Rekisteröidy

Teinityttö valehteli raiskauksesta

Tähän ryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä - sana on vapaa!Vieras

Teinityttö valehteli raiskauksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Loka 10, 2017 2:00 pm

kun täällä on välillä epäilty ettei raiskauksista valehdella:

Epäillyn raiskauksen tutkinta Joensuussa on päättynyt erikoiseen lopputulokseen. Poliisi uskoo, että raiskauksesta kertonut alle 15-vuotias tyttö sepitti tarinan ja lähetti itselleen uhkausviestejä pönkittääkseen kertomaansa.

Tyttö kertoi poliisille joutuneensa raiskatuksi Joensuussa 1. syyskuuta. Tytön mukaan hän oli kaveriensa kanssa kaupungin keskustassa, kun heidän seurueeseensa lyöttäytyi kaksi nuorta miestä.

Tytön mukaan hän tunsi 16- ja 18-vuotiaat miehet vain etunimeltä. Tyttö kertoi lähteneensä miesten kanssa keskustassa sijaitsevaan asuntoon, jossa he raiskasivat hänet.

Noin viikkoa myöhemmin tyttö kertoi saaneensa uhkausviestejä toiselta miehistä Instagram-palvelun kautta. Uhkausviesteissä tyttöä uhattiin vakavalla väkivallalla, jos hän kertoo asiasta tai miehen henkilöllisyydestä poliisille.

Tytön mukaan hän oli saanut yhden uhkausviestin myös Snapchatissa, jossa viestit häviävät automaattisesti tietyn ajan kuluttua.

Instagram-profiili paljasti huijauksen

Poliisi aloitti tapauksesta laajan tutkinnan ja kuuli useita nuoria. Epäiltyjen henkilöllisyys ei kuitenkaan selvinnyt.

Tutkimalla valvontakameroiden tallenteita ja tytön puhelimen televalvontatietoja poliisi selvitti, ettei tytön kertoma tapahtumakulku voinut pitää paikkaansa.

Sitten poliisi ryhtyi tutkimaan uhkausviestejä lähettänyttä Instagram-profiilia. Profiilin rekisteröinti- ja kirjautumistiedoista selvisi, että se oli luotu ja sitä oli käytetty tytön kodin nettiliittymästä.

- Instagram-profiiliin tehty tutkinta viimeistään osoitti, että jäljet johtavat niin sanotusti sylttytehtaalle. Tyttö oli lähettänyt viestit itselleen, muuta vaihtoehtoa ei jäänyt, tutkinnanjohtaja Simo Hämäläinen kertoo STT:lle.

Ketään muuta ei epäillä

Tapaus herätti Joensuussa paljon huomiota. Esitutkinnan aikana yksi alaikäinen poika ja yksi alle 16-vuotias tyttö olivat kiinniotettuina tapaukseen liittyen. Mies otettiin kiinni seksuaalirikoksesta epäiltynä ja nainen Snapchat-viestistä epäiltynä.

Lisäksi poliisi puhutti yhtä alle 15-vuotiasta poikaa seksuaalirikoksesta epäiltynä. Poliisi korostaa, ettei kenelläkään heistä ole todellisuudessa mitään osuutta tapahtumiin.

Poliisi on tutkinut Instagram-viestien osalta asiaa törkeänä todistusaineiston vääristelemisenä. Lisäksi asiaa on tutkittu vääränä ilmiantona sekä perättömänä lausumana viranomaismenettelyssä.

Hämäläinen ei halua kommentoida sitä, onko tyttö tunnustanut teot.

- Joka tapauksessa hän on alle 15-vuotias, joten rikosoikeudellisia seurauksia ei hänen osaltaan tule.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/poliisi-teinitytto-valehteli-raiskauksesta-ja-lahetti-itselleen-uhkailuviesteja-somessa/772880/

Vieras

Re: Teinityttö valehteli raiskauksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Loka 10, 2017 2:41 pm

Kuka tietää mitenkä paljon tätä tapahtuu ihan aikuisissakin.

