Rekisteröidy

MV-lehden loppu

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Kesä 05, 2018 2:30 pm

Näin Espoossa

Länsi-Uudenmaan syyttäjänviraston rikolliset syyttäjät Ritva Arni ja Lotta Virtasalo vanhennuttivat syytteen nosto-oikeuden tahallaan asiassa R 10/122 (Annettu 24.10.2011.) Koska rikoksen uhri oli tämän keskustelufoorumin ylläpitäjä, hänen ei haluttu saavan oikeutta.

Käytä Google hakukonetta... :)


ILTASANOMAT "Laaja tietoliikennehäiriö haittasi oikeuslaitoksen toimintaa."

Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastossa toimintaa haittaa laaja mielialahäiriö!

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Kesä 10, 2018 6:52 am

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Lupaavasta fagotinsoittajasta Kremlin äänitorveksi

Tänään klo 6:38

Johan Bäckman tunnetaan Suomessa Venäjän puolesta puhuvana informaatiovaikuttajana, mutta harva tietää hänen menneisyydestään musiikkimiehenä.

Johan Bäckman tunnetaan Suomessa Venäjän pussiin pelaavana informaatiovaikuttajana.
13. kesäkuuta Bäckman on oikeudessa syytettynä Ylen toimittajan vainoamisesta ja törkeästä kunnianloukkauksesta.

Kuva
Johan Bäckman toimi "vaalitarkkailijana" Venäjän miehittämällä Krimillä vuonna 2014.
TOMMI PARKKONEN


Johan Bäckman on ensi viikolla käräjillä Helsingissä. Häntä vastaan on nostettu syyte Ylen toimittajan vainoamisesta ja törkeästä kunnianloukkauksesta. Oikeudenkäynti alkaa keskiviikkona 13. kesäkuuta.

Iltalehti päätti selvittää, kuka Johan Bäckman on miehiään. Bäckman suostui haastatteluun sähköpostitse, mutta ei lopulta kuitenkaan vastannut Iltalehden toimittamiin kysymyksiin.

Bäckman, 47, on syntynyt Porvoossa. Hän valmistui Sibelius-lukiosta vuonna 1991. Musiikillisia lahjoja hänelle selkeästi on, koska hän soitti 1980-luvun lopulla Radion sinfoniaorkesterissa ja esiintyi EBU:n nuorten solistien konsertissa.

Fagotti jäi syrjään ja Bäckman valmistui valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1998. Tohtoriksi Bäckman väitteli Helsingin yliopistossa vuonna 2006. Aiheena oli Venäjän ja Viron järjestäytynyt rikollisuus. Väitöskirja aiheutti jonkinmoisen kohun, koska sen lähdeaineistosta oli epäselvyyttä. Marraskuussa 2012 Helsingin yliopisto ilmoitti, ettei sillä ole syytä ryhtyä tutkimuseettisiin toimenpiteisiin.

Jo ennen väitöskirjakohua Bäckman nousi julkisuuteen niin sanotuissa lapsikiistoissa, joita käytiin Venäjän ja Suomen välillä. Näistä tunnetuin on niin sanottu Anton-pojan tapaus vuonna 2009. Bäckman puolusti näkyvästi pojan venäläistä äitiä lapsikaappaustapauksessa. Lopulta pojan suomalainen isä salakuljetti poikansa Venäjältä Suomeen suomalaisdiplomaatin auton takakontissa.

Bäckman itse kertoo venäjänkielisillä verkkosivuillaan olevansa politiikan tutkija ja ihmisoikeusaktivisti.

Kuva
Suomessa Johan Bäckman on tullut tunnetuksi niin sanotuissa lapsikiistoissa. Kuva on vuodelta
2010 Tampereen hovioikeudesta, jossa Bäckman puolusti niin sanotussa Anton-pojan tapauksessa
pojan äitä Rimma Salosta.
MINNA JALOVAARA


Kremlin äänitorvi

Bäckman tunnetaan Venäjän presidentinhallinnon, Kremlin äänitorvena. Hän toistaa pääasiassa Venäjän mediassa sikäläistä totuutta, joka länsimaissa luokitellaan Venäjän propagandaksi. Venäjällä media käyttää Bäckmania usein kommentaattorina, kun kyseessä ovat esimerkiksi lapsikiistat.

Bäckman on ottanut näkyvän roolin myös Suomessa. Hän puhuu omilla kanavillaan niin sanottujen kansantasavaltojen itsenäisyyden puolesta, eli Venäjän tukemien separatistien valtaamista alueista Donetskissa ja Luhanskissa Itä-Ukrainassa.

