Rekisteröidy

Naisen epäillään suunnitelleen perheensä polttamista

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

Naisen epäillään suunnitelleen perheensä polttamista

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Syys 26, 2018 2:36 pm

Äideistä parhaimman sain...

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Poliisi ehti estää lapsen ja miehen surman: Naisen epäillään suunnitelleen perheensä polttamista - vangittiin

Tänään klo 9:57

Perhesurman valmistelusta epäilty 34-vuotias pohjois-karjalainen nainen on nyt vangittu. Poliisi sai hänet kiinni jo elokuussa, mutta tiedotti tapauksesta vasta keskiviikkona.

Poliisi kertoo, että nainen oli suunnitellut ja valmistellut perheensä surmaa huolellisesti.

– Epäillyn tarkoituksena on ollut surmata läheisensä, sytyttämällä tulipalo perheen yhteisessä kodissa, rikoskomisario Simo Hämäläinen Itä-Suomen poliisista kertoo tiedotteessa.

Perheen koti sijaitsee haja-asutusalueella Pohjois-Karjalassa, eikä poliisi halua asianosaisten suojaamiseksi kertoa tarkempaa sijaintia tai muita yksityiskohtia tapauksesta.

Suunnitteli puoli vuotta

Hämäläisen mukaan poliisi aloitti tapauksen tutkinnan toisen viranomaisen kautta saadun tiedon perusteella elokuun alussa. Jo tätä ennen poliisi oli tehnyt rikoksen ennalta estämiseksi yhteistyötä lastensuojelu- ja terveydenhuoltoviranomaisten kanssa.

Poliisitutkinnassa selvisi, että nainen oli suunnitellut surmaa jo puoli vuotta. Hän oli on laatinut tätä varten yksityiskohtaisen suunnitelman ja tehnyt erilaisia käytännön valmisteluja.

Rikoskomisario Hämäläinen kertoo naisen olleen poliisikuulustelussa yhteistyöhaluinen ja kertoneen oman näkemyksensä tapahtumista.

Viranomaisten yhteistyö esti

Epäilty vangittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 17. elokuuta ja hän on edelleen vangittuna. Naista epäillään törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta, josta voi saada jopa neljän vuoden vankeustuomion.

Poliisin mukaan tapauksen esitutkinta on nyt valmistunut ja se etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Syyte asiassa on nostettava 4. lokakuuta mennessä.

– Viranomaisten yhteistyöllä ja esitutkinnan käynnistämisellä on pystytty ennalta estämään valmistelussa ollut vakava väkivaltarikos, Hämäläinen toteaa.

Poliisin mukaan perhesurmaa oli suunniteltu ja valmisteltu yksityiskohtaisesti.

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/e1f4a0 ... b_u0.shtml

Vieras

Re: Naisen epäillään suunnitelleen perheensä polttamista

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Loka 19, 2018 7:05 am

Äideistä parhaimman sain...

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Suomalaisäiti suunnitteli kammottavaa perhesurmaa: tarkoituksena polttaa itsensä, miehensä ja pieni lapsi – oli jo ostanut Lasolin

18.10.2018

Äiti pysyy vangittuna, sillä syyttäjän mukaan hänen vapaana ollessaan kaikkia tilaisuuksia rikoksen tekemiseen ei voida poistaa.

Ilomantsilainen äiti oli tehnyt kattavan ja kammottavan suunnitelman perheensä tappamisesta. Hän oli kirjoittanut vihkoon kaksisivuisen suunnitelman siitä, mitä asioita hän aikoo ottaa huomioon surmaa tehdessään. Seikat käyvät ilmi Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden välituomiosta.

Äiti on tunnustanut, että hän oli harkinnut eri tapoja perheensä surmaamiseksi. Hän oli muun ohessa harkinnut kallioon törmäämistä autolla ja sitä varten harjoitellut auton matkustajana istuvan henkilön turvavyön avaamista tämän huomaamatta.

Hän oli kuitenkin päätynyt tulipalon sytyttämiseen perheen asunnossa.

Vihkoon kirjatussa tekstissä äiti oli suunnitellut muun muassa jättävänsä pyykin pesemättä sytytysmateriaalin saamiseksi. Hän oli myös suunnitellut sulkevansa kaihtimet, jotta tulipalon havaitseminen ulkoa viivästyisi sekä sytyttävänsä tulia poistumisreitille. Hän oli kaavaillut asettavansa sytytysmateriaalien asettamista talon rakenteisiin. Hänen suunnitelmissaan oli myös kissan siirtäminen romuhuoneeseen sen taholta tapahtuvan herättämisen välttämiseksi.

Äiti oli myös hankkinut netistä tietoa tulipalon etenemisnopeudesta asunnossa. Hän oli ostanut kahden litran pullon Lasol-lasinpesunestettä, joka on helposti syttyvää. Äiti on tunnustanut ostaneensa pullon asunnon sytyttämistä varten. Lisäksi äiti oli poistanut asunnon kummankin palovaroittimen patterit ja asettanut talon ainoaan häkävaroittimeen sen toiminnan estävän sokan.