Vieras

Re: Teinityttö valehteli raiskauksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Loka 10, 2017 3:04 pm

"Teinityttö" on todennäköisesti joku vajaaälyinen, joten ei voi rinnastaa henkisesti normaaleihin ihmisiin.

Vieras

Re: Teinityttö valehteli raiskauksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Loka 10, 2017 3:16 pm

ILTASANOMAT

Alle 15-vuotias keksi raiskauksen ja tekaisi uhkausviestejä – syytön 18-vuotias pidätettiin

Julkaistu: 10.10.2017

Itä-Suomen poliisi kertoo, että tutkinnassa ollutta seksuaalirikosta ei todellisuudessa ollut ikinä tapahtunut.

Itä-Suomen poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan tapauksesta, joka koski syyskuussa Joensuussa tapahtunutta väitettyä seksuaalirikosta, jonka uhrina oli alle 15-vuotias tyttö.

Alkuperäisen ilmoituksen mukaan tyttö oli joutunut törkeän seksuaalirikoksen uhriksi Joensuun keskustassa perjantaina 1.9.2017.

Ilmoittajana olivat väitetty alle 15-vuotias uhri itse ja hänen lähipiirinsä.

Esitutkinnan perusteella selvisi, että tyttö oli ystäviensä kanssa ollut kyseisenä perjantaina viettämässä iltaa Joensuun keskustassa. Illan aikana tytön seurueeseen oli liittynyt kaksi miestä, jotka olivat iältään 16- ja 18-vuotiaita.

Poliisille tyttö kertoi tuntevansa miehet ainoastaan etunimeltä. Tämän enempää miehistä ei esitutkinnassa ikinä tutkimuksista huolimatta selvinnyt.

Tyttö oli jatkanut illanviettoa miesten mukana Joensuun keskustassa sijaitsevaan yksityisasuntoon, jossa hän omien sanojensa mukaan joutui raiskatuksi.

Tyttö kertoi poistuneensa teon jälkeen asunnosta ja menneensä kotiin, jossa kertoi tapahtumista läheisilleen seuraavana päivänä.

Mainittuja miehiä ei ole olemassa

Itä-Suomen poliisi tutki tapausta intensiivisesti alusta alkaen ja sen puolesta kuultiin ja puhutettiin useita paikallisia nuoria. Tytön seurassa olleiden kahden nuoren miehen henkilöllisyys tai rikoksen tekopaikkana tapahtuneen asunnon tarkemmat tiedot eivät kuitenkaan koskaan selvinneet poliisille.

Lopulta kävi ilmi, että tyttö oli tekaissut koko seksuaalirikosväitöksen.

– Kyllä siinä tämmöinen käsitys poliisille syntyi. Mitään muuta vaihtoehtoa siinä ei ole, kuin että se on täysin keksittyä koko tapahtumien kulku rikoksien osalta, kertoo tapausta tutkinut rikoskomisario Simo Hämäläinen Ilta-Sanomille.

Viikkoa tapauksen jälkeen tyttö kertoi poliisille saaneensa uhkausviestejä epäilyltä tekijältä Instagram -yhteisöpalvelun kautta. Ne tulivat profiilista, jonka nimi viittasi aiemmin kerrotun epäillyn nimeen ja niissä tyttöä uhattiin väkivallalla, mikäli hän kertoo asiasta poliisille.

Lisäksi tyttö kertoi saaneensa uhkausviestin myös Snapchat -yhteisöpalvelussa. Poliisin valvontakameratallenteiden sekä tytön puhelinliittymään tekemän valvonnan perusteella voitiin kuitenkin todeta, ettei poliisille oltu kerrottu totuutta asiasta.

Instagram-profiili, josta tytölle oli viestejä lähetetty, oli poliisin mukaan luotu ja sitä oli käytetty vain tytön kotiosoitteessa olevan laajakaistaliittymän kautta. Tyttö oli siis tekaissut uhkausviestit itse ja lähettänyt niitä itselleen ja sitten näyttänyt niitä poliisille.

– Tämmöinen käsitys poliisilla on, että kukaan muu kuin hän ei ole voinut niitä lähettää, rikoskomisario toteaa.

