Rekisteröidy

MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeää pa

Tähän ryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä - sana on vapaa!


Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Elo 08, 2017 6:00 pm

Kuva

El periodista i polític finlandès Janitskin denuncia una «caça de bruixes»

L’home, detingut des de divendres en compliment d’una ordre internacional, va declarar ahir a la Batllia

Societat ESCALDES-ENGORDANY ESTHER JOVER MARTIN 08.08.2017 04.45 h

Kuva
Ilja Janitskin. Autor/a: EL PERIÒDIC

L’entorn d’Ilja Janitskin, el periodista i polític finlandès detingut divendres en compliment d’una ordre emesa per la Interpol, ha sortit en la seva defensa i assegura que des de Finlàndia s’ha organitzat una «caça de bruixes política» contra ell. L’home va declarar ahir a la tarda a la Batllia i va tornar a ser ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on roman des de dissabte. El detingut va ser traslladat des de les dependències policials al centre hospitalari perquè pateix un càncer en estadi 4, del qual ha de ser intervingut el dia 16 d’agost. Ahir va sortir per anar a la Seu de la Justícia i va tornar a l’hospital.

Janitskin és el fundador de la pàgina web MV-Lehti (mvlehti.net), on exposa les seves idees polítiques sobre la immigració i la Unió Europea, entre d’altres temes. El productor executiu del web, Dr. Heikki Levonen, ha assegurat a EL PERIÒDIC que el detingut «no és un criminal, no està acusat de cap crim i, per tant, no té antecedents». Levonen argumenta que «totes les acusacions contra MV-Lehti i el senyor Janitskin d’incitar a l’odi racista, d’ultranacionalista, etcètera, es basen en una campanya per arruïnar la seva bona reputació». De fet, el polític i periodista ha estat detingut perquè la Policia finlandesa el vol interrogar sobre uns presumptes delictes d’odi, entre d’altres. Amb tot, «no s’han presentat càrrecs».

Janitskin va ser detingut divendres al matí i es manté en custòdia fins que la justícia andorrana decideixi si l’extradita a Finlàndia, on se’l reclama. L’home ja va ser detingut a Barcelona fa uns mesos, pels mateixos motius, però tres dies després va ser posat en llibertat.

Segons el productor executiu del web, «tots els arguments es basen en una caça de bruixes política amb l’objectiu de silenciar MV-Lehti, i sabotejar la seva campanya presidencial [Janitskin es vol presentar com a candidat del Partit Reformista a les eleccions presidencials de 2018]. MV-Lehti es troba en el top 5 dels mitjans digitals més llegits a Finlàndia». Levonen també afirma que els seguidors de Janitskin són perseguits per la Policia i, fins i tot, han estat víctimes «de la brutalitat policial».

Janitskin ha de respondre a Finlàndia sobre un total de 46 presumptes delictes –pels quals no han estat acusat formalment–, que inclouen incitació a l’odi contra una ètnia, calúmnia, blanqueig de diners, delictes d’apostes, amenaces il·legals, incompliment de la confidencialitat i robatoris de propietat intel·lectual.

Levonen insisteix que tot és causa de la denúncia que des del web MV-Lehti s’ha fet sobre corrupció i males pràctiques dels polítics finlandesos. També diu que els mitjans de comunicació de masses publiquen mentides i notícies falses sobre Janitskin.

Els tribunals de Finlàndia van decidir la tardor passada emetre una ordre de detenció paneuropea contra Janitskin, que va fundar el lloc web MV-lehti des d’Espanya el 2014, ja que residia a Barcelona. La policia finlandesa ha rebut nombroses queixes i denúncies pel portal de notícies de Janitskin, ja que considera que gran part dels articles publicats en aquesta pàgina són inexactes, estan distorsionats o no compleixen els requisits de drets d’autor. No obstant això, el tribunal de districte de Hèlsinki va tombar una petició de la Policia per tancar el portal.

La justícia andorrana encara no ha decidit si extradita Janitskin a Finlàndia.


fuente https://www.elperiodic.ad/noticia/59410 ... de-bruixes


Kääntäjä https://translate.google.fi/translate?h ... rev=search

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Elo 09, 2017 6:46 am

ILTALEHTI

Asianajaja Heikki Lampela: Ilja Janitskin tarvitsee leikkauksen, että pysyy elävien kirjoissa

Tiistai 8.8.2017 klo 19.12

Lampelan mukaan leikkaus on jo sovittu ja sen pitäisi olla lähiaikoina.

