Rekisteröidy

kouvola erikoinen kaupunki

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Viestit: 520
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

kouvola erikoinen kaupunki

ViestiKirjoittaja ari 1 » Pe Tammi 05, 2018 8:31 am

https://kouvolansanomat.fi/mielipide/lu ... ce4de323c8

Lukijalta: Kouvola on erikoinen kaupunki

Jos hankit turvallista työpaikkaa, hakeudu Kouvolan kaupungin palvelukseen. Sieltä sinua ei todennäköisesti irtisanota koskaan. Pääset aikanaan eläkkeelle. Myös eläkkeellejäämisaikaakin voit sovitella.

kommentti kentässä on aivan asiaakin.

https://kouvolansanomat.fi/uutiset/lahe ... 1a190a7349

49 valtuutettua hyväksyi supistukset. Vain Jorma Liukkonen (vas.) oli väitteestä täysin eri mieltä. Kolme valtuutettua oli väitteestä jokseenkin eri mieltä.

https://kouvolansanomat.fi/mielipide/lu ... 19d8b63eed

Lukijalta: Sairaalaa ei saatu, koska sitä ei haluttu

Uutta sairaalaa ei Kouvolaan saatu, koska valtuusto ei vuonna 2011 päättänyt rakennuttaa sairaalaa lainkaan. Sairaalan sijaan valittiin kolme kertaa kalliimpi ja myös urakkana paljon vaativampi monipalvelukeskus eli Ratamokeskus. Paikaksi valittiin maapohjaltaan kutakuinkin huonoin paikka mikä Kouvolasta löytyy. Julkisuudessa hankkeen saamapuolelle arvioitiin mielikuvitukselliset 12 miljoonan euron vuotuiset toimintasäästöt keskuksen valmistuttua. Mitään laskelmaa säästöistä ei kukaan ole koskaan nähnyt

Viestit: 520
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

Re: kouvola erikoinen kaupunki

ViestiKirjoittaja ari 1 » Pe Tammi 12, 2018 12:27 pm

https://kouvolansanomat.fi/uutiset/urhe ... a4e77099b9

Kouvolaan perustettiin uusi virka — kaupunki hakee liikuntapäällikköä

Työpaikkailmoituksen mukaan liikuntapäällikkö vastaa liikunnan ja urheilun järjestötyöstä sekä liikuntaverkostotoiminnasta Kouvolassa. Tehtävään kuuluu myös jakaa liikuntatilojen ja -paikkojen vakiovuorot yhteistyössä järjestöjen kanssa.

Aikuispalvelujen johtaja Vesa Toikka kertoo, että uuden viran perustaminen tuli ajankohtaiseksi, kun virkauransa viimeiset vuodet liikuntapaikka-asiantuntijana toiminut Arto Toukonen eläköityi 1.1.

Toukonen vaikutti vuodesta 1984 Kouvolan liikunta -ja urheiluelämässä. Hän työskenteli vanhan Kouvolan liikuntatoimenjohtajana.

kts: myös kommentti kenttä.

Viestit: 520
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

Re: kouvola erikoinen kaupunki

ViestiKirjoittaja ari 1 » To Loka 04, 2018 5:42 pm

https://kouvolansanomat.fi/uutiset/lahe ... 352caa3861

Julkaistu 4.10.2018 11:30
Muokattu 4.10.2018 12:44

Kouvolan taloustilanne on luultua pahempi — Alijäämäennuste on nyt 14 miljoonaa ja kasvaa luultavasti loppuvuonna

Arvio kaupungin tämän vuoden alijäämästä on kasvanut neljällä miljoonalla eurolla kuukauden aikana. Kouvola hakee loppuvuonna yhteensä reilun miljoonan euron säästöjä pienistä puroista.

Kouvolan kaupunki arvioi, että sen tämän vuoden tilikausi on jäämässä 14 miljoonaa euroa pakkaselle. Kaupunginjohtaja Marita Toikan mukaan alijäämä voi olla vuoden lopussa vieläkin suurempi.

— Kyllä meillä on iso pelko siitä.


Vielä syyskuun alussa kaupungin tämän vuoden tilikauden arvioitiin jäävän noin 10 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Toikan mukaan alijäämän kasvu johtuu sosiaali- ja terveysmenoista. Esimeriksi Carealta ostettavien palveluiden hintalappu on suurentunut.

Kouvolan erikoissairaanhoito ja perusterveydenhuollon vuodeosastotoiminta siirtyivät Carean vastuulle vuoden alussa.

Apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell sanoi syyskuussa Kouvolan Sanomille, että tärkeintä tämän vuoden talouden kannalta on se, että terveydenhuollon menoissa ei tule enää lisäyllätyksiä.