Nuori mies turhaan pidätettynä

Esitutkinnan aikana yksi alle 18-vuotias mies on ollut pidätettynä seksuaalirikoksesta epäiltynä. Lisäksi yksi alle 16-vuotias nainen on ollut kiinniotettuna oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen epäiltynä.

Tämän lisäksi poliisi on puhuttanut yhtä alle 15-vuotiasta poikaa rikoksesta epäiltynä.

Itse 15 vuotiaan tytön kohdalla tapausta on tutkittu uhkausviestien osalta törkeänä todistusaineiston vääristelemisenä. Tämän lisäksi nimikkeenä on ollut väärä ilmianto sekä perätön lausuma viranomaismenettelyssä. Asia ei kuitenkaan poliisin mukaan etene syyteharkintaan, koska ainoana rikoksesta epäiltynä on uhriksi itseään väittänyt tyttö, joka on alle 15-vuotias.

– Tiedotimme asiasta, koska tässä on ollut iso joukko nuoria puhutusten ja muiden kohteena, jolloin heille on muodostunut käsitys siitä, että tällainen rikos olisi tapahtunut.

– Ja mikä ikävintä, niin kaksi henkilöä on joutunut poliisin toimenpiteiden kohteeksi niin, että toinen on ollut jopa pidätettynä, rikoskomisario jatkaa.

Esitutkinnan lopputulos oli se, ettei väitettyä seksuaalirikosta ole tapahtunut ja tyttö oli keksinyt kaiken itse päästään. Poliisille ei kuitenkaan ikinä selvinnyt syytä siihen, miksi tyttö oli tähän ryhtynyt.

Poliisi haluaa korostaa sitä, ettei pidätettynä olleella 18-vuotiaalla tai kuullulla 16-vuotiaalla naisella todellisuudessa ole mitään osuutta tapahtumiin.

Rikoskomisario muistuttaa myös siitä, että edellä kuvatun tyyppisten valeprofiilien käyttö voi pahimmillaan johtaa rikosoikeudellisiin seuraamuksiin.

– Tässä on tiedotuksessa järkenä myös se, että tämä toimisi jonkinlaisena varoittavana esimerkkinä muille nuorille, rikoskomisario lopettaa.

IL https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005402814.html

Vieras

Re: Teinityttö valehteli raiskauksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Loka 10, 2017 3:20 pm

Nimi ja naama julki!

Vieras

Re: Teinityttö valehteli raiskauksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Loka 10, 2017 4:31 pm

Alaikäinen tyttö valehteli ikänsä - ei syytettä seksirikoksesta

Hovioikeus katsoi, että mies oli perustellusti voinut luottaa tytön olevan 17-vuotias. Syytetty ei oikeuden mukaan ollut tahallisuuden edellyttämällä tavalla tietoinen tytön oikeasta iästä.

Kuopion käräjäoikeus langetti toukokuussa miehelle kolmen kuukauden vankeusrangaistuksen ehdollisena.

Rangaistuksesta vapautettu mies ja yli 15-vuotias tyttö olivat sukupuoliyhteydessä vuoden 2007 tammi-huhtikuun aikana. Tyttö valehteli kumppanilleen olevansa 17-vuotias.

Julkisessa selosteessaan hovioikeus toteaa, että lapsen seksuaalisessa hyväksikäytössä tekijän tulee olla tahallisuuden edellyttämällä tavalla tietoinen siitä, että asianomistaja on alle 16-vuotias. Tahallisuutta ei poista pelkästään se, että kumppani ilmoittaa täyttäneensä 16 vuotta.

Mies vapautettiin myös käräjäoikeuden hänelle määräämästä 700 euron vahingonkorvausvelvollisuudesta.

Hovioikeus määräsi juttua koskevat asiakirjat julkista selostetta ja tuomiolauselmaa lukuun ottamatta pidettäväksi salassa 14. 1.2068 saakka. Tuomion voi hakea valistuslupaa 16. 2.2009 mennessä Korkeimmalta oikeudelta, joka päättää onko valitukselle erityisiä perusteita.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200812178787004_uu.shtml

Vieras

Re: Teinityttö valehteli raiskauksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Loka 10, 2017 4:34 pm

Poliisi: Näin moni raiskausilmoitus on perätön

RIKOS Poliisille ilmoitetuista raiskaustapauksista noin 10 prosenttia todetaan paikkansa pitämättömäksi.

