Rekisteröidy

sosiaalihenkilöiden/perhe neuvolan/lastenpsylogin väärinkäyt

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

korjaus vuosilukuun

ViestiKirjoittaja ari 1 » Pe Kesä 01, 2018 8:22 am

yhteis ymmärryksessä,jossa tyttö muuttaa äidille 9/18.

vuosiluku tuli väärin sen piti olla 9/17. ei siis 9/18.

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

kouvolan muodollisesti pätevät ainakin melkein

ViestiKirjoittaja ari 1 » Ke Kesä 06, 2018 9:06 am

olosuhde selvitystä ei ole tehty ennen tytön muuttoa eikä sen jälkeenkään, vaikka kunnari papereissaan niin mainitsee. ( pitäisi tehdä jos oikeus pyytää jos niin pitkälle mennään ) ennen muuttoa) molempien vanhempien luona

.( lähde:https://olosuhdeselvitys.fi/ )

kenties yritys hakea äidille yksinhuoltajuutta?? ( jos isä ei suostu painostuksesta huolimatta muuttoon ) johon viittaa myös, m leskisen puheet oikeuden välipäätöksestä sekä tapaamisista mm päiväseltään käymisestä ja ehkä yö kyläilystä sekä sydänmaanlakan jutut päälle lähinnä johdateltavissa olevilla kysymyksillään. johon ei kerinnyt vastaamaan. ( onpa äidin kanssa tehty kirjallisesti paperi josta selviää ettei ole riitaa mistään asiasta).

onhan se kummallista, kun on tyttö asunut isän luona noin kymmenen vuotta ja eipä myöskään siitä mitä tyttö puhunut aina äitinsä luona tullessaan vkl , kuten olen kertonut kunnarille ensimmäisessä keskustelussa joka myös taltioitu. toinen osapuoli ole ottanut osaa mihinkään kustannuksiin tuolta ajalta.

ja eipä alkoholin käyttöäkään puhuttu asiasta, eipä tietenkään nuo on tapahtuneet lomalla ollessa toisen vanhemman luona,ymmärrettävistä syistä. miten se menikään laulun sanoissa ? jotenkin niin että,äideistä parhain jne jne.( ei pahalla)

eihän nuo asiat aina mene niinkuin strömsöössä , kun jollakin tuli kiire pistää asioita nopeasti eteenpäin ennenkuin tulee 15v täyteen.kukapa muu kun vernas. lainatakseni paldanin kirjoitusta jossa kirjoittaa viimeisessä keskustelussa näiden muodollisesti pätevien henkilöiden aivotuotosta ? jossa onkin että,tyttö päässyt tavoitteeseensa.( tuollaista ei keskustelussa ollut)

no ainakin sosiaalihenkilöiden mielestä,näin onkin mutta ei sillä selvitetä tulevia asioita näiden henkilöiden tekemisistä, tai tekemättä jättämisistä.

siinäpä sitä lukemista on joksikin aikaa,ja muistiinpanot ym päälle. se on näemmä tyyli näillä alan immeisillä jossa samat henkilöt tekevät päätöksiä purkavat niitä ja jutuissa ei päätä eikä häntää, ja jotenkin nuo asioita unohtaa kirjata niinkuin ne on. sitten asiat naamioidaan joko isän tai lapsen tekemiseksi, totuudella ei nyt niin väliä olekkaan. sosiaali voi kirjoitella mitä tahansa papereihinsa,myös sellaisia asioita jotka eivät pidä paikkaansa.

no niin tai näin kuten sanoin kirjoittaa voi mitä vain myös jättää ne asiat pois jossa ei esim.isästä puhuta kirjoiteta myönteiseen sävyyn vaan päin vastoin. onneksi on sanelukoneet ym tallentavat keksitty aikoinaan niistähän se voidaan todeta kuka sanoi ja mitä sanoi. sitten kun yrität asioita selvittää niin kas kas sitähän ollaan lomalla tai jollakin syyllä tavoittamissa. ja tavoitteenahan ei ollut niinkään lapsen etu vaan --------?, että saadaan lapsi muutettua äidilleen. samalla antaa huonokuva isästä, jonka luona lapsi on asunut n. 10 vuotta.

onko sarkasmia tai huonoa huumoria jokainen voi päätellä mitä on: 2017 kunnarin sovittu kirjaus. ( liittyen kirjaukseen vanhemmat keinottomia ) omalta osalta.

""ottessa sovittu kirjaus joka löytyy tytön asiakaskertomuksesta. hyvää kesää " kirjoitusvirheineen. jossa 17 rivillä mainitaan isä 13 kertaa ( isä sitä ja tätä)

https://www.youtube.com/watch?v=HyiJ89O0jvc

sitten kaikille pieni infopläjäys näiden muodollisesti pätevien tai ns pätevien tekemisiin joutuneita ihmisiä miten kannattaa toimia.

https://www.lokakuunliike.com/perheeni- ... lun-kanssa.

tämä kannatta lukea, niidenkin isien kenen luona lapsi asuu.

