Rekisteröidy

MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeää pa

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Kesä 13, 2018 3:08 pm

ILTALEHTI

Tänään klo 11:45

MV-sivustoa koskeva oikeudenkäynti
alkoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa


IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 2_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » To Kesä 14, 2018 11:24 am

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

MV-lehden tähtäimeen joutunut Ylen toimittaja puhkesi kyyneliin oikeudessa: ”Ei kenenkään tarvitse kestää tuollaista törkyä” - kommentoi myös huumetaustaansa

Tänään klo 11:52

Käräjäoikeudessa kuultiin torstaina toimittaja Jessikka Aroa.

Torstaina Helsingin käräjäoikeudessa on toista päivää meneillään Ilja Janitskinin ja Johan Bäckmanin oikeudenkäynti, jossa syytettyinä on myös muita henkilöitä.

Janitskinia ja Bäckmania syytetään törkeästä kunnianloukkauksesta koskien Ylen toimittajaa Jessikka Aroa.

Syyttäjän mukaan Arosta on kirjoitettu MV-sivustolla 27 artikkelia, joissa hänestä on levitetty valheellista tietoa. Janitskin on MV-julkaisun verkkojulkaisun sisällöstä vastaavana esittänyt tai sallinut näiden artikkeleiden julkaisun.

Bäckman on 26.4.2015-23.2.2016 välisenä aikana julkaissut Twitter-viestipalvelussa erittäin suuren määrän Aroon liittyviä viestejä, joissa hän on käyttänyt toimittajasta halventavia nimityksiä, kyseenalaistanut hänen ammattitaitoaan toimittajana, kommentoinut hänen ulkonäköään alentavasti ja jakanut häntä halventavaa ja sisällöltään vääristeltyä aineistoa. Viesteissä Bäckman on muun muassa käyttänyt Arosta nimitystä "NATO-pissis", levittänyt tietoa Aron nuoruudessaan saamasta huumausainerikostuomiosta ja levittänyt Arosta laadittua pilkkalaulua.

Oikeudessa Aron ääni murtui välillä. Hän puhkesi kyyneliin ja oli pitkään hiljaa.

- Ei kenenkään tarvitse kestää yhtään mitään tuollaista törkyä, Aro sanoi ja yritti kerätä itseään.

Aron mukaan hän on kyllä valmis ottamaan kritiikkiä ja palautetta vastaan, mutta Bäckmanin ja Janitskinin kunnianloukkaukset eivät hänen mukaansa edusta kritiikkiä millään tavalla.

Kuva
Torstaina Jessikka Aro kertoi oikeudessa siitä, miten Johan Bäckmanin toiminta on vaikuttanut hänen
elämäänsä.
JUHANI VALLI


Vuosien takainen huumetuomio

MV-julkaisu otti myös esille Aron vuosia sitten saaman huumetuomion, joka tuli huumausaineiden käytöstä. Aro sanoi, ettei hän haluaisi puhua asiasta julkisessa oikeudenkäynnissä, mutta siitä huolimatta suostui avaamaan tapausta osittain.

- Olin silloin nuori ja tyhmä. Käytin amfetamiinia ja jäin koukkuun. Silloin lähti mopo pikkuisen käsistä ja se oli ahdistava elämänvaihe, Aro sanoi.

Hän kertoi hakeutuneensa hoitoon poliisi-intervention jälkeen ja päässeensä kuiville elokuussa 2003.

- Sen jälkeen en ole käyttänyt huumeita enkä alkoholia, Aro sanoi.

ANNA EGUTKINA
anna.egutkina@iltalehti.fi

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 9_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » To Kesä 14, 2018 1:12 pm

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Ylen toimittajan uhkailu ylettyy MV-oikeudenkäyntiin asti - lakimies vahvistaa: uhattu työntää portaita alas Helsingin käräjäoikeudessa

Tänään klo 13:04

Asianajaja Martina Kronströmin mukaan uhkauksen tehnyt henkilö on tiedossa.