Kuva
Ilja Janitskinin asianajajan mukaan Andorrassa kiinniotettu Janitskin vastustaa
luovutusta Suomeen.
(JARI TERTTI/AOP)


Viime viikon perjantaina Andorrassa kiinniotettu Ilja Janitskin on kertonut verkossa julkaisemillaan videoilla olevansa sairas ja tarvitsevansa sairaalahoitoa.

Janitskinin asianajaja Heikki Lampela vahvistaa tämän kertomalla, ettei hänellä ole syytä epäillä Janitskinin ilmoittamia tietoja terveydentilastaan.

- Minun saamien tietojen mukaan hän on sillä tavalla sairas, että hän tarvitsee leikkauksen. Hänen pitää mennä leikkaukseen, että pysyy elävien kirjoissa, Lampela sanoo.

Lampelan saaman käsityksen mukaan leikkaus on jo sovittu. Hän ei tiedä tarkkaa ajankohtaa, mutta sanoo leikkauksen olevan hänen tietojensa mukaan lähiaikoina.

Miksi pitää tulla Suomeen?

Janitskinista on lähetetty luovutuspyyntö Andorraan. Lampelan mukaan Janitskin vastustaa luovutusta Suomeen ja vetoaa terveydentilaansa sekä siihen, minkä laatuisista rikosepäilyistä on kysymys.

Janitskin on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa poissaolevana. Häntä epäillään muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeistä kunnianloukkauksista ja tekijänoikeusrikoksista.

Janitskinia on yritetty pitkään saada Suomeen kuulusteluihin. Lampelan mukaan kuulemisen voisi suorittaa videon välityksellä.

- Kysymys on kuulustelusta ja hän on ilmoittanut, että voi videon välityksellä tulla kuulluksi, niin minkä ihmeen takia pitää tuoda Suomeen? Voihan sitä videoteitse kuulla, menee paikalliselle poliisiasemalle ja saa videoyhteyden Suomeen. Sehän on tätä päivää, Lampela kertoo.

MIIA TORRO
miia.torro@iltalehti.fi

IL http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017080 ... 1_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Elo 09, 2017 6:57 am

ILTALEHTI

Asianajaja: Ilja Janitskin vastustaa luovutusta Suomeen - Näin luovutusprosessi yleensä etenee

Keskiviikko 9.8.2017 klo 06.00

Heikki Lampelan mukaan Janitskinin kuuleminen voitaisiin tehdä videon välityksellä.

Luovuttaminen edellyttää tiettyjen vähimmäisedellytysten täyttymistä.
KRP:n henkilöstö käy suorittamassa luovutettavan henkilön siirtämisen Suomeen.
Janitskin vastustaa luovutusta ja on ilmoittanut, että voi tulla kuulluksi videon välityksellä.

Oikeusministeriö ei kommentoi Ilja Janitskinin luovutuksen tilannetta. Oikeusministeriön hallitussihteeri Taina Neiran mukaan luovutuspyyntö on tehty, mutta yksityiskohdista hän ei kerro.

- Vireillä olevia asioita en sen enempää kommentoi, kuin että tämä asia on meillä vireillä, Neira sanoo.

Oikeusministeriön verkkosivuilla kerrotaan, että luovuttaminen edellyttää tiettyjen vähimmäisedellytysten täyttymistä. Tästä esimerkkejä ovat muun muassa rikoksen vakavuusaste, kaksoisrangaistavuus ja tuomitun rangaistuksen pituus.

Yleensä edellytetään, että teosta tuomittava enimmäisrangaistus on vähintään yksi vuosi vankeutta.

Luovutusasioita paljon hoitanut asianajaja Markku Fredman kertoi STT:lle, että käytännössä pyynnön vastaanottanut maa joko ottaa luovutuspyynnön kohteena olevan henkilön säilöön tai määrää tämän matkustuskieltoon.

Keskusrikospoliisi (KRP) vahvisti viime viikon perjantaina, että Janitskin on otettu kiinni Andorrassa.

- On saatu Interpolilta vahvistus, että hänet on otettu kiinni Suomen luovutuspyyntöasian käsittelyn ja luovutuksen turvaamiseksi sen prosessin ajaksi, KRP:n viestiliikennekeskuksen päällikkö, rikostarkastaja Hannu Kautto kertoo.

