Rekisteröidy

osaa ne äiditkin

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Viestit: 520
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

osaa ne äiditkin

ViestiKirjoittaja ari 1 » Pe Loka 05, 2018 4:24 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/7ae1ee ... 8_u0.shtml

9-vuotias yritti ottaa äidiltään oluttölkkiä pois, äiti pahoinpiteli - isän toive: ”Jospa nyt korkki saataisiin kiinni”
Tänään klo 13:47

”Jospa nyt äidin korkki saataisiin kiinni”, totesi lapsen isä, kun terveydenhoitaja teki asiasta lastensuojeluilmoituksen.
Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa on käsitelty tapausta, jossa 42-vuotiasta äitiä syytettiin 9-vuotiaan tyttärensä pahoinpitelystä.

Lisäksi
Syyttäjän rangaistusvaatimuksessa kerrotaan, että tyttö oli yrittänyt ottaa äidiltään oluttölkkiä pois. Tämän jälkeen äiti työnsi lapsen seinää vasten päästä kiinni pitäen. Lapsi löi polvensa seinään ja siihen tuli mustelma. äiti oli lyönyt tytön kättä lavuaarin reunaan neljä kertaa aiheuttaen lapselle kipua.

Äiti kiisti syytteen. Äidin mukaan lapsi oli hypännyt hänen päälleen ja hätävarjeluna hän työnsi lapsen pois. Äidin mukaan käden hakkaamista lavuaariin tai mitään muutakaan ei ollut tapahtunut.
Lapsi kertoi tuttavalle

Tytön isän vanha koulukaveri kertoi, että lapsi oli kertonut hänelle, ettei halua mennä kotiin, koska äiti on juovuksissa ja lyönyt häntä. Lapsi oli myös kertonut, kuinka oli yrittänyt ottaa äidiltään kaljatölkkiä pois sekä käden lyömisestä lavuaariin. Lapsi oli kertonut näistä asioista sekä kasvokkain että puhelimitse.

Tyttö oli kertonut myös koulun terveydenhoitajalle, että äiti on ollut humalassa ja satuttanut häntä. Kun terveydenhoitaja kertoi lapsen isälle, että hän teki asiasta lastensuojeluilmoituksen, isä oli kiittänyt ja todennut: ”Jospa nyt äidin korkki saataisiin kiinni.”

Käräjäoikeus katsoi, ettei lapsen kertomuksesta tullut esille mitään sellaista, minkä vuoksi hänellä olisi ollut syy kertoa tapahtumista väärin.

Äiti tuomittiin 30 päiväsakkoon. Hänelle tuli maksettavaa 540 euroa. Lapsi sai 200 euroa korvauksia kivusta ja särystä.
Mari Julku
mari.julku@iltalehti.fi

" ajatelkaa laulunsanoja syvällisemmin" ( https://www.youtube.com/watch?v=snBuE0KobzI )

Viestit: 520
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

Re: osaa ne äiditkin

ViestiKirjoittaja ari 1 » La Loka 13, 2018 8:01 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/1c5321 ... 0_u0.shtml

Äiti löi 10-vuotiaan tyttärensä kasvot verille Laukaassa - jätettiin tuomitsematta rangaistukseen
Vuonna 1969 syntynyt nainen on saanut Keski-Suomen käräjäoikeudelta tuomion kahdesta pahoinpitelystä. Tapahtumapaikka oli Laukaan kunta.

Nainen käytti väkivaltaisia kasvatuskeinoja kahteen tyttäreensä vuosina 2015–2016. Toinen tyttäristä oli tapahtuma-aikaan 16–17-vuotias ja toinen 9–10-vuotias. Asia tuli käräjäoikeuteen vasta pari vuotta myöhemmin.

Äiti löi nuorempaa, 10-vuotiasta tytärtään päähän niin, että tytön kasvoista tuli verta. Äidillä oli taipumusta myös tukistamiseen. Nainen repi pientä tytärtään ainakin kolmeen eri otteeseen hiuksista ja veti niistä.

Myös vanhempi tytär joutui väkivallan kohteeksi. Äiti tukisti teinityttöä useaan otteeseen, läpsi häntä ainakin ylävartaloon ja myös töni rinnasta.

Äiti myönsi syytteet oikeaksi, jolloin käräjäoikeus katsoi hänen syyllistyneen kahteen pahoinpitelyyn. Nainen ei saanut rikoksistaan kuitenkaan sakkorangaistusta, sillä tyttäret tyytyivät sovitteluun.

Äiti korvaa nuoremmalle tyttärelleen 300 euroa ja vanhemmalle tyttärelleen 500 euroa pahoinpitelyistä. Käräjäoikeus vahvisti tehdyn sovinnon ja katsoi kohtuulliseksi, että äiti jätetään tuomitsematta rangaistukseen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lapseen kohdistuva väkivalta on kielletty erikseen laissa lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta. Jälkimmäisen mukaan lasta ei saa alistaa, kurittaa ruumiillisesti tai kohdella muulla tavoin loukkaavasti.

Solmu Salminen
solmu.salminen@iltalehti.fi

Paluu » Mitä missä milloin