Ylen toimittajaa Jessikka Aroa on uhkailtu MV-sivustoa koskevan oikeudenkäynnin yhteydessä, hänen lakimiehensä Martina Kronström kertoo Iltalehdelle. Asiasta uutisoi ensin Lännen Media, jonka mukaan uhkaus tapahtui MV-julkaisun videolähetyksessä. LM:n mukaan poliisi on suorittanut erään Aron uhkailijan kotiin tiistai-iltana kotietsinnän.

Käytännössä henkilö on uhannut työntää Aron alas portaita käräjäoikeuden istunnon yhteydessä.

- Pitää paikkansa, Kronström sanoo.

Kronström kertoo Aron suhtautuneen saatuihin uhkauksiin vakavasti. Tiedossa on kuitenkin, kuka Aroa uhkaillut henkilö on. Kronström ei kommentoi, onko uhkausten pohjalta tehty rikosilmoitusta.

- On ryhdytty toimenpiteisiin, mutta en kommentoi sen tarkemmin, Kronström toteaa.

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 9_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Kesä 18, 2018 12:08 pm

MTV

Rikos │ Julkaistu 18.06.2018 12:50

Johan Bäckman kiistää Ylen toimittajan vainoamisen – hänen mukaansa kyse oli "leikkisästä nokittelusta"

Lue lisää https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.PKMRk9A

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Kesä 20, 2018 11:40 am

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Janitskinille uusia syytteitä - laiton uhkaus, törkeä kunnianloukkaus ja tekijänoikeusrikoksia

Tänään klo 11:31

Syyttäjä ehdottaa rangaistukseksi vankeutta muiden samaan aikaan käsiteltävien juttujen kanssa.

Kuva
MV-lehti-verkkojulkaisun perustaja Ilja Janitskin kuvattuna oikeudenkäynnissä Helsingin
käräjäoikeudessa 13. kesäkuuta. Lisäsyytteet luetaan tänään keskiviikkona.
PASI LIESIMAA


MV-sivuston perustajalle Ilja Janitskinille luetaan keskiviikkona uusia syytteitä. Syytteisiin kuuluu laiton uhkaus, törkeä kunnianloukkaus ja tekijänoikeusrikoksia.

Kihlakunnansyyttäjän mukaan laiton uhkaus tapahtui loppuvuonna 2015. MV-sivustolla julkaistiin artikkeli, jossa kritisoitiin sanomalehden päätoimittajaa. Nimimerkin takana kommentoinut käyttäjä kirjoitti sivuston kommenttiosion kehotuksen vakavaan väkivaltaan päätoimittajaa kohtaan. Syyttäjän mukaan päätoimittaja joutui ryhtymään erityistoimiin turvallisuutensa takaamiseksi, muun muassa hankkimaan kotiinsa turvallisuusjärjestelmän.

Vaihtoehtoinen syyte kulkee nimellä "julkinen kehottaminen rikokseen". Syytteessä täsmennetään, että Janitskin on MV-lehti -nimisen verkkojulkaisun sisällöstä vastaavana julkaisut tai sallinut julkaistavan kyseisen artikkelin, johon liitetyssä keskusteluosiossa uhkaus on ilmaistu.

Syyte törkeästä kunnianloukkauksesta pohjautuu vuoden 2017 tapahtumiin. MV-sivustolla julkaistussa kahdessa artikkelissa turvapaikanhakijoita tukevaan mielenosoitukseen osallistuneen asianomistajan kuva ja nimi julkaistiin loukkaavassa tarkoituksessa. Syyttäjän mukaan artikkelien loukkaava ja rasistinen sisältö on aiheuttanut asianomistajalle suurta kärsimystä.

Tekijänoikeuksia ei kunnioitettu

Tekijänoikeusrikossyytteiden asianomistajina ovat henkilökohtaisen blogin pitäjä sekä mediayhtiö. Asianomistajan blogista kopioitiin syyttäjän mukaan neljä artikkelia, joiden tekijänoikeuksia Janitskinilla ei ole ollut. Sisällön luvaton kopioiminen on syyttäjän mukaan ollut omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa tai vahinkoa asianosaiselle. Kirjoituksia kopioitiin ja julkaistiin MV-sivustolla vuonna 2015.

