Rekisteröidy

Poliisit rynnäköi Maritan kotiin valeilmiannon vuoksi

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

Poliisit rynnäköi Maritan kotiin valeilmiannon vuoksi

ViestiKirjoittaja Vieras » To Marras 29, 2018 12:23 pm

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Tuntematon soittaja usutti rynnäkkövarusteiset poliisit perheenäiti Maritan, 28, kotiin – ”Olin ihan sokissa, että mitä helvettiä tapahtuu”

Tänään klo 8:38

Joku oli tehnyt poliisille ilmoituksen siitä, että Maritan kotiin olisi mennyt mies aseen kanssa. Ilmoitus oli perätön, mutta aiheutti rynnäkkövarusteisten poliisien operaation.

Kuva
Maritan tupakkahetki päättyi poliisien väliintuloon. Kuvituskuva. Jenni Gästgivar

28-vuotias Nummelassa asuva Marita tuli keskiviikkoiltana 21. marraskuuta tyttärensä kanssa ratsastamasta. Suunnitelmissa oli hyvin tavanomainen koti-ilta.

Sellaista siitä ei kuitenkaan tullut.

Marita meni kuistilleen tupakalle. Hän seisoskeli kaikessa rauhassa etuovensa edessä, kun rynnäkkövarusteinen poliisi osoitti yhtäkkiä Maritaa taskulampulla aidan takaa naapurin pihalta ja huusi, että Maritan tulee nostaa kädet ylös.

– Kävele hitaasti tänne kädet ylhäällä, Marita kertoo poliisin huutaneen – tosin ulkona oli niin pimeää, ettei Marita vielä tässä vaiheessa tiennyt huutajan olevan poliisi.

Aluksi Marita luuli tilannetta pilaksi tai jonkun hörhön päähänpistoksi.

– Olin ihan sokissa, että mitä helvettiä tapahtuu, hän jatkaa.

Poliiseja oli Maritan mukaan neljä. He olivat pukeutuneet rynnäkkövarusteisiin.

Poliisi oli Maritan mukaan tentannut häneltä aseista ja että onko hänellä puhelin taskussaan. Marita ei ymmärtänyt lainkaan, miksi poliisi toimi näin.

Poliisi tarkasti Maritan ja totesi, ettei hänellä ollut asetta tai muuta epäilyttävää mukanaan. Tämän jälkeen poliisi kyseli, keitä talossa on paikalla. Paikalla oli Maritan lisäksi kolme lasta ja lasten isä.

– Poliisi sanoi, että heille oli tullut ilmoitus siitä, että aseistautunut henkilö oli mennyt osoitteeni asuntoon sisälle, Marita sanoo.

Marita, lasten isä tai kukaan lapsista ei ollut tehnyt tällaista ilmoitusta, eikä kukaan ollut mennyt aseen kanssa asuntoon.

Poliisi pyysi vielä lasten isän ulos asunnosta kädet ylhäällä. Marita sanoi poliisille, että he voivat halutessaan käydä tarkastamassa talon.

– He sanoivat, että ovat melko varmoja, ettei tässä ole kyse mistään todellisesta vaarasta.

Hupisoitto?

Poliisi oli kysynyt Maritalta, onko tällä aavistusta siitä, kuka olisi voinut tehdä poliisille tällaisen ”hupisoiton” siitä, että asuntoon olisi mennyt aseistautunut henkilö. Maritalla on aavistus tekijästä, mutta vahvistusta sille ei ole.

Tilanne eteni niin, että poliisit keskustelivat yhteisymmärryksessä Maritan ja lasten isän kanssa tapahtuneesta. Tässä vaiheessa oli Maritan mukaan kulunut puolisen tuntia siitä, kun poliisi oli osoittanut häntä taskulampulla.

Maritan mukaan poliisi kirjasi rikosilmoituksen aiheettomasta vaarailmoituksesta.

– Vaadin tekijälle rangaistusta. Tämä on äärimmäisen noloa. Olen edelleen ihan sokissa, Marika sanoo.

Noloksi tilanteen tekee muun muassa se, että koska Maritan talon osoite on hieman haastavasti tulkittavissa, niin poliisi oli mennyt alun perin naapurin pihan puolelle.

– Kuitenkin näitä uteliaita pörräsi tuolla kadulla, Marita sanoo ja mainitsee naapurin kysyneen häneltä myöhemmin samana iltana, että miksi hänen pihallaan oli täysvarusteisia poliiseja.

Tapauksen vuoksi uni jäi seuraavana yönä kovin vajaaksi.

– Nukuin helvetin huonosti. Olen vieläkin ihan sokissa, Marita sanoo tapahtumailtaa seuranneena aamuna.

Kirkkonummen poliisi vahvistaa Iltalehdelle, että kyseisenä keskiviikkona poliisilla on ollut mainitunlainen tehtävä Nummelassa. Poliisi kertoo, että kyseessä oli ollut perätön ilmoitus, jota tutkitaan perättömänä vaarailmoituksena.

Perättömän vaarailmoituksen tekemisestä voi saada sakkoa tai enintään vuoden vankeutta.

