Rekisteröidy

Poliisien kuvien käyttö törkykampanjoissa kriminalisoidaan

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

Poliisien kuvien käyttö törkykampanjoissa kriminalisoidaan

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Heinä 10, 2018 5:02 pm

Kuva

Poliisien kuvien käyttö törkykampanjoissa halutaan kriminalisoida — Espanjassa rangaistus jopa 600 000 euroa sakkoja

Poliisien ammattiliitto tahtoo kriminalisoida poliisin yksityistietojen ja kuvien käytön törkykampanjointiin.Poliisihallitus laajentaisi tämän muihinkin virkamiesryhmiin kuten syyttäjiin ja tuomareihin.

Kotimaa 26.06.2018

Kuva
Suomen poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Jonne Rinne näkee, että valtion velvollisuus on suojella poliisitehtävissä
toimivia henkilöitä vihakampanjoinnilta.


Rebekka Härkönen

Suomen poliisijärjestöjen liiton mukaan poliisiin kohdistuva viha- ja häirintäkampanjointi uhkaa vaarantaa viranomaistoiminnan Suomessa. Liitto vaatii lakimuutosta poliisihenkilöihin heidän työnsä takia kohdistuvan painostuksen lopettamiseksi.

Lakimuutoksessa poliisien yksityistietojen ja kuvien käyttö haittaamistarkoituksessa säädettäisiin rikokseksi. Liitto kertoo neuvotelleensa asiasta alustavasti jo sisäministeriön kanssa.

–Henkilöön käyvien vihakampanjoiden pyrkimys on vaikuttaa yksittäisen poliisihenkilön toimintaan ja ratkaisuihin, toteaa puheenjohtaja Jonne Rinne Suomen poliisijärjestöjen liitosta Lännen Medialle.

–Viranomaistoiminnan turvaamisen näkökulmasta on erittäin vaarallista, että tällainen kiusaamalla, uhkailemalla ja häiritsemällä tapahtuva vaikuttaminen on mahdollista.

Poliisihallitus tukee ammattiliiton lakiesitystä ja arvioi, ettei lainsäädäntö ole pysynyt täysin nettiajan perässä. Rikosoikeudellinen puuttuminen rakentuu usein yksittäisten tekojen varaan, eikä laki aina taivu käsittelemään törkykampanjoita kokonaisuuksina.

–Nykysäädösten soveltaminenkin vaatisi terävöittämistä. Haastavia ovat tilanteet, joissa useat teot muodostavat yhdessä henkilöä mustamaalaavan kokonaisuuden tai kyse on haittaamistarkoituksessa tehdystä yksityistietojen levittelystä, kommentoi poliisiylitarkastaja Mikko Eränen Poliisihallituksesta.

Vihapuhetoiminta on jatkuvasti laajeneva ilmiö, jonka tavoite on horjuttaa kansalaisten luottamusta yhteiskuntaan ja vaikeuttaa kaikkea viranomaistoimintaa.

–On vain ajan kysymys, milloin ilmiön kohteeksi joutuvat muutkin virkamiesryhmät kuten syyttäjät ja tuomarit. Siksi mahdollista lainmuutospohdintaa voisi laajentaa muihinkin virkamiesryhmiin.

–Samalla voi olla perusteltua arvioida, suojeleeko nykyinen lainsäädäntö aina riittävän tehokkaasti muitakaan toimijoita kuten toimittajia, tutkijoita, poliitikkoja ja aivan tavallisia ihmisiä vihapuhetoiminnalta, Mikko Eränen sanoo.

Poliisiammattiliiton ehdotus mukailee Espanjan lainsäädäntöä. Espanjassa virkamiesten, poliisin ja turvallisuuspalvelussa toimivien yksityistietojen levittelystä voi rapsahtaa jopa 30 000—600 000 euron sakot.

–Valtiovallan on puututtava siihen, että poliisi-instituution horjuttaminen toteutetaan maalittamalla yksittäisiä poliisihenkilöitä, jotka hoitavat tehtäviään virkavastuulla työnantajan määräyksestä, sanoo ammattiliiton Jonne Rinne.

–Ilmiö näkyy myös Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa. Maalittaminen lisää väkivallan riskiä. Kuinka pitkälle meillä Suomessa annetaan tämän mennä?

Myös Poliisihallitus näkee, että vihapuhetoiminta voi tähdätä poliisikunnan murentamiseen sisältäpäin, edistää poliisihenkilöiden halukkuutta vaihtaa tehtäviä tai laajentuessaan heikentää poliisiammatin houkuttelevuutta.

Vihakampanjointi poliisia vastaan yltyi Suomessa viime vuonna. Nyt poliisien kuvaaminen, taustojen kaivelu ja mustamaalaaminen on muuttunut miltei arkipäiväiseksi.

Kohteina ovat yleisimmin kenttäpartiot ja nettipoliisi. Lounais-Suomessa nettipoliisi päätyi alkuvuodesta vaihtamaan tehtäviään rajun häirinnän takia. Vaikka vihaa masinoidaan netistä käsin, se konkretisoituu tosielämässä ihmisten sanomisina ja tekemisinä.

Poliisihallituksen mukaan vihakampanjoiden taustalla on yksittäisiä henkilöitä tai järjestäytyneitä pienryhmiä.

–Ilmiö ruokkii vastakkainasettelua. Aiheellista on kysyä, voiko se vaarantaa eskaloituessaan jopa yhteiskuntarauhan, Poliisihallituksen Mikko Eränen sanoo.

SK https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/ ... 1531233524

Vieras

Re: Poliisien kuvien käyttö törkykampanjoissa kriminalisoida

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Heinä 23, 2018 12:20 pm

Poliisin mukaan kuvien käyttö, mustamaalaus ja photoshopit arkipäivää eikä näitä rikoksia tutkita. Tästä syystä erityisesti poliisi Tero To terin kasvojen joka paikkaan sotkeminen on suotavaa. Samoin on suotavaa etsiä hänen äitinsä, mahdollinen jälkikasvunsa ja muu lähipiiri ja photoshopAta pornokuviin ja lähetellä ympäri nettiä tappouhkauksia. Tämähän on Teron mielestä normaalia, eikä vuosia kestävänäkään rikos. Toki väärennöksin lähestymiskiellot, Terolle koko suomelta ja tilaillaan kaikki ystävien kesken Terskan julkiset paperit ja levitellään pitkin sosiaalista mediaa, lähipiiri mukaan. Elää terokin muiden lailla normaali elämää.

Vieras

Re: Poliisien kuvien käyttö törkykampanjoissa kriminalisoida

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Heinä 23, 2018 1:59 pm

    Tero Tonterin. Rikosten esikäsittely yksiköstä.

    Paluu » Poliisin toimintaan liittyvät asiat