Loppuosan alijäämästä muodostavat odotettua pienemmät verotuotot. Kouvola saa tämän hetken tietojen mukaan tänä vuonna 5,1 miljoonaa euroa arvioitua vähemmän verotuloja.

Kouvolan talousjohtajan Hellevi Kunnaksen mukaan alijäämäennuste on nyt tarkentunut syyskuusta. Hän myöntää, että aiempi ennuste on voinut olla turhan optimistinen.

— Ehkä, mutta se on tietysti jälkiviisautta. Syyskuun arviot on tehty sen hetkisiin tietoihin perustuen ja nämä tiedot tarkentuvat sitä mukaa, kun vuosi etenee.

Kunnas ei lähde suoraan arvioimaan sitä, kasvaako alijäämä edelleen vuoden loppua kohti.

— Kaikki on mahdollista.
Loppuvuodelle tiukka kulukuuri

Alun perin kaupunginvaltuuston hyväksymä vuoden 2018 talousarvio oli 1,1 miljoonaa euroa alijäämäinen. Alkuvuonna valtuusto hyväksyi uusia talousarviomuutoksia, jotka kasvattivat alijäämää 3,7 miljoonaan euroon.

Kaupunki yrittää kuroa alijäämää pienemmäksi loppuvuoden kulukuurilla.

— Säästötavoite on miljoonan ja kahden euron välillä, varmaan lähempänä miljoonaa, Toikka sanoo.

Jokaiselta toimialalta on pyydetty säästöohjelma, mutta Toikan mukaan niistä ei suurta apua ole tulossa.

— Ne ovat aika pieniä virtoja. Puhutaan lähinnä tuhansista tai kymmenistä tuhansista euroista. Ei se tähän kokonaistilanteeseen merkittävää helpotusta tuo. Ei mistään löydy miljoonaa yhtäkkiä.

Yt-neuvotteluita ei ole tulossa tänä vuonna

Kaupunki säästää myös henkilöstömenoissa. Toikka sanoo suoraan, ettei yhteistoimintaneuvotteluja ole kuitenkaan tulossa.
— Säästöjä haetaan muun muassa koulutusmäärärahoista. Mitään yt-neuvotteluja tai lomautuksia ei esitetä tälle vuodelle.

Kaupunki aikoo jäädyttää loppuvuodeksi kaikki ylimääräiset hankinnat.

— Ulkoisesti täytetään vain sellaiset virat, jotka ovat lakisääteisesti välttämättömiä ja joihin ei löydy sijaista kaupungin henkilöstöstä, Toikka sanoo.

Kaupunki käy säästökohteita tarkemmin läpi ensi maanantaina, kun kaupunginhallitus käsittelee osavuosikatsausta.

Uutista täydennetty Hellevi Kunnaksen kommenteilla kello 12.44.
Aiheet

Talousarvio
Carea
terveyspalvelut
Marita Toikka

Joonas Heinonen

Joonas Heinonen

Viestit: 520
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

Re: kouvola erikoinen kaupunki

ViestiKirjoittaja ari 1 » To Loka 18, 2018 8:05 am

https://kouvolansanomat.fi/uutiset/lahe ... 233d008ce7

Tilikauden surkea tulos tyrmistytti Kouvolan kaupunginvaltuustoa — Lääkäripula on johtanut ostopalvelujen ja terveysmenojen kasvuun

Tammi—elokuussa kaupungin henkilöstökulut pienenivät 14 miljoonaa euroa, mutta palveluiden ostot kasvoivat 25 miljoonaa euroa. Kokoomuksen ja vihreiden valtuustoryhmät korostivat palveluverkkoratkaisuja, jotta Kouvola saa talouden oikenemaan.
Kouvolan kaupungin ennuste 14 miljoonaa euroa alijäämäisestä tilikauden tuloksesta sai kaupunginvaltuutetuilta maanantai-iltana tylyn vastaanoton. Toisaalta viranhaltijoiden selvityksiä alijäämän syistä ymmärrettiin ainakin osin.

Osavuosikatsausta esitellyt talousjohtaja Hellevi Kunnas kertoi, että huono tulos johtuu toimintakulujen noin 10 miljoonan euron ylityksestä ja siitä, että kaupunki saa arviolta 5 miljoonaa euroa ennakoitua vähemmän verotuloja Verohallinnon tekemien oikaisujen vuoksi.

