Rekisteröidy

MV-lehden loppu

Tähän ryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä - sana on vapaa!


Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Joulu 26, 2017 6:37 pm

Kuva

MV-lehden nousu ja uusi tulo?

Suomen suosituin nettijulkaisu on valmis seuraavaan vaiheeseen.

26.12.2017 17:57, 568 lukukertaa

Lieksassa syntynyt Ilja Janitskin perusti MV-lehden syksyllä 2014 tyhjästä. Jo perustamista seuraavien kuukausien aikana keskustelufoorumi saavutti tukevan jalansijan suomalaisessa mediakentässä, koska MV-lehti kirjoitti asioista, joista niin sanottu valtamedia vaikeni – ja antoi tilaa suomalaisten äänelle.

Kuva
Ilja Janitskin. Kuvakaappaus: Yle.

Reilusti yli kolmen vuoden aikana on tapahtunyt paljon. Eikä vähiten: suomalaispäättäjät ovat alkaneet pikkuhiljaa ymmärtää, etteivät he voi huijata suomalaisia loputtomiin niin, ettei joku siitä kirjoita. Ja se joku on usein ollut MV-lehti.

MV-lehden perustaja Ilja etsii nyt jatkajaa MV-lehdelle. Iljalla on nyt suuria asioita huolehdittavana omassa elämässään: taistelu Helsingin poliittista poliisia, oikeuslaitosta ja poliittista eliittiä vastaan, sekä omasta henkilökohtaisesta terveydestään huolehtiminen. MV-lehdelle ei riitä sitä huomiota ja energiaa, mitä se tarvitsisi.

MV-lehden toimituskunta on jo sitoutunut tukemaan lehden uutta omistajaa, jos uusi omistaja niin haluaa. Lehteä tehdään nytkin talkoovoimin. Tärkeintä on totuudenmukainen sananvapaus.

Haluan, että MV-lehdelle löytyy vastuullinen jatkaja”, kirjoittaa Ilja Janitskin Facebookissa.

Jos koet, että suomalaisten sananvapaus on tärkeää, ota yhteyttä: ilja@mvmediarebel.com. MV-lehti ei ole suomalainen keskustelufoorumi, vaikka kaiken maailman “saaristolat” siitä yrittävät sellaista leipoa.

MV-lehti on jo jonkinlainen ikoni tai legenda. Ei anneta sen kuolla hullujen poliitikkojen ja virkamiesten painostuksen takia.

T2/MV
toimitus2mv@protonmail.com
Iljan mukana MV-lehdessä jo 17.3.2015 saakka. T-henkilöt ovat loppuun saakka lojaaleja.

Iljaa ei jätetä.

Kuva

MV https://mvlehti.net/2017/12/26/mv-lehde ... -uusi-tulo

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » La Joulu 30, 2017 6:30 pm

ILTALEHTI

Ilja Janitskin sulki MV-lehden: ”Meni kuppi nurin - minun osaltani tämä oli tässä”

Lauantai 30.12.2017 klo 17.36

Kohujulkaisun perustaja sanoo pettyneensä ”isänmaallisten suomalaisten” keskinäiseen nahisteluun.

Kuva
MV-lehden perustaja Ilja Janitskin on vielä kotiarestissa asunnossaan
Andorran vuoristossa.
(TOMMI PARKKONEN)


Kohuttu verkkojulkaisu MV-lehti on suljettu ainakin toistaiseksi. keskustelufoorumin verkko-osoitteessa avautuva sivu kertoo englanniksi väliaikaisista korjaustöistä, mutta keskustelufoorumin perustajan Ilja Janitskinin mukaan sulkeminen oli harkittu päätös.

- Minun osaltani tämä on tässä, Janitskin kertoo puhelimitse Andorrasta.

Hän on edelleen kotiarestissa odottamassa valittaako syyttäjä Andorran oikeuslaitoksen tuoreesta päätöksestä olla luovuttamatta Janitskinia Suomeen vastaamaan täkäläisiin rikosepäilyihin.

Syyksi sivujen sulkemiseen Janitskin kertoo, että hän on pettynyt keskustelufoorumin keskenään kinasteleviin tukijoihin ja lukijoihin.

- Olen totaalisen kyllästynyt niin sanottujen isänmaallisten suomalaisten taisteluun keskenään. Itse olen yrittänyt parhaani mukaan yhdistää tätä porukkaa, mutta minuakin syytetään joidenkin osapuolien tukemisesta.