Mediayhtiön puolesta syyttäjä katsoo, että Janitskin on MV-verkkojulkaisun sisällöstä vastaavana, ansiotarkoituksessa ja tekijänoikeuslain vastaisesti julkaissut tai sallinut julkaista mediayhtiön omistamia kuvia.

Syyttäjän seuraamuskannanotto ehdottaa Janitskinille yhteistä vankeusrangaistusta muiden samaan aikaan käsiteltävien juttujen kanssa.

Janitskinia syytetään entuudestaan jo yhteensä yli 20 rikoksesta, joiden joukossa on muun muassa kiihottaminen kansanryhmää vastaan, rahankeräysrikoksia, rahapelirikoksia ja törkeä kunnianloukkaus.

JANNE SUUTARINEN
janne.suutarinen@iltalehti.fi

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 7_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Kesä 20, 2018 12:06 pm

MTV

Uusia syytteitä julki MV-lehden perustajalle: Julkaisi syyttäjän mukaan kopioitua materiaalia, halventavia artikkeleita ja päätoimittajan tappouhkauksen

Rikos │ Julkaistu 20.06.2018 10:30

Kuva

Lukuisista rikoksista syytetylle MV-julkaisun perustajalle luettiin tänä aamuna oikeudessa syytteet kahdesta tekijänoikeusrikoksesta, laittomasta uhkauksesta ja törkeästä kunnianloukkauksesta.

Syyttäjän mukaan Ilja Janitskin kopioi sivustolleen muista medioista artikkeleita ja kuvia, joihin hänellä ei ollut tekijänoikeuksia.

MV-julkaisu oli myös syyttäjän mukaan julkaissut kaksi halventavaa artikkelia eräästä naisesta.

Kehotus tappaa päätoimittaja

Laiton uhkaus liittyy siihen, että Janitskin on syyttäjän mukaan verkkojulkaisun sisällöstä vastaavana julkaissut tai sallinut julkaistavan artikkelin, johon on liitetty kommentti- ja keskusteluosio. Erään artikkelin kommenttiosiossa oli syyttäjän mukaan esitetty tappouhkaus. Viestissä kehotettiin tappamaan maakuntalehti Kalevan päätoimittaja Kyösti Karvonen.

Päätoimittaja Karvonen on paikkakunnalla tunnettu henkilö, joka haastehakemuksen mukaan oli artikkelin ja sen kommenttikirjoituksen johdosta joutunut ryhtymään erityistoimiin taatakseen turvallisuutensa. Hän oli muun muassa hankkinut kotiinsa turvallisuusjärjestelmän.

Toissijaisesti syyttäjä vaatii uhkauksesta Janitskinille rangaistusta julkisesta kehottamisesta rikokseen.

– Janitskin on joukkotiedotusvälinettä käyttäen kehottanut rikoksen tekemiseen siten, että kehotus on aiheuttanut vaaran, että rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, syyttäjä toteaa haastehakemuksessaan.

Janitskin: Vastaan vain omista tekemisistäni

Janitskin kiistää syyllistyneensä rikoksiin. Hän ei katso olevansa vastuussa perustamansa ja vuosia yhtiönsä kautta omistamansa sivuston julkaisemasta materiaalista. Ei, vaikka lain mukaan julkaisijan tulee määrätä verkkojulkaisullekin vastaava toimittaja, jonka tehtävänä on muun muassa johtaa ja valvoa toimitustyötä ja päättää sisällöstä.

Hän kertoi aiemmin oikeudessa, että hän vain tarjosi alustan ihmisille julkaista tekstiä. Hän totesi, ettei ole mikään päätoimittaja, vaan vastaa vain omista kirjoituksistaan. Hän kertoi antaneensa julkaisuoikeuksia kymmenille ihmisille.

