Rekisteröidy

MV-lehden loppu

Tähän ryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä - sana on vapaa!


Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Kesä 05, 2018 3:30 pm

Näin Espoossa

Länsi-Uudenmaan syyttäjänviraston rikolliset syyttäjät Ritva Arni ja Lotta Virtasalo vanhennuttivat syytteen nosto-oikeuden tahallaan asiassa R 10/122 (Annettu 24.10.2011.) Koska rikoksen uhri oli tämän keskustelufoorumin ylläpitäjä, hänen ei haluttu saavan oikeutta.

Käytä Google hakukonetta... :)


ILTASANOMAT "Laaja tietoliikennehäiriö haittasi oikeuslaitoksen toimintaa."

Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastossa toimintaa haittaa laaja mielialahäiriö!

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Kesä 10, 2018 7:52 am

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Lupaavasta fagotinsoittajasta Kremlin äänitorveksi

Tänään klo 6:38

Johan Bäckman tunnetaan Suomessa Venäjän puolesta puhuvana informaatiovaikuttajana, mutta harva tietää hänen menneisyydestään musiikkimiehenä.

Johan Bäckman tunnetaan Suomessa Venäjän pussiin pelaavana informaatiovaikuttajana.
13. kesäkuuta Bäckman on oikeudessa syytettynä Ylen toimittajan vainoamisesta ja törkeästä kunnianloukkauksesta.

Kuva
Johan Bäckman toimi "vaalitarkkailijana" Venäjän miehittämällä Krimillä vuonna 2014.
TOMMI PARKKONEN


Johan Bäckman on ensi viikolla käräjillä Helsingissä. Häntä vastaan on nostettu syyte Ylen toimittajan vainoamisesta ja törkeästä kunnianloukkauksesta. Oikeudenkäynti alkaa keskiviikkona 13. kesäkuuta.

Iltalehti päätti selvittää, kuka Johan Bäckman on miehiään. Bäckman suostui haastatteluun sähköpostitse, mutta ei lopulta kuitenkaan vastannut Iltalehden toimittamiin kysymyksiin.

Bäckman, 47, on syntynyt Porvoossa. Hän valmistui Sibelius-lukiosta vuonna 1991. Musiikillisia lahjoja hänelle selkeästi on, koska hän soitti 1980-luvun lopulla Radion sinfoniaorkesterissa ja esiintyi EBU:n nuorten solistien konsertissa.

Fagotti jäi syrjään ja Bäckman valmistui valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1998. Tohtoriksi Bäckman väitteli Helsingin yliopistossa vuonna 2006. Aiheena oli Venäjän ja Viron järjestäytynyt rikollisuus. Väitöskirja aiheutti jonkinmoisen kohun, koska sen lähdeaineistosta oli epäselvyyttä. Marraskuussa 2012 Helsingin yliopisto ilmoitti, ettei sillä ole syytä ryhtyä tutkimuseettisiin toimenpiteisiin.

Jo ennen väitöskirjakohua Bäckman nousi julkisuuteen niin sanotuissa lapsikiistoissa, joita käytiin Venäjän ja Suomen välillä. Näistä tunnetuin on niin sanottu Anton-pojan tapaus vuonna 2009. Bäckman puolusti näkyvästi pojan venäläistä äitiä lapsikaappaustapauksessa. Lopulta pojan suomalainen isä salakuljetti poikansa Venäjältä Suomeen suomalaisdiplomaatin auton takakontissa.

Bäckman itse kertoo venäjänkielisillä verkkosivuillaan olevansa politiikan tutkija ja ihmisoikeusaktivisti.

Kuva
Suomessa Johan Bäckman on tullut tunnetuksi niin sanotuissa lapsikiistoissa. Kuva on vuodelta
2010 Tampereen hovioikeudesta, jossa Bäckman puolusti niin sanotussa Anton-pojan tapauksessa
pojan äitä Rimma Salosta.
MINNA JALOVAARA


Kremlin äänitorvi

Bäckman tunnetaan Venäjän presidentinhallinnon, Kremlin äänitorvena. Hän toistaa pääasiassa Venäjän mediassa sikäläistä totuutta, joka länsimaissa luokitellaan Venäjän propagandaksi. Venäjällä media käyttää Bäckmania usein kommentaattorina, kun kyseessä ovat esimerkiksi lapsikiistat.

