Rekisteröidy

MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeää pa

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Kesä 26, 2018 4:08 pm

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Janitskin vapaaksi odottamaan tuomiota

Tänään klo 16:52

Helsingin käräjäoikeus on päästänyt Janitskinin vapaaksi.

Syyttäjä ei vaadi Ilja Janitskinin vangittuna pitämistä pääkäsittelyn päätyttyä, joten käräjäoikeus on päästänyt Janitskinin vapaaksi.

Tuomio asiassa annetaan alustavasti 28.9.2018 virka-ajan puitteissa. Helsingin käräjäoikeus tiedottaa tuomiosta sen tultua julkiseksi.

IL-TOIMITUS

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 0_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Kesä 26, 2018 4:34 pm

HELSINGIN SANOMAT

Kotimaa

Vangittuna ollut Ilja Janitskin pääsi vapaaksi odottamaan tuomiota – MV-lehden perustaja vaatii mahdollisen rangaistuksen lieventämistä poikkeuksellisen julkisuuden perusteella

Ilja Janitskin on kiistänyt oikeudenkäynnin aikana kaikki syytteet. Syyttäjät ja syytetty ovat eri mieltä siitä, vastasiko Janitskin MV-lehden sisällöstä.

Kuva
Ilja Janitskin poistui Helsingin käräjäoikeudesta heti vapauttamispäätöksen jälkeen. Hän sai oikeustalon aulassa
tukijaltaan viinapullon. (KUVA: Lasse Kerkelä / HS)


Lasse Kerkelä HS
Julkaistu: 26.6.2018


Helsingin käräjäoikeus päätti tiistaina päästää nettijulkaisu MV-lehden perustajan Ilja Janitskinin oikeuskäsittelyn päättymisen yhteydessä vapaaksi odottamaan tuomiota.

Hän pääsi oikeussalista suoraan vapaaksi ja käveli suoraan ulos oikeustalolta. Rakennuksen aulassa hän sai tukijaltaan viinapullon mukaan.

Janitskin sanoi Helsingin Sanomille jäävänsä hyvillä mielin odottamaan tuomiota, mutta hän ei halunnut ennakoida tuomioistuimen ratkaisua.

”Odotetaan sitä rauhassa. Minulla jatkuu syöpähoidot täällä”, Janitskin sanoi.

Tuomio on tulossa kolmen kuukauden kuluttua syyskuun lopussa. Puolustus totesi loppulausunnossaan, että jos Janitskinille tuomitaan rangaistus, sitä on lievennettävä miehen terveydentilan ja tapauksen saaman poikkeuksellisen julkisuuden perusteella.

Syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen vastusti tuomion lieventämistä julkisuuden perusteella ja huomautti, että MV-lehden aiheuttamalla julkisuudella on ollut huomattavia seurauksia varsinaisten asianomistajien elämään.

Janitskin oli tutkintavankeudessa MV-lehteen liittyvien rikosepäilyjen vuoksi. Hänet otettiin kiinni Andorrassa viime elokuussa.

Käräjäoikeuden vapauttamisratkaisu oli syyttäjien kannan mukainen. Syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen ei pitänyt syytteiden käsittelyn jälkeen vangitsemisen jatkamista tarpeellisena.

Janitskin itse on vaatinut vapauttamistaan toistuvasti oikeusprosessin ja itse oikeusistunnon aikana.

Janitskinin viimeisetkin syytteet tulivat julkisiksi oikeudenkäynnin viimeisenä käsittelypäivänä tiistaina. Tässä kirjoituksessa esitellään kaikkien Janitskinin syytteiden sisältö.

Janitskinin syytteet koskevat muun muassa kolmeen naiseen kohdistuneita törkeitä kunnianloukkauksia, Kalevan päätoimittajaan kohdistuvan tappokehotuksen julkaisua sekä rahankeräystä, jolla oli tarkoitus avustaa pedofiilien metsästäjäksi kutsuttua miestä.

Syytteitä on tullut julkisiksi ripotellen oikeudenkäynnin edetessä vajaan kolmen viikon aikana. Tiistaina Janitskinille luettiin viimeiset syytteet rahankeräysrikoksista ja tekijänoikeusrikoksesta.