Bäckman on vieraillut Itä-Ukrainan separatistialueilla useita kertoja ja järjestänyt sinne sekä Venäjän miehittämälle Krimille matkoja. Hän myös antaa muun muassa sosiaalisessa mediassa tukensa Suomesta Donetskiin taistelemaan lähteneille henkilöille. Henkilöille, jotka siis taistelevat Venäjän tukemien separatistien riveissä Ukrainan armeijaa vastaan.

Omassa kuplassa

Yhteiskuva Syyrian presidentti Bashar Al-Assadin kanssa. "Vaalitarkkailijana" Krimillä. Rynnäkkökivääri kädessä Itä-Ukrainassa. Kremlin alaisen tutkimuslaitoksen edustajana Suomessa. Niin sanotun Donetskin kansantasavallan "edustuston" avaaminen Helsingissä. Feikkihybridiosaamiskeskuksen perustaminen Suomeen.

Muun muassa näistä kuvista ja tapahtumista Bäckman tunnetaan. Toimiensa kautta hän johdonmukaisesti yrittää mustamaalata ja romuttaa Suomi-kuvaa Venäjällä. Suomalaisyleisöön hänen tempauksensa harvemmin purevat, mutta Venäjällä Bäckmanin tarinat menevät täydestä.

Hämmentämistaktiikka näkyy ajoittain Suomessa, mutta pääasiassa media on vaiennut Bäckmanin tempauksista.

Kuva
Johan Bäckman asuu edelleen virallisesti Suomessa, vaikka toimiikin paljon Venäjältä käsin. Kuva
vuodelta 2010 Moskovassa.
ALEKSEY MYAKISHEV


NINA JÄRVENKYLÄ
nina.jarvenkyla@iltalehti.fi

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 8_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Kesä 10, 2018 7:03 am

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Näkökulma: Dosentin infosotaretket

Tänään klo 6:38

Propagandisti Johan Bäckmanin kohdeyleisö on Venäjällä, ei Suomessa, kirjoittaa toimittaja Nina Järvenkylä.

Kuva
Kremlin propagandisti Aleksandr Duginia (vasemmalla) pidetään Johan Bäckmanin oppi-isänä.
Kuva Duginin Suomen vierailulta pari vuotta sitten.
ANNA EGUTKINA


Olen seurannut vaihtelevalla intensiteetillä ”kohudosentti” Johan Bäckmanin edesottamuksia siitä lähtien, kun hän alkoi masinoida niin sanottuja lapsikiistoja Suomen ja Venäjän välillä. Bäckman aktivoitui niin sanotussa Anton-pojan tapauksessa 2008-2009.

Ylen Silminnäkijä-ohjelma seurasi Bäckmania tämän puhekiertueella Venäjällä keväällä 2011. Tuolloin Bäckman kertoi suomalaisen lastensuojelun olevan poliittista terroria. Syksyllä 2012 suomalaispoliitikot joutuivat selittelemään Suomen huostaanottokäytäntöjä venäläismedialle. Kohun etulinjasta löytyi Bäckman.

Sama on jatkunut. Kun Suomessa paljastuu venäläislapsen huostaanotto, on lähes satavarmaa, että tietoa jakaa ja asian venäläismedioihin nostaa ihmisoikeusaktivistina esiintyvä Bäckman.

***

Johan Bäckmanin tietävät kaikki vähänkään Venäjä-uutisointia seuraavat ihmiset Suomessa.

Uusimpien käänteiden mukaan hän joutuu käräjille epäiltynä Ylen toimittajaan Jessikka Aroon kohdistuneista rikoksista. Rikosnimikkeinä ovat vainoaminen ja törkeä kunnianloukkaus.

Bäckmanin toimiin liittyy läheisesti myös Venäjän strategisen tutkimuksen instituutti Risi, jonka nimissä Bäckman on toiminut. Kyseessä on Venäjän presidentin perustama laitos, ja sen on katsottu olevan voimakkaasti kytköksissä maan tiedustelupalveluun.

Uutistoimisto Reuters on kertonut Risin kehittämistä suunnitelmista, joiden avulla Donald Trump olisi nostettu Yhdysvaltain presidentiksi. Reutersin lähteiden mukaan kyse oli muun muassa propagandakampanjasta.