– Kukaan ei vastannut mistään. Suurin osa MV-lehden jutuista on lukijapostina tullutta. Puhutaan sadoista kirjoittajasta ennemmin kuin kymmenistä. Ainoa, joka toimi omalla nimimerkillä, olin minä, Janitskin sanoi.

mtv https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.lvoxCpo

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Kesä 20, 2018 12:15 pm

Kuva

Laiton uhkaus liittyy siihen, että Janitskin on syyttäjän mukaan verkkojulkaisun sisällöstä vastaavana julkaissut tai sallinut julkaistavan artikkelin, johon on liitetty kommentti- ja keskusteluosio. Erään artikkelin kommenttiosiossa oli syyttäjän mukaan esitetty tappouhkaus. Viestissä kehotettiin tappamaan maakuntalehti Kalevan päätoimittaja Kyösti Karvonen.

Poliisi aloittaa esitutkinnan ja syyttäjä nostaa syytteen noinkin mitättömässä asiassa. Mutta ei niin vakavassa rikoksessa, jossa suunniteltiin tämän keskustelufoorumin ylläpitäjän murhaamista.

Katso kiistattomat todisteet viewtopic.php?f=38&t=7564


Uusi laki ei salli murhan tai törkeän ryöstön valmistelua

mtv https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.uZ6HN9E

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Kesä 20, 2018 3:30 pm

YLE

Syyttäjä luki lisää syytteitä MV-julkaisun perustajalle Ilja Janitskinille: törkeä kunnianloukkaus, tekijänoikeusrikoksia ja laiton uhkaus

Käräjäoikeuden ratkaisu saataneen suureen kokonaisuuteen vasta syksyllä. Ilja Janitskin kiistää kaikki häntä vastaan esitetyt syytteet.

MV-media 20.6.2018 klo 14:59 │ päivitetty 20.6.2018 klo 15:33

Kuva
MV-julkaisun perustaja Ilja Janitskin Helsingin käräjäoikeudessa 13. kesäkuuta.Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Merja Niilola

MV-julkaisua koskevassa oikeudenkäynnissä on puitu keskiviikkona muihin asianomistajiin kuin Ylen toimittajaan Jessikka Aroon liittyviä uusia syytteitä eikä Ylen toimittaja ollut nyt oikeudenkäynnissä paikalla.

Salista ja salin ulkopuolelta puuttuivat aamupäivällä myös saliin aiempina päivinä tungeksivat Janitskinin kannattajat. Iltapäivän istuntoon yleisöä tuli lisää. Muussa juttukokonaisuudessa syytettyinä olevat dosentti Johan Bäckman sekä MV-lehdessä vaikuttanut, aiemmin syytteen saanut nainen eivät olleet paikalla.

Syyttäjä luki MV-julkaisun perustajalle Ilja Janitskinille uudet syytteet, joissa epäiltyjen rikosten uhreiksi ovat joutuneet toimittajat, kuvaaja sekä turvapaikanhakijoita vapaaehtoisesti aiemmin avustanut nainen.

Janitsinin uudet syytteet ovat muun muassa laiton uhkaus tai vaihtoehtoisesti julkinen kehottaminen rikokseen, useampi tekijänoikeusrikos ja törkeä kunnianloukkaus.

Janitskin kiistää kaikki syytteet ja korvausvaatimukset. Janitskin kiistää olleensa vastuussa MV-julkaisun jutuista päätoimittajana.

Tappouhkauksia MV-jutun jälkeen: ”Äiti, pidä ovet lukossa!”

Syyttäjä katsoo, että Janitskin on MV-julkaisusta vastaavana päätoimittajana julkaissut nettisivuilla solvauksia, joita syyttäjä ajaa törkeinä kunnianloukkauksina.

Oikeudessa kuultiin turvapaikanhakijoiden tilaisuudessa yhteyshenkilönä vapaaehtoisena mukana toiminutta naista, joka joutui kertomansa mukaan MV-lehden halventavan kuvallisen artikkelin jälkeen muun muassa huorittelun uhriksi.