Sosiaalipolitiikan professori J.P. Roos ohjeistaa lastensuojelun asiakkaita seuraavasti: ”Itse asiassa se neuvo jonka haluan antaa kaikille suomalaisten sosiaaliviranomaisten kanssa tekemisiin joutuville perheille: älkää kertoko (viranomaiselle) itsestänne koskaan mitään kielteistä tai edes sellaiseksi tulkittavaa! Ei lapsuuden vaikeuksista, ei nuoruuden kolttosista, ei suhteestanne alkoholiin, ei mielenterveysongelmia jne. Ja koettakaa saada myös lähipiirinne tässä suhteessa varovaisiksi. Missä vain voitte, kieltäkää tietojenne luovutus muille viranomaisille. Kysykää lastensuojeluviranomaisilta ovatko he pyytäneet tietoja teistä ja ilmoittakaa, että haluatte aina tietää kun he keskustelevat teidän asioistanne jonkun viranomaisen kanssa (lain mukaan näin pitäisi tapahtua automaattisesti). Pyytäkää saada nähdä kaikki teitä koskevat tiedot ja vaatikaa (kirjallisesti) korjattavaksi niissä olevat virheet (joita niissä tavallisesti on runsaasti!). Vain tällöin teillä on jonkinlaisia mahdollisuuksia puolustautua tilanteessa, jossa lapsenne halutaan ottaa teiltä pois. On alueita joissa tietosuoja on Suomessa olematon. Lastensuojelu on yksi tällainen."

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

vuoroasuminen 2007

ViestiKirjoittaja ari 1 » Ke Kesä 06, 2018 5:43 pm

Pe Touko , 2007 7:40 am
olen kirjoittanut jo tuolla päivämäärällä tästä vuoroasumisesta.ja silloin sosiaalihenkilöt eivät pitäneet kyseisestä asiasta vaikka olimme sopineet äidin kanssa keskenämme ja se sopi kummallekkin.


sosiaalipuoli kirjaili seuraavaa asiasta:

tämä meidän 2ja 2 viikon systeemi .(eli tyttö isällä 2vk ja äidillä2vk)niin pitäisi keskustella äidin kanssa jatkosta,mutta ilmeisesti tämä äiti onkin nämä sos henkilöt eikä äiti itse,no ensi viikolla sitten tiedän mitä he ajavat takaa tällä asialla tarkemmin.


no eipä hyvästä kokemuksestA OLE MENNYT KUIN 11 VUOTTA kun asia on päätöksiä vailla valmis.

kiitosta saa juho eerola joka on asiasta tehnyt kirjallisen kysymyksen. ( kotkalainen)

JuhoEerola ps ym.

Kirjallinen kysymys lastensuojelun puuttumisesta vieraannuttamiseen

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysym ... +2018.aspx


https://www.iltalehti.fi/politiikka/201 ... 1_pi.shtml

Hallitus on esittämässä muutoksia lapsen asumista ja tapaamisoikeutta koskeviin lakeihin - oikeus tapaamisiin turvataan sakon uhalla.

Oikeusministeriön mukaan käräjäoikeuksissa oli riitaisia huolto- ja tapaamisasioita vuosina 2015-2017 yhteensä 3964, joista sovittelumenettelyssä käsiteltiin 1383 tapausta.

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

kummanhan etu kyseessä sittenkin ?

ViestiKirjoittaja ari 1 » Ma Kesä 11, 2018 7:35 pm

kummanhan etu olikaan kyseessä ?

jos puhutaan lapsen edusta,jonka pitäisi olla pelkästään lapsen edunmukaista toimintaa . toisaalta se ei kuitenkaan sitä ole,vaan naamioidaan siksi. lähinnä se todellisuudessa onkin äidin edun tavoittelemaksi taloudellisesti tähtäävää toimintaa varsinkin jos lapsi asuu isällään.

varsinkin jos sattuu lähestymään 12/15 ikärajaa ,tunnetusti toinen vanhempi alkaa manipuloimaan lasta ,jossa kaikkia mahdollisia konsteja käytetään jopa yhdessä suunnitellen,että päästään haluttuun lopputulokseen.

tunnetusti nämä ns sosiaaliammattilaiset lähtevät toisen vanhemman kelkkaan ns, tilanteesta riippuu kumpi on kyseessä( yleensä nainen. )

siinä ei paljon miesten sana paina eikä asioita tutkita vaikka kuinka kirjaillaan lastensuojelu ilmoituksia, otappa puheeksi niin kyllä asioita vähätellään mitätöidään mutta sosiaalin papereihin kirjaillaan aivan muuta ja kirjauksia jätetään tahallisesti pois.

jos yrität selvittää asioita niin huomaakin hyvinkin nopeasti jossa asioiden selvittäminen muuttuu todella hankalaksi ,sekään ei ole uutta näillä alan ns: ammattilaisilta eikä se koske pelkästään heitä vaan yleensä koko palettiin suhteessa ketkä osallisena tavalla tai toisella.