***

Johan Bäckman putkahtelee esille myös Ukrainan sodan yhteydessä. Hän on perustanut niin sanotun Donetskin kansantasavallan ”edustuston” Suomeen. Siis edustuston mikä-mikä -maalle. Bäckman touhusi Ukrainassa jo Kiovan Maidanin mielenosoitusten aikaan, mutta sittemmin painopiste on ymmärrettävistä syistä siirtynyt Venäjän tukemien separatistien alueille. Bäckman & co on järjestänyt muun muassa turistimatkoja Donetskiin.

Viimeisin kosketukseni ennen haastattelupyynnön toimittamista Bäckmanin verkostoon on tämän vastaus tviittiini lähes pari vuotta sitten. Olin tekemässä juttua Ukrainan joukoista ensimmäisessä puolustuslinjassa. Tviittasin alueelta jotakin, johon Bäckmanin vastaus oli kutakuinkin seuraava: Tulehan Nina tänne Donetskin puolelle. On hän muistaakseni jotakin myös huudellut Nato-kiimasta tämän jälkeen. Donetskiin en toki mennyt, koska Bäckmanin inforsoturi Janus Putkonen ei alueelle ainakaan tuolloin länsimedian edustajia huolinut.

NINA JÄRVENKYLÄ
nina.jarvenkyla@iltalehti.fi

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 1_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Kesä 12, 2018 4:44 pm

Kuva

Hämeen Sanomat 12.6.2018

Vainottu toimittaja vaatii MV:n tekijöiltä yli 100 000 euron vahingonkorvauksia — Syyttäjä: Toiminta tuhosi uhrin elämän

Kuva
MV on kutsunut kannattajiaan mielenosoitukseen ja kehottanut häiritsemään jutusta raportoivia
toimittajia oikeuskäsittelyn aikana.
Kuva: Jussi Leinonen


Nettisivusto MV:tä vastaan keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa alkava oikeudenkäynti linjaa ensimmäistä kertaa valeuutissivustojen toimintaa Suomessa. Tuomioistuimen ratkaisulta odotetaan ennakkopäätöksen tuntua.

– Kyseessä on erittäin kiinnostava juttu ja äärimmäisen tärkeä koko suomalaiselle yhteiskunnalle, arvioi rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio Helsingin yliopistosta Lännen Medialle.

– Tuomio tulee linjaamaan, miten valeuutistoiminta ja sananvapaus suhteutuvat muihin oikeuksiin yhteiskunnassa.

Poliisihallitus ei kommentoi keskeneräisiä juttuja, mutta seuraa mielenkiinnolla MV-oikeudenkäyntiä. Poliisihallitus näkee tärkeänä, että Suomessa saadaan oikeuskäytäntöä sananvapauden rajoista.

– Oikeudenkäynti linjaa myös sitä, onko suomalaisessa yhteiskunnassa riittävät sanktiomenetelmät puuttua vihapuhetoimintaan, toteaa poliisiylitarkastaja Mikko Eränen.

Keskiviikkona alkava oikeuskäsittely on ensimmäinen osa MV-sivustoon liittyvässä rikosvyyhdissä. Mukaan on poimittu vain yhteiskunnalliselta merkitykseltään tärkeimmät jutut.

– MV:n yleinen toiminta, miten se on hankkinut juttunsa sekä rahoitustaan ja se, mitä kaikkea Suomessa saa sananvapauden nimissä tehdä, syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen tiivistää.

Kesäkuun lopulle kestävän oikeuskäsittelyn merkittävin asianomistaja on Ylen toimittaja Jessikka Aro. Lännen Media julkaisee poikkeuksellisesti uhrin nimen, koska tapaus on saanut laajaa julkisuutta ja myös teot ovat tapahtuneet pitkälti julkisuudessa.

Syyttäjä luonnehtii tapausta ainutlaatuiseksi Suomen oikeushistoriassa.

– Kyse on vuosia kestäneestä rankasta ja järjestelmällisestä toiminnasta, jolla on tuhottu käytännössä ihmisen elämä, Hämäläinen toteaa.

– Juttuvyyhdin seuraamukset tekijöille tulevat määräytymään pitkälti sen perusteella, miten oikeus arvottaa nimenomaan Aroon kohdistuneen toiminnan.

Aron asianajajana jutussa toimiva Martina Kronström kertoo Lännen Medialle, että vahingonkorvausvaatimukset jutussa kohoavat reilusti yli 100 000 euroon.