Janitskin ei halua osoittaa ketään yksittäistä tahoa sormella, mutta esimerkiksi tunnetuimmissa isänmaallisissa ryhmittymissä kuten Suomi ensin ja Rajat kiinni! on ollut paljon sisäisiä riitoja.

- Olen hirveän pettynyt, että isänmaalliset eivät pysty olemaan keskenään sovussa. En halua enää olla edistämässä sitä, että ihmiset nahistelevat keskenään, Janitskin perustelee.

Hän sanoo tehneensä periaatepäätöksen keskustelufoorumin sulkemisesta "jo jonkin aikaa sitten", mutta lopullinen päätös syntyi hänen mukaansa perjantaina.

- Kuppi meni nurin. Minun nimeni alla sitä ei enää julkaista, enkä enää edusta millään tavalla MV-lehteä.

Myynnissä miljoonalla

Aiemmin joulukuussa Janitskin harmitteli Facebook-päivityksessään, että rahat ovat loppu ja hänellä ei ole varaa maksaa palkkioita kaikille keskustelufoorumin tekijöille. Hän kuitenkin vakuuttaa, että lopullinen päätös sulkea MV-lehti oli ideologinen eikä taloudellinen.

- Mutta onhan se totta, että en ole linnassa ollessani pystynyt tekemään duuneja eikä rahaa ole tullut. Koko taakka on ollut yhden miehen selässä.

Suomessa useista MV-lehteen liittyvistä rikoksista epäilty Janitskin otettiin kiinni Andorrassa elokuun alussa ja vapautettiin vankilasta kotiarestiin 19. lokakuuta.

MV-lehti voi kuitenkin jatkaa toimintaansa, jos sille löytyy uudet vetäjät ja omistajat.

- Se pysyy suljettuna siihen saakka kunnes tulee uudet vastuulliset toimijat. Minä en sitä enää avaa.

Janitskin sanoo keskustelufoorumin myyntihinnan olevan noin miljoonan euron luokkaa.

- Aikaisemmin hinta oli korkeampi, mutta nyt kävijämäärät ovat laskeneet, kun olen ollut linnassa ja lehden julkaisuun ei ole pystytty panostamaan kunnolla.

Jatkossa Janitskin aikoo omien sanojensa mukaan keskittyä ainoastaan puhelinmarkkinointibisnekseensä - ja jättää kaikenlaisen "politikoinnin".

- Ei kannata stressata ja lyödä päätä seinään.

TOMMI PARKKONEN
tommi.parkkonen@iltalehti.fi

IL http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017123 ... 2_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Tammi 05, 2018 12:30 pm

MSN

Oikeusministeriö: Andorralaistuomioistuin hylkäsi Janitskinin luovutuspyynnön muotovirheen takia

Oikeusministeriön mukaan MV-julkaisun perustajaa Ilja Janitskinia koskeva luovutuspyyntö hylättiin joulukuussa muotovirheen takia. Hylkäämistä ei perusteltu Janitskinin terveydentilalla, sanoo hallitusneuvos Juhani Korhonen STT:lle.

Ministeriö kiistää muotovirheen. Korhosen mukaan pyyntö oli virheetön ja paikallinen syyttäjä on ilmoittanut valittavansa päätöksestä.

Janitskin on vangittu Suomessa poissaolevana muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja törkeästä kunnianloukkauksesta. Häntä epäillään poliisin mukaan yhteensä noin 50 rikoksesta. Epäilyt liittyvät MV-julkaisuun.

MSN http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotima ... id=UE09DHP

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Tammi 05, 2018 12:51 pm

MTV

Oikeusministeriö: Andorralaistuomioistuin hylkäsi Janitskinin luovutuspyynnön muotovirheen takia

Rikos Julkaistu 05.01.2018 12:21

Oikeusministeriön mukaan MV-julkaisun perustajaa Ilja Janitskinia koskeva luovutuspyyntö hylättiin joulukuussa muotovirheen takia. Andorralaistuomioistuin päätti 19. joulukuuta, ettei Janitskinia luovuteta Suomeen.

Ministeriö kiistää muotovirheen.

–  Päätös tuli katalaaniksi, espanjan perusteella pääsin jyvälle. Mitä ilmeisimmin heidän mielestään meidän pyynnössämme on muodollisia puutteita, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa, sanoo hallitusneuvos Juhani Korhonen oikeusministeriöstä.

Janitskin on odottanut päätöstä luovuttamisesta elokuusta lähtien ensin vangittuna ja myöhemmin kotiarestissa Andorran lilliputtivaltiossa, missä hänet otettiin kiinni Suomen poliisin pyynnöstä.