Koko maassa viime vuonna tehtiin 1 063 raiskausilmoitusta, joista 114 tapauksessa todettiin, ettei rikosta ollut tapahtunut.

– Noin kymmenessä prosentissa ilmoitetuista tapauksista rikosta ei ole tapahtunut. Osa näistä on perättömiä. Poliisin työn kannalta se on huono asia ja siinä tuhlataan poliisin resursseja. Raiskausrikokset ovat poliisin prioriteetissa todella korkealla, toteaa poliisihallituksen poliisitarkastaja Tommi Reen.

Varsinkin alkuvaiheessa poliisi panostaa paljon tapausten tutkintaan, mikäli tekijän henkilöllisyys ei ole tiedossa.

Syitä perättömien ilmoitusten tekemiseen on monia.

– Syy voi olla esimerkiksi kosto tai oman epäsopivan käytöksen peittely, Reen kertoo.

Helsingissä kirjattiin viime vuonna 179 poliisille ilmoitettua raiskaustapausta, joista vain noin puolet, 85, on edennyt syyttäjälle. Käytännössä luku tarkoittaa sitä, että noin puolessa tapauksista epäiltyjen raiskaustapausten esitutkinta on yhä kesken tai se on syystä tai toisesta keskeytynyt. Tapaukset eivät voi muun muassa edetä syyttäjälle, mikäli tekijästä ei ole tietoa.

31 tapauksessa rikosta ei ollut tapahtunut. Asia käy usein ilmi poliisin omissa tutkimuksissa tai ilmoituksen tekijä tunnustaa itse väärän ilmiannon. Rangaistuksena voi olla sakkoa tai vankeutta enintään kolme vuotta.

– Tällaisilla asioilla ei tietenkään voi leikkiä. Raiskausilmoituksiin suhtaudutaan vakavasti ja tutkinnassa käytetään usein vapauteen kohdistuvia pakkokeinoja. Se on rankka toimenpide perättömän ilmoituksen johdosta pidätetylle, Reen sanoo.

Pidätysaika on kolme päivää.

Länsi-Uudellamaalla ilmoitettujen raiskaustapausten määrä oli viime vuonna 105. Tapauksista 80 eteni syyttäjälle. Kolmessa tapauksessa ei ollut poliisin mukaan tapahtunut rikosta.

Itä-Uudellamaalla raiskausilmoituksia tehtiin 93. Syyttäjälle eteni 56 tapausta, joista 12 tapauksessa rikosta ei ollut tapahtunut.

Luvut viime vuoden osalta saattavat hieman muuttua, sillä joissain tapauksissa esitutkinta on vielä kesken.

Viime vuonna koko maassa yleisellä paikalle tapahtuneiden raiskaustapausten määrä kasvoi 220:een. Edellisenä vuonna vastaava luku oli 155.

Raiskaustapauksista suurin osa tapahtuu poliisin mukaan sisätiloissa. Tekijä on useimmin uhrilleen tuttu. Seksuaaliset ahdistelut tapahtuvat tavallisimmin ulkona. Uhri ei usein tunne tekijää.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/361892-poliisi-nain-moni-raiskausilmoitus-on-peraton

Kuinkahan moni menee läpi esitutkinnassa ja oikeudessa? Niistä kun ei voi saada tietoa.

Vieras

Re: Teinityttö valehteli raiskauksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Loka 10, 2017 7:35 pm

On teillä homoilla ja pedoilla aika hassu stereotypiat, nyt olette siis sitä mieltä, että kaikki pedojen uhrit ovat valehtelijoita, ei jumankauta hajotkaa itseenne pahvit!! :shock: :shock: :shock:

Vieras

Re: Teinityttö valehteli raiskauksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Loka 10, 2017 8:42 pm

Juu näin myö aatellaan vitun normihetero..