lastensuojelu on hyvä esimerkki miten homma toimii.alkaen koulusta opettajan väittämillä asioilla, josta ei löydy muuta tietoa kuin opettajan kertomaa asia. joka ei tuottanut heille toivottua tulosta vaan siitä sitten psyykkarin kautta saivat asiat eteenpäin.

nämä porukka on kuin keskenkasvuisia teinejä jotka eivät tiedä mitä tekee kun koheltavat miten koheltavat,jospa nuoruudesta kumpuaakin näiden henkilöiden käytös ? tai kenties manskilla jääneet toissijaisiksi seinäruusuiksi.mene ja tiedä niiden aivoituksia.

olisi mielenkiintoista tietää ovatko samanlaisia ja samanlaista käytöstä myös ns:tun työajan jälkeenkin vai vedetäänkö perhemalli päälle ? ja ollaan sitten ollakseen. vai onkohan sittenkin kyse vain muodollisesti päteviä ?.

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

huostaanotot lisääntyy kouvolassa (muodollisesti pätevät)

ViestiKirjoittaja ari 1 » Pe Kesä 15, 2018 4:24 pm

https://kouvolansanomat.fi/uutiset/lahe ... 87d6c7b7ec

Kouvolassa huostaanottojen määrä lähti nousuun vuosia kestäneen hyvän kehityksen jälkeen — ”On tapahtunut huolestuttava käänne”

Teini-ikäisten osuus huostaanotetuista on kasvanut. Lastensuojelun asiakasmäärät työntekijää kohden on saatu pudotettua takavuosien jopa 70 asiakkaasta noin 35 asiakkaaseen per työntekjä. Haasteena Kouvolassa ovat entistä moniongelmaisemmat

asiakkaat ja pätevien työntekijöiden löytäminen.


""" jahas jahas vai ihmettelee junnola mistä moinen ? olisiko kenties jotakin osuutta näillä muodollisesti pätevillä ?? ei siis pätevillä joilla on siihen vaadittava koulutus.

pitäisikö kenties asukkaiden alkaa olemaan huolestuneita näistä muodollisesti pätevistä jotka omia tarkoitusperiään käyttäen kirjailevat omia tulkintojaan papereihinsa.

siitä tulikin mieleen jotta pitääkin katsella onkos kenties tullut uusia perhekoteja kymenlaaksoon,ihan vain mielenkiinnosta .

muistaakseni joskus helmikuun paikkeilla ainakin yksi oli tutkinnassa,mutta siitäpä ei ole lukenut missään miten on käynyt asian tiimoilla nykyään."""

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.Up46jWg

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

koulukiusaaminen

ViestiKirjoittaja ari 1 » Su Kesä 17, 2018 5:55 pm

https://kouvolansanomat.fi/uutiset/lahe ... 03792b7a22

Julkaistu 14.6.2018 18:15
Yksikin kiusattu on liikaa, sanoo palveluesimies Miia Ojalainen — Kouvolassa 22 prosenttia lapsista tietää kaverin, jota on kiusattu netissä

Nettikiusaaminen kokonaiskuva on Kouvolassa hyvä. Kouvolassa valmistuu syksyllä kaikissa kouluissa teetetty kiusaamistutkimus.

Netin maailmassa ja eritoten somessa kiusaaminen voi saada ison joukon liikkeelle.

Kouvolalaisista lapsista 67 prosenttia kertoo, että ei ole kokenut mitään ikävää sosiaalisessa mediassa. Huolta herättää palveluesimies Miia Ojalaisen mukaan se, että 22 prosenttia kouvolalaisistalapsista tiesi jonkun kaverin, jota somessa oli kiusattu.

— Jossakin on siis tapahtunut jotakin. Siihen aiotaan puuttua, Ojalainen sanoo.

Kouvolan lasten ja nuorten lautakunta käynnisti viime vuonna tutkimuksen koulukiusaamisesta kaupungin kouluissa. Kouvolan nuorisopalvelut ja perusopetus teettivät samalla lasten ja nuorten verkkokäyttäytymiseen liittyvän kyselyn.

Kyselyn lopulliset tulokset julkistetaan syksyllä.
Kokonaiskuva näytti hyvältä

Verkkokäyttäytymiseen liittyvässä kyselyssä positiivinen yllätys oli Ojalaisen mukaan se, kokonaisuus näytti hyvältä.

— Huoli on silti oltava jokaisesta lapsesta, vaikka kiusattuja olisi vain yksi.
60 prosenttia lapsista ilmoitti kertoneensa kaverille tai vanhemmalle nettikiusaamisesta. Opettajille asiasta oli kertonut kahdeksan prosenttia lapsista.

— Hyvä asia on se, että on olemassa luotettava aikuinen, jolle asiasta on voinut kertoa. Tosin tässäkin kohdassa lukeman pitäisi olla 100 prosenttia, Ojalainen sanoo
Eskarista lukioon nettiopetusta
Vastausten perusteella koulujen opettajille on tehty jatkokysely, jossa selvitetään opettajien mediakasvatustaitoja. Some-käyttäytymistä ja eettisiä sääntöjä opetetaan Kouvolassa esikoulusta toisen asteen opetukseen asti. Asiaan tullaan Ojalaisen mukaan kiinnittämään entistä tarkemmin huomiota.