– Taloudellista vahinkoa, kärsimystä ja henkilövahinko, Kronström avaa yksityiskohdiltaan salassa pidettäväksi määrätyn vaatimuksen sisältöä.

Jutun toinen suuri asianomistaja on Sanoma Media Finland Oy, jonka omistamia lehtijuttuja MV-sivusto on julkaissut luvatta vähintään kymmenittäin. Sanoma ei kommentoi korvausvaatimustaan, mutta varastetun materiaalin laajuuden perusteella myös se lienee mittava.

Syyttäjä vaatii MV:n perustaja Ilja Janitskinille rangaistusta yli kahdestakymmenestä rikoksesta. Lisäksi syytteessä ovat Venäjä-yhteyksistään tunnettu dosentti Johan Bäckman ja kaksi muuta sivuston toimintaan osallistunutta yksityishenkilöä.

MV-oikeudenkäyntien toinen näytös on vuorossa myöhemmin. Syyttäjän mukaan laajuus siinä tulee olemaan miltei yhtä mittava kuin ensimmäisessä.

– Asianomistajia on enemmän ja painopiste on yksityishenkilöihin kohdistuvissa kunnianloukkauksissa, Hämäläinen sanoo.

Oikaisu 12.6. klo 09:03: Korjattu Aron asianajajan nimen kirjoitusasu: Martina Kronström.

Tuomio linjaa valeuutisointia

Helsingin käräjäoikeudessa alkaa keskiviikkona 13. kesäkuuta MV-sivustoa koskeva oikeudenkäynti.

Juttu on ensimmäinen valeuutissivustojen toimintaa linjaava oikeudenkäynti Suomessa.

Syyttäjä vaatii MV:n perustajalle Ilja Janitskinille rangaistusta yli kahdestakymmenestä rikoksesta.

Syytteessä ovat myös Venäjä-yhteyksistä tunnettu dosentti Johan Bäckman ja kaksi vähemmän tunnettua yksityishenkilöä.

Suurin osa törkeimmistä rikoksista on kohdistunut Ylen toimittaja Jessikka Aroon.

Aro vaatii muun muassa vuosia kestäneestä vainosta ja törkeistä kunnianloukkauksista yhteensä yli 100 000 euron vahingonkorvauksia.

Toinen juttuvyyhdin pääomistaja on Sanoma Media Finland Oy, jonka omistamia lehtijuttuja MV on julkaissut luvatta.

HS https://www.hameensanomat.fi/uutiset/uu ... -000-euron

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Kesä 13, 2018 3:08 pm

ILTALEHTI

Tänään klo 11:45

MV-sivustoa koskeva oikeudenkäynti
alkoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa


IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 2_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » To Kesä 14, 2018 11:22 am

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

MV-lehden tähtäimeen joutunut Ylen toimittaja puhkesi kyyneliin oikeudessa: ”Ei kenenkään tarvitse kestää tuollaista törkyä” - kommentoi myös huumetaustaansa

Tänään klo 11:52

Käräjäoikeudessa kuultiin torstaina toimittaja Jessikka Aroa.

Torstaina Helsingin käräjäoikeudessa on toista päivää meneillään Ilja Janitskinin ja Johan Bäckmanin oikeudenkäynti, jossa syytettyinä on myös muita henkilöitä.

Janitskinia ja Bäckmania syytetään törkeästä kunnianloukkauksesta koskien Ylen toimittajaa Jessikka Aroa.

Syyttäjän mukaan Arosta on kirjoitettu MV-sivustolla 27 artikkelia, joissa hänestä on levitetty valheellista tietoa. Janitskin on MV-julkaisun verkkojulkaisun sisällöstä vastaavana esittänyt tai sallinut näiden artikkeleiden julkaisun.

Bäckman on 26.4.2015-23.2.2016 välisenä aikana julkaissut Twitter-viestipalvelussa erittäin suuren määrän Aroon liittyviä viestejä, joissa hän on käyttänyt toimittajasta halventavia nimityksiä, kyseenalaistanut hänen ammattitaitoaan toimittajana, kommentoinut hänen ulkonäköään alentavasti ja jakanut häntä halventavaa ja sisällöltään vääristeltyä aineistoa. Viesteissä Bäckman on muun muassa käyttänyt Arosta nimitystä "NATO-pissis", levittänyt tietoa Aron nuoruudessaan saamasta huumausainerikostuomiosta ja levittänyt Arosta laadittua pilkkalaulua.