Sanoma Media Finland esitti tiistaina 75 000 euron korvausvaatimuksen tekijänoikeusrikoksen vuoksi.

Syytteen mukaan MV-lehdessä ja Uber Uutissa on julkaistu ansiontekotarkoituksessa lukuisilla eri kerroilla ja laajamittaisesti Sanoma Media Finlandin sanoma- ja aikakauslehtien kuten Helsingin Sanomien artikkeleita ja kuvia ilman lupaa.

Kaikki Janitskinin alla esitellyt 19 syytettä liittyvät MV-lehteen tai Uber Uutisiin, joiden sisällöstä hän on syyttäjän mielestä vastannut.

Janitskin on kiistänyt syytteet sekä Sanoma Media Finlandin tiistaisen korvausvaatimuksen. Hän ei katso vastanneensa MV-lehden sisällöstä.

”Vajaalla sadalla ihmisellä on ollut julkaisuoikeuksia, ja tulos on tämä”, Janitskin sanoi tiistaina oikeussalissa yhden syytteen käsittelyn yhteydessä.

Syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen vaatii Janitskinille vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Kolme syytettä törkeästä kunnianloukkauksesta – asianomistajina MV-lehden kirjoitusten kohteina olleet naiset

1. Ylen toimittajasta Jessikka Arosta julkaistiin syytteen mukaan MV-lehdessä valheellisia tietoja tai vihjauksia 27 eri artikkelissa.

2. Janitskin halvensi syytteen mukaan erästä naista julkaisemalla MV-lehdessä ainakin kaksi artikkelia. Artikkeleissa naista kutsutaan muun muassa ”matuja paapovaksi suvakkinaiseksi” ja kysytään, yrittääkö hän saada seksisuhteita laittomasti maassa olevien maahanmuuttajien kanssa.

3. MV-lehdessä julkaistiin erään naisen kuva ja yhteystiedot sekä kutsuttiin häntä muun muassa ”suvakkihuorapelleksi” ja ”suvakkiterroristiksi”. Julkaisun jälkeen nainen sai syyttäjän mukaan monia sähköposteja, tekstiviestejä ja puheluita. Niissä toivottiin naisen kuolemaa ja nimitelty häntä.

Kaksi syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – kirjoitukset koskivat muun muassa juutalaisia ja tummaihoisia

1. MV-lehdessä julkaistiin vuosina 2015–2018 tekstejä, joissa solvataan juutalaisia heidän etnisen alkuperänsä ja uskontonsa vuoksi sekä tummaihoisia heidän ihonvärinsä takia.

2. Janitskin kehotti MV-lehdessä viemään Forssaan koiria ja päästämään ne irti, kun muslimit käyvät kovaäänisiksi ja uhkaaviksi. Viesti liittyi joidenkin paikallisten ja vastaanottokeskuksen asukkaiden välisiin yhteenottoihin elokuussa 2016.

Syyte laittomasta uhkauksesta – MV-lehdessä julkaistussa viestissä kehotettiin tappamaan päätoimittaja

1. Janitskin julkaisi tai salli julkaista MV-lehdessä artikkelin otsikolla ”Kaleva valehtelee uutisessaan – onko kyseessä rasistisen päätoimittajan vihateko?”. Artikkelin yhteydessä julkaistussa kommentissa eräs nimimerkillä esiintynyt kirjoittaja kehotti tappamaan päätoimittajan. Asianomistaja joutui syyttäjän mukaan ryhtymään artikkelin ja kommentin vuoksi erityistoimiin turvallisuutensa takaamiseksi.

Kaksi syytettä salassapitorikoksesta – MV-lehti julkaisi käräjäoikeuden salaiseksi määräämiä asiakirjoja

1. MV-lehdessä julkaistiin poliisin Helsingin käräjäoikeudelle esittämä vaatimus MV-lehden ja Uber Uutisten nettisivustojen sulkemisesta. Käräjäoikeus oli määrännyt asiakirjan salaiseksi mahdollisen syytteen käsittelyyn saakka.

2. MV-lehdessä julkaistiin Helsingin käräjäoikeuden salaiseksi määräämä päätös, joka liittyi poliisin vaatimukseen sulkea MV-lehden verkkosivut.