– MV-lehden julkaiseman jutun jälkeen alkoi solvaus- ja uhkausryöppy, nainen kertoi.

Hän on joutunut pelkäämään ja kertomansa mukaan hän ei ole esimerkiksi voinut pitkään aikaan käydä normaalisti kaupassa tai nukkua rauhallisesti.

Nainen kertoo saaneensa kymmeniä tappouhkauksia päivässä ja kehotuksia tappaa itsensä. Pelko kosketti myös lapsia, jotka vaativat äitiä pitämään ovet lukossa.

– Mikään rahasumma ei korvaa sitä, mitä olen menettänyt. Maineeni on pilattu. En uskaltanut pitkään aikaan nukkua ollenkaan.

Usutus MV:n sivuilla päätoimittajan tappamiseen

Syyttäjä luki myös syytteen laittomasta uhkauksesta tai vaihtoehtoisesti kehottamisesta rikokseen. Syytteen mukaan MV-lehden sivuilla on julkaistu artikkeli, jossa kehotettiin tappamaan yhden sanomalehden vastaava päätoimittaja.

MV:n jutut ovat järkyttäneet päätoimittajaa ja koko hänen perhettään. MV-lehden jutun vuoksi kotiin on jouduttu hankkimaan turvajärjestelmä.

Oikeudenkäynnissä kuultiin myös toisen maakuntalehden päätoimittajaa. Syytteen mukaan lehden kuvia on käytetty luvatta.

– Meille on koitunut imagohaittaa näiden kuvien käytöstä aivan muussa yhteydessä kuin mihin ne on tarkoitettu. Emme halua tulla yhdistetyksi sellaiseen julkaisuun, joka ei noudata Journalistin ohjeita tai Suomen lakia.

Lisäksi syyttäjä esitti myös muita syytteet tekijänoikeus- rahankeräys- ja salassapitorikoksista. MV–julkaisun perustaja Janitskin kiistää kaikki syytteet.

Ilja Janitskin pyysi vapauttamistaan tutkintavankeudesta, mutta oikeus ei vapauttamiseen tässä vaiheessa suostunut.

Oikeuden puheenjohtaja sanoo, että ratkaisu koko juttukokonaisuudessa tulee syksyllä.

Yle on yksi asianomistajista, kun käsitellään Ylen toimittajaan kohdistuvia kunnianloukkaus– ja vainoamissyytteitä.

Yle https://yle.fi/uutiset/3-10265563

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » To Kesä 21, 2018 12:21 pm

MV-Media

JUURI NYT: Syyttäjän loppulausunto ja mitä tuomioita haetaan

Kato koko juttu https://mvlehti.net/2018/06/21/juuri-ny ... ta-haetaan

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Kesä 24, 2018 4:02 pm

Toimittaja...

Mikko Niskasaari

Miksi kohudosentin syyttäjäksi valittiin väärentäjä?

Su, 03/06/2018 - 08:48 — mikko

Lue tuosta https://www.mikkoniskasaari.fi/node/261

Wallu

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Wallu » Ma Kesä 25, 2018 6:43 am

10, 11, 12 - vuotiaiden tyttöjen ja poikien lapsipornokuvien hallussapidosta tuomittu Markus
Jansson tapaa kavereitaan Helsingissä, niitä muutamaa harvaa jotka katsovat läpi sormiensa
hänen samaansa tuomion kolmessa eri oikeusasteessa.

Kuva

24.06.2018 > https://markusjansson.blogspot.com/2018 ... kalla.html

Google > https://www.google.com/search?source=hp ... bYc2xmGfKo


PS. Minä en kaveeraa lapsipornon hallussapidosta tuomittujen kanssa.

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Kesä 25, 2018 6:58 am

Kuva

Kuva
Markus Mikael Jansson (Rauma)

Nämä kuvat löytyivät reformi.me ehdokkaan
Markus Janssonin tietokoneen kovalevyltä


Lapsipornokuvien joukossa oli, esim. 12-vuotias poika ja 11-vuotiaita tyttöjä.