Vieras

Re: Teinityttö valehteli raiskauksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Loka 10, 2017 10:06 pm

Vieras kirjoitti:On teillä homoilla ja pedoilla aika hassu stereotypiat, nyt olette siis sitä mieltä, että kaikki pedojen uhrit ovat valehtelijoita, ei jumankauta hajotkaa itseenne pahvit!! :shock: :shock: :shock:


Ei kai missään sanota että kaikki on. Sen sijaan kysytään että monikohan valehtelu menee oikeusasteissakin läpi koska niitä selvästi tapahtuu.
Sen sijaan tuntuu että ajatellaan kaikkien olevan 100% syyllisiä jo siinä vaiheessa kun käräjäoikeus kopauttaa nuijaansa jossain tapauksessa jo esitutkintavaiheessa.

Kyseiset uutisjututhan vain osoittavat sen että valehtelua tapahtuu.

Vieras

Re: Teinityttö valehteli raiskauksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » To Loka 12, 2017 7:11 am

Tässä toinen...

Nuorelle naiselle ehdollista väärästä raiskausilmoituksesta

IL http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017101 ... 2_u0.shtml

Vieras

Re: Teinityttö valehteli raiskauksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » To Loka 12, 2017 5:05 pm

Teinityttö sepitti valeraiskauksen: Turha suurtutkinta, poliisi puhdistaa nyt pidätettyjen alaikäisten mainetta

Tutkinnanjohtaja Simo Hämäläinen pitää Joensuussa tutkittua tapausta poikkeuksellisena.

Itä-Suomen poliisi on selvittänyt perättömän raiskaustapauksen.
Alle 15-vuotias tyttö keksi seksuaalirikoksen ja pönkitti tarinaa uhkailuviesteillä somessa.
Poliisi kävi läpi kameranauhoja ja toteutti televalvontaa.

Itä-Suomen poliisilaitos kohdensi tänä syksynä paljon voimavaroja turhaan seksuaalirikostutkintaan.

Poliisi kertoo pitkällisestä syynistä, jonka lopuksi paljastui, että alle 15-vuotias Joensuun seudulla asuva tyttö oli keksinyt kaiken päästään. Tyttö pönkitti raiskaustarinaa erilaisilla valheilla tutkinnan alettua.

Väitetty rikos tehtiin tytön mukaan kavereiden välisen illanvieton jälkeen. Tyttö nimesi tekijöiksi 16- ja 18-vuotiaat nuoret miehet, joiden asunnolle hän oli lähtenyt illan mittaan.

Tyttö väitti joutuneensa raiskatuksi. Hän kertoi siitä läheiselleen ja sittemmin ilmoitti poliisille.

Tyttö oli kehitellyt väitteensä tueksi uhkausviestejä sosiaalisessa mediassa. Hän oli luonut Instagram-tilin, jolla lähetteli itse henkilökohtaiselle tililleen uhkauksia väkivallasta. Poliisi joutui ottamaan ne aluksi todesta.

Kaksi otettiin kiinni

Poliisi haravoi tutkinnassa valvontakamerakuvaa Joensuun keskustan alueelta. Tutkijat aloittivat myös televalvontatoimenpiteet tytön suostumuksella.

Lukuisia paikallisia nuoria kävi poliisikuulustelussa. Lopulta poliisi otti kiinni alle 18-vuotiaan miehen seksuaalirikoksesta epäiltynä ja vielä alle 16-vuotiaan naisen uhkauksesta epäiltynä.

Kun tutkijat yhdistelivät tietoja toisiinsa, totuus alkoi paljastua. Kameratallenteet, televalvontatiedot ja tytön kertomus eivät sopineet toisiinsa.

Poliisi pääsi lopulta kiinni tytön tekaistuihin somepäivityksiin.

- Esitutkinnan lopputulos on se, ettei väitettyä seksuaalirikosta ole tapahtunut.

Tyttö on nyt epäiltynä törkeästä todistusaineiston vääristelystä, väärästä ilmiannosta ja perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä. Tyttö on kuitenkin alle 15-vuotias, eikä hän ole rikosoikeudellisessa vastuussa.