Oikeudessa Aron ääni murtui välillä. Hän puhkesi kyyneliin ja oli pitkään hiljaa.

- Ei kenenkään tarvitse kestää yhtään mitään tuollaista törkyä, Aro sanoi ja yritti kerätä itseään.

Aron mukaan hän on kyllä valmis ottamaan kritiikkiä ja palautetta vastaan, mutta Bäckmanin ja Janitskinin kunnianloukkaukset eivät hänen mukaansa edusta kritiikkiä millään tavalla.

Kuva
Torstaina Jessikka Aro kertoi oikeudessa siitä, miten Johan Bäckmanin toiminta on vaikuttanut hänen
elämäänsä.
JUHANI VALLI


Vuosien takainen huumetuomio

MV-julkaisu otti myös esille Aron vuosia sitten saaman huumetuomion, joka tuli huumausaineiden käytöstä. Aro sanoi, ettei hän haluaisi puhua asiasta julkisessa oikeudenkäynnissä, mutta siitä huolimatta suostui avaamaan tapausta osittain.

- Olin silloin nuori ja tyhmä. Käytin amfetamiinia ja jäin koukkuun. Silloin lähti mopo pikkuisen käsistä ja se oli ahdistava elämänvaihe, Aro sanoi.

Hän kertoi hakeutuneensa hoitoon poliisi-intervention jälkeen ja päässeensä kuiville elokuussa 2003.

- Sen jälkeen en ole käyttänyt huumeita enkä alkoholia, Aro sanoi.

ANNA EGUTKINA
anna.egutkina@iltalehti.fi

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 9_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » To Kesä 14, 2018 1:12 pm

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Ylen toimittajan uhkailu ylettyy MV-oikeudenkäyntiin asti - lakimies vahvistaa: uhattu työntää portaita alas Helsingin käräjäoikeudessa

Tänään klo 13:04

Asianajaja Martina Kronströmin mukaan uhkauksen tehnyt henkilö on tiedossa.

Ylen toimittajaa Jessikka Aroa on uhkailtu MV-sivustoa koskevan oikeudenkäynnin yhteydessä, hänen lakimiehensä Martina Kronström kertoo Iltalehdelle. Asiasta uutisoi ensin Lännen Media, jonka mukaan uhkaus tapahtui MV-julkaisun videolähetyksessä. LM:n mukaan poliisi on suorittanut erään Aron uhkailijan kotiin tiistai-iltana kotietsinnän.

Käytännössä henkilö on uhannut työntää Aron alas portaita käräjäoikeuden istunnon yhteydessä.

- Pitää paikkansa, Kronström sanoo.

Kronström kertoo Aron suhtautuneen saatuihin uhkauksiin vakavasti. Tiedossa on kuitenkin, kuka Aroa uhkaillut henkilö on. Kronström ei kommentoi, onko uhkausten pohjalta tehty rikosilmoitusta.

- On ryhdytty toimenpiteisiin, mutta en kommentoi sen tarkemmin, Kronström toteaa.

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 9_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Kesä 18, 2018 12:08 pm

MTV

Rikos │ Julkaistu 18.06.2018 12:50

Johan Bäckman kiistää Ylen toimittajan vainoamisen – hänen mukaansa kyse oli "leikkisästä nokittelusta"

Lue lisää https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.PKMRk9A

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Kesä 20, 2018 11:39 am

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Janitskinille uusia syytteitä - laiton uhkaus, törkeä kunnianloukkaus ja tekijänoikeusrikoksia

Tänään klo 11:31

Syyttäjä ehdottaa rangaistukseksi vankeutta muiden samaan aikaan käsiteltävien juttujen kanssa.

Kuva
MV-lehti-verkkojulkaisun perustaja Ilja Janitskin kuvattuna oikeudenkäynnissä Helsingin
käräjäoikeudessa 13. kesäkuuta. Lisäsyytteet luetaan tänään keskiviikkona.
PASI LIESIMAA


MV-sivuston perustajalle Ilja Janitskinille luetaan keskiviikkona uusia syytteitä. Syytteisiin kuuluu laiton uhkaus, törkeä kunnianloukkaus ja tekijänoikeusrikoksia.