Kuva

Kuva

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Kesä 25, 2018 2:47 pm

ILTALEHTI

Uutiset | Kotimaan uutiset

Opiskelijajärjestö pyysi yrityksiä boikotoimaan MV-julkaisua - puheenjohtajalle satoi uhkauksia, joutui muuttamaan pois maasta

Tänään klo 14:52

Helsingin käräjäoikeudessa jatkettiin maanantaina Ilja Janitskiniin liittyvän asiakokonaisuuden käsittelyä.

Kuva
Video: Ilja Janitskin oikeudessa.

Maanantaina käsittelyssä oli törkeä kunnianloukkaus, joka juurtaa alkuvuoteen 2016.

Tuolloin poliittinen opiskelijajärjestö aloitti kampanjan, jonka tarkoituksena oli saada MV-sivustolla mainostavia tahoja vetämään mainoksensa pois nettijulkaisusta. Syytteen mukaan MV-sivusto reagoi tähän nopeasti ja aloitti lokakampanjan opiskelijajärjestön tuolloista puheenjohtajaa kohtaan.

Syytteessä kerrotaan, kuinka MV-sivusto julkaisi puheenjohtajan kuvan ja yhteystiedot halventavien nimitysten kera. Tuon jälkeen puheenjohtaja alkoi saada lukuisia sähköpostiviestejä, puheluita ja tekstiviestejä, joissa muun muassa toivottiin häneen kuolemaansa.

Vanhaa puheenjohtajaa kuultiin oikeudessa sermin takaa. Hän kertoo muistavansa tarkalleen, milloin hänen tietonsa julkaistiin MV-sivustolla.

Poliittinen opiskelijajärjestö oli kertonut loppiaisena 6. tammikuuta 2016 alkavansa tavoitella MV-julkaisussa mainostavia ja pyytävänsä heitä lopettamaan mainostamisen kyseisessä julkaisussa. Julkitulossa mainittiin myös, että mikäli mainoksia ei poisteta, kansalaisia kehotetaan boikotoimaan kyseisiä tahoja.

Viestejä alkoi tulla pian tämän jälkeen.

- Olin menossa töihin ohjaamaan jumppatuntia. Puhelin alkoi yhtäkkiä soida ja kaveri kertoi, että olen MV-lehdessä, nainen kertoi.

Tämän jälkeen puhelin alkoi naisen mukaan piipata koko ajan: Puheluita, viestejä ja yksityisiä Facebook-viestejä tulvi niin paljon, että puhelin oli naisen mukaan "käyttökelvoton".

- Kun kuuntelin vastaajaviestejä, niin siellä oli miehiä runkkaamassa, nainen kertoi oikeudessa ja arveli, että hänen numeroaan oli levitetty seksipalstoille.

Muutenkin hän joutui seksuaalissävytteisten viestien kohteeksi.

- Naamani photoshopattiin törkeisiin pornokuviin ja lähetettiin lehtien toimituksiin.

Kaveritkin pelkäsivät

Nainen kertoi oikeudessa myös, että hänen työpaikoilleen jouduttiin tekemään turvajärjestelyitä. Hän kulki töihin turvasumuttimen kanssa. Naisen mukaan hänen kaverinsa eivät enää uskaltaneet viettää hänen kanssaan aikaa.

- He pelkäsivät, että heillekin tulee jotain.

Lopulta nainen ahdistui tilanteesta niin paljon, että muutti ulkomaille. Sielläkään viestit eivät jättäneet rauhaan, vaan uusi työnantaja sai viestejä, joissa vaadittiin hänen erottamistaan.

Janitskinin puolustus kysyi naiselta, miksi tällainen mainosboikotti ylipäätään oli haluttu järjestää. Nainen kertoi, että opiskelijajärjestön puheenjohtajana häntä edeltänyt henkilö oli joutunut MV-julkaisuun ja saanut sen myötä vihaviestejä. Sen takia opiskelijajärjestö "halusi tehdä jotain".

- Kostaa? kysyi puolustus.