Viisi syytettä tekijänoikeusrikoksesta – syyttäjän mukaan MV-lehti julkaisi ilman lupaa muiden kirjoituksia ja kuvia

1. MV-lehdessä julkaistiin luvattomasti 12 valokuvaa, jotka oli alun perin julkaistu Kaleva-lehdessä.

2. Kouvolan Sanomien valokuvaajan ottamia kuvia julkaistiin luvatta MV-lehdessä.

3. MV-lehteen kopioitiin neljä erään blogikirjoittajan artikkelia, jotka oli kirjoitettu toiselle tiedotusvälineelle. Syyttäjän mukaan artikkelien tekijänoikeudet kuuluivat kirjoittajalle.

4. MV-lehdessä ja Uber Uutisissa julkaistiin valokuva, jonka tekijänoikeudet kuuluivat kuvan ottaneelle miehelle.

5. MV-lehteen ja Uber Uutisiin kopioitiin lukuisilla eri kerroilla Sanoma Media Finlandin sanoma- ja aikakauslehtien artikkeleita ja kuvia. Sanoma Media Finlandin mukaan kopioituja artikkeleita on yli kolmesataa ja kuvia kymmeniä. Yhtiön mukaan 75 000 euron korvausvaatimus perustuu siihen hintaan, jolla yhtiö myy tavallisesti aineistoa.

Neljä syytettä rahankeräysrikoksesta – varoja kerättiin oikeudenkäyntikuluihin

1. Janitskin käynnisti ilman lupaa rahankeräyksen MV-lehden oikeudenkäyntikuluja varten. Syytteen mukaan keräyksen tuottotavoite oli 50 000 euroa. Viisitoista henkilöä lahjoitti yhteensä 530 euroa.

2. Janitskin julkaisi MV-lehdessä toisenkin ilmoituksen ja linkin oikeudenkäyntikulujen kattamiseksi. Syytteen mukaan keräyksen tuottotavoite oli 60 000 dollaria. Hieman yli 60 henkilöä lahjoitti yhteensä 7 485 dollaria.

3. MV-lehdessä julkaistiin artikkeli, jonka avulla pyrittiin saamaan lahjoituksia pedofiilin metsästäjäksi kutsutun miehen avustamikseksi. Mies oli tuomittu sakkoihin yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä, kun hän oli julkaissut tietoja lapsen hyväksikäytöstä tuomitusta miehestä. Syyttäjän mukaan rahankeräykselle ei ollut lupaa. Keräys tuotti noin 4 200 euroa.

4. MV-lehden artikkeleissa myytiin verkkojulkaisun lukuaikaa MV-lehden toimintakulujen kattamiseksi ja mainittiin perusteeksi se, että Poliisihallitus oli tehnyt tutkintapyynnön rahalahjoituksista. Syyttäjän mielestä kyse oli todellisuudessa luvattomasta rahankeräyksestä.

Kaksi syytettä rahapelirikoksesta – MV-lehdessä julkaistiin nettirahapelien mainoksia

1. Janitskin julkaisi tai antoi julkaista Uber Uutiset -verkkosivustolla linkin maltalaisen yhtiön pelisivustolle. Janitskin vastasi syytteen mukaan Uber Uutisten sisällöstä.

2. MV-lehdessä julkaistiin ainakin viiden nettirahapelisivuston mainoksia. Mainokset ovat olleet suomenkielisiä.

..................................................................................................................................................................................................
Fakta

Myös muita syytettyjä

■ MV-lehteä koskevassa oikeudenkäynnissä on Ilja Janitskinin lisäksi myös joitakin muita syytettyjä kuten Johan Bäckman sekä nainen, joka on ollut mukana MV-lehden toiminnassa.

■ Syyttäjä vaatii muille syytetyille rangaistusta joistakin yksittäisistä rikoksista. Bäckmania syytetään Ylen toimittajan vainoamisesta ja törkeästä kunnianloukkauksesta.

■ Tiistaina luettiin syyte myös rahankeräysrikoksesta pedofiilin metsästäjäksi kutsutulle miehelle. Hän kiisti syytteen.
..................................................................................................................................................................................................

HS https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005733496.html

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » To Kesä 28, 2018 8:02 am

Typerä pelle tuo Markus Jansson kun julkaisi nauhat tässä vaiheessa, tieto niistä kiirii tuomarille, syyttäjälle - ja poliisille tuota pikaa jonkun valittajan toimesta ja se voi vaikuttaa Iljan tulevaan tuomioon jne.