Kaupungin perusopetuksen ja toisen asteen kaikilta oppilaitoksilta pyydettiin viime vuonna raportit kiusaamisen esiintymisestä, muodoista ja keinoista niiden ratkaisemiksi. Kysely lähetettiin 7 700 oppilaalle. Heistä lähes noin puolet, 3 060 vastasi kyselyyn.

Alakoululaisten vastausprosentti oli 65, yläkoululaisista kyselyyn vastasi 28 prosenttia ja 2. asteen opetuksessa olevista 7,5 prosenttia.

AIHEET
KOULUKIUSAAMINEN
KOULUKYSELY
Johanna Tenovirta
JOHANNA TENOVIRTA

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

Re: sosiaalihenkilöiden/perhe neuvolan/lastenpsylogin väärin

ViestiKirjoittaja ari 1 » Ti Kesä 19, 2018 1:09 pm

https://fi.wikipedia.org/wiki/Viranomainen : lähde )

http://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeu ... nto-oikeus): lähde)

https://www.minilex.fi/a/rikosoikeudellinen-virkavastuu: lähde)

kummallista miten sattuukaan näitä kirjauksia jossa nimiä jätetään pois saatikka sellaista jossa olisi paikalla vaikka ei olekkaan. kummalisesti sanonut asiat muuttuvatkin aivan toiseksi mitä puhuttu tai saatikka ei kirjata ollenkaan.

näyttää näillä olevan aivan oma ajatelmat kirjauksistaan,näemmä riippuu siitä kumman edun mukaisesti tarvitsee kirjoittaa jotakin,jos mies kyseessä niin aivan turha yrittää etsiä niitä ns positiivisia asioita mitä on kertonut. kun niillä on jokin kummallinen tapa jäädä kirjaamatta hups miten se nyt noin?

voihan siinä niinkin käydä jossa jostakin kumman syystä käydä niinkin ettei mahdollinen henkilö ole töissä vaan ,sattuukin olemaan esim: vaikkapa virkavapaalla ym ym vastaavalla.

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

raakaa mutta rehellistä

ViestiKirjoittaja ari 1 » Ma Kesä 25, 2018 7:32 pm

Tarinan voisi aloittaa monella tapaa, mutta mennään asioita kerrallaan. Sanotaan yleensä että, "hiljaa hyvä tulee", no sen näyttää ajallaan mitä tuleman pitää ja kellekkin mitä.

Kannattaa kirjoittaa siitä, mistä puhutaan ja keskustellaan, eikä väsätä omia ajatelmia ym siihen sekaan, eikä myöskään jätetä niitä ratkaisevia asioita kirjaamatta. En tarkoita itseäni, vaan näitä muodollisesti päteviä niinsanottuja ammattilaisia tai miten ne kukin ottaa.

Sehän kuka on hissukseen ottamatta kantaa asioihin, ei oikeastaan mitään puhuvana vaan on mukana, niin ehkä olettaa jos jotakin tulee niin ei ole ainakaan hänen sanomana.

Olipa kirjoitettuna tai sanottuna, niin yksi pettämätön tosiasia on. Sanelin ei valehtele eikä muuta sanottua saa sanomattomaksi, se on fakta.

Siitä on hyvä jatkaa, jossa selviää mistä on puhuttu ja sanottu ja mistä aiheesta.

Myöskin selviää mitä asioita on käsitelty missäkin laajuudessa, ja onko edes sitä asiaa käsitelty mistä on alunperinkin ollut juttua.

Eikäpä tarvitse vaihtaa titteliä välillä eikä pallotella nimien kanssa, kuten näillä on tapana tehdä. Kuten olen sanonut valheella on lyhyet jäljet.

Niin vanha kansakin on osannut kertoa jo ammoisista ajoista lähtien,ja sikäli jännä juttu; se myös pitää nykypäivänäkin paikkansa.

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

Re: sosiaalihenkilöt/ym

ViestiKirjoittaja ari 1 » Ke Heinä 11, 2018 7:12 pm

jos asioita pitäisi kirjata niinkuin ne on niin ei suinkaan ole. näillä sosiaalihenkilöillä kun niiden ei ymmärrä itsekkään koottuja sepostuksia .

turhaa on sosiaalihenkilöiden puhua mistään juomisista saatikka tuhoisuudesta yhtään mitään koska niillä ei silloin ole merkitystä ,jos lapsi asuu toisen vanhemman luona ja se ei aina ole äiti,mutta sinne pitää saada keinolla millä hyvänsä.

ja jos ei muuten niin sitten tehdään ns:lapsen edun mukaisesti.jossa tietenkin äiti ja kenties vielä yh sellainen,alkaa tekemään myyräntyötä lapsen ylipuhumiseksi. on kuin poliitikotkin ennen vaaleja yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista,muista viis kunhan oma etu saavutetaan.

