Rekisteröidy

MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeää pa

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Maalis 21, 2018 12:37 pm

ILTASANOMAT

OM: Kymmenistä rikoksista epäilty Ilja Janitskin luovutetaan Suomeen

Julkaistu: 21.3.2018

Janitskin luovutetaan Suomeen andorralaisen tuomioistuimen päätöksellä.

Andorrassa Suomen viranomaisia pakoillut MV-julkaisun perustaja Ilja Janitskin luovutetaan Suomeen, vahvistaa oikeusministeriö.

Suomen viranomaiset olivat antaneet Janitskinista eurooppalaisen pidätysmääräyksen, koska Janitskinia epäillään Suomessa kymmenistä rikoksesta. Epäilyt liittyvät MV-julkaisuun, jonka Janitskin on ilmoittanut itse jättäneensä.

Aiemmin joulukuussa andorralainen tuomioistuin päätti olla luovuttamatta Janitskinia, mutta syyttäjä valitti päätöksestä ylempään tuomioistuimeen.

Janitskin vangittiin Suomessa poissaolevana ensi kertaa jo syksyllä 2016.

IS https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005612187.htmlmtv https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... in/6826514

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Maalis 21, 2018 4:01 pm

Ilja vietiin tänään 21.3.2018 Andorran korkeimmasta oikeudesta suoraan vankilaan, kerrotaan MV-mediassa https://mvlehti.net/2018/03/21/ilja-on-linnassa

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » La Maalis 24, 2018 8:24 am

Kuva

Kuva
Ilja Janitskin continua en arrest domiciliari monitoritzat en un domicili a Fontaneda.

Dj., 22/03/2018 - 03:35


El Superior resol a favor de Fiscalia i aprova l’extradició del periodista finlandès

Escrit per: P.G. / Foto: Jonathan Gil

El Tribunal Superior ha acceptat el recurs presentat pel ministeri fiscal i ha resolt a favor de l’extradició del periodista finlandès Ilja Janitskin, reclamat per la justícia de Finlàndia per una quarantena de delictes, entre els quals el de discriminació i incitació a l’odi, calúmnia, amenaces no condicionals, violació de secrets en l’àmbit laboral i contra la propietat in-tel·lectual. Aquests són els cinc delictes que estan tipificats al Codi Penal andorrà i pels quals la Fiscalia va demanar a Corts l’extradició d’aquest exjugador d’hoquei i periodista a la publicació digital qualificada MV-lehti, considerada per molts antiimmigrants i anti-UE, i que aquest tribunal en primera instància li va denegar. Però la sala penal del Tribunal Superior va fer pública ahir la resolució per la qual revoca la sentència del 19 de desembre passat del Tribunal de Corts i diu sí a l’extradició demanada per les autoritats finlandeses. Paral·lelament, l’advocat de la defensa, Alfons Clavera, va explicar ahir que s’ha presentat “la primera petició d’asil polític que s’ha fet al Govern d’Andorra” i que, malgrat que els tribunals vulguin extradir-lo, l’executiu pot donar-li asil i esperen aquesta resposta, que crearà la primera línia de jurisprudència en aquest sentit. Aquesta part està disposada a anar fins a Estrasburg.

Tal com ja va justificar la defensa de Janitskin, en la demanda d’extradició hi faltava documentació, així com la traducció de certs documents. La Fiscalia, però, va aportar aquesta documentació a Corts i, des de la defensa, consideren que això no respecta el dret al procés degut i el principi de legalitat perquè havia de ser el Govern qui havia de demanar aquest complement d’informació, i no que durant el procés judicial ho fes la Fiscalia. El ministeri públic, però, va reclamar respondre afirmativament a la demanda d’extradició perquè els delictes que se li imputen superen els tres anys de presó, i que eren els tribunals nòrdics els que tenien competència per jutjar-lo. Per la seva banda, la defensa va argumentar que els delictes que se li imputen són del 2015 i 2016 i que, segons la llei andorrana, haurien prescrit. Però la defensa té com a argument fort el risc que corre el periodista finlandès, ja que afirma que està amenaçat per Estat Islàmic i grups d’ultradreta i ultraesquerra. Un fet que, segons Clavera, compleix amb els requisits d’atorgament de l’asil polític.