Ilja Janitskin käräjien salaa tehdyt nauhoitteet

MJ https://markusjansson.blogspot.com/2018 ... ehdyt.html


Markus Jansson

Nauhoitin salaa oikeussalissa Ilja Janitskin oikeudenkäynnin viimeiset kaksi päivää, joissa olin läsnä. Tuomari voi kieltää kuvaamisen ja nauhoittamisen (kuten kielsikin), mutta kuvaaminen tai nauhoittaminen ei silti ole laitonta, eikä siitä voi saada mitään jälkikäteisseuraamusta (niitä voi saada ainoastaan, jos oikeussalissa alkaa häiriköimään oikeudenkäynnin aikana). Sananvapauden vuoksi julkaisen nämäkin nauhoitukset kaikille kuunneltavaksi.


Itsekkään Markus Janssonin perimmäinen tarkoitus olla läsnä oikeudenkäynnissä paljastui, hän haki hyötyä ja näkyvyyttä omalle asialleen, piittaamatta mahdollisesta haitasta Ilja Janitskinille. Oikea iilimato koko äijä! Mutta jotain hyvääkin tuosta hulluudesta on, yhä useammat ihmiset näkevät Markus Janssonin saaman tuomion lapsipornon hallussapidosta. Jatkossa voidaan sanoa, että Markus Jansson edesauttaa oman yksityiselämänsä loukkaamista.


Markus Jansson (TXT) https://www.google.com/search?q=markus+ ... =840&dpr=1
Markus Jansson (IMG) https://www.google.com/search?q=markus+ ... 93&bih=840

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Kesä 29, 2018 7:03 am

Mitä mä oon sanonut tosta äijästä!

Mv-Juha Korhonen vittuuntui lapsipornon hallussapidosta tuomitun Markus Janssonin sekoilusta: "Aivoton Urpo jne https://www.youtube.com/watch?v=NQ8ezW5 ... u.be&t=554

Top Chatissa Markus Janssonista suoraa puhetta.

MV-Lehti ja Reformi.me tuhoutui Markus Janssonin sekoilujen vuoksi, nyt perään MV-Media. Potkikaa vittuun se jätkä, niin säilytätte arvostuksenne ja ihmisten kunnioituksen.

Google (Markus Jansson) https://www.google.com/search?ei=n7s1W8 ... HJeE6T-_BcVieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Elo 31, 2018 8:46 am

Kuva

MV-medialle uusi vetäjä?

Juha Korhonen: Pyyhe lentää kehään 31. elokuuta 2018.

31.08.2018 08:17

Tässä jonkin aikaa eri vaihtoehtomedioita pyörittäneenä on pakko alkaa todeta tosiasiat. Ihminen ja media eivät elä pyhällä hengellä, joten on pakko siirtyä haasteissa eteenpäin. Rahat on loppu!

Jatkuvat talousongelmat on se suurin syy, miksi nyt pitää siirtyä eteenpäin tästä vaihtoehtomedioiden pyörittämisestä. Kun rahaa ei ole niin sitä ei ole. Resurssipula joka osa-alueella on toinen juttu, niistä on huutava pula koko aika, eli ei ole käsiä tarpeeksi tehdä mediaa, itse kun ei kaikkea millään pysty tekemään.

Lisäksi olen menossa kuulusteluihin 18. syyskuuta kolmesta eri asiakokonaisuudesta, missä on 9 eri rikosepäilyä. Nekin pitää nyt selvittää ja huhut kertovat, että niitä olisi reilusti tulossa lisää vielä? (En tiedä sitten mikä on totuus onko niitä tulossa lisää vai ei.) Kaikki rikosepäilyt liittyvät MV-mediaan.

Valitettavasti tässä maassa et saa vaihtoehtomediaa tehdä ”rauhassa”, sitä vaikeutetaan kaikilla mahdollisilla tavoilla.

MV-vip on lähtenyt kohtuullisesti käyntiin – ostakaa sitä! – ja siihen kannattaa tulevan vetäjän panostaa. Korostan: MV ei ole menossa kiinni, vaan sille etsitään uskottava uusi vetäjä.