puhutaan yhtä ja tehdään toista,mutta ei sekään mitään uutta ole. mutta yksi on asia on paikallaan ainakin sellainen jossa tämä työkirja on sama jokaisessa palaverissa. siihen jokainen sossilainen kirjailee omaa versiotaan kerrotuista asioista,ja siitäpä onkin hyvä lähteä tekemään asioiden eteen työtä.

niihin palavereihin osallistuneita voi pitää tietoisesti tietoisena sellaisista asioista mistä esim: toinen vanhempi on sanonut mutta sosiaali ei kirjannut ymmärrettävistä syystä ylös,sillä sehän olisi suoraan sellainen asia joka pitäisi tutkia eikä mennä mutu tuntumalla.

ja varsinkin kun kyseessä on naispuolinen ? henkilö niin sitä paremmalla syyllä ei kirjata ,sillä eihän sitten voida toista vanhempaa pitää parempana koska näyttäisi liian hyvältä ehkäpä kenties oikeuden kautta jos siihen mennään ?.

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

Re: sosiaalihenkilöiden/ ajatuksen juoksu ??

ViestiKirjoittaja ari 1 » Ti Heinä 24, 2018 1:31 pm

Ihmeelliset on sos henkilöiden ajatuksenjuoksu, jossa nyt ei ole todellisuuden kanssa kovinkaan yhtenäistä.
Ajatuksen juoksusta kertoo jo paljonkin, jos toinen sanoo niin se laitetaan aivan toisen henkilön kertomaksi, myöskin sellainen asia joka ei edes kuulunen koko asiaan.

Niin se mieli kääntyy kun kellon viisarit eteen päin, yhtä mieltä yhdestä ja jo hieman myöhemmin toista mieltä, tai sitten ollaan vain hiljaa eikä sanota mitään ymmärrettävistä syistä.

Ja sittenkin vielä, jos esim nuori vastaa itse niin se kääntyy jonkin sos henkilön mielestä vanhemman sanomaksi,tosiasioita ei välitetä kuunnella eikä paneutua. Joskin vähätteleminen ja jopa vanhoina asioina kuitataan ettei niitä kannata muistella.

Ei voi kun ihmetellä miten näiden sos henkilöiden omat lapset vanhemmiten käyttäytyvät, kun heillä on oikein esimerkillinen vanhempi siitäkin huolimatta vaikka onkin sos henkilö,luulisi jo omienkin lasten kautta ajattelevan mitä tekevät toisille ? Vai ratsastetaanko aina ns: lapsen edunmukaan ? johon käy vanha sanonta perse edellä puuhun, ensin tehdään ja sitten ehkä ajatellaan tai sitten ei.

Ja jos joku tästä nyt mielensä pahoittaa, niin vanha sanonta kertoo, että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.

vieraannuttaminen toisesta vanhemmasta jota yleisesti käytetään:

https://www.lokakuunliike.com/ll-uutise ... ikosasiana.

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

Re: sosiaalihenkilöiden/perhe neuvolan/lastenpsylogin väärin

ViestiKirjoittaja ari 1 » La Elo 11, 2018 9:26 am

näillä sosiaalihenkilöillä tuntuu olevan käsitys etteivät he tee virheitä missään hah. samoiten heillä tuntuu olevan valikoiva muisti asioiden suhteen ,saatikka jos joutunee antamaan kirjallista selvitystä tekemisistään asioista niin kas miten se nyt olikaan.

mistä lie johtuneekaan kun asioista tulee selvitettyä tarkemmin niin alkaa tuo sukunimi vaihtua jostakin syystä ? luulevat kaiketi että niillä saa asioita peiteltyä,kuten etunimien kanssakin.

saatikka jos soittaa ja selvittää asiaa lastenvalvojalle,jossa äiti ei pidä tapaamisista omalta osaltaan huolta,niin eipä lastenvalvojakaan yritä asian eteen tehdä muuta kuin sanoa jos ei halua niin pakottaa ei voi,ja tiedäthän miten menetellä. eli suomeksi oikeuden kautta pyrittävä nuo tapaamiset järjestämään siinäpä oiva neuvo lastenvalvojalta,eli yhtä tyhjän kanssa.

olipa koneella mielenkiintoinen kuvaus miten äiti ja tytär suunnitellut koko asian, (mikä lie tarkoitus) jossa myös sellaista joka ei pidä paikkaansa, kirjoitettu autuaallisesti siltä joka oli ls ilmoituksen väsännyt,ja johon oli sosiaalipuolelta ihan kirjailtu ettei isälle saa kertoa,mikä lie tarkoitus asialla ollut. no kaiketi selviää jossakin vaiheessa kuka ja kenen toimesta kyseinen asia.

joutuuhan sitä muutamia papereita ja tiedostoja väsäämään ennenkuin kaikki henkilöt on käyty lävitse,jossa mukana niinsanotusti muodollisesti päteviä, mutta onhan niillä työllistävä vaikutus.

eikä tuo ohop ilmoittaminenkaan niin koulun kun sos henkilöiden kohaltakaan ole pois suljettu, aina selvitys löytyy joka lähtöön joka annetaan niille tahoille joka asiaa tutkii/selvittää, miten sellaisia voi olla koulussa työskenteleviä henkilöitä? niin huonomuistisia.