Propers moviments

Després de la resolució del Tribunal Superior d’ahir, ara, però, la defensa té previst formular un incident de nul·litat d’actuacions davant del Superior, mentre espera la resposta de la demanda administrativa de la petició d’asil polític. En aquest incident de nul·litat, segons va explicar ahir Clavera, es preveu argumentar que s’ha vulnerat el dret al procés degut i que s’ha infringit el principi de la legalitat. “Nosaltres creiem que s’ha vulnerat el dret a la jurisdicció, al procés degut i s’ha infringit el principi de legalitat processal”, va comentar Clavera. Segons la defensa, el que ha fet el Superior és una interpretació extensiva del Tractat d’extradició i de la Convenció europea d’extradició. “Nosaltres estàvem d’acord amb la valoració que va fer el Tribunal de Corts, que considerem que segueix la literalitat del tractat”, va comentar Clavera.

Però, segons la resolució del Superior, el Tribunal de Corts va fer una interpretació “restrictiva” d’aquest acord i, per això, va revocar la sentència.

Aquesta petició d’incident de nul·litat s’espera que sigui negativa, i aleshores la defensa té previst elevar el cas al Constitucional. En el cas que aquest tribunal consideri que no s’han vulnerat aquests drets i respongui afirmativament a la demanda d’extradició, la defensa diu que està disposada a arribar fins al Tribunal Europeu de Drets Humans. Això sí, l’home finlandès hauria d’extradir-se, sempre que la defensa reclami mesures cautelars, un procediment que podria durar anys.

Sigui com sigui, Janitskin continuarà per ara en arrest domiciliari monitoritzat en una casa que resideix a Fontaneda, un règim que se li va atorgar l’octubre passat després d’haver estat diversos mesos a la presó de la Comella, i per la qual cosa el periodista finlandès va cridar que a “Andorra existeixen els Drets Humans”. Continua també en tractament d’un càncer que té des de fa uns mesos.

bondia.ad https://www.bondia.ad/successos/el-supe ... -finlandes

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Huhti 13, 2018 3:40 pm

Kuva

JUURI NYT: Ilja Janitskin on luovutettu Suomeen – huomenna miekkari!

Joko Ilja Janitskinin piina alkaa olla ohi? Siihen voi läsnäolisi lauantain miekkarissa vaikuttaa merkittävästi.

13.04.2018 13:11

Ilja Janitskin on juuri, tunnin sisällä kirjoittamasta, pidätetty Andorrassa, sekä päätetty luovuttaa Suomeen.

Asian takia tulemme pitämään mielenosoituksen Helsingin Poliisin päämajan edessä, Pasilan Poliisitalolla. Aika:

Lauantaina 14.04.2018, klo 14.00

KAIKKI MUKAAN, ja kansan voimannäytös Polpoa vastaan, kiitos!

MV-median toimitus

MV https://mvlehti.net/2018/04/13/juuri-ny ... -miekkarit

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » La Huhti 14, 2018 7:20 am

ILTALEHTI

Poliisi: MV-lehden perustaja Ilja Janitskin tuotu viime yönä Suomeen

Lauantai 14.4.2018 klo 06.23 (päivitetty klo 06.25)

Poliisi tiedottaa, että MV-lehden perustaja Ilja Janitskin on tuotu viime yönä Andorrasta Suomeen.

Kuva
Ilja Janitskin on tuotu Suomeen viime yönä. (TOMMI PARKKONEN)

Janitskin on tällä hetkellä poliisivankilassa Helsingissä, poliisi kertoo julkaisemassaan tiedotteessa.