Bäckman on ottanut näkyvän roolin myös Suomessa. Hän puhuu omilla kanavillaan niin sanottujen kansantasavaltojen itsenäisyyden puolesta, eli Venäjän tukemien separatistien valtaamista alueista Donetskissa ja Luhanskissa Itä-Ukrainassa.

Bäckman on vieraillut Itä-Ukrainan separatistialueilla useita kertoja ja järjestänyt sinne sekä Venäjän miehittämälle Krimille matkoja. Hän myös antaa muun muassa sosiaalisessa mediassa tukensa Suomesta Donetskiin taistelemaan lähteneille henkilöille. Henkilöille, jotka siis taistelevat Venäjän tukemien separatistien riveissä Ukrainan armeijaa vastaan.

Omassa kuplassa

Yhteiskuva Syyrian presidentti Bashar Al-Assadin kanssa. "Vaalitarkkailijana" Krimillä. Rynnäkkökivääri kädessä Itä-Ukrainassa. Kremlin alaisen tutkimuslaitoksen edustajana Suomessa. Niin sanotun Donetskin kansantasavallan "edustuston" avaaminen Helsingissä. Feikkihybridiosaamiskeskuksen perustaminen Suomeen.

Muun muassa näistä kuvista ja tapahtumista Bäckman tunnetaan. Toimiensa kautta hän johdonmukaisesti yrittää mustamaalata ja romuttaa Suomi-kuvaa Venäjällä. Suomalaisyleisöön hänen tempauksensa harvemmin purevat, mutta Venäjällä Bäckmanin tarinat menevät täydestä.

Hämmentämistaktiikka näkyy ajoittain Suomessa, mutta pääasiassa media on vaiennut Bäckmanin tempauksista.

Kuva
Johan Bäckman asuu edelleen virallisesti Suomessa, vaikka toimiikin paljon Venäjältä käsin. Kuva
vuodelta 2010 Moskovassa.
ALEKSEY MYAKISHEV


NINA JÄRVENKYLÄ
nina.jarvenkyla@iltalehti.fi

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 8_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Kesä 10, 2018 8:03 am

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Näkökulma: Dosentin infosotaretket

Tänään klo 6:38

Propagandisti Johan Bäckmanin kohdeyleisö on Venäjällä, ei Suomessa, kirjoittaa toimittaja Nina Järvenkylä.

Kuva
Kremlin propagandisti Aleksandr Duginia (vasemmalla) pidetään Johan Bäckmanin oppi-isänä.
Kuva Duginin Suomen vierailulta pari vuotta sitten.
ANNA EGUTKINA


Olen seurannut vaihtelevalla intensiteetillä ”kohudosentti” Johan Bäckmanin edesottamuksia siitä lähtien, kun hän alkoi masinoida niin sanottuja lapsikiistoja Suomen ja Venäjän välillä. Bäckman aktivoitui niin sanotussa Anton-pojan tapauksessa 2008-2009.

Ylen Silminnäkijä-ohjelma seurasi Bäckmania tämän puhekiertueella Venäjällä keväällä 2011. Tuolloin Bäckman kertoi suomalaisen lastensuojelun olevan poliittista terroria. Syksyllä 2012 suomalaispoliitikot joutuivat selittelemään Suomen huostaanottokäytäntöjä venäläismedialle. Kohun etulinjasta löytyi Bäckman.

Sama on jatkunut. Kun Suomessa paljastuu venäläislapsen huostaanotto, on lähes satavarmaa, että tietoa jakaa ja asian venäläismedioihin nostaa ihmisoikeusaktivistina esiintyvä Bäckman.

***

Johan Bäckmanin tietävät kaikki vähänkään Venäjä-uutisointia seuraavat ihmiset Suomessa.

Uusimpien käänteiden mukaan hän joutuu käräjille epäiltynä Ylen toimittajaan Jessikka Aroon kohdistuneista rikoksista. Rikosnimikkeinä ovat vainoaminen ja törkeä kunnianloukkaus.

Bäckmanin toimiin liittyy läheisesti myös Venäjän strategisen tutkimuksen instituutti Risi, jonka nimissä Bäckman on toiminut. Kyseessä on Venäjän presidentin perustama laitos, ja sen on katsottu olevan voimakkaasti kytköksissä maan tiedustelupalveluun.