Pyyhe lentää kehään 31. elokuuta 2018. Tästä päivästä eteenpäin en vastaa MV-median artikkeleista tai muista sen julkaisuista, niistä vastaa artikkelin kirjoittaja.

Jos sinulla on intoa jatkaa MV-mediaa, niin ota yhteyttä USKOTTAVALLA viestillä allekirjoittaneeseen, juhamvmedia@protonmail.com

Uuden vetäjän pitää ratkaista nämä edellä mainitut ongelmat, siinä sitä haastetta riittää. Mutta pidetään nyt yhdessä julkaisu auki siihen asti kun se uusi vetäjä löytyy.

Juha Korhonen

MV https://mvlehti.net/2018/08/31/mv-medialle-uusi-vetaja/

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Syys 25, 2018 6:09 pm

Ilja Janitskinin tuomion antopäivä
siirtyy liki kuukaudella


Helsingin käräjäoikeus on tänään siirtänyt Ilja Janitskinin ja kolmen
muun samassa asiakokonaisuudessa syytettyinä olevien tuomioiden
antopäivää. Uusi kansliatuomion antopäivä on torstai 18.10.2018.

urkki.net https://urkki.net/ilja-janitskinin-tuom ... uukaudella

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » To Loka 18, 2018 6:54 am

YLE

MV-lehden Facebook-ryhmässä kommentoinut tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Maahanmuuttajia uhkaava ja solvaava teksti tulee maksamaan päijäthämäläiselle miehelle kaikkiaan 960 euroa.

kiihottaminen kansanryhmää vastaan 16.10.2018 klo 13:41

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut MV-lehden Facebook-ryhmään kirjoittaneen miehen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Mies kirjoitti maaliskuussa 2017 MV-sivuston keskusteluryhmään Facebookissa tekstin, jossa hän ehdottaa keinoja, joilla maahanmuuttajat voisivat teloittaa itsensä. Kirjoittaja rinnastaa ehdotuksensa eutanasiaan.

Syyttäjän mukaan miehen kirjoitus on ollut uhkaava, ihmisarvoa loukkaava ja väkivaltaa hyväksyvä sekä omiaan levittämään suvaitsemattomuutta maahanmuuttajia kohtaan.

– Kommentti on ollut useamman tuhannen henkilön saatavilla MV-lehden Facebook-keskusteluryhmässä. Kirjoitus on luonteeltaan väkivaltaan yllyttävää vihapuhetta, joka ei kuulu sananvapauden suojan piiriin, syyttäjä toteaa haastehakemuksessa.

Kirjoittaja myönsi kirjoittaneensa tekstin, mutta kiisti syyllistyneensä rikokseen. Käräjäoikeus tuomitsi syytetyn kiihottamisesta kansanryhmää vastaan 40 päiväsakkoon, jolloin maksettavaa tulee 880 euroa. Lisäksi vastaaja määrätään suorittamaan valtiolle 80 euron rikosuhrimaksu.

Vastaaja voi valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Yle https://yle.fi/uutiset/3-10459030

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » To Loka 18, 2018 5:23 pm

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

MV-valemediaa julkaissut Ilja Janitskin on tuomittu viharikoksista vankilaan - käräjäoikeus: ”Täysin poikkeuksellinen kokonaisuus”

Tänään klo 12:08 (muokattu klo 13:11)

Helsingin käräjäoikeus antoi Ilja Janitskinille ja muille syytetyille tuomiot torstaina.

Käräjäoikeus on tuominnut Ilja Janitskinin yhteensä 16 rikoksesta ehdottomaan vankeuteen.
Oikeus pitää Janitskinin toimintaa poikkeuksellisena rikoskokonaisuutena.
Johan Bäckman tuomittiin muun muassa toimittajan vainoamisesta.

MV-nimistä maahanmuuttovastaista valemediaa julkaissut Janitskin, Venäjä-mielinen dosentti Johan Bäckman ja julkisuudesta tuntematon suomalaisnainen vastasivat oikeudessa syytteisiin erilaisista viha- ja viestintärikoksista.

Lue myös: Näin Janitskin kommentoi tuomiota tuoreeltaan Iltalehdelle

Janitskin oli syytteessä liki 20 rikoksesta, joista vakavimpia olivat törkeät kunnianloukkaukset ja laiton uhkaus. Bäckmania syytettiin Ylen toimittajan Jessikka Aron vainoamisesta ja kunnian törkeästä loukkaamisesta.