Välituomion mukaan äidille on ollut merkityksellistä erityisesti se, että ainakin hänen lapsensa mutta mieluiten myös miehensä kuolevat yhtä aikaa hänen kanssaan.

Mielentilatutkimukseen

Syyttäjä vaatii äidille tuomiota kahdesta törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Hänen on todettu toimineen syytteessä kuvatulla tavalla.

Äidille tehdään mielentilatutkimus, jonka jälkeen selviää, onko hän syyntakeeton tai syyntakeinen.

Äiti on kärsinyt toistuvan masennuksen vaikeasta masennusjaksosta ilman psykoottisia oireita. Psykoottisten oireiden puuttumisesta huolimatta äidin tuottamista kirjoituksista ilmenee, ettei hän ole kyennyt näkemään muuta ratkaisua ongelmiinsa kuin läheistensä ja itsensä surmaaminen.

Vangitseminen jatkuu

Äidin vankeutta jatketaan, sillä syyttäjän mukaan hänen vapaana ollessaan kaikkia tilaisuuksia rikoksen tekemiseen ei käytännössä voida poistaa asumis- ja muilla järjestelyillä. Asiassa ei ole ilmennyt mitään perusteita sille käsitykselle, että äiti olisi lopullisesti luopunut tekemästä suunnitelmiaan henkirikoksia. Syyttäjän mukaan motiivin niiden tekemiseen ei voida olettaa vielä poistuneen.

Vangittuna pitäminen ei syyttäjän mukaan ole äidin ensikertalaisuudesta huolimatta kohtuutonta ottaen huomioon suunniteltujen rikosten vakavuus.

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/180fa6 ... a_u0.shtml

Vieras

Re: Naisen epäillään suunnitelleen perheensä polttamista

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Loka 30, 2018 7:31 am

mtv

"Poista palo- ja häkävaroittimien patterit" – Perhesurmaa valmistelleen äidin muistivihko paljastaa suunnitelman hyytävät yksityiskohdat: "Sitten nukuttais eikä ikinä enää herätä"

Kuva

Julkaistu 29.10.2018 06:11

Miehensä ja alle kouluikäisen poikansa murhaa suunnitellut nainen oli tehnyt yksityiskohtaisen suunnitelman tekoaan varten, selviää poliisin esitutkintamateriaalista.

Pohjoiskarjalainen 34-vuotias nainen kärsi materiaalin perusteella mielenterveyden ongelmista, jolla on voinut olla vaikutusta naisen aikomuksille.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus katsoi tässä kuussa näytetyksi, että nainen valmisteli perheeseensä kohdistuvaa rikosta. Nainen määrättiin mielentilatutkimukseen, ja tuomio annetaan vasta sen valmistumisen jälkeen.

Valmisteli kuolettavaa tulipaloa

Nainen oli jo alkanut valmistella tekoa, esimerkikiksi poistamalla paristot palovaroittimista ja tekemällä häkävaroittimen toimintakyvyttömäksi. Hän oli myös ostanut ja kätkenyt kahden litran pullon tulipalon sytyttämiseen soveltuvaa nestettä.

Hän oli ottanut suunnitelmassa huomioon useita tulipalon sytyttämiseen ja ylläpitoon liittyviä asioita, pohtien myös tapoja, joilla estäisi naapureita huomaamasta paloa tai miestä heräämästä siihen ennen, kun palokaasut tainnuttaisivat tämän.

Pohti aviomiehen kolkkaamista puulelulla

Poliisin esitutkintamateriaalissa todisteina oli kuvankaappauksia "tyhmät jutut" -nimisestä vihkosta, jossa hän suunnitteli keinoja teon tekemiseen. Nainen muun muassa toivoi, että kaikki olisivat tajuttomia siinä vaiheessa, kun liekit tavoittaisivat heidät.

Nainen oli esimerkiksi varautunut käyttämään yhtä lapsen puuleluista astalona miehensä kolkkaamiseen tarvittaessa. Hän pohti myös, pitäisikö perheen kissa laittaa erilliseen huoneeseen, jotta se ei herättäisi miestä.

- Mieluummin sekin kuolisi kaasuihin kuin liekkeihin. Pitäisikö sekin kolkata, nainen pohti vihkossaan.

"Oltais viimeiset hetket yhdessä"

Vihkosta myös selviää, että nainen toivoi voivansa olla lapsen kanssa ennen lopun tuloa.

– Haluaisin ottaa [lapsen] viereeni, mutta parempi ettei herää. Ihan lopussa vois varmaan ottaa, varmaan menee tajuttomaksi ennen minua kun on niin pieni. Ottaisin sen viereeni ja silittäisin pikkuista, oltais viimeiset hetket yhdessä. Sitten nukuttais eikä ikinä enää herätä. Sitähän oon monesti illalla sanonut ja toivonut, nyt se viimein toteutuu.

– Nukutaan eikä ikinä herätä, niin meillä on hyvä olla. Hyvää yötä [pojan nimi]-rakkaani, nainen kirjoitti vihkoon.

mtv https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poi ... gs.NtTcU4I

Paluu » Media tarjoaa tämän kierroksen - henkirikokset ja väkivalta