Uutistoimisto Reuters on kertonut Risin kehittämistä suunnitelmista, joiden avulla Donald Trump olisi nostettu Yhdysvaltain presidentiksi. Reutersin lähteiden mukaan kyse oli muun muassa propagandakampanjasta.

***

Johan Bäckman putkahtelee esille myös Ukrainan sodan yhteydessä. Hän on perustanut niin sanotun Donetskin kansantasavallan ”edustuston” Suomeen. Siis edustuston mikä-mikä -maalle. Bäckman touhusi Ukrainassa jo Kiovan Maidanin mielenosoitusten aikaan, mutta sittemmin painopiste on ymmärrettävistä syistä siirtynyt Venäjän tukemien separatistien alueille. Bäckman & co on järjestänyt muun muassa turistimatkoja Donetskiin.

Viimeisin kosketukseni ennen haastattelupyynnön toimittamista Bäckmanin verkostoon on tämän vastaus tviittiini lähes pari vuotta sitten. Olin tekemässä juttua Ukrainan joukoista ensimmäisessä puolustuslinjassa. Tviittasin alueelta jotakin, johon Bäckmanin vastaus oli kutakuinkin seuraava: Tulehan Nina tänne Donetskin puolelle. On hän muistaakseni jotakin myös huudellut Nato-kiimasta tämän jälkeen. Donetskiin en toki mennyt, koska Bäckmanin inforsoturi Janus Putkonen ei alueelle ainakaan tuolloin länsimedian edustajia huolinut.

NINA JÄRVENKYLÄ
nina.jarvenkyla@iltalehti.fi

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 1_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Kesä 12, 2018 5:44 pm

Kuva

Hämeen Sanomat 12.6.2018

Vainottu toimittaja vaatii MV:n tekijöiltä yli 100 000 euron vahingonkorvauksia — Syyttäjä: Toiminta tuhosi uhrin elämän

Kuva
MV on kutsunut kannattajiaan mielenosoitukseen ja kehottanut häiritsemään jutusta raportoivia
toimittajia oikeuskäsittelyn aikana.
Kuva: Jussi Leinonen


Nettisivusto MV:tä vastaan keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa alkava oikeudenkäynti linjaa ensimmäistä kertaa valeuutissivustojen toimintaa Suomessa. Tuomioistuimen ratkaisulta odotetaan ennakkopäätöksen tuntua.

– Kyseessä on erittäin kiinnostava juttu ja äärimmäisen tärkeä koko suomalaiselle yhteiskunnalle, arvioi rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio Helsingin yliopistosta Lännen Medialle.

– Tuomio tulee linjaamaan, miten valeuutistoiminta ja sananvapaus suhteutuvat muihin oikeuksiin yhteiskunnassa.

Poliisihallitus ei kommentoi keskeneräisiä juttuja, mutta seuraa mielenkiinnolla MV-oikeudenkäyntiä. Poliisihallitus näkee tärkeänä, että Suomessa saadaan oikeuskäytäntöä sananvapauden rajoista.

– Oikeudenkäynti linjaa myös sitä, onko suomalaisessa yhteiskunnassa riittävät sanktiomenetelmät puuttua vihapuhetoimintaan, toteaa poliisiylitarkastaja Mikko Eränen.

Keskiviikkona alkava oikeuskäsittely on ensimmäinen osa MV-sivustoon liittyvässä rikosvyyhdissä. Mukaan on poimittu vain yhteiskunnalliselta merkitykseltään tärkeimmät jutut.

– MV:n yleinen toiminta, miten se on hankkinut juttunsa sekä rahoitustaan ja se, mitä kaikkea Suomessa saa sananvapauden nimissä tehdä, syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen tiivistää.

Kesäkuun lopulle kestävän oikeuskäsittelyn merkittävin asianomistaja on Ylen toimittaja Jessikka Aro. Lännen Media julkaisee poikkeuksellisesti uhrin nimen, koska tapaus on saanut laajaa julkisuutta ja myös teot ovat tapahtuneet pitkälti julkisuudessa.

Syyttäjä luonnehtii tapausta ainutlaatuiseksi Suomen oikeushistoriassa.