Kihlakunnansyyttäjän mukaan laiton uhkaus tapahtui loppuvuonna 2015. MV-sivustolla julkaistiin artikkeli, jossa kritisoitiin sanomalehden päätoimittajaa. Nimimerkin takana kommentoinut käyttäjä kirjoitti sivuston kommenttiosion kehotuksen vakavaan väkivaltaan päätoimittajaa kohtaan. Syyttäjän mukaan päätoimittaja joutui ryhtymään erityistoimiin turvallisuutensa takaamiseksi, muun muassa hankkimaan kotiinsa turvallisuusjärjestelmän.

Vaihtoehtoinen syyte kulkee nimellä "julkinen kehottaminen rikokseen". Syytteessä täsmennetään, että Janitskin on MV-lehti -nimisen verkkojulkaisun sisällöstä vastaavana julkaisut tai sallinut julkaistavan kyseisen artikkelin, johon liitetyssä keskusteluosiossa uhkaus on ilmaistu.

Syyte törkeästä kunnianloukkauksesta pohjautuu vuoden 2017 tapahtumiin. MV-sivustolla julkaistussa kahdessa artikkelissa turvapaikanhakijoita tukevaan mielenosoitukseen osallistuneen asianomistajan kuva ja nimi julkaistiin loukkaavassa tarkoituksessa. Syyttäjän mukaan artikkelien loukkaava ja rasistinen sisältö on aiheuttanut asianomistajalle suurta kärsimystä.

Tekijänoikeuksia ei kunnioitettu

Tekijänoikeusrikossyytteiden asianomistajina ovat henkilökohtaisen blogin pitäjä sekä mediayhtiö. Asianomistajan blogista kopioitiin syyttäjän mukaan neljä artikkelia, joiden tekijänoikeuksia Janitskinilla ei ole ollut. Sisällön luvaton kopioiminen on syyttäjän mukaan ollut omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa tai vahinkoa asianosaiselle. Kirjoituksia kopioitiin ja julkaistiin MV-sivustolla vuonna 2015.

Mediayhtiön puolesta syyttäjä katsoo, että Janitskin on MV-verkkojulkaisun sisällöstä vastaavana, ansiotarkoituksessa ja tekijänoikeuslain vastaisesti julkaissut tai sallinut julkaista mediayhtiön omistamia kuvia.

Syyttäjän seuraamuskannanotto ehdottaa Janitskinille yhteistä vankeusrangaistusta muiden samaan aikaan käsiteltävien juttujen kanssa.

Janitskinia syytetään entuudestaan jo yhteensä yli 20 rikoksesta, joiden joukossa on muun muassa kiihottaminen kansanryhmää vastaan, rahankeräysrikoksia, rahapelirikoksia ja törkeä kunnianloukkaus.

JANNE SUUTARINEN
janne.suutarinen@iltalehti.fi

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 7_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Kesä 20, 2018 12:06 pm

MTV

Uusia syytteitä julki MV-lehden perustajalle: Julkaisi syyttäjän mukaan kopioitua materiaalia, halventavia artikkeleita ja päätoimittajan tappouhkauksen

Rikos │ Julkaistu 20.06.2018 10:30

Kuva

Lukuisista rikoksista syytetylle MV-julkaisun perustajalle luettiin tänä aamuna oikeudessa syytteet kahdesta tekijänoikeusrikoksesta, laittomasta uhkauksesta ja törkeästä kunnianloukkauksesta.

Syyttäjän mukaan Ilja Janitskin kopioi sivustolleen muista medioista artikkeleita ja kuvia, joihin hänellä ei ollut tekijänoikeuksia.

MV-julkaisu oli myös syyttäjän mukaan julkaissut kaksi halventavaa artikkelia eräästä naisesta.

Kehotus tappaa päätoimittaja

Laiton uhkaus liittyy siihen, että Janitskin on syyttäjän mukaan verkkojulkaisun sisällöstä vastaavana julkaissut tai sallinut julkaistavan artikkelin, johon on liitetty kommentti- ja keskusteluosio. Erään artikkelin kommenttiosiossa oli syyttäjän mukaan esitetty tappouhkaus. Viestissä kehotettiin tappamaan maakuntalehti Kalevan päätoimittaja Kyösti Karvonen.

Päätoimittaja Karvonen on paikkakunnalla tunnettu henkilö, joka haastehakemuksen mukaan oli artikkelin ja sen kommenttikirjoituksen johdosta joutunut ryhtymään erityistoimiin taatakseen turvallisuutensa. Hän oli muun muassa hankkinut kotiinsa turvallisuusjärjestelmän.

Toissijaisesti syyttäjä vaatii uhkauksesta Janitskinille rangaistusta julkisesta kehottamisesta rikokseen.