KRP hakee Suomeen

Oikeusministeriön mukaan luovuttamisen seurauksena rikoksesta epäilty tai siitä tuomittu henkilö siirretään sen valtion huostaan, joka luovuttamista on pyytänyt.

KRP:n rooli luovutusprosesseissa on käydä hakemassa luovutettavat henkilöt sieltä maasta, josta heidät ollaan luovuttamassa. Kauton mukaan luovutettavan maan kanssa sovitaan noutojärjestelyistä.

- Meidän henkilöstö käy suorittamassa luovutettavan henkilön siirtämisen Suomeen ja täällä henkilö toimitetaan sen viranomaisen haltuun, joka vastaa jatkosta, Kautto sanoo.

- Tutkinnassa olevissa tapauksissa luovutettava viedään tutkivalle poliisiyksikölle ja tilanteissa, joissa on kyse valmiin, täytäntöönpano kelpoisen tuomion suorittamisesta, niin henkilö viedään rikosseuraamuslaitokselle, hän lisää.

Kauton mukaan kiinniottaminen luovutusprosessin turvaamiseksi ei indikoi luovuttamista tai luovuttamatta jättämistä.

- Siitä ei voi sellaisia suoria johtopäätöksiä vetää, vaan se kiinniotto on ainoastaan turvaamistoimi sille, että se prosessi saadaan siellä käytyä läpi ja määriteltyä, ovatko edellytykset luovuttamiselle olemassa, rikostarkastaja kertoo.

Janitskin leikkaukseen

Janitskinia epäillään muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeistä kunnianloukkauksista ja tekijänoikeusrikoksista.

Fredman arvioi aiemmin STT:lle, että Janitskinin luovuttaminen Andorrasta Suomeen voi kestää viikoista kuukausiin.

Janitskinin asianajaja Heikki Lampelan mukaan Janitskin vastustaa luovutusta. Lampela kertoo, että Janitskin vetoaa terveydentilaansa sekä siihen, minkä laatuisista rikosepäilyistä on kysymys.

Lampelan mukaan Janitskin on sairas ja hänen pitää mennä leikkaukseen, että hän pysyy elävien kirjoissa. Leikkaus on jo sovittu ja sen ajankohta on Lampelan mukaan lähiaikoina.

Fredman kertoi STT:lle, että heikko terveydentila voi olla käytännön este, jos se ei mahdollista siirtämistä.

- Kun luovutusmaa on sellainen, jossa hoitoa on saatavilla, se voi lykätä luovuttamista, mutta ei estä sitä, Fredman sanoi.

Videon välityksellä

Janitskin on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa poissaolevana ja häntä on pitkään yritetty saada Suomeen kuulusteluihin. Lampelan mukaan kuulemisen voisi suorittaa myös ilman luovutusta Suomeen.

- Jutun luonne huomioon ottaen pystytään suorittamaan kuuleminen videon välityksellä, Lampela sanoo.

Lampelan mukaan Janitskin on ilmoittanut, että voi tulla kuulluksi videon välityksellä.

Lampelan mukaan Janitskin on kiinniotettuna luovutuspäätöksen takia, mutta paikalliset viranomaiset harkitsevat seikkoja ja sitä, täyttyvätkö heidän edellytykset.

- Kysymys on kuulusteluista ja viranomaiset siellä harkitsevat rikoksen laatua, hän itse on suostunut kuulemiseen videon välityksellä, on leikkausta vaativa sairaus, niin hehän voivat tulla siihen tulokseen, ettei ole riittäviä perusteita luovuttaa ja ilmoittavat, että kuullaan videon välityksellä, Lampela kertoo.

MIIA TORRO
miia.torro@iltalehti.fi

IL http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017080 ... 8_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Elo 09, 2017 4:54 pm

Kuva

El polític i periodista finlandès empresonat a Andorra denuncia pressions del seu país a les autoritats del Principat

ag. 9, 2017

En un manuscrit que ha fet arribar al mitjà digital del qual és editor, Ilja Janitskin demana als seus seguidors que enviïn mostres de suport
L’home, de 40 anys i que pateix un càncer, va ser traslladat durant unes hores de la presó a l’hospital però des de dilluns torna a ser a la Comella
L’entorn de l’empresonat, que pretén presentar-se a les presidencials de l’any que ve a Finlàndia, rebutja de ple la consideració d’ultranacionalista
Tant el processat com la seva revista MV-lehti es consideren, entre altres, “patriotes, crítics amb la UE, crítics amb la política de fronteres obertes actual”