Helsingin käräjäoikeus päättää vankeuden jatkamisesta ensi viikolla.

Janitskinia epäillään muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, salassapitorikoksista, rahankeräysrikoksista ja rahapelirikoksista.

- Esitutkinta on loppuvaiheessa, mutta edelleen kesken. Hieman ennen Janitskinin luovuttamista Suomeen poliisille selvisi, että anonymiteetin turvin toimineita henkilöitä on syytä epäillä osin samoista ja muista samaan rikoskokonaisuuteen liittyvistä rikoksista. Tämä saattaa vaikuttaa esitutkinnan kestoon, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Harri Saaristola Helsingin poliisilaitokselta.

Saaristolan mukaan Janitskin kuulustelut aloitetaan mahdollisimman pian.

- Muiden epäiltyjen kuulustelut on jo suoritettu. Myös he ovat olleet aiemmin eri tehtävissä MV-lehdessä, Saaristola kertoo.

- He ovat kuitenkin toimineet koko ajan nimimerkkien suojissa. Sen enempää emme voi tässä vaiheessa heistä kertoa.

IL http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018041 ... 8_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » La Huhti 14, 2018 8:19 am

mtv

Poliisi: MV-julkaisun perustaja Ilja Janitskin tuotu Suomeen

Rikos Julkaistu 14.04.2018 06:23

Kuva
Janitskinia epäillään muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Copyright: Lehtikuva. Kuva:
Juha Tuominen / YLE.


MV-julkaisun perustaja Ilja Janitskin on tuotu viime yönä Andorrasta Suomeen, kertoo poliisi. Poliisin mukaan Janitskin on tällä hetkellä poliisivankilassa Helsingissä.

Helsingin käräjäoikeus päättää vankeuden jatkamisesta ensi viikolla.

Rikostarkastaja Harri Saaristola Helsingin poliisilaitokselta sanoo tiedotteessa, että esitutkinta on loppuvaiheessa, mutta edelleen kesken.

–  Hieman ennen Janitskinin luovuttamista Suomeen poliisille selvisi, että anonymiteetin turvin toimineita henkilöitä on syytä epäillä osin samoista ja muista samaan rikoskokonaisuuteen liittyvistä rikoksista. Tämä saattaa vaikuttaa esitutkinnan kestoon, Saaristola sanoo.

Saaristolan mukaan Janitskinin kuulustelut aloitetaan mahdollisimman pian. Hänen mukaansa muut epäillyt on jo kuulusteltu.

Janitskinia epäillään useista rikoksista, kuten törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Oikeusministeriö kertoi aiemmin, että Janitskin luovutetaan Suomeen andorralaisen tuomioistuimen päätöksellä.

mtv https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.jHLHyic

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » La Huhti 14, 2018 8:29 am

HELSINGIN SANOMAT

Kotimaa

MV-lehden perustaja Ilja Janitskin on tuotu Suomeen

Janitskinia epäillään muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, salassapitorikoksista, rahankeräysrikoksista ja rahapelirikoksista.

Jukka Harju HS
Julkaistu: 14.4. 6:21, Päivitetty: 14.4. 8:35


MV-lehden perustaja Ilja Janitskin on tuotu viime yönä Andorrasta Suomeen, kertoo poliisi tiedotteessaan lauantaiaamuna. Janitskin on tällä hetkellä poliisivankilassa Helsingissä. Helsingin käräjäoikeus päättää vankeuden jatkamisesta ensi viikolla.

”Esitutkinta on loppuvaiheessa, mutta edelleen kesken. Hieman ennen Janitskinin luovuttamista Suomeen poliisille selvisi, että anonymiteetin turvin toimineita henkilöitä on syytä epäillä osin samoista ja muista samaan rikoskokonaisuuteen liittyvistä rikoksista. Tämä saattaa vaikuttaa esitutkinnan kestoon”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Harri Saaristola Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

”Janitskinin kuulustelut aloitetaan mahdollisimman pian. Muiden epäiltyjen kuulustelut on jo suoritettu. Myös he ovat olleet aiemmin eri tehtävissä MV-lehdessä. He ovat kuitenkin toimineet koko ajan nimimerkkien suojissa. Sen enempää emme voi tässä vaiheessa heistä kertoa.”

