Rekisteröidy

kouvola syrji kokenutta naista

Tähän ryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä - sana on vapaa!


Viestit: 479
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 7:49 pm

kouvola syrji kokenutta naista

ViestiKirjoittaja ari 1 » Pe Loka 06, 2017 10:04 am

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/20 ... 22758299/4


Kouvolan kaupunki syrji noin 55-vuotiasta naista tehtävänimityksissä sukupuolen takia. Syrjintä tapahtui vuonna 2015, kun kaupunki haki neljää ohjaajaa erityisryhmien asumisyksiköihin.

Anjalankosken ja Kouvolan kaupungin palveluksessa 1980-luvun alusta saakka ollut nainen sivuutettiin, vaikka hän täytti tehtävien kelpoisuusvaatimukset. Tehtäviin valittiin neljä miestä, jotka olivat virkaiältään häntä selvästi nuorempia.

Kotihoidossa toiminut nainen oli pyrkinyt vaihtamaan työtehtäväänsä vähemmän liikkumista vaativaksi terveydellisten syiden takia. Hän kuului niin sanottuun uudelleensijoitettavien työntekijöiden ryhmään. Tavallisesti kaupunki pyrkii tarjoamaan uusia tehtäviä uudelleensijoitettaville, jos he täyttävät tehtävien vaatimukset.

Kymenlaakson käräjäoikeuden mukaan kaupungin toiminta rikkoi tasa-arvolakia. Oikeus määräsi viime keväänä kaupungin maksamaan naiselle 14 000 euroa tasa-arvolain mukaista korvausta ja 12 750 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Tämän viikon keskiviikkona Itä-Suomen hovioikeus hylkäsi kaupungin tekemän muutosvaatimuksen. Kouvolalle koituu 3 050 euron verran uusia oikeudenkäyntikuluja hovioikeuskäsittelyn takia.

Kaupunki perusteli henkilöstövalintoja sillä, että ohjaajiksi valitut miehet olivat kokonaisarvioinnissa naista sopivampia ja ansioituneempia. Käräjäoikeudelle toimitetussa vastauksessa sanotaan, etteivät valinnat perustuneet millään tavalla hakijoiden sukupuoleen.

Kaupungin mukaan naisen työhistoria kotipalvelun työntekijänä ei tehnyt hänestä valittuja henkilöitä ansioituneempaa. Päinvastoin, valituilla katsottiin olevan enemmän kokemusta erityisryhmien ohjaajan tehtävästä.

Naisen mukaan kaupungin näkemys työkokemuksesta oli virheellinen. Hänen mukaansa kotihoidossa on asumisyksikköjen tapaan asiakkaina kehitysvammaisia sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujia.

[color=#FF0000]Nainen katsoi, että syrjinnän taustalla oli esimiesten kielteinen suhtautuminen hänen toiveeseensa tehtävänvaihdosta. Hän kertoi hakeneensa tuloksetta 48:aa eri tehtävää Kouvolan hyvinvointipalveluista.[/color]

Huhtikuussa 2016 kaupunki nimitti naisen lähihoitajan tehtävään. Naisen mukaan kaupunki pyysi ennen nimitystä anteeksi aiemmissa hauissa tapahtunutta vääryyttä.

Aapo Mentula

Viestit: 479
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 7:49 pm

Kouvolan kehitysyhtiön pelkistä miehistä koostuva hallitus v

ViestiKirjoittaja ari 1 » Ti Marras 07, 2017 9:09 am

https://kouvolansanomat.fi/uutiset/lahe ... 1620a6a120

poliitikot selittävät lain rikkomista vahinkona

Kouvola Innovationin hallitus jouduttiin hajottamaan tasa-arvolain takia ensimmäisen kerran vuonna 2009. Poliitikkojen mukaan kukaan ei silti havainnut ongelmaa, kun vain miehiä sisältävä hallitus valittiin viime kesänä.

Paluu » Mitä missä milloin