Janitskin on vastustanut luovuttamista ja vedonnut leikkaushoitoa vaativaan sairauteen. Korhosen mukaan luovuttamattomuutta ei perusteltu Janitskinin terveydentilalla.

–  Sikäli kun huomasin, päätöksessä ei ollut mitään mainintaa hänen terveydentilastaan.

Paikallinen syyttäjä ilmoittanut valittavansa päätöksestä

Andorralaistuomioistuimen päätös ei ole lainvoimainen, sillä ministeriötä edustava andorralainen syyttäjä on ilmoittanut valittavansa siitä. Korhonen sanoo, että pyyntöä ei aiota enää muokata. Se on hänen mukaansa virheetön.

–  Se on kerran heidän toiveidensa mukaisesti täsmennetty, ja tämä riittää.

Korhonen ei osaa sanoa, missä aikataulussa valitus etenee tai onko andorralainen syyttäjä jo jättänyt valituksensa.

–  Hän on niin luvannut tehdä ja siihen on luottaminen. Aikanaan, ties milloin kuulemme lopputuloksen.

Epäillään kymmenistä MV-julkaisuun liittyvistä rikoksista

Janitskin on vangittu Suomessa poissaolevana jo vuoden 2016 lokakuussa epäiltynä muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja törkeästä kunnianloukkauksesta.

Kun uusia rikosepäilyjä tuli ilmi, hänet vangittiin toistamiseen viime kesäkuussa. Janitskinia epäillään poliisin mukaan yhteensä noin 50 rikoksesta. Rikosepäilyt liittyvät hänen pyörittämäänsä MV-julkaisuun.

mtv https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... ia/6719942

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Tammi 05, 2018 1:14 pm

MSN

Tivi: MV-lehti tekee luvatta rahaa lukijoidensa tietokoneilla

5.1.2018

MV-sivuston luvaton louhinta on paljastunut Reddit-sivuston keskustelussa. Valeuutissivusto MV-lehti on kehittänyt uuden rahoituslähteen kryptovaluutan louhinnasta, kertoo Tivi.

Asiasta käydään keskustelua muun muassa Reddit-sivustolla.

Sivun lähdekoodista voidaan päätellä, että MV-lehden sivuille on asennettu Coinhive-lisäosa, joka louhii esimerkiksi Monero-kryptovaluuttaa. Käytännössä vaikutus näkyy käyttäjälle siten, että MV-lehden sivuston avaaminen kuluttaa käyttäjän suoritintehoa 20-30 prosenttia.

Jos käyttäjä surffaa langattomalla laitteella, kryptovaluutan louhinta kuluttaa laitteen akkua merkittävästi. Muutoin se lähinnä kasvattaa laitteiston sähkönkulutusta.

Sivustolla ei mainita, että käyttäjän konetehoa hyödynnetään kryptovaluuttojen louhintaan.

Yleensä louhinta loppuu, kun käyttäjä sulkee selainikkunan. Joissain tapauksissa louhintaa voidaan jatkaa myös tämän jälkeen.

Kryptovaluuttojen louhintaan käyttäjien selaimilla ovat turvautuneet myös muut sivustot, isoimpina torrent-sivusto The Pirate Bay.

Luvaton louhinta on mahdollista estää selaimen lisäosilla. Tivi kertoo, kuinka salaa kryptovaluuttaa louhivalta Crypto-Lootilta voi suojautua.

MSN http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotima ... id=UE09DHP


Reddit-sivusto https://www.reddit.com/r/Suomi/comments ... selaimilla

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Tammi 05, 2018 1:21 pm

Kuva

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Tammi 05, 2018 5:00 pm

ILTALEHTI

Reddit-käyttäjät: MV-lehti louhi kryptovaluuttaa vierailijoiden koneilla - IL:n tavoittama asiantuntija ei vahvista syytöksiä

Perjantai 5.1.2018 klo 16.34 (päivitetty klo 16.44)

Sivustot voivat käyttää kryptovaluutan louhimiseen ihmisten tietokoneita.

Kuva
Kryptovaluuttaa voidaan louhia selaimen kautta. (MOSTPHOTOS)

Check Point -tietoturvayhtiön maajohtaja Robert Lindqvistin mukaan kryptovaluutan louhijat ovat uusi, hiljainen uhka. Kyberrikolliset jauhavat niiden avulla tuloja samalla, kun uhrien päätelaitteiden ja verkkojen suorituskyky laskee.

Lindqvistin mukaan on hyvin hankala sanoa tarkkaa määrää siitä, monetko sivustot louhivat kryptovaluuttaa käyttäjien kustannuksella.