Naisen mukaan kyseessä ei ollut kosto vaan halu vaikuttaa markkinateorian kautta.

Viesti FC Barcelonalle

Myös Ilja Janitskin halusi tulla kuulluksi tapauksessa. Hänen mukaansa mainosboikottia järjestänyt taho olisi antanut ymmärtää, että mainostajia lähestyttiin viranomaistaholta. Janitskin sanoi, että hän halusi mainostajien tietävän, että viestit eivät tulleet viranomaiselta vaan "poliittiselta liikkeeltä".

Janitskin kertoi toimineensa tuolloin FC Barcelonan jääkiekkovalmentajana. Hänen mukaansa boikottiviesti oli lähetetty myös FC Barcelonan jalkapallojoukkueen ylimmille toimihenkilöille, mistä viesti "valui alaspäin". Janitskinin mukaan asialle oli yhdessä naureskeltu.

- Maailman suurimpana jalkapalloseurana heidän piti tämä asia minulta kysyä.

Janitskin sanoi keskustelleensa Twitterissä nyt asianomaisena olleen naisen kanssa. Hän kertoi, että nainen ei pyytänyt poistamaan herjaavia viestejä eikä pyytänyt lopettamaan yhteydenpitoa. Nainen oli antanut asiasta lehtihaastatteluita.

- Minun näkemykseni on se, että hän oikein nautti tästä esilläolosta.

Syyttäjän näkemyksen mukaan kyseessä on törkeä kunnianloukkaus.

Syyttäjä arvioi, että jos tapausta käsiteltäisiin yksinään, tapauksessa voitaisiin puhua "todella suuresta sakosta tai lyhyestä vankeusrangaistuksesta". Tapaus on kuitenkin osa suurempaa kokonaisuutta ja syyttäjä vaatii Janitskinille vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta.

IL https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 5_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Kesä 26, 2018 2:34 pm

Kuva

MV-oikeudenkäynnissä luetaan viimeisiä syytteitä – rahankeräysrikoksesta syytteessä myös "pedofiilien metsästäjä"

MV-julkaisua koskevan oikeudenkäynnin viimeinen käsittelypäivä alkoi tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa. Syyte luettiin muun muassa rahankeräysrikossyytteestä, johon liittyy "pedofiilin metsästäjästä" kirjoitettu juttu.

Kotimaa 26.06.2018

Markku Uhari
Helsinki


MV-julkaisua koskeva viimeinen varsinainen oikeudenkäyntipäivä käynnistyi tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Puoli kymmeneltä alkaneessa oikeudenkäynnissä alettiin käsitellä kahta rahankeräysrikossyytettä.

MV-julkaisun perustaja Ilja Janitskin on syytettynä molemmassa syytekohdassa.

Toisessa jutussa on kyse siitä, että MV-julkaisu olisi kerännyt toimintansa pyörittämiseen rahaa vastikkeettomasti ja ilman rahankeräyslupaa.

Toisessa jutussa syytteessä on Janitskinin lisäksi Keski-Suomesta kotoisin oleva mies. Syytteeseen johti MV:ssä vuonna 2015 julkaistu juttu, jossa kerrottiin keskisuomalaiselle miehelle tehdystä rahankeräyksestä. Taustalla on miehen saama rikostuomio, jota jutussa on käsitelty.

Mies on aikanaan tuomittu siksi, että hän julkaisi lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista tuomittujen nimiä ja kuvia Facebookissa. "Pedofiilien metsästäjäksi" kutsuttu mies on tuomittu maksamaan vahingonkorvauksia niille, joiden nimiä on julkaistu. Hänet on tuomittu henkilörekisteririkoksesta, ja yksi asiaan liittyvä tuomio on Korkeimmassa oikeudessa käsittelyssä.

MV:ssä olleessa artikkelissa oli syyttäjän mukaan muun muassa julkaistu miehen tilinumero.

"Janitskinilla ei ole tietoa"

Oikeudessa sekä Janitskin että syytetty mies kiistivät syyllistyneensä rikoksiin.