– Janitskin on joukkotiedotusvälinettä käyttäen kehottanut rikoksen tekemiseen siten, että kehotus on aiheuttanut vaaran, että rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, syyttäjä toteaa haastehakemuksessaan.

Janitskin: Vastaan vain omista tekemisistäni

Janitskin kiistää syyllistyneensä rikoksiin. Hän ei katso olevansa vastuussa perustamansa ja vuosia yhtiönsä kautta omistamansa sivuston julkaisemasta materiaalista. Ei, vaikka lain mukaan julkaisijan tulee määrätä verkkojulkaisullekin vastaava toimittaja, jonka tehtävänä on muun muassa johtaa ja valvoa toimitustyötä ja päättää sisällöstä.

Hän kertoi aiemmin oikeudessa, että hän vain tarjosi alustan ihmisille julkaista tekstiä. Hän totesi, ettei ole mikään päätoimittaja, vaan vastaa vain omista kirjoituksistaan. Hän kertoi antaneensa julkaisuoikeuksia kymmenille ihmisille.

– Kukaan ei vastannut mistään. Suurin osa MV-lehden jutuista on lukijapostina tullutta. Puhutaan sadoista kirjoittajasta ennemmin kuin kymmenistä. Ainoa, joka toimi omalla nimimerkillä, olin minä, Janitskin sanoi.

mtv https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.lvoxCpo

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Kesä 20, 2018 12:15 pm

Kuva

Laiton uhkaus liittyy siihen, että Janitskin on syyttäjän mukaan verkkojulkaisun sisällöstä vastaavana julkaissut tai sallinut julkaistavan artikkelin, johon on liitetty kommentti- ja keskusteluosio. Erään artikkelin kommenttiosiossa oli syyttäjän mukaan esitetty tappouhkaus. Viestissä kehotettiin tappamaan maakuntalehti Kalevan päätoimittaja Kyösti Karvonen.

Poliisi aloittaa esitutkinnan ja syyttäjä nostaa syytteen noinkin mitättömässä asiassa. Mutta ei niin vakavassa rikoksessa, jossa suunniteltiin tämän keskustelufoorumin ylläpitäjän murhaamista.

Katso kiistattomat todisteet viewtopic.php?f=38&t=7564


Uusi laki ei salli murhan tai törkeän ryöstön valmistelua

mtv https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.uZ6HN9E

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Kesä 20, 2018 3:30 pm

YLE

Syyttäjä luki lisää syytteitä MV-julkaisun perustajalle Ilja Janitskinille: törkeä kunnianloukkaus, tekijänoikeusrikoksia ja laiton uhkaus

Käräjäoikeuden ratkaisu saataneen suureen kokonaisuuteen vasta syksyllä. Ilja Janitskin kiistää kaikki häntä vastaan esitetyt syytteet.

MV-media 20.6.2018 klo 14:59 │ päivitetty 20.6.2018 klo 15:33

Kuva
MV-julkaisun perustaja Ilja Janitskin Helsingin käräjäoikeudessa 13. kesäkuuta.Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Merja Niilola

MV-julkaisua koskevassa oikeudenkäynnissä on puitu keskiviikkona muihin asianomistajiin kuin Ylen toimittajaan Jessikka Aroon liittyviä uusia syytteitä eikä Ylen toimittaja ollut nyt oikeudenkäynnissä paikalla.

Salista ja salin ulkopuolelta puuttuivat aamupäivällä myös saliin aiempina päivinä tungeksivat Janitskinin kannattajat. Iltapäivän istuntoon yleisöä tuli lisää. Muussa juttukokonaisuudessa syytettyinä olevat dosentti Johan Bäckman sekä MV-lehdessä vaikuttanut, aiemmin syytteen saanut nainen eivät olleet paikalla.

Syyttäjä luki MV-julkaisun perustajalle Ilja Janitskinille uudet syytteet, joissa epäiltyjen rikosten uhreiksi ovat joutuneet toimittajat, kuvaaja sekä turvapaikanhakijoita vapaaehtoisesti aiemmin avustanut nainen.

Janitsinin uudet syytteet ovat muun muassa laiton uhkaus tai vaihtoehtoisesti julkinen kehottaminen rikokseen, useampi tekijänoikeusrikos ja törkeä kunnianloukkaus.

Janitskin kiistää kaikki syytteet ja korvausvaatimukset. Janitskin kiistää olleensa vastuussa MV-julkaisun jutuista päätoimittajana.