Janitskinia, 41, epäillään muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, salassapitorikoksista, rahankeräysrikoksista ja rahapelirikoksista.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi Janitskinin kesällä poissaolevana, ja hänet otettiin elokuussa kiinni Andorrassa. Hän ehti olla Suomen ulkopuolella pari vuotta, ja hänen luovuttamistaan Suomeen edelsi osin mutkikas oikeusprosessi. Hän on ollut syksystä saakka kotiarestissa Sant Julià de Lórian vuoristokylässä Andorrassa.

Ennen Andorraa hän asui Espanjassa. Siellä poliisi pidätti hänet syksyllä lokakuussa 2016, kun hänet oli vangittu poissa olevana Helsingin käräjäoikeudessa ja hänestä oli annettu kansainvälinen pidätysmääräys. Hän pääsi vapaaksi odottamaan luovutuspäätöstä, mutta pakeni Andorraan.

Kesäkuussa 2017 Helsingin käräjäoikeus vangitsi Janitskinin uudelleen poissa olevana, koska häntä vastaan oli uusia rikosepäilyjä. Elokuussa 2017 Janitskin pidätettiin Andorrassa, ja hän oli lokakuuhun asti tutkintavankeudessa. Joulukuussa andorralainen alioikeus päätti, ettei Janitskinia luovuteta Suomeen, koska sen mukaan luovutuspyyntö oli puutteellinen.

Tämä tilanne siis muuttui maaliskuussa, jolloin oikeusministeriö sai tiedon, että hänet sittenkin luovutetaan Suomeen.

Janitskin ilmoitti tammikuussa, että hän oli jättänyt MV-lehden lopullisesti. HS:n haastattelussa helmikuussa hän sanoi saaneensa tarpeekseen MV-lehdestä.

”Olen saanut tarpeekseni isänmaallisten skenestä, siitä pelleilystä. Asioita ei osata hoitaa, on hirveitä ristiriitoja, mä joudun kuuntelemaan 24/7 hirveitä löpinöitä. Kaikki valittaa sitä ja tätä toisistaan. En halua enää kuulua tähän rinkiin”, Janitskin kertoi.

Hän perusti lehden loppuvuodesta 2014 ja se nousi suosioon seuraavana vuonna, kun maahan saapui valtavat määrät turvapaikanhakijoita. Maahanmuuttokeskustelu oli kiivasta ja MV-lehden vihalinja löysi kannattajansa.

Lehden ongelmat alkoivat kuitenkin pian, kun mainostajat lähtivät painostuksen vuoksi ja lopulta Facebook sulki lehden FB-sivujen keskustelupalstan. Ja viime kesänä MV-lehden sivut suljettiin maksamattomien laskujen takia. Sivusto toimii ja päivittyy silti yhä.

HS https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005569875.html

Ari O Savolainen

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Ari O Savolainen » La Huhti 14, 2018 6:28 pm

Pasilan poliisitalo tänään

Muutama valokuva mielenilmauksesta jossa vastustettiin
Ilja Janitskinin pidätystä ja vangitsemista. Käväisin tuolla
polkupyörällä, matkaa kertyi mukavat 45 kilometriä, jopa
enemmän.

Tuttuun tyyliinsä Marco de Wit piti riehakkaan puheen ja
huuteli negatiivisia mielipiteitään Suomen poliisista.

Monella miehellä ja naisella oli silmiensä peittona mustat
aurinkolasit. Yksi kertoi jättäneensä henkilötodistuksensa
kotiin siltä varalta, jos pidättävät niin henkilöllisyys pysyy
salassa.