Janitskinin puolustus kiisti oikeudessa jälleen sen, että hän vastaisi sivuston juttujen julkaisemisesta. Puolustus on vedonnut tähän lähes jokaisen syytteen osalta oikeudessa.

Lisäksi Janitskinin puolustuksen mukaan sivusto toimii ulkomailla, koska sen palvelimet eivät ole Suomessa ja sen taustalla ollut Janitskinin yhtiö on toiminut Espanjassa.

Keskisuomalaiseen mieheen liittyvästä syytteestä Janitskinin puolustus totesi, ettei tämä tiedä rahankeräyksestä mitään. Hän kertoi kirjoittaneensa keräystä edeltävän jutun.

–Janitskinilla ei ole tietoa, mistä tilinumero on sinne tullut, totesi hänen puolustajansa Anu Koivu.

Syyttäjä on Janitskinin osallisuudesta toista mieltä. Hänestä juttu on julkaistu sitä varten, että sillä olisi kerätty rahaa miehelle.

Rahankeräyksen kohteena ollut mies puolestaan sanoi, ettei hänellä ollut jutun julkaisun kanssa mitään tekemistä. Hän kuitenkin myönsi, että hänen tililleen on lahjoitettu yli 4 200 euroa.

–Tililleni on tullut yksityislahjoituksia, mies sanoi.

Lahjoitukset ovat tulleet miehen mukaan Facebookissa yhteyttä ottaneilta ihmisiltä. Hän on jakanut heille tilinumeroaan. Mies kertoi oikeudessa, että hän olisi pyytänyt MV-julkaisua myöhemmin poistamaan jutun.

Janitskin: tarkoitus ammattimaiseen toimintaan

Toisen rahankeräysrikossyytteen osalta Janitskin pääsi aamupäivällä vielä ääneen. Janitskinin puolustuksen mukaan rahankeräys ei ollut vastikkeetonta, vaan sen vastineeksi annettiin sivustolle lukuaikaa.

Janitskin kertoi, että hän olisi tulevaisuudessa toivonut kehittävänsä MV-julkaisusta entistä ammattimaisemman.

–Vajaalla 100 ihmisellä oli julkaisuoikeuksia. Tässä on lopputulos sitten, Janitskin totesi oikeudenkäyntiin viitaten.

Aamupäivällä syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen kutsui vielä lisätodistajan Poliisihallituksesta, koska puolustus ja syyttäjät eivät päässeet yhteisymmärrykseen yhden Poliisihallituksen tekemän, rahankeräystä koskevan asiakirjan arvosta kirjallisena todisteena.

Ratkaisu syksyllä

MV-julkaisua koskevassa rikosvyyhdissä on kaikkiaan toistakymmentä rikossyytettä.

Julkaisun perustajaa Ilja Janitskinia syytetään muun muassa törkeistä kunnianloukkauksista, tekijänoikeusrikoksista, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja rahankeräysrikoksista.

Kokonaisuudessa on ollut myös muita syytettyjä. Janitskin on kiistänyt syyllisyytensä kaikista syytteistä.

Iltapäivällä oikeudessa on määrä käsitellä vielä kahta tekijänoikeusrikossyytettä. Käräjäoikeuden puheenjohtaja on aiemmin arvioinut, että tuomio annetaan syyskuun lopussa.

Kokonaisuudessa asianomistajana on Lännen Median osakaslehti Kaleva sekä lehden vastaava päätoimittaja.

lapinkansa.fi https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/mv-oi ... -201035712

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Kesä 26, 2018 2:46 pm

Ari Savolainen on ainoa mies tästä porukasta joka ei tee tätä työtä oman edun tavoittelu mielessä, vaan aidosta auttamisen ja vaikuttamisen halusta suojella lapsia ja naisia raiskaajilta, pedofiileiltä, ahdistelijoilta ja muilta seksuaali -ja väkivalta rikollisilta.

EdellinenSeuraava

Paluu » Mitä missä milloin