Aidosti vakava kysymys on se, että kuntatalous on pakkasella, kun suhdannetilanne on myönteinen. — Sakari Smeds

Terveydenhuoltomenojen ylitys johtuu Kunnaksen mukaan monesta syystä: noin 6 miljoonan euron säästötavoitteet eivät toteutuneet, menot on jo vuosia alibudjetoitu — tänä vuonna 5 miljoonalla eurolla — ja palvelujen käyttö on lisääntynyt.

Jukka Nyberg (sd.) hämmästeli alibudjetointia.

— Kouvola budjetoi vuodelle 2018 noin 12 miljoonaa euroa vähemmän ostoja Carealta kuin toteuma oli vuonna 2017. Tämä ihmetyttää kovasti.
Kristeri: Paremmat peruspalvelut eivät ole tuoneet säästöjä

Terveysjohtaja Kari Kristeri muistutti, että lainsäädännön vuoksi Pohjois-Kymen sairaala menetti vuoden alussa erikoissairaanhoidon päivystyksen ja vuodeosastot. Lisäksi sairaalan toiminta siirtyi Carean vastuulle. Carea joutui lääkäripulan vuoksi sulkemaan keväällä kaksi Poksin osastoa.

— Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon välimuoto on osoittautunut liian vaativaksi yleislääkäreille. Toisaalta se ei sovi erikoistuville lääkäreille.

Lääkäripulan vuoksi Kouvola on lainannut Carealle 1,5 lääkärin työpanoksen, vaikka kaupungin omilla terveysasemilla on lääkäreistä pulaa. Näin on Kristerin mukaan toimittu Kymenlaakson kokonaisedun vuoksi.

— Olemme vuokranneet Carealle osaavan lääkärin ja ostaneet kalliimmalla vuokralääkärin, joka ei osaa yhtä paljon kuin oma lääkäri. Vaihtoehtoja ei ole ollut.

Kaupunki on Kristerin mukaan onnistunut vuokralääkärien avulla lyhentämään terveysasemien jonotusaikoja, mutta jonot Poksin päivystyksessä eivät ole silti lyhentyneet.

— Paremmat peruspalvelut eivät ole tuoneet säästöjä.
Vasemmiston mielestä henkilöstöä on liian vähän, kokoomukselle uusien palkkaaminen ei sovi

Henkilöstökulut ovat tammi—elokuussa vähentyneet lähes 14 miljoonaa euroa viime vuoden vastaavasta ajasta. Samalla palvelujen ostot ovat kasvaneet lähes 25 miljoonaa euroa.

Vasemmistoliiton Jorma Liukkosen (vas.) mukaan suunta on täysin väärä. Hän arvioi, että kaupungin omana työnä palveluja olisi tuotettu edullisemmin.

— Ikääntyneiden palvelujen henkilöstön ylityömäärä kertoo siitä, että kaupungilla on liian vähän omaa henkilöstöä.

Paula Werningin (sd.) sanoi, että kotihoidossa työntekijät paikkaavat jatkuvasti kollegoitaan.

Tapio Karvonen (kok.) puolestaan totesi, että henkilöstön lisäpalkkaaminen uusiin vakituisiin suhteisiin on tässä taloustilanteessa poissuljettua.

— Meidän on uskallettava ottaa niskoillemme myös päätökset ikävistä asioista, jotka leikkaavat mahdollisesti lähipiirimme palveluja. Ikuista nautintaoikeutta palveluista ei ole.

Verkkoratkaisuja peräsi myös Juha Huhtala (vihr.).

Vihreiden Kaisa Spies sanoi, että valtuustoryhmien on mietittävä, missä palveluita tulevaisuudessa tuotetaan. Alijäämän kasvu ei saa Spiesin mielestä jatkua.

— Vihreät haluaa herättää kriisitietoisuutta. Loppusyksyn verkkopäätöksissä olemme isojen asioiden äärellä. Muistetaan tämän osavuosikatsauksen tiedot päätöksiä tehdessämme.
Smeds: Keskityttävä peruspalveluihin ja hankkeisiin, joissa on rahoituskumppani

Sakari Smeds (kd.) löysi osavuosikatsauksesta myönteistä: työttömien määrä on laskussa, samoin henkilöstön sairauspoissaolot, tekniikka- ja ympäristöpalvelut on pysynyt budjetissa, lasten ja nuorten palvelut jopa alle budjetin.

— Aidosti vakava kysymys on se, että kuntatalous on pakkasella, kun suhdannetilanne on myönteinen. Entä kun taantuma tulee ja korot nousevat?

Smedsin mukaan Kouvolan pitää keskittyä hankkeisiin, jotka ovat tiukasti peruspalveluja tai elinkeinohankkeisiin, joissa yritykset ja muut kumppanit ovat mukana omalla panoksella.

Paluu » Mitä missä milloin