– Kyse on vuosia kestäneestä rankasta ja järjestelmällisestä toiminnasta, jolla on tuhottu käytännössä ihmisen elämä, Hämäläinen toteaa.

– Juttuvyyhdin seuraamukset tekijöille tulevat määräytymään pitkälti sen perusteella, miten oikeus arvottaa nimenomaan Aroon kohdistuneen toiminnan.

Aron asianajajana jutussa toimiva Martina Kronström kertoo Lännen Medialle, että vahingonkorvausvaatimukset jutussa kohoavat reilusti yli 100 000 euroon.

– Taloudellista vahinkoa, kärsimystä ja henkilövahinko, Kronström avaa yksityiskohdiltaan salassa pidettäväksi määrätyn vaatimuksen sisältöä.

Jutun toinen suuri asianomistaja on Sanoma Media Finland Oy, jonka omistamia lehtijuttuja MV-sivusto on julkaissut luvatta vähintään kymmenittäin. Sanoma ei kommentoi korvausvaatimustaan, mutta varastetun materiaalin laajuuden perusteella myös se lienee mittava.

Syyttäjä vaatii MV:n perustaja Ilja Janitskinille rangaistusta yli kahdestakymmenestä rikoksesta. Lisäksi syytteessä ovat Venäjä-yhteyksistään tunnettu dosentti Johan Bäckman ja kaksi muuta sivuston toimintaan osallistunutta yksityishenkilöä.

MV-oikeudenkäyntien toinen näytös on vuorossa myöhemmin. Syyttäjän mukaan laajuus siinä tulee olemaan miltei yhtä mittava kuin ensimmäisessä.

– Asianomistajia on enemmän ja painopiste on yksityishenkilöihin kohdistuvissa kunnianloukkauksissa, Hämäläinen sanoo.

Oikaisu 12.6. klo 09:03: Korjattu Aron asianajajan nimen kirjoitusasu: Martina Kronström.

Tuomio linjaa valeuutisointia

Helsingin käräjäoikeudessa alkaa keskiviikkona 13. kesäkuuta MV-sivustoa koskeva oikeudenkäynti.

Juttu on ensimmäinen valeuutissivustojen toimintaa linjaava oikeudenkäynti Suomessa.

Syyttäjä vaatii MV:n perustajalle Ilja Janitskinille rangaistusta yli kahdestakymmenestä rikoksesta.

Syytteessä ovat myös Venäjä-yhteyksistä tunnettu dosentti Johan Bäckman ja kaksi vähemmän tunnettua yksityishenkilöä.

Suurin osa törkeimmistä rikoksista on kohdistunut Ylen toimittaja Jessikka Aroon.

Aro vaatii muun muassa vuosia kestäneestä vainosta ja törkeistä kunnianloukkauksista yhteensä yli 100 000 euron vahingonkorvauksia.

Toinen juttuvyyhdin pääomistaja on Sanoma Media Finland Oy, jonka omistamia lehtijuttuja MV on julkaissut luvatta.

HS https://www.hameensanomat.fi/uutiset/uu ... -000-euron

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Kesä 13, 2018 4:08 pm

ILTALEHTI

Tänään klo 11:45

MV-sivustoa koskeva oikeudenkäynti
alkoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa


IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 2_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » To Kesä 14, 2018 12:22 pm

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

MV-lehden tähtäimeen joutunut Ylen toimittaja puhkesi kyyneliin oikeudessa: ”Ei kenenkään tarvitse kestää tuollaista törkyä” - kommentoi myös huumetaustaansa

Tänään klo 11:52

Käräjäoikeudessa kuultiin torstaina toimittaja Jessikka Aroa.

Torstaina Helsingin käräjäoikeudessa on toista päivää meneillään Ilja Janitskinin ja Johan Bäckmanin oikeudenkäynti, jossa syytettyinä on myös muita henkilöitä.

Janitskinia ja Bäckmania syytetään törkeästä kunnianloukkauksesta koskien Ylen toimittajaa Jessikka Aroa.

Syyttäjän mukaan Arosta on kirjoitettu MV-sivustolla 27 artikkelia, joissa hänestä on levitetty valheellista tietoa. Janitskin on MV-julkaisun verkkojulkaisun sisällöstä vastaavana esittänyt tai sallinut näiden artikkeleiden julkaisun.