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

kouvola epk.

ViestiKirjoittaja ari 1 » Pe Elo 17, 2018 2:33 pm

sosiaalihenkilöiden ajatuksen juoksu on mitä sattuu milloinkin mistä lie sitten johtuukin?.

esim: jossakin ns:palaverin tapaisessa nämä lätisevät keskenään mitä lopetetaan ja ennakolta sovittu asia alotetaan joka onkin vapaaehtoista,tosin se jätetään kertomatta.

jos sattuu itse asiakas olemaan läsnä niin ensin ollaan kysyvinään ja kuunnellaan melkein vastaus ja sitten sosiaali antaa oman kommentin joka yllättäen on sitten tuon sosiaalin oma vastaus joka kirjataan toisen sanomaksi koska he YMMÄRTÄVÄT asian niin.

no mitenkä sitten kun heidän esimies/yleensä nainen ymmärtää asiaa ? no hehän ymmärtävät asian aivan toiseksi kuin se mistä on alunperin asia onkaan.

ja aivan tietoisesti tekevät sitä,sillä pitäähän toisesta vanhemmasta tehdä se huonompi tavalla tai toisella kun ei muuta ole näyttää.

eli se mitä nämä sosiaalit lätisee keskenään niiden mukaan he tekevät päätöksiään,jotka nyt ei aivan niin todellisia olekkaan. sillekkin on ihan oikea nimityskin mutta jääköön jokaisen omaan harkintaan mitä se on.

esimerkkinä voi ottaa asian jossa opettaja ilmoittaa sellaista asiaa mitä ei voi todentaa,koska ei pysty nimeämään/tai halua nimetä niitä joita asia koskee. eikä aluehallinto virasto näe asiassa mitään vikaa,ymmärrättävistä syistä. sillä hehän ovat naisia? ainakin nimen mukaan.

.aiheesta lisää: https://www.iltalehti.fi/perheartikkeli ... 1_pt.shtml

no entäpä opetushallitus ? mitä virkaa on sellaisella joka ei osaa edes vastata yksinkertaisiin kysymyksiin ? enkä suinkaan ole ainoa joka kysellyt asioista saamatta vastausta.

luulisi näiden sossilaisten pystyvän suht normaaleihin keskusteluihin mutta toiveajattelua,koska heillä on oma tyylinsä ja jos asia ei mene heidän suunnitelmien mukaan niin sitten aletaan jankkaamaan asiaa ja jopa siinä sivussa huomauttelemaan jopa oikeuden välipäätöksillä ym ym, eikäpä sekään mitään uutta jossa vinoillaan jollakin verukkeella.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Viranhaltija. sieltäpä lisää tietoa.

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

noko musta valkoista sittenkin?

ViestiKirjoittaja ari 1 » Pe Elo 31, 2018 11:06 am

hienoja sanakäänteitä käytetään useasti esim: vaikkapa teette kantelun jostakin tai jonkin henkilön tekemisistä, olkoonpa se sitten sosiaali tms, niin " olette arvostelleet " sitä ja sitä.

sanan helinää vailla oikeaa asiaa jossa yleensä; vastaus ei anna aihetta, jos kumminkin antaa aihetta niin asia käännetään takaisin kunnalle ja niiden tahoille johon asia kuulunee, ja sitten kyseinen instanssi jää odottelemaan kunnan päättäjien vastausta." sanoilla muistutuksena"

eli ratkaisu tehdäänkin kunnan tavalla eikä suinkaan sen taholta, johon on esim: kantelu tehty.

esimerkkinä voi olla sellainen, josta opettajasta tekee kantelun ja kertoo sellaista asiaa oppilaasta, mutta ei voi esittää niitä henkilöitä, joita kohtaan on käyttäytynyt kuvatunlaisesti. mikäpä on lääninhallituksen tarkastajien mielipide asiasta? ei huomauttamista asiasta kyseistä henkilöä kohtaan.

eli opettaja saa esittää sellaisia asioita, joilla esittää oppilaista sellaista tietoa joita ei pysty sanomaan todistettavasti keitä ne henkilöt ovat joita kohtaan tuo väite kohdistuu. ja siitäpä sitten sosiaali puoli käyttää hyväkseen, muokaten oppilaan sanomaa ja mitä on puhunut.

sosiaalit ovat samanlaisia selvittäjiä, olipa se mikä paikkakunta tahansa. samanlaisia asioiden selittelyjä heidän oman näkökantansa mukaan,joilla nyt ole välillä päätä eikä häntää.

heidän ajattelunsa ei yllä kauemmas ja siihen kuinka paljon esim lapseen vaikuttaa tulevaisuudessa heidän toimintansa, jotka eivät kestä aina päivänvaloa, siitäkin huolimatta vaikka heillä olisi omiakin lapsia.