Samppa Rautio
samppa.rautio@iltalehti.fi

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/916a ... e97bd2e4e1

Vieras

Re: Poliisit rynnäköi Maritan kotiin valeilmiannon vuoksi

ViestiKirjoittaja Vieras » To Joulu 13, 2018 10:39 am

Luoteis-Uusimaa
13.12.2018

Kuva

Vieras

Re: Poliisit rynnäköi Maritan kotiin valeilmiannon vuoksi

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Joulu 18, 2018 2:04 pm

Tuo on Julkaistu 7.12
[tweet][/tweet]
Ja tosissaan, tuossahan lukeekin osuvasti ”tekijöillä” on tapana kiusata tosiaan.

Tekijäthän onkin tiedossa nykyään. Heitä oli kaksi, toinen kuulemma suunnitteli ja yllytti ja toinen soitti. Pikkulinnut visersi (lähde: Minfo) että soittivat myös kahdelle muulle naiselle kiusallaan, nämä yritykset eivät kuitenkaan onnistuneet.

Nyt toinen tekijöistä on seonnut ja yrittää levittää progapandaa pitkin nettiä että hänet olisi tuohon jotenkin lavastettu.

Vieras

Re: Poliisit rynnäköi Maritan kotiin valeilmiannon vuoksi

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Joulu 30, 2018 12:40 pm

kaksnelja.com

Autoliike perii naisasiakkaaltaan 200 euron osamaksuerää rajuin ottein

30.12.2018

Kuva
Osamaksusopimus autosta

Naisasiakas osti kesäkuussa 2018 osamaksukaupalla käytetyn auton hyvinkääläiseltä autoliike Aleras Oy: ltä. Viikon myöhässä oleva, toiseksi viimeinen maksuerä sai autoliikkeen toimimaan rajulla tavalla. Asiakas esiintyy jutussa nimettömänä.

Omistajan ominaisuudessa autoliike Aleras Oy poisti auton liikenteestä ja katkaisi samalla auton vakuutukset sekä poisti asiakkaansa auton haltijana rekisteristä. Auto on edelleen asiakkaan luona mutta käyttökiellossa.

Kauppahinnasta maksettavaa oli jäljellä ainoastaan kaksi osamaksuerää, eräpäivälle 20. joulukuuta, 200 euroa ja viimeinen 15. tammikuuta 2019, 170 euroa. Auton kokonaishinta oli kaupanteko hetkellä 2350 euroa, sisältäen luottosuhteen perustamiskustannukset 190 euroa ja käsittelymaksua yhteensä 80 euroa.

- Ostin kesäkuussa auton osamaksulla ja maksoin autosta tuolloin 300 euroa käsirahaa ja vaihtoauton, josta hyvitys 800 euroa. Tämän jälkeen olen ongelmitta maksanut viisi erää, 225 euroa joka kuukausi ja tämän lisäksi kaikki ajoneuvon verot ja vakuutukset, pettynyt asiakas kertoo tapauksesta.

- Nyt tämä toiseksi viimeinen joulukuun erä on reilun viikon myöhässä ja autoliikkeen myyjä/omistaja paukuttaa viestiä perjantaista alkaen, että autoni on siirretty seisontaan! Eli siis viikon myöhästymisen takia.

Asiakas oli myös ilmoittanut että hoitaa maksun tulevana keskiviikkona, uuden vuoden jälkeen.Tämä ei käynyt autoliikkeelle. Autoliike poisti auton liikenteestä.

- Otin auton itse liikennekäyttöön takaisin Trafin omapalvelun kautta, olen haltija ja tänään lauantaina tuli uusi viesti että auto on jälleen laitettu seisontaan. Yrittäessäni kirjautua Trafin sivuille, huomasin ettei koko ajoneuvoakaan ole enään rekisterissä. Eli minut on poistettu auton rekisteriotteeltakin haltijana ja auto on eniron mukaan liikkeen myyntivarasto-vakuutuksessa ja käyttökiellossa eli seisonnassa!

- Mitä ihmettä? Eihän auton myyjä voi estää auton käyttöä erän viikon myöhästymisen takia, etenkin kuin tälle herralle on kerrottu että pääsen keskiviikkona hoitamaan asiaa! Törkeää, ihmettelee asiakas.

Asiakkaan mukaan autoliike Aleras Oy ei ole lähettänyt hänelle maksumuistutusta vaan pommittanut maksuun liittyen teksiviesteillä ja poistanut auton käytöstä. Autoliike ei ole myöskään ilmoittanut että kyseessä olisi kaupan purku ja vaatinut autoa palautettavaksi.Toimituksen nähtävillä olleet tekstiviestit autoliikkeen puolelta ovat osittain epäasiallisia. Asiakkaan pyynnöstä huolimatta autoa ei ole suostuttu rekisteröimään asiakkaalle auton haltijana takaisin.

Toimitus ei tavoittanut autoliike Aleras Oy:ltä omistajaa kommentoimaan tapahtumia.

Web https://www.kaksnelja.com/uutiset.html?148403


Paluu » Media tarjoaa tämän kierroksen - sekalaiset sekoilut