Rekisteröidy

Amir Jaafar Hatem AL-KHAFAJY

Tähän ryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä - sana on vapaa!aakkonen

Amir Jaafar Hatem AL-KHAFAJY

ViestiKirjoittaja aakkonen » Su Loka 01, 2017 10:46 am

ILTASANOMAT

Mies vangittiin epäiltynä ihmiskaupasta ja lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä Turussa

Julkaistu: 28.9.2017

Vuonna 1990 syntynyt mies vangittiin Turun käräjäoikeudessa viime perjantaina.

Turun käräjäoikeus vangitsi viime perjantaina vuonna 1990 syntyneen miehen epäiltynä raskaista seksuaalirikoksista. Rikosten epäillään tapahtuneen vapun ja heinäkuun 21. päivän välisenä aikana Turussa vuonna 2014.

Rikosnimikkeitä on viisi: törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, törkeä vapaudenriisto, ihmiskauppa, väärennys ja törkeä raiskaus.

Tiedot ilmenevät Varsinais-Suomen käräjäoikeuden Ilta-Sanomille toimittamasta asiakirjasta. Rikosnimikkeitä lukuun ottamatta oikeus salasi epäiltyihin tekoihin liittyvät yksityiskohdat.

Varsinais-Suomen poliisi kertoo Ilta-Sanomille tutkivansa tapausta. Poliisin mukaan henkilö oli tänään torstaina edelleen vangittuna, ja hänet vangittiin todennäköisin syin epäiltynä rikoksista.

– Tutkinnassa on kysymys siitä, että kun meillä on kyse ulkomaalaistaustaisesta henkilöstä, niin dokumentaation taso siitä, minkä ikäisestä ja kenestä on kyse, on tällä hetkellä ongelma, tutkinnanjohtaja Ari-Pekka Lehtinen sanoo Ilta-Sanomille uhriin viitaten.

– Tutkinnassa joudutaan käyttämään kansainvälistä virka-apua, joka ei välttämättä toimi tai ainakin se kestää.

Lehtinen ei kommentoi muita tapauksen yksityiskohtia.

IS https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005386915.html

Vieras

Re: Amir Jaafar Hatem AL-KHAFAJY

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Loka 01, 2017 10:55 am

Pakkokeinodiaari tapauksen seurantaa varten on: 17/3196

1) Törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö 1.5.-21.7.2014 Turku
2) Törkeä vapaudenriisto 1.5.-21.7.2014 Turku
3) Ihmiskauppa 1.5.-21.7.2014 Turku
4) Väärennys 1.5.-21.7.2014 Turku
5) Törkeä raiskaus 1.5.-21.7.2014 Turku

Syytteen nostamisen määräpäivä on 10.1.2018 mennessä


Vieras

Re: Amir Jaafar Hatem AL-KHAFAJY

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Loka 11, 2017 8:12 am

ILTASANOMAT

Poliisi epäilee: Mies hankki itselleen lapsivaimon Irakista Turkuun

Kuva
Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut 27-vuotiaan miehen epäiltynä törkeästä lapsen seksuaalisesta
hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta, törkeästä vapaudenriistosta, ihmiskaupasta ja väärennyksestä.
Mies kiistää kaikki rikosepäilyt
(KUVA: AOP, Joonas Salo / IS)

Julkaistu: 11.10.2017


Poliisi epäilee, että Irakista naimisiin Suomeen tulleen 14-vuotiaan tytön ikä olisi väärennetty täysi-ikäiseksi.

Lounais-Suomen poliisi tutkii erittäin poikkeuksellista tapausta, jossa Turussa asuvan miehen epäillään hankkineen Irakista alaikäisen tytön vaimokseen Suomeen.

Tyttö rekisteröitiin Suomen väestötietojärjestelmään täysi-ikäisenä vuonna 2014, jolloin avioliitto solmittiin. Nyt on herännyt epäilys, että hän olisikin ollut naimisiin mennessään vain 14-vuotias lapsivaimo.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut 27-vuotiaan miehen epäiltynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta, törkeästä vapaudenriistosta, ihmiskaupasta ja väärennyksestä.

Mies kiistää kaikki rikosepäilyt ja on vastustanut vangitsemistaan.