Käräjäoikeus käsitteli vyyhteä jo viime keväästä alkaen ja antoi tuomionsa nyt.

Janitskin tuomittiin vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen 16 eri rikoksesta.

Bäckman tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Naissyytetty tuomittiin 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Pitkä tuomiolauselma, kymppitonnien korvaukset

Käräjäoikeuden näkemyksen mukaan kyse oli ”täysin poikkeuksellisesta rikoskokonaisuudesta”. MV-lehden julkaisujen toiminnassa on oikeuden mukaan toistuvasti, pitkäkestoisesti ja säännöllisesti julkaistu monin eri tavoin lainvastaista sisältöä.

Käräjäoikeuden tuomio on peräti 178 sivua pitkä. Päätekijänä tuomittu Janitskin, 41, sai vapautuksen kolmesta syytteestä, mutta syyksi luettujen lista on silti pitkä: törkeä kunnianloukkaus, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, törkeä kunnianloukkaus, tekijänoikeusrikos, kaksi salassapitorikosta, törkeä kunnianloukkaus, tekijänoikeusrikos, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, kaksi rahapelirikosta, neljä rahankeräysrikosta ja vielä tekijänoikeusrikos.

Janitskin tuomittiin merkittäviin korvauksiin. Tekijänoikeusloukkausten kohteeksi joutunut Sanoma Media Finland määrättiin saamaan 75 000 euroa, toimittaja Aro puolestaan 35 000 euroa loukkauksen aiheuttaman kärsimyksen perusteella.

Johan Bäckman tuomittiin vainoamisesta, törkeästä kunnianloukkauksesta ja yllytyksestä törkeään kunnianloukkaukseen. Bäckman joutuu korvaamaan Arolle 22 000 euroa kärsimyksestä.

Ei tekemistä sananvapauden kanssa

Janitskin ja Bäckman kiistivät kaikki syytteet. Janitskinin mukaan MV-lehti ”käsitteli asioita eri näkökulmasta kuin perinteinen valtamedia ja vaikutti yhteiskunnallisesti lukijoihin”.

Oikeuden mukaan toimittaja Aron persoonaa halvennettiin laajamittaisesti, ja MV-lehti manipuloi häntä esittäviä kuvia rivolla tavalla. MV-lehden menettely oli pitkäaikaista. Se valjastettiin Janitskinin, Bäckmanin ja muiden henkilöiden asiattoman keskustelun julkaisupaikaksi.

Rikosjutussa oli yhteensä yhdeksän asianomistajaa, joista kuusi oli yksityishenkilöitä. Heidän joukossaan oli muun muassa sanomalehti Kalevan vastaava päätoimittaja Kyösti Karvonen.

– Kirjoitusten julkaisemisella ei ole ollut sananvapauden näkökulmasta mitään julkista intressiä tai muutakaan hyväksyttävää syytä. Kirjoitukset ovat leimanneet ja halventaneet asianomistajia äärimmäisen loukkaavalla tavalla, oikeus kertoo tiedotteessa.

Käräjäoikeuden mukaan tuomitut ovat pyrkineet joukkoistamalla tuhoamaan kohdehenkilöiden maineen, ja siinä on myös onnistuttu.

Juttua on täydennetty kauttaaltaan lisätietojen ilmetessä.

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/74d9be ... 2_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » To Loka 18, 2018 5:30 pm

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Vuosi ja 10 kuukautta, tuomio kovempi kuin syyttäjän vaatimus - MV-lehden Ilja Janitskin IL:lle: ”Odotin tätä, koska Suomessa tällainen on mahdollista - tuomari oli asenteellinen”

Tänään klo 12:41 (muokattu klo 13:28)

