Rekisteröidy

Raiskaaja Aku Petteri Ripatti sai 3 vuotta

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

Raiskaaja Aku Petteri Ripatti sai 3 vuotta

ViestiKirjoittaja Vieras » To Kesä 07, 2018 11:53 am

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Mies myi huumeita seksiä vastaan - raiskasi koukkuun jääneen naisen

Tänään klo 12:45

Huumemyyjä vainosi ja uhkaili huumekierteestä irti yrittänyttä naista. Hän piti tätä vankinaan, raiskasi ja lopulta vaati itkuisen uhrinsa vakuuttamaan videolle, että seksi oli ollut vapaaehtoista.

Hovioikeus on korottanut huumekoukkuun jääneen uhrin raiskauksesta tuomitun miehen rangaistusta.
Mies myi naiselle huumeita seksiä vastaan, mutta kävi väkivaltaiseksi, kun nainen halusi lopettaa.

Kolmekymppinen nainen oli tutustunut huumeita myyvään mieheen keväällä 2017. Alkuvaiheessa ostot olivat tapahtuneet julkisilla paikoilla ja maksuvälineenä oli käytetty rahaa.

Kevään kuluessa kaupanteko siirtyi kuitenkin miehen asunnolle ja rahan sijasta maksuvälineeksi muuttui seksi. Vaikka tapaamiset olivat säännöllisiä, mistään seurustelusuhteesta ei ollut kysymys.

Nainen yritti irti

Kun nainen kesällä löysi kumppanin ja alkoi seurustella, hän ryhtyi vähentämään tapaamisiaan huumemiehen kanssa. Hän yritti myös päästä irti huumekierteestä. Nainen oli kuitenkin jäänyt miehelle velkaa käyttämistään aineista.

Mies alkoi pommittaa naista lukuisin painostavin, solvaavin ja uhkaavin tekstiviestein ja puheluin. Niitä saattoi tulla satakin yhden yön aikana. Mies uhkasi muun muassa tappaa naisen koirat ja polttaa tämän auton.

"Jos vältteleminen jatkuu kauankin nii must tulee sun pahin ongelma ikinä.. Mul ei oo mitään hävittävää elämäs. Tiedät sen myös itse", hän tekstasi elokuussa lähettämässään viestissä.

Mies painosti naista myös sillä, että hänellä oli kännykällä kuvattua videotallennetta siitä, kun nainen ottaa huumeita.

Vaati videolle

Nainen oli useita kertoja ehdottanut, että hän tulisi maksamaan velkansa ystävän ollessa mukana. Huumemies ei kuitenkaan tähän ollut suostunut. Lopulta nainen päätti mennä yksin miehen luo Myllypuroon hoitamaan velkansa ja pistämään tämän kanssa välit poikki lopullisesti.

Tunnelma alkoi kuitenkin pian kiristyä miehen asunnolla. Mies ei päästänyt naista pois, vaan alkoi uhkailla tätä muun muassa iskemällä puukon pöytään ja toteamalla, että seuraava isku kohdistuisi naista reiteen. Mies kirjoitutti naisella useita velkalappuja ja sylki tätä, kun ne eivät miellyttäneet häntä.

Mies viskasi naisen kännykän ja kellon ulos ikkunasta ja ilmoitti useaan kertaan, että tämä pääsee pois vain "sängyn tai ikkunan kautta". Asunto sijaitsi 6. kerroksessa, joten naisella ei ollut mitään mahdollisuutta paeta. Painostus ja vapaudenriisto jatkuivat kolmisen tuntia, minkä jälkeen nainen ei uskaltanut muuta kuin suostua miehen vaatimukseen.

Vielä raiskauksen jälkeenkään mies ei päästänyt naista menemään. Hän vaati itkevän uhrinsa vakuuttavan videolle, että seksi oli ollut vapaaehtoisesta.

Kun nainen lopulta pääsi ulos asunnosta ja oli lähtemässä autolla liikkeelle, hän huomasi, että mies oli puhkonut auton renkaat.

Hovioikeus korotti

Käräjillä miestä syytettiin muun muassa vainoamisesta, vapaudenriistosta, pahoinpitelystä ja raiskauksesta. Syyttäjä huomautti, että vaikka tekijä ei varsinaisessa raiskaustilanteessa käyttänyt väkivaltaa, hän oli saattanut uhrinsa pelkotilaan väkivaltaa käyttämällä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1994 syntyneen Aku Petteri Ripatin raiskauksesta ja yhdeksästä muusta rikoksesta 2 vuodeksi ja 2 kuukaudeksi vankeuteen. Uhrilleen Ripatti määrättiin maksamaan yhteensä 9000 euron kärsimys- ja kipukorvaukset.

Oikeus katsoi Ripatin menettelyn olleen uhria voimakkaasti nöyryyttävää sekä osoittaneen poikkeuksellisen vakava-asteista välinpitämättömyyttä ja ihmisarvon polkemista.

Keskiviikkona antamallaan päätöksellä Helsingin hovioikeus korotti tuomion 3 vuoden mittaiseksi. Rikokset tapahtuivat viime vuoden heinä-elokuussa.

RISTO KUNNAS
risto.kunnas@iltalehti.fi

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 7_u0.shtml

Paluu » Pedofiilit, ahdistelijat ja muut seksuaalirikolliset K-18