paljon riippuu tilanteesta ja siitä mitä lapsoset esim, kertoo koulussa tai sossulalle. varsinkin jos lapsi asuu isällään, niin silloin alkaa tuo asioiden kirjaus sossun oman mielen mukainen selvitys, ja jos liikaa on totuuksia kertonut niin sossu unohtaa nuo pois varsinkin, jos koskevat toisen huoltajan tietoa ja faktoista asioista.

siinä sossu tekee asioita ns lapsen edun mukaisesti, eli uskotaan siihen mitä väittää tai sanoo ,sossun omilla ajatuksilla muokattuna muulla ei väliä mitä huoltaja sanoo, varsinkaan jos isä kyseessä. asioita sopivat toisen huoltajan kanssa, joista saanet lukea sitten papereista jos satut saamaan jossakin vaiheessa. vain huomatakseen ettei nuo asiat nyt olekkaan niin kuin on puhuttu.

miten voikaan olla huono muistisia immeisiä töissä, noinkin vaativissa tehtävissä jossa työskennellään lasten parissa ? niitä positiivisia asioita ei muisteta joita esim: isä kertoo, hups unohtuu. mutta kaikkea negatiivista lisätään, jos ei muuta löydy ainakin kymenlaaksossa menetellään näin.

eikäpä mitään uutta sekään jossa sukunimi vaihtuu, tai käytetään toista tai kolmatta nimeä papereissa joita kirjaillaan, luulevat vissiin olevan fiksuja ettei kukaan osaa yhdistää kyseisiä sananikkareita." vanha sanonta onkin, kun lusikalla antaa ei voi kauhalla vaatia."

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

ns: armovitoset

ViestiKirjoittaja ari 1 » Ti Syys 04, 2018 8:53 am

https://www.oph.fi/ajankohtaista/tiedot ... anhemmilta

Saa nähdä kuinka käy ? Jääkö niinsanotut armovitoset historiaan ,jolla saatetaan esim. 9. luokan oppilaan pääsevän luokaltaan,juuri noilla armovitosilla?

Jos armovitosilla pääsee luokaltaan, niin siinä ei päästä puuta pitemmälle,muuten kuin korkeintaan oppilaasta eroon. Ei ole väliä vaikka olisi yli 300 tuntia pois koulusta, ei vaikutusta asiaan, armovitoset pelastaa ja niiden antajien selitykset ym vastaavat asiaan liittyvää.

Mitenpä sosiaali tekee asian eteen? Eipä juuri mitään; vakiovastauksena onkin ei voi pakottaa jos ei halua käydä tunneilla ym vastaavassa. Elikkäs sitä sun tätä ja ei kumminkaan yhtään mitään.

Yleensä ohjeet ja viranomaismääräykset ym vastaavat pitäisi koskea myös henkilöstöä, jotka tekevät työtä koululaisten ym vastaavien kanssa ,mutta aina ei todellakaan näin ole, koskeepa se mitä instanssia tahansa, jossa selvitys annetaan ehkä niin epäsuorasti ilmaistuna josta ei pirukaan ota selvää niistä mitä todella tarkoittavat.

yleensä ei anna aihetta vaikka huomaisivatkin selvät epäkohdat tai niistä ei välitetä onhan kyseessä sentään vaikkapa vain muodollisesti päteviä, sitten nämä pilaavat niitä asioita joita todella olisi halua ja empatiaa auttaa niin oppilaita kun heidän vanhempiaan, niin se vain on.

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

yleensä näin ---

ViestiKirjoittaja ari 1 » Pe Syys 07, 2018 6:52 pm

mutta voi olla toisinkin päin mutta harvemmin.( jossa sossun ymmärtämättömyys loistaa.)

https://www.vau.fi/perhe/parisuhde/huol ... tamisesta/

Noin 80 prosentissa kriisiytyneistä huoltajuuskiistoista äiti vieraannuttaa lapsia isästä. Vieraannuttaminen on oire vanhemman omista mielenterveysongelmista ja sillä on vakavia seurauksia lapsen hyvinvoinnille.
Vieraannuttaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että lähivanhempi mustamaalaa etävanhempaa lapsille ja muille ihmisille.


”Vihakampanja toteutetaan isän oikeiden ongelmien liioittelun, panettelun ja suoranaisen valehtelun avulla. Äiti myös järjestää asioitaan niin, ettei isä pääse tapaamaan lapsia. Tyypillinen vieraannuttamiskeino on muuttaa toiselle puolelle Suomea”, vieraannuttamisesta väitöskirjaa tekevä oikeustieteen lisensiaatti, varatuomari Anja Hannuniemi kertoo.

Kun vieraannuttamista jatkuu, lapsille voi kehittyä vieraannuttamisoireyhtymä eli PAS.

”PAS on useissa maissa mielenterveyden ammattilaisten hyväksymä kliininen psykiatrinen diagnoosi. Siitä ollaan vähitellen tekemässä myös virallista, mielenterveyden tautiluokituksiin sisältyvää diagnoosia”, Hannuniemi kertoo.