Janitskin syyttää käräjäoikeuden tuomaria asenteellisuudesta ja aikoo valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Helsingin käräjäoikeus on hetki sitten antanut tuomionsa tapauksesta, jossa MV-lehden perustajaa Ilja Janitskinia syytettiin paristakymmenestä rikoksesta - muun muassa laittomasta uhkauksesta, rahankeräysrikoksesta, tekijänoikeusrikoksesta, törkeästä kunnianloukkauksesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kuva
Ilja Janitskin kuvattuna viime vuoden lokakuussa Andorran oikeudessa, joka kertaalleen jo päätti
olla luovuttamatta Janitskinia Suomeen. Paikallinen syyttäjä kuitenkin valitti päätöksestä ja
Janitskin lennätettiin Suomeen huhtikuussa.
Tommi Parkkonen


Syyttäjä vaati Jantskinille yhteensä vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdotonta vankeustuomiota, mutta Helsingin käräjäoikeus päätyi vielä kovempaan rangaistukseen: vuosi ja kymmenen kuukautta ehdotonta kaikkiaan kuudestatoista eri teosta, jotka liittyvät MV-lehteen.

– Osasin odottaa tätä, koska Suomessa tällainen on mahdollista, Janitskin kommentoi tuoreeltaan Iltalehdelle.

Janitskin sanoo aistineensa jo käräjäoikeuden istuntosalissa saavansa kovan tuomion.

– Huomasin siellä tuomarin asenteen minua kohtaan.

Janitskin odotti tuomiota vapaalla jalalla, sillä käräjäoikeus vapautti hänet tutkintavankeudesta kesäkuussa. Hän ei vielä tiedä milloin hän joutuu takaisin vankilaan.

– Ensin tässä lähdetään valittamaan hovioikeuteen.

Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan kyseessä on täysin poikkeuksellinen ”rikoskokonaisuus”, jossa MV-lehti ja Uber Uutiset on ”valjastettu asiattoman ja useiden henkilöiden kunniaa loukkaavan keskustelun julkaisupaikaksi”.

Julkaisuissa on myös ”toistuvasti, pitkäkestoisesti ja säännönmukaisesti julkaistu lainvastaisesti muille oikeudenhaltijoille kuuluvaa sisältöä”. Tuomio tuli myös salassapitosäännösten rahankeräystä koskevan sääntelyn rikkomisesta.

Janitskin ei halua vielä tarkemmin kommentoida käräjäoikeuden tuomiota, koska ei ole perehtynyt kaikkiin asiakirjoihin.

– Se on paksu pino papereita. Mutta kyllähän tuomio on täysin kohtuuton.

Korvauksia 136 000 euroa

Samassa juttukokonaisuudessa Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Venäjällä aktiivisena Suomi-kommentaattorina tunnetun Johan Bäckmanin vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä naishenkilön kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Vankeustuomion lisäksi Janitskin joutuu muiden tuomittujen kanssa maksamaan vahingonkorvauksia ja hyvityksiä yhteensä 136 000 euroa.

– Enpä tiedä mistä ne rahat revitään. Täytyy nyt heti sulatella tätä meininkiä.

Janitskin ehti jo viime talvena luopua MV-lehden pyörittämisestä, mutta ilmoitti syyskuussa palaavansa julkaisun vetäjäksi.

– Täytyy nyt miettiä mitä aion tehdä sen suhteen.

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/c5fcc2 ... 823eba87a5

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » To Loka 18, 2018 5:53 pm

Vielä saa Suomessa oikeutta

Syyttäjän(keksimät syytteet Mikko Parantaista vastaan hylättiin.

Mikko Parantaista vastaan(keksityt) syytteet käsiteltiin samassa
kokonaisuudessa kuin edellä mainittujen kolmen henkilön.

Kuva


Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » La Loka 20, 2018 9:15 am

Tunnettu mamuvihaaja Markus Jansson kertoo

Osallistuin yleisönä käräjäoikeuden istuntoihin 26-27.6.2018 (R 18/4821), joissa tuomarina oli Mitja Korjakoff. Nauhoitin salaa taskussani olleella nauhurilla kyseiset istunnot ja julkaisin ne myöhemmin. Tämä on toki vastoin tuomarin ohjeita ja lakia, mutta laki ei tunne asiassa mitään rangaistussäädöksiä.

Tuossako (osa)syy siihen miksi Ilja sai kohtuuttoman tuomion... !?

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » La Loka 20, 2018 9:24 am

Vaikuttiko nämä kirjoitukset tuomarin mieleen, sitä ei kukaan voi tietää.

Kuva

EdellinenSeuraava

Paluu » Mitä missä milloin