Bäckman on 26.4.2015-23.2.2016 välisenä aikana julkaissut Twitter-viestipalvelussa erittäin suuren määrän Aroon liittyviä viestejä, joissa hän on käyttänyt toimittajasta halventavia nimityksiä, kyseenalaistanut hänen ammattitaitoaan toimittajana, kommentoinut hänen ulkonäköään alentavasti ja jakanut häntä halventavaa ja sisällöltään vääristeltyä aineistoa. Viesteissä Bäckman on muun muassa käyttänyt Arosta nimitystä "NATO-pissis", levittänyt tietoa Aron nuoruudessaan saamasta huumausainerikostuomiosta ja levittänyt Arosta laadittua pilkkalaulua.

Oikeudessa Aron ääni murtui välillä. Hän puhkesi kyyneliin ja oli pitkään hiljaa.

- Ei kenenkään tarvitse kestää yhtään mitään tuollaista törkyä, Aro sanoi ja yritti kerätä itseään.

Aron mukaan hän on kyllä valmis ottamaan kritiikkiä ja palautetta vastaan, mutta Bäckmanin ja Janitskinin kunnianloukkaukset eivät hänen mukaansa edusta kritiikkiä millään tavalla.

Kuva
Torstaina Jessikka Aro kertoi oikeudessa siitä, miten Johan Bäckmanin toiminta on vaikuttanut hänen
elämäänsä.
JUHANI VALLI


Vuosien takainen huumetuomio

MV-julkaisu otti myös esille Aron vuosia sitten saaman huumetuomion, joka tuli huumausaineiden käytöstä. Aro sanoi, ettei hän haluaisi puhua asiasta julkisessa oikeudenkäynnissä, mutta siitä huolimatta suostui avaamaan tapausta osittain.

- Olin silloin nuori ja tyhmä. Käytin amfetamiinia ja jäin koukkuun. Silloin lähti mopo pikkuisen käsistä ja se oli ahdistava elämänvaihe, Aro sanoi.

Hän kertoi hakeutuneensa hoitoon poliisi-intervention jälkeen ja päässeensä kuiville elokuussa 2003.

- Sen jälkeen en ole käyttänyt huumeita enkä alkoholia, Aro sanoi.

ANNA EGUTKINA
anna.egutkina@iltalehti.fi

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 9_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » To Kesä 14, 2018 2:12 pm

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Ylen toimittajan uhkailu ylettyy MV-oikeudenkäyntiin asti - lakimies vahvistaa: uhattu työntää portaita alas Helsingin käräjäoikeudessa

Tänään klo 13:04

Asianajaja Martina Kronströmin mukaan uhkauksen tehnyt henkilö on tiedossa.

Ylen toimittajaa Jessikka Aroa on uhkailtu MV-sivustoa koskevan oikeudenkäynnin yhteydessä, hänen lakimiehensä Martina Kronström kertoo Iltalehdelle. Asiasta uutisoi ensin Lännen Media, jonka mukaan uhkaus tapahtui MV-julkaisun videolähetyksessä. LM:n mukaan poliisi on suorittanut erään Aron uhkailijan kotiin tiistai-iltana kotietsinnän.

Käytännössä henkilö on uhannut työntää Aron alas portaita käräjäoikeuden istunnon yhteydessä.

- Pitää paikkansa, Kronström sanoo.

Kronström kertoo Aron suhtautuneen saatuihin uhkauksiin vakavasti. Tiedossa on kuitenkin, kuka Aroa uhkaillut henkilö on. Kronström ei kommentoi, onko uhkausten pohjalta tehty rikosilmoitusta.

- On ryhdytty toimenpiteisiin, mutta en kommentoi sen tarkemmin, Kronström toteaa.

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 9_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Kesä 18, 2018 1:08 pm

MTV

Rikos │ Julkaistu 18.06.2018 12:50

Johan Bäckman kiistää Ylen toimittajan vainoamisen – hänen mukaansa kyse oli "leikkisästä nokittelusta"

Lue lisää https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.PKMRk9A

Edellinen

Paluu » Tähän ryhmään kompostoidaan ylempien ryhmien jätteet