- Arvioiden mukaan kryptovaluuttamarkkinoiden arvo on noin 140 miljardia dollaria. Tämän vuoksi monilla toimijoilla onkin suuri houkutus lähteä mukaan sen louhimiseen, Lindqvist kertoo Iltalehdelle.

Ilmoitus vaaditaan

Lindqvistin mukaan on olemassa sivustoja, jotka ilmoittavat selkeästi, että kryptovaluuttaa louhitaan käyttäjän konetta käyttäen. Näin sivustot voivat esimerkiksi vähentää mainoksia, kun rahaa saadaan louhimisen kautta.

- Jos kryptovaluuttaa louhitaan ilmoittamatta, on se laitonta ja eettisesti hyvin väärin, Lindqvist toteaa.

Kryptovaluutan louhiminen näkyy koneen hidastumisena ja sähkön kulutuksen nousemisena, kun sen CPU-kapasiteettia käytetään. Suoritintehosta voi kulua yli puolet käyttäjän edes siitä tietämättä.

- Jos prosessorikapasiteetista hyödynnetään 65 prosenttia, saattaa olla, että maineri löytyy koneelta. Tutkimusten mukaan yhden bitcoinin louhiminen vaatii yhtä paljon sähköä, kuin mitä yksi talous käyttää viikossa, Lindqvist kertoo.

CoinHive apuna louhinnassa

Reddit-sivuston keskustelussa on käsitelty kryptovaluutan louhintaa. Käyttäjien mukaan MV-lehti louhii käyttäjien koneiden avulla Monero-kryptovaluuttaa. Käyttäjien mukaan sivuilla käyminen kuluttaa käyttäjien suoritustehoa 20-30 prosenttia. Redditiin ladattujen kuvien perusteella CoinHive-niminen maineri löytyy sivuston lähdekoodista.

Iltalehti kysyi tietoturvayhtiöltä asiasta, mutta se ei ota aiheeseen kantaa. CoinHivesta Lindqvist kertoo, että sitä käytetään usein esimerkiksi tiedostojenjakelusivustoilla.

- CoinHive on javascripti, jonka kautta voidaan louhia kryptovaluuttaa. Samanlaisia löytyy usein striimaussivustoilla sekä tiedostojenjakelusivustoilla, kuten PirateBayssä.

Iltalehti ei enää perjantaina iltapäivällä löytänyt louhintaan viittaavaa koodin osaa MV-lehdestä.

Louhintaan liittyy riski

Lindqvistin mukaan louhiminen ei vahingoita konetta, vaikka se sitä hidastaisikin.

- Louhimisesta ei ole haittaa koneelle, mutta siihen liittyy suuri riski. On mahdollista, että louhintaohjelmaan voidaan ujuttaa haittaohjelmia, jotka kaappaavat koneet. Nämä haittaohjelmat voivat esimerkiksi kiristää ihmisiä maksamaan, jotta käyttäjä pääsee taas käsiksi tiedostoihinsa.

Louhintaa oman koneen kautta voi myös estää. On olemassa selaimiin ladattavia lisäosia, kuten No Coin, jotka estävät louhinnan. Myös edistyksellisellä tietoturvalla voi suojautua tätä vastaan.

- Perinteiset antivirusohjelmat löytävät vain tunnistettuja ohjelmia. Edistykselliset virusohjelmat tunnistavat poikkeavia prosesseja, jotka voidaan tarvittaessa pysäyttää, Lindqvist kertoo.

Kannattavaan kryptovaluutan louhimiseen tarvitaan paljon käyttäjiä.

- Jos käyttäjävolyymi on pientä, ei louhinnalla saavuteta mitään. Jos palvelulla taas on vaikka miljoona käyttäjää, alkaa louhiminen olla jo hyvin kannattavaa. Kysymys onkin suoraan volyymibisneksestä, Lindqvist toteaa.

Juttua muokattu 5.1.2018 klo 16:45: Lisätty tieto siitä, että louhintaan viittaavaa koodia ei enää löydy MV-lehden sivuilta.

JANIKO KEMPPI
janiko.kemppi@iltalehti.fi

IL http://www.iltalehti.fi/digiuutiset/201 ... 3_dx.shtml

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Tammi 05, 2018 5:20 pm

ILTALEHTI

Oikeus hylkäsi Janitskinin luovutuspyynnön muotovirheen vuoksi - Hallitusneuvos: ”Pyyntö on täysin kunnossa”

Perjantai 5.1.2018 klo 15.59

Oikeusministeriö kiistää virheen ja kertoo korjanneensa pyynnössä olleet puutteet jo lokakuisen päätöksen jälkeen.