L’editor de la revista nacionalista finlandesa MV-lehti empresonat des de divendres en seguiment d’una ordre internacional de detenció i una petició d’extradició formulada per les autoritats del seu país assegura Finlàndia “han estat pressionant les autoritats andorranes” perquè l’arrestessin. Ilja Janitskin ha tramès un manuscrit als seus companys en què explica que després d’haver estat ingressat l’endemà de ser detingut a l’hospital ara ja torna a estar reclòs al centre penitenciari de la Comella. No obstant això, en la curta missiva publicada en el mitjà digital que va fundar i des del qual promou la seva cursa electoral cap a les eleccions presidencials de l’any que ve assegura que es manté la intervenció programada pel dia 16 al centre hospitalari de Meritxell.

El periodista i polític, de 40 anys, i que els darrers mesos ha estat vivint a cavall d’Andorra i Barcelona, on fa més temps que s’estava, es va sotmetre el mes de juny passat a una extirpació d’apèndix. Arran d’aquella operació se li van descobrir un parell de tumors cancerígens que requereixen de cirurgia. Per això hauria de ser intervingut just dimecres que ve. L’home va ser detingut divendres de la setmana passada al complex aparthoteler de Fontaneda on vivia. Després de passar a disposició judicial, va ser enviat a la presó en espera que es complimenti (o no) el procés d’extradició sol·licitat per les autoritats finlandeses. Arran de la malaltia que pateix se’l va enviar a l’hospital per fer-li els controls necessaris i, amb posterioritat i veient que el tractament que ha de seguir no l’impedeix poder fer vida de reclús, se’l va tornar, segons explica ell mateix en data de dilluns, a la Comella.

Kuva

En el seu manuscrit-nota de premsa, Janitskin lamenta el poc temps de dedicació que va tenir el seu advocat per conèixer la causa -l’assisteix el lletrat de guàrdia i ara d’ofici, almenys inicialment- i es queixa que “a l’agost, aquí tots estan de vacances”. I després de denunciar que les autoritats del seu país estan pressionant les andorranes, demana als seus seguidors que enviïn a les autoritats del Principat mostres de suport cap ell tot reconeixent que actualment està ficat “en un compromís”.

De fet, fonts coneixedores del desenvolupament de la detenció han assegurat que Ilja Janitskin, que se’n va endur a sobre un bon dossier per defensar-se, es pensava que es trobar amb el mateix que li va passar a Espanya. Un parell de dies de reclusió i cap a casa. Ell i el seu entorn neguen tots els càrrecs que s’han presentat contra ell. Encara més. Asseguren que no n’hi ha cap de formalitzat i, per contra, denuncien que se’ls està negant el dret de defensa. Alhora, neguen rotundament la consideració d’ultranacionalista.

En aquest sentit asseguren que tant l’home com la revista que promou són “patriotes, crítics amb la UE, crítics amb la unió de Finlàndia a l’OTAN, crítics amb la política de fronteres obertes actual que inunda Finlàndia amb milers de suposats refugiats d’Orient Mitjà i Àfrica i els permet entrar al nostre país sense ID i documents de viatge. El senyor Janitskin mai no ha expressat opinions oprimides o racistes sobre persones que representen cultures o orígens ètnics. Ell i el MV han estat, però, molt crítics amb l’Islam i amb el fet que es permetés expressament el criticisme sobre la posició dels musulmans a la igualtat de drets, l’antisemitisme, els drets homosexuals i la secularitat entre totes les religions, inclòs l’ateisme”.

fuente http://altaveudigital.com/el-politic-i- ... principat/

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Elo 09, 2017 6:57 pm

Kuva

Janitskin torna a la presó mentre espera si l’extraditen

L’advocat del fundador del web MV-Lehti demana l’arrest domiciliari

Societat Escaldes-Engordany E.J.M. 09.08.2017 03.15 h

Ilja Janitskin, el periodista i polític finlandès detingut divendres en compliment d’una ordre emesa per la Interpol, va tornar ahir a la presó a petició pròpia. L’home va ser traslladat el cap de setmana a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell ja que pateix un càncer en estadi IV del qual serà intervingut la setmana que ve, però ahir va demanar tornar al centre penitenciari on «té més llibertat», van explicar fonts properes al detingut.

L’assistència lletrada de Janitskin també va presentar ahir a la Batllia la petició d’arrest domiciliari, i està pendent de la resposta dels tribunals.