Rikosepäily juontaa juurensa vuoteen 2014, jolloin 27-vuotias ja alaikäiseksi epäilty tyttö menivät naimisiin Irakissa. Sikäläisen tavan mukaisesti tytölle maksettiin islamilaisen kulttuurin mukainen mahr, myötäjäiset.

Käräjäoikeus on vanginnut 27-vuotiaan miehen epäiltynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta, törkeästä vapaudenriistosta, ihmiskaupasta ja väärennyksestä.

Mies palasi vihkimisen jälkeen Suomeen. Hän on asunut Suomessa lapsesta saakka ja on sekä Suomen että Irakin kansalainen.

Kuva
Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut miehen. (KUVA: Joonas Salo / IS)

Tyttö sen sijaan matkusti Irakista Turkkiin, jossa hän anoi Suomen suurlähetystöstä oleskelupaa. Tässä yhteydessä hän esitti Irakin passin, jonka mukaan hän oli tuolloin 19-vuotias.

Oleskelulupa myönnettiin. Tyttö tuli Suomeen ja ryhtyi viettämään yhteiselämää tuoreen aviomiehensä kanssa. Maistraatti kirjasi avioliiton väestötietojärjestelmään ja tytölle myönnettiin suomalainen henkilötunnus, jossa syntymävuodeksi oli merkitty 1995.

Epäily lapsivaimosta heräsi, kun Irakista ilmaantui toinen passi. Tämän passin mukaan tyttö onkin tosiasiassa viisi vuotta nuorempi kuin mitä ensimmäiseen passiin oli merkitty. Tutkimusten perusteella ensimmäistä passia epäillään nyt väärennetyksi. Seksuaalirikostutkinta alkoi viime kesänä.

Tapauksessa riittää vielä tutkinnallisia haasteita. Poliisi odottaa yhä vastauksia ulkomaille tehtyihin oikeusapupyyntöihin. Niiden saaminen voi kestää kauankin.

Jutun taustalla vaikuttaa myös asianosaisten välinen rankka huoltajuusriita.

Pariskunnan avio-onni ei näet kestänyt kauan. Alle kolmen kuukauden yhteiselon jälkeen tyttö lähti suhteesta. Hän muutti toiseen kaupunkiin ja haki avioeroa.

Epäily lapsivaimosta heräsi, kun Irakista ilmaantui toinen passi.

Muutama kuukausi myöhemmin hän synnytti yhteisen lapsen. Tämän lapsen huoltajuudesta ja tapaamisoikeudesta on riidelty vuodesta 2015 lähtien.

Riita on yhä kesken ja ratkaisematta. Toistaiseksi voimassa on väliaikainen määräys, jonka mukaan mies saa tavata lasta vain valvotusti kerran kuukaudessa kolme tuntia kerrallaan.

Päämieheni kokee, että syytökset liittyvät huoltajuusriitaan.

– Hän katsoo olevansa täysin syytön näihin väitettyihin rikoksiin. Päämieheni kokee, että syytökset liittyvät huoltajuusriitaan, sanoo miestä avustava lakimies Katariina Harjulahti-Vähäkangas.

Rikostutkinnan sisältöä Harjulahti-Vähäkangas ei tämän enempää halua kommentoida, sillä vangitsemiset on käsitelty käräjäoikeudessa salaisina.

Tytön asianajaja Sampsa Teittinen ei tässä vaiheessa halunnut kommentoida tutkintaa lainkaan.

Tyttö on jo kerran aiemmin, vuonna 2014, tehnyt poliisille tutkintapyynnön, jossa hän sanoi miehen pahoinpidelleen häntä ja riistäneen hänen vapauttaan. Tuolloin tutkinta ei johtanut mihinkään, sillä syyttäjä päätti olla nostamatta syytettä.

Syyttäjän päätöksestä ilmenee, ettei tyttö ollut käynyt lääkärissä, eikä kukaan muukaan sivullinen ollut tehnyt havaintoja vammoista tai lukkojen takana pitämisestä. Siten näyttöä rikoksista ei syyttäjän mukaan ollut.

Rami Mäkinen

IS https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005403648.html

Paluu » Seksuaalirikokset