Tiedote on poikkeuksellisen seikkaperäinen. Poliisi selittää ulostuloa sillä, että haluaa ehkäistä perättömien raiskauspuheiden leviämistä paikkakunnalla. Erikseen poliisi korostaa, että kiinniotetuilla nuorilla ei ole mitään osallisuutta tapahtumiin.

"Elokuvatyylisiä"

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Simo Hämäläinen Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo Iltalehdelle, että yksi vapautetuista alkoi saada vihaista palautetta somessa.

Sosiaalinen media on Hämäläisen mukaan suuressa osassa myös poliisityössä, mutta valeprofiilit eivät ole tavallisia.

- Tässä tapauksessa oli sellainen erityispiirre. Siinä mielessä juttu oli poikkeuksellinen omalta kohdalta, Hämäläinen sanoo.

Poliisilla ei ollut tutkinnassa juuri muuta vaihtoehtoa kuin tutkia tavalliseen tapaan. Seksuaalirikoksissa poliisi kuuntelee aina asianomistajaa. Niin nytkin, vaikka uhkausviestit vaikuttivat tekaistuilta.

- Ne olivat aika lennokkaita. Voi sanoa, että elokuvatyylisiä.

- Lähtökohta perustuu uhrin kertomukseen. Samalla tavalla me lähdimme nytkin etenemään, Hämäläinen toteaa.

Päivitetty lehden oma artikkeli aiheesta kello 13.54.

Tarkennus kello 16.25: Poliisi suoritti televalvontaa, ei puhelinkuuntelua, kuten jutussa aluksi mainittiin.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710102200450019_u0.shtml

Vieras

Re: Teinityttö valehteli raiskauksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » To Loka 12, 2017 5:07 pm

^Toivottavasti tuo jolle on annettu vihaista "palautetta" tajuaa tehdä rikosilmoituksen.

Vieras

Re: Teinityttö valehteli raiskauksesta

ViestiKirjoittaja Vieras » La Loka 14, 2017 9:38 am

Taas näitä...

ILTALEHTI

Ex-poikaystävän raiskaussyyte kaatui - nainen ei osannut selittää, miksei huutanut apua

Lauantai 14.10.2017 klo 07.21

Kiistelty teko tapahtui naisen lapsuudenkodissa Joensuussa huhtikuun ensimmäisen päivän vastaisena yönä.

DNA-näytteiden mukaan osapuolet olivat olleet tekemisissä keskenään, mutta ne eivät vahvistaneet sukupuoliyhteyttä.
Nainen kertoi tapahtumista jonkin verran eri sanoin poliisille, lääkärissä ja käräjillä.
Nainen ei myöskään osannut kertoa, miksei huutanut apua omaisten nukkuessa seinän takana.

Kuva
Nuori mies yritti kertomansa mukaan ilmoittautua tuoreeltaan poliisille. Poliisilaitos
oli kuitenkin yöaikaan kiinni.
(JYRI PIETARINEN)


Osapuolet olivat aiemmin seurustelleet noin kuukauden verran keskenään. He olivat sittemmin eronneet ja nuorella naisella oli jo uusi poikaystävä.

Naista vanhat erimielisyydet kuitenkin häiritsivät. Hän pyysi tekstiviestillä 19-vuotiaan kotiinsa juttelemaan. Tämä tuli, joskaan nuorukaisen mielestä heillä ei erimielisyyksiä ollut.

Illan kuluessa nainen nautti pari siideriä. Nuorukainen puolestaan joi kertomansa mukaan viisi talon emännän eli nuoren naisen äidin hänelle tarjoamaan siideriä.

19-vuotiaalle tuli nopeasta kaljanjuonnista huono olo. Hän joutui käymään vessassa oksentamassa.

Tilansa vuoksi nuori mies halusi nukkumaan. Koska hän ei voinut enää kotiinsakaan mennä, tarjosi ex-tyttöystävä hänelle vuodettaan. Hänellä oli leveä parisänky.

Heräsi alasti

Mies meni kummankin kertomuksen mukaan nukkumaan ennen naista. Yllään hänellä oli bokserit ja paita.

Nainen tuli vuoteeseen myöhemmin niin ikään tavanomainen yöasu yllään.