L’home, sol·licitat per les autoritats finlandeses perquè respongui a fins 46 sospites de delicte, entre els quals incitació a l’odi, blanqueig de diners, joc il·legal i amenaces, no ha estat acusat formalment. Amb tot, la llei de l’extradició permet traslladar una persona d’un país a un altre. Per al seu advocat, però, «prima la presumpció d’innocència» i ha recorregut la demanda d’extradició.

Un cop detingut, les autoritats finlandeses tenen 40 dies per reclamar-lo i la justícia andorrana s’haurà de pronunciar.


fuente https://www.elperiodic.ad/noticia/59421 ... extraditen


Kääntäjä https://translate.google.fi/translate?h ... rev=search

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Syys 03, 2017 8:28 am

MV-Lehti 03.09.2017

Andorralainen TV-kanava uutisoi näyttävästi tapauksesta
Ilja Janitskin ja Suomen viranomaiset


https://mvlehti.net/2017/09/03/video-an ... ranomaiset


MV-Lehti 02.09.2017

Iljan tukiryhmä pääsi pääuutislähetykseen Andorrassa

https://mvlehti.net/2017/09/02/iljan-tu ... andorrassa

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ke Syys 06, 2017 9:58 am

MV-Lehti

Tiedote: MV-lehdellä ei ole tiliä Facebookissa, Twitterissä eikä YouTubessa

Kaikki MV-lehden tilit on otettu muiden toimesta haltuun, luultavasti palveluntarjoajien avustuksella. Tai Suomen poliittisen poliisin.

MV https://mvlehti.net/2017/09/05/tiedote- ... youtubessa

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » To Syys 28, 2017 9:12 am

MV-Lehti

Ilja Janitskin: “Ylpeydellä linnaan”

Janitskinin mukaan hänen luovuttamisensa Andorrasta
Suomeen on 99-prosenttisesti varmaa.


MV https://mvlehti.net/2017/09/27/ilja-jan ... la-linnaan

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » La Loka 14, 2017 8:36 pm

ILTALEHTI

MV-lehden "tiedotteita" jakanut ja halventavia nimityksiä käyttänyt 72-vuotias nainen tuomittiin sakkoihin

Lauantai 14.10.2017 klo 19.10

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi naisen maksamaan 60 päiväsakkoa, joista iäkkäälle naiselle kertyi yhteensä 420 euroa maksettavaa.

Kuva
Oikeuden mukaan nainen oli levittänyt yleisön keskuuteen viestejä, joissa hän
panetteli ja solvasi pakolaisia, tummaihoisia ja turvapaikanhakijoita ryhmänä
ihonvärin sekä etnisen ja kansallisen alkuperän perusteella. Kuvituskuva.

(MOSTPHOTOS)


72-vuotias nainen sai tuomion Pohjois-Savon käräjäoikeudesta keskiviikkona. Nainen tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Oikeuden mukaan nainen oli levittänyt yleisön keskuuteen viestejä, joissa hän panetteli ja solvasi pakolaisia, tummaihoisia ja turvapaikanhakijoita ryhmänä ihonvärin sekä etnisen ja kansallisen alkuperän perusteella.

Solvaamista tapahtui esimerkiksi siten, että nainen jakoi julkisilla Facebook-sivuillaan muun muassa MV-lehden julkaisemia "tiedotteita" ja kommentoimalla jakamiaan asioita. Päivityksiä oli yli vuoden ajalta. Rikokset tapahtuivat Rautavaaralla

Naisen käyttämää kieltä voi kuvailla erittäin törkeäksi. Nainen puhui muun muassa "paskaläjistä, jotka ovat tulleet tuhoamaan ja saastuttamaan maatamme", "sairaista elukoista" ja "rikollisista raiskaajista".

"Pöytälaatikkokirjoittelua"

Nainen myönsi julkaisseensa viestejä, kuvia ja videoita. Naisen mukaan hänen tarkoituksenaan oli ottaa kantaa vain kyseisiin yksittäistapauksiin, eikä hän tarkoittanut panetella tai solvata mitään tiettyä kansanryhmää. Naisen mukaan kyseessä oli perustuslaissa turvatun sananvapauden käyttämisestä.

Nainen myös väitti, että kyse oli "pöytälaatikkokirjoittelusta". Syyttäjän mukaan naisen on täytynyt ymmärtää jo viesteistään saamansa