Tappouhkauksia MV-jutun jälkeen: ”Äiti, pidä ovet lukossa!”

Syyttäjä katsoo, että Janitskin on MV-julkaisusta vastaavana päätoimittajana julkaissut nettisivuilla solvauksia, joita syyttäjä ajaa törkeinä kunnianloukkauksina.

Oikeudessa kuultiin turvapaikanhakijoiden tilaisuudessa yhteyshenkilönä vapaaehtoisena mukana toiminutta naista, joka joutui kertomansa mukaan MV-lehden halventavan kuvallisen artikkelin jälkeen muun muassa huorittelun uhriksi.

– MV-lehden julkaiseman jutun jälkeen alkoi solvaus- ja uhkausryöppy, nainen kertoi.

Hän on joutunut pelkäämään ja kertomansa mukaan hän ei ole esimerkiksi voinut pitkään aikaan käydä normaalisti kaupassa tai nukkua rauhallisesti.

Nainen kertoo saaneensa kymmeniä tappouhkauksia päivässä ja kehotuksia tappaa itsensä. Pelko kosketti myös lapsia, jotka vaativat äitiä pitämään ovet lukossa.

– Mikään rahasumma ei korvaa sitä, mitä olen menettänyt. Maineeni on pilattu. En uskaltanut pitkään aikaan nukkua ollenkaan.

Usutus MV:n sivuilla päätoimittajan tappamiseen

Syyttäjä luki myös syytteen laittomasta uhkauksesta tai vaihtoehtoisesti kehottamisesta rikokseen. Syytteen mukaan MV-lehden sivuilla on julkaistu artikkeli, jossa kehotettiin tappamaan yhden sanomalehden vastaava päätoimittaja.

MV:n jutut ovat järkyttäneet päätoimittajaa ja koko hänen perhettään. MV-lehden jutun vuoksi kotiin on jouduttu hankkimaan turvajärjestelmä.

Oikeudenkäynnissä kuultiin myös toisen maakuntalehden päätoimittajaa. Syytteen mukaan lehden kuvia on käytetty luvatta.

– Meille on koitunut imagohaittaa näiden kuvien käytöstä aivan muussa yhteydessä kuin mihin ne on tarkoitettu. Emme halua tulla yhdistetyksi sellaiseen julkaisuun, joka ei noudata Journalistin ohjeita tai Suomen lakia.

Lisäksi syyttäjä esitti myös muita syytteet tekijänoikeus- rahankeräys- ja salassapitorikoksista. MV–julkaisun perustaja Janitskin kiistää kaikki syytteet.

Ilja Janitskin pyysi vapauttamistaan tutkintavankeudesta, mutta oikeus ei vapauttamiseen tässä vaiheessa suostunut.

Oikeuden puheenjohtaja sanoo, että ratkaisu koko juttukokonaisuudessa tulee syksyllä.

Yle on yksi asianomistajista, kun käsitellään Ylen toimittajaan kohdistuvia kunnianloukkaus– ja vainoamissyytteitä.

Yle https://yle.fi/uutiset/3-10265563

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » To Kesä 21, 2018 12:21 pm

MV-Media

JUURI NYT: Syyttäjän loppulausunto ja mitä tuomioita haetaan

Kato koko juttu https://mvlehti.net/2018/06/21/juuri-ny ... ta-haetaan

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Kesä 24, 2018 4:01 pm

Toimittaja...

Mikko Niskasaari

Miksi kohudosentin syyttäjäksi valittiin väärentäjä?

Su, 03/06/2018 - 08:48 — mikko

Lue tuosta https://www.mikkoniskasaari.fi/node/261

Wallu

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Wallu » Ma Kesä 25, 2018 6:42 am

10, 11, 12 - vuotiaiden tyttöjen ja poikien lapsipornokuvien hallussapidosta tuomittu Markus
Jansson tapaa kavereitaan Helsingissä, niitä muutamaa harvaa jotka katsovat läpi sormiensa
hänen samaansa tuomion kolmessa eri oikeusasteessa.

Kuva

24.06.2018 > https://markusjansson.blogspot.com/2018 ... kalla.html

Google > https://www.google.com/search?source=hp ... bYc2xmGfKo


PS. Minä en kaveeraa lapsipornon hallussapidosta tuomittujen kanssa.

EdellinenSeuraava

Paluu » Tähän keskusteluryhmään kompostoidaan ylempien keskustelualueiden jätteet