu.

Poliisi otti pian kiinni ja pidätti raiskauksesta epäillyt 21-vuotiaat miehet.

"Nainen lähenteli"

Vaikka kaverukset puhuivat monessa kohtaa ristiin, kumpikin kiisti raiskauksen. Asunnon haltija sanoi, ettei hänellä edes ollut mitään seksuaalista kanssakäymistä tuntemattoman suomalaisen naisvieraan kanssa.

Pääepäilty puolestaan myönsi yhdynnän, mutta väitti, että kaikki oli tapahtunut yhteisymmärryksessä ja täysin naisen aloitteesta. Vaikka nainen ei edes osannut englantia, mies kertoi, että keskustelu oli käyty englanniksi ja lyhyt kävelymatka asunnolle oli tehty "tanssien ja laulaen".

Sisällä asunnossa nainen olisi miehen mukaan vetänyt tämän kädestä luokseen sohvalle.

"Ei uskottavaa"

Käräjäoikeus ei kuitenkaan yleisen elämänkokemuksen mukaan pitänyt "lähtökohtaisesti erityisen uskottavana", että itseään 27 vuotta vanhempi entuudestaan tuntematon nainen välittömästi asunnolle tullessaan vetäisi nuoren miehen luokseen, riisuutuisi ja ryhtyisi seksiin - varsinkin, kun pieneen huoneistoon oli tullut myös kaksi muuta miestä.

Nainen oli vielä neljä tuntia tapahtuman jälkeen noin 2,2 promillen humalassa. Hänen muistikuvansa tapahtumista alkoivat tarkentua vasta seuraavien päivien aikana. Osittaiset epätarkkuudet naisen kertomassa johtuivat oikeuden arvion mukaan hänen vahvasta päihtymystilastaan. Osaltaan ne heikensivät naisen uskottavuutta. Kuitenkin esimerkiksi kuristusjäljet kaulalla, mustelmat eri puolilla kehoa sekä tapahtumat asunnosta poistumisen jälkeen tukivat hänen kertomaansa.

Käräjäoikeus katsoi lopulta, että kumpikin mies oli syyllistynyt raiskaukseen. Se tuomitsi vuonna 1995 syntyneen Yaser Riyad Hadi Al-Obaidin kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Al-Obaidin ikätoverille oikeus tuomitsi vuoden ja kuukauden mittaisen ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Näyttö ei riittänyt

Helsingin hovioikeus kuitenkin hylkäsi asunnonhaltijan syytteen raiskauksesta. Se katsoi, ettei uhrin kertomus yksin ollut riittävä näyttö raiskauksesta. Hovin mielestä myöskään uhrin reaktiot asunnosta poistumisen jälkeen eivät riittävästi tukeneet sitä, että huoneistossa olisi tapahtunut myös toinen raiskaus.

Tuoreessa päätöksessään Helsingin hovioikeus vahvisti kuitenkin Al-Obaidin tuomion ja korotti hänen maksettavakseen määrätyt haitta- ja kärsimyskorvaukset yhteensä 8 000 euroon.

Raiskaus tapahtui toukokuussa 2017.

IL http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018031 ... 3_u0.shtml

Paluu » Seksuaalirikokset