Rekisteröidy

Viranomaisasiointi siirtyi mobiiliaikakauteen

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

Viranomaisasiointi siirtyi mobiiliaikakauteen

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Kesä 24, 2018 7:39 am

tivi

VIIKON SOFTA: SUOMI.FI │Teemu Masalin 23.6.2018 klo 17:17

Viranomaisasiointi siirtyi mobiiliaikakauteen

Viranomaisten kanssa asioidessa ei enää tarvitse lähettää edestakaisin kirjeitä ja odottaa kuumeisesti postin saapumista. Tärkeät viestit saa luettua nopeasti Suomi.fi-verkkopalvelussa ja nyt myös näppärästi suoraan mobiililaitteilla.

Suomi.fi-mobiilisovellus on Väestörekisterikeskuksen tuottama ja Cybercomin kehittämä sovellus, joka helpottaa asiointia viranomaisten kanssa. Palveluun tunnistaudutaan kerran pankkitunnuksilla tai varmenteella, minkä jälkeen kirjautuminen onnistuu vapaavalintaisella pääsykoodilla. Harmillisesti biometrinen tunnistus ei toimi, ja pääsykoodi on ainoastaan nelinumeroinen.

Sovellus aukeaa kirjautumisen jälkeen saapuneiden viestien osioon, johon ilmaantuvat viranomaisilta tulevat päätökset, tiedotteet ja muut tärkeät viesti. Käytössä on haku, mutta ei viestien järjestelytoimintoja.

Uuden viestin voi lähettää useisiin eri kuntiin ja kaupunkeihin, kätevää ettei yhteysosoitetta ei tarvitse metsästää netistä. Viestiin voi liittää näppärästi kuvia ja liitetiedostoja tai ottaa kuva suoraan puhelimen kameralla. Näppärää, jos viranomaispäätökseen tarvitaan lisätietoja.

Valitettavasti viestejä ei voi kuitenkaan lähettää kaikkiin kuntiin ja kaupunkeihin, mutta lista pitenee jatkuvasti ja esimerkiksi Verohallinto ja Trafi ovat tulossa palveluun mukaan.

Suomi.fi-sovelluksen voi asentaa jopa viiteen laitteeseen mutta tabletille optimoitua versiota ei ole vielä tarjolla. Suomi.fin voi ladata App Storesta tai Google Playsta.


tivi https://www.tivi.fi/Vinkit/viranomaisas ... en-6730572


Suomi.fi-sovellusta ei kannata asentaa mihinkään laitteeseen, sitä ei kannata edes kokeilumielessä katsoa.

Mikäli asennatte itsellenne Suomi.fi -sovelluksen helpottuu, esim. haastemiehen työ merkittävästi. Hän voi
lähettää teille haasteen Suomi.fi - verkkopalveluun ja kun kirjauduttu sisälle, olette vastaanottaneet sen.

On aina parempi mitä vähemmän käytössä on digitaalisia yhteydenpitopalveluja viranomaisten suuntaan ja
takaisin.

Paluu » Syyttäjät, haastemiehet ja ulosotto