Kertomansa mukaan nuori mies havahtui vuoteesta aamuyöllä. Hän oli alasti. Väitteensä mukaan mies ei tiennyt, miten oli sellaiseen tilanteeseen joutunut.

Mies näki entisen tyttöystävänsä olevan puhelimessa jonkun kanssa. Hän yritti kysyä naiselta, mistä on kyse saamatta vastausta.

Sen sijaan nainen antoi puhelimen miehelle. Puhelimen toisessa päässä oli eräs nuori mies, joka totesi 19-vuotiaan raiskanneen naisen.

Mies soitti hätänumeroon

19-vuotias kertoo menneensä paniikkiin ja yrittäneensä kysellä lisää asiasta.

Nainen kertoi tapauksesta myös äidilleen. 19-vuotias joutui lähtemään talosta.

Hätääntynyt nuori mies käveli Joensuun poliisiasemalle, joka kuitenkin oli kiinni.

Seuraavaksi hän soitti hätäkeskukseen ja sanoi raiskanneensa naisen. Käräjäoikeudelle hän myöhemmin totesi, että oli hätäpäissään sanonut päivystäjälle väärin.

19-vuotias sai syytteen raiskauksesta. Asia käsiteltiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa suljetuin ovin.

Omaiset seinän takana

Tuoreen tuomion julkisesta versiosta selviää, että naisen mukaan mies oli yöllä riisunut hänet ja tunkenut painollaan päälle. Mies oli pitänyt voimakkaasti käsistä ja hänen sisäänsä sukupuolielimellään.

Naisen mukaan hän kielsi miestä sanallisesti ja yritti työntää tätä myös turhaan käsillään pois päältään.

Nuori nainen ei kuitenkaan huutanut, vaikka olisi todennäköisesti saanut apua tai ainakin väittämänsä tilanteen keskeytettyä. Hänen veljensä ja äitinsä olivat samassa asunnossa, äiti makuuhuoneessa, veli olohuoneessa.

Naisen mukaan hän ei huutanut, koska pelkäsi entistä poikaystäväänsä. Hän ei kuitenkaan osannut käräjäoikeudelle kertoa, mitä mies olisi voinut tehdä, jos hän olisi huutanut apua.

Eroavat yksityiskohdat

Naisen kertomuksen uskottavuutta söi se, että hän muutti sitä.

Nainen oli poliisitutkinnassa seikkaperäisesti kertonut miehen pitäneen häntä kiinni käsivarsista hauislihasten kohdalta. Käräjäoikeudelle nainen puolestaan kertoi miehen pitäneen hänen ranteista kiinni.

Nainen oli niin ikään kertonut riisutuksi tulemisestaan eri lailla lääkärille ja tutkintaviranomaisille.

Miehen kertomus sitä vastoin pysyi muuttumattomana hätäkeskuspuhelu pois lukien. Hän kielsi rikoksen myöntäen DNA-tutkimuksiin viitaten, että jotakin on varmaan tapahtunut heidän välillään. DNA-testit osoittivan, että osapuolet olivat olleet mahdollisesti kontaktissa keskenään.

Epäily syyttömyydestä

Silminnäkijöitä tilanteella ei ollut. Käräjäoikeuden kuulemat todistajat olivat toisen käden tiedon eli naisen kertoman varassa.

Käräjäoikeus katsoi, ettei naisen kertomus saanut tukea muusta näytöstä. Asiassa esitetty todistelu ei asettanut syytetyn kertomusta kyseenalaiseksi.

Miehen kertomus on mahdollinen. Epäily hänen syyttömyydestään jäi jäljelle.

Käräjäoikeus vapautti 19-vuotiaan raiskaussyytteestä.

Tuore tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

PETRI ELONHEIMO
petri.elonheimo@iltalehti.fi

IL http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017101 ... 5_u0.shtml

Puska

Re: Teinityttö valehteli raiskauksesta

ViestiKirjoittaja Puska » Su Loka 29, 2017 6:17 am

Sitten eikun kuvat tytöstä julki

Seuraava

Paluu » Pedofiilit, ahdistelijat ja muut seksuaalirikolliset K-18