Kuva
Helsingin käräjäoikeus on vanginnut Andorrassa asuvan Ilja Janitskinin poissaolevana. (TOMMI PARKKONEN)

Oikeusministeriön mukaan Ilja Janitskinia koskeva luovutuspyyntö hylättiin muotovirheen vuoksi.

Janitskinia epäillään muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, rahankeräysrikoksesta sekä tekijänoikeusrikoksesta. Useimmat rikosepäilyistä liittyvät Janitskinin perustamaan verkkojulkaisu MV-lehteen.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi Janitskinin poissaolevana viime kesäkuussa ja hänestä annettiin etsintäkuulutus. Elokuussa hänet otettiin kiinni Andorrassa. Paikallinen oikeuslaitos käsitteli Janitskinin luovutusta Suomeen ensimmäisen kerran lokakuussa.

- Lokakuussa tuomioistuin oli sitä mieltä, että Suomen luovutuspyynnössä on puutteita. Pyyntö oli muuten täysin asianmukainen, mutta tavanomaisen kansainvälisen tavan mukaan lakiviittaukset oli ilmoitettu englanninkielisenä. Se ei kelvannut andorralaiselle tuomioistuimelle, he halusivat lakiviittaukset ranskan, espanjan tai katalaanin kielelle käännettynä, kertoo hallitusneuvos Juhani Korhonen oikeusministeriöstä.

Käännökset liitettiin mukaan luovutuspyyntöön. Janitskin puolestaan siirtyi kotiarestiin odottamaan päätöstä luovuttamisesta. Seuraavaksi asiasta piti tehdä ratkaisu marraskuussa, mutta tuolloin oikeuden istunto peruttiin viime hetkellä.

Sama selitys pysyy

Seuraava istunto järjestettiin joulukuun 19. päivä. Luovutuspyyntö hylättiin. Korhosen mukaan syyksi kerrottiin jälleen sama muotovirhe eli Suomen luovutuspyynnössä olevat käännöspuutteet.

- Se ei pidä paikkaansa. Sekä meidän että tämän andorralaisen syyttäjän mielestä pyyntömme on täysin moitteeton ja kaikki puutteet oli korjattu. Syyttäjä ilmoitti valittavansa tästä päätöksestä ylempään oikeusasteeseen, ja tässä vaiheessa olemme yhä.

Suomen luovutuspyyntöä ei aiota enää muokata.

- Ei ole mitään muokattavaa, pyyntö on täysin kunnossa, Korhonen kuittaa.

Korhonen toteaa, ettei ole törmännyt vastaavaan ongelmaan koko 20-vuotisen uransa aikana. Hän ei osaa sanoa, millä aikataululla asia jatkossa etenee. Seuraavaksi odotetaan ratkaisua valituksen osalta.

Janitskin itse on edelleen kotiarestissa Andorrassa.

MV-lehti jatkaa toimintaansa

Janitskin sulki MV-lehden joulukuun lopussa. Hän kertoi tuolloin Iltalehdelle, ettei aio itse avata nettisivuja enää uudelleen.

Syyksi sulkemiselle Janitskin sanoi pettymyksensä keskustelufoorumin "isänmaallisten lukijoiden ja tukijoiden keskinäiseen nahisteluun".

Tällä hetkellä MV-lehti toimii jälleen vapaaehtoistoimin. Janitskin itse ei kertomansa mukaan ole enää lehden toiminnassa mukana. Hän on kertonut aikovansa myydä verkkojulkaisun mahdollisimman pian.

LAURA SARPOLA
laura.sarpola@iltalehti.fi

IL http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018010 ... 8_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Tammi 14, 2018 8:30 am

MV-Lehdessä kaikkien uutisten julkaisupäiväksi on muutettu 01.01.1970, miksi?

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Tammi 14, 2018 5:05 pm

Vieras kirjoitti:MV-Lehdessä kaikkien uutisten julkaisupäiväksi on muutettu 01.01.1970, miksi?Paperit on hukkunut välimereen, syntymäaika ei ole tiedossa.

Vieras

Re: MV-lehden loppu

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Helmi 02, 2018 6:08 pm

MV-Media rupeaa käyttämään lukijoiden tietokoneita kryptonvaluutan louhintaan! Minun ei...

Kuva

Edellinen

Paluu » Tähän ryhmään kompostoidaan ylempien ryhmien jätteet