Pääsääntöisesti vieraannuttaja on äiti. Tämä johtuu Hannuniemen mukaan siitä, että lähivanhemmuus jää valtaosin äideille.

”Sitä mukaa kuin isien osuus lähivanhemmista mahdollisesti kasvaa, isien määrä vieraannuttajinakin voi lisääntyä. Vieraannuttajista tällä hetkellä 5–10 prosenttia on miehiä”, Hannuniemi kertoo.

Lue myös: Vieraannuttaminen myrkyttää lapsen mielen: ”Päivittäisen kuolemapuheet alkoivat jo päiväkoti-ikäisenä”

Narsismia ja persoonallisuushäiriöitä

Vieraannuttamisen taustalla on vanhemman mielenterveysongelmia, jotka vieraannuttaja siirtää lapseen.

”Yleensä miesvieraannuttajat ovat puhtaasti narsisteja. Äideillä on tyypillisesti ulospäin suuntautunut sekamuotoinen persoonallisuushäiriö, jossa on narsistisia piirteitä”, Hannuniemi kertoo.

Kaikilla vieraannuttajilla ei ole diagnoosia, eikä kaikki vieraannuttajat kärsi yhtä vakavista mielenterveysongelmista.

”Äideille tyypillisiä oireita ovat riippuvuus muista ja kykenemättömyys nähdä omia virheitä. Prosessien kestäessä vieraannuttajien mielenterveyden taso yleensä laskee, ja aiemmin ilman diagnoosia selvinneille voidaan kirjoittaa diagnoosi. Oikeudenkäyntistressi voi johtaa myös psykoottisiin periodeihin, jotka ovat tyypillisiä rajatilatasoisesti häiriintyneille stressin yhteydessä”, Hannuniemi kuvaa.

Lue myös: Myytti: Äiti on lapselle tärkein

Todellisuus vääristyy

Kovilla ampuva vieraannuttaja saattaa esimerkiksi syyttää isää lastan seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai väkivaltaisuudesta.

”Asiaan kuuluu, että myös lapselle valehdellaan ja häntä rasitetaan esimerkiksi väitteillä elatusavuista, joiden maksamattomuus estää lapsia saamasta ruokaa äidin luona. Aikuisten raha-, seksi-, tai muista yksityisistä asioista hyvin tietoinen lapsi kärsii usein vieraannuttamisoireyhtymästä”, Hannuniemi kertoo.
Hannuniemi neuvoo oikaisemaan väärät syytteet.


”Lapsen kertomat, lähivanhemman syöttämät perättömyydet tulee oikaista, muuten lapsen todellisuudentaju vääristyy. Lähivanhemman ei pidä ryhtyä vastavuoroisesti mustamaalaamaan toista vanhempaa lapselle”, Hannuniemi kertoo.

Hannuniemi tietää tapauksia, joissa vieraannuttaja on saanut esimerkiksi psykologin puolelleen
”Psykologit ja sairaalat saattavat mennä mukaan vieraannuttajan juoneen ja tehdä esimerkiksi väärän insestidiagnoosin. On erittäin tuhoisaa, jos lapsille annetaan hoitoa asiasta, jota ei ole koskaan tapahtunut”, Hannuniemi sanoo.

Lue myös: Ryhmävanhemmuus – luontaisin perhemalli

Pitkät oikeusjutut kuriin
Missä tapauksissa pitäisi epäillä, että oikeudenkäynnissä on kyse toiselle kostamisesta?

”Huoltokiistan käsittely hovioikeudessa kertoo siitä, että ainakin toisella vanhemmista on mielenterveyshäiriö. Sen vuoksi huoltoasian mennessä hovioikeuteen molemmille vanhemmille pitäisi tehdä laajat persoonallisuuden kartoitustestit psykologilla. Lapsi tulisi antaa vanhemmista terveemmän lähihuoltoon”, Hannuniemi sanoo.

Pitkä oikeudenkäynti ei takaa lapsen kannalta suotuisaa ratkaisua. Hannuniemen mukaan vanhemmuus menee yleensä väärälle henkilölle.

”Arvomaailmamme on nurin päin. Oikeudessa aggressiivinen ja lapsille haitallinen vanhempi koetaan usein tehokkaan asianajon vuoksi paremmaksi vaihtoehdoksi. Pitäisi ottaa huomioon, että vähemmän itsestään meteliä pitävä on usein huomattavasti parempi vanhempi lasten kannalta”, Hannuniemi pohtii.

Toisinaan käy niin, että molemmat vanhemmat kärsivät lasten kannalta yhtä tuhoisasta persoonallisuushäiriöstä.
”Lasta saatetaan heitellä toiselta toiselle. Jos tämä nähtäisiin jo alkuvaiheessa, voisi lasten elämän pelastaa ottamalla heidät aikaisin huostaan”, Hannuniemi summaa.

Lue myös: Tunnustuksellista isyyttä
Myytti: Mies elättää perheen

EdellinenSeuraava

Paluu » KELA, TE-palvelut, Sosiaali- ja terveysviranomaiset