Yksi poliiseja ahkerasti kamerallaan kuvaileva mies kertoi
melko häkellyttäviä juttuja, esim. että hän aikoo lavastaa
jonkun poliisin käyneen asema- aukiolla ohikulkijan päälle
tapauksessa, jossa teosta syytettiin "suomi ensin" leiriä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/223980 ... konloppuna

Voimia ja jaksamista Ilja Janitskinille vangittuna olo ajalle.

Kuvat aukeaa vasemmasta ylänurkasta 1200X600 kokoon.
Ja ne ovat "harmaansävyisiä" surullisen aihepiirinsä vuoksi.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Ari O Savolainen

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Huhti 15, 2018 7:06 am

TURUN SANOMAT

Ilja Janitskin tuotiin Andorrasta Suomeen

MV-julkaisun perustajan kuulustelut aloitetaan mahdollisimman pian

Kuva
MV-lehden perustajaa Ilja Janitskinia kannattava mielenosoitus pidettiin lauantaina Helsingissä.

Kotimaa STT 14.4.2018 17:33


Useista rikoksista epäilty MV-julkaisun perustaja Ilja Janitskin tuotiin lauantain vastaisena yönä Andorrasta Suomeen. Poliisin mukaan Janitskin on poliisivankilassa Helsingissä.

Janitskinin kuulustelut aloitetaan mahdollisimman pian, poliisi tiedotti.

Helsingin käräjäoikeus päättää hänen vankeutensa jatkamisesta ensi viikolla.

Rikostarkastaja Harri Saaristola Helsingin poliisilaitokselta ilmoitti lauantaina tiedotteessa, että Janitskiniin liittyvä esitutkinta on loppuvaiheessa, mutta edelleen kesken.

– Hieman ennen Janitskinin luovuttamista Suomeen poliisille selvisi, että anonymiteetin turvin toimineita muita henkilöitä on syytä epäillä osin samoista ja muista samaan rikoskokonaisuuteen liittyvistä rikoksista. Tämä saattaa vaikuttaa esitutkinnan kestoon, Saaristola kertoi.

Hänen mukaansa muut epäillyt on jo kuulusteltu.

Janitskinin kannattajat järjestivät mielenosoituksen hänen tuekseen Helsingin Pasilassa poliisitalolla lauantaina. Kello 14 alkaneeseen mielenilmaukseen otti osaa poliisin mukaan 80–100 ihmistä.

Mielenosoitukseen saapui poliisin mukaan kaksi eri ryhmää, joista toinen ilmoitti aikovansa pysyä paikalla niin kauan kuin Janitskin on poliisitalossa vangittuna.

Mielenilmaus sujui lauantaina poliisin mukaan rauhallisesti.

Janitskinia epäillään muun muassa tekijänoikeusrikoksista, laittomasta uhkauksesta, törkeästä kunnianloukkauksesta, useista kunnianloukkauksista, törkeästä yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä, salassapitorikoksesta, rahapelirikoksesta ja rahankeräysrikoksesta.

Andorralainen oikeusistuin päätti maaliskuussa, että Janitskin luovutetaan Suomeen. Janitskin ehti olla lilliputtivaltiossa vangittuna ja kotiarestissa yli puoli vuotta.

Janitskin otettiin Andorrassa kiinni elokuussa Suomen viranomaisten pyynnöstä. Hänet oli aiemmin vangittu poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa.

Luovutusprosessi Suomeen osoittautui monimutkaiseksi. Joulukuussa andorralainen tuomioistuin päätti hylätä Suomen luovutuspyynnön muotovirheisiin vedoten. Andorralainen syyttäjä valitti päätöksestä ylempään tuomioistuimeen, joka maaliskuussa pyörsi päätöksen.

TS http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/391335 ... ta+Suomeen

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Huhti 15, 2018 9:50 am

YLE

Ilja Janitskin tuotiin yöllä Suomeen Andorrasta

Janitskinia ja joitakin muita MV-lehdessä toimineita epäillään eri rikoksista.

poliisitutkinta 14.4.2018 klo 06:39 │ päivitetty 14.4.2018 klo 06:46

MV-lehden perustaja Ilja Janitskin on tuotu Suomeen perjantain ja lauantain välisenä yönä, kertoo poliisi. Poliisin mukaan Janitskin on nyt poliisivankilassa Helsingissä.

Esitutkinta on loppuvaiheessa, ja Helsingin käräjäoikeus päättää vangitsemisen jatkamisesta ensi viikolla. Janitskinia epäillään muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, salassapitorikoksista ja rahankeräysrikoksista.

Poliisin mukaan myös muita henkilöitä on syytä epäillä samaan kokonaisuuteen liittyvistä rikoksista. He ovat toimineet anonyymisti eri tehtävissä MV-lehdessä aiemmin.

Poliisi kertoo aloittavansa Janitskinin kuulustelut mahdollisimman pian. Muut epäillyt on jo kuulusteltu.

Oikeusministeriö kertoi aiemmin, että Janitskin luovutetaan Suomeen andorralaisen tuomioistuimen päätöksellä.

IL https://yle.fi/uutiset/3-10160015


Keitä ovat "Muut epäillyt" jotka "ovat toimineet anonyymisti eri tehtävissä MV-lehdessä aiemmin."

Ari O Savolainen

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Ari O Savolainen » Ma Huhti 16, 2018 7:05 pm

Vein tänään puolenpäivän maissa Iljalle päivän lehdet, suklaata -ja laatikon kokista.
Oli vaikeaa, oli todella vaikeaa ja siksi epäilen, ettei lähetys mennyt sinne minne se
oli tarkoitettu.

Ajattelin viedä saman satsin kerran viikossa, se on minulta, Ingalta ja Mikolta tukea
Iljalle ja osoitus, ettei olla jätetty (netti)kaveria vaikeassa elämäntilanteessa.

Kuva

Kuva
Ari O Savolainen

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Huhti 17, 2018 10:03 am

MTV

Pysyykö Ilja Janitskin vangittuna? – Oikeus päättää asiasta tänään

Rikos Julkaistu 17.04.2018 05:36

Helsingin käräjäoikeus päättää tänään, jatketaanko MV-julkaisun perustajan Ilja Janitskinin vangitsemista.

Useista rikoksista epäilty Janitskin tuotiin Suomeen lilliputtivaltio Andorrasta viikonloppuna. Suomi oli antanut Janitskinista eurooppalaisen pidätysmääräyksen.

Poliisi epäilee Janitskinia lukuisista rikoksista, muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä useista tekijänoikeusrikoksista, laittomista uhkauksista, törkeistä kunnianloukkauksista ja rahankeräysrikoksista.

Oikeus käsittelee Janitskinin vangitsemista puolenpäivän jälkeen. Juttu on määrätty salaiseksi, eikä yleisöä päästetä saliin. Oikeus aikoo kuitenkin tiedottaa päätöksestään.

Pakkokeinolain mukaan tuomioistuin saa vangita rikoksesta epäillyn, jos epäillään esimerkiksi, että tämä lähtee pakoon tai muuten karttaa rangaistuksen täytäntöönpanoa.

mtv https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.rZpp8lw

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Huhti 17, 2018 2:48 pm

ILTALEHTI

Käräjäoikeus vangitsi Ilja Janitskinin - epäillään 12 eri rikoksesta

Tiistai 17.4.2018 klo 14.58 (päivitetty klo 15.01)

Helsingin käräjäoikeus päätti vangita MV-lehden perustajan Ilja Janitskinin.

Kuva
Ilja Janitskin tuotiin perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomeen Andorrasta.
Kuva Andorran oikeustalolta lokakuussa.
(TOMMI PARKKONEN)


Helsingin käräjäoikeus määräsi Ilja Janitskinin vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä kahdestatoista eri rikoksesta.

Janitskin vangittiin epäiltynä seuraavista nimikkeistä: kiihottaminen kansanryhmää vastaan, rahankeräysrikokset, rahapelirikokset, törkeä kunnianloukkaus, laiton uhkaus, kaksi salassapitorikosta, useita tekijänoikeusrikoksia, törkeä kiihottaminen kansanryhmää vastaan sekä törkeä kunnianloukkaus.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2015-2017.

Syytteen nostamisen määräaika on 31. toukokuuta.

IL http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018041 ... 9_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Huhti 17, 2018 3:08 pm

HELSINGIN SANOMAT

Kotimaa
Ilja Janitskin vangittiin Helsingin käräjäoikeudessa – Istunto pidettiin suljetuin ovin

MV-lehden perustaja on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin

Susanna Reinboth HS
Julkaistu: 17.4. 2018


Andorrasta Suomeen palautettu MV-lehden perustaja Ilja Janitskin vangittiin tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa. Asiaa käsiteltiin suljetuin ovin.

Janitskin vangittiin epäiltynä kaikista niistä rikoksista, joista häntä vaadittiin vangittavaksi.

Janitskinia epäillään muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta, salassapitorikoksista, rahankeräysrikoksista ja tekijänoikeusrikoksista.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet 2015–2017.

Määräaika syytteen nostamiselle on toukokuun lopussa. Tutkinnanjohtaja Harri Saaristola sanoi istunnon jälkeen HS:lle, että tutkinta on pitkällä ja nyt keskeistä on saada Janitskin kuulusteltua.

Saaristola uskoo, että tutkinta saadaan valmiiksi määräpäivään mennessä.

Janitskinin avustaja Anu Koivu puolestaan kertoi, että Janitskin on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Janitskinin vangitsemisistunto pidettiin Pasilan poliisitalolla. Talon ulkopuolella noin viidenkymmenen hengen tukijoukko osoitti mieltään vangitsemisen jatkamista vastaan.

Janitskin vangittiin ensimmäisen kerran poissaolevana jo puolitoista vuotta sitten, ja hänestä tehtiin kansainvälinen pidätysmääräys. Toisen kerran hänet vangittiin poissaolevana uusista rikosepäilyistä vajaa vuosi sitten.

Janitskin otettiin sen takia kiinni Espanjassa, ja sikäläinen tuomioistuin päätti luovuttaa miehen Suomeen. Janitskin ehti kuitenkin poistua maasta, koska hänet oli päästetty vapaalle odottamaan oikeuden päätöstä.

Janitskin otettiin kiinni Andorrassa elokuussa. Noin kuukausi sitten andorralainen tuomioistuin päätti, että hänet luovutetaan Suomeen.

Poliisi tiedotti viikonloppuna, että Janitskin on tuotu Suomeen.

HS https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005645170.html

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Huhti 18, 2018 7:29 am

POLIISI

Helsingin käräjäoikeus vangitsi MV-lehden perustajan Ilja Janitskinin – poliisi jatkaa kuulusteluja

17.04.2018
Helsinki


Helsingin käräjäoikeus on vanginnut tiistaina 17.4.2018 MV-lehden perustajan Ilja Janitskinin todennäköisin syin epäiltynä useista eri rikoksista muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, rahankeräysrikoksesta ja rahapelirikoksista.

– Esitutkinta jatkuu normaalisti ja Janitskinia kuulustellaan edelleen epäiltyihin rikoksiin liittyen, toteaa tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Harri Saaristola Helsingin poliisilaitokselta.

Asiasta ei ole esitutkinnan tässä vaiheessa muuta tiedotettavaa.

Poliisi https://www.poliisi.fi/helsinki/tiedott ... luja_69707

EdellinenSeuraava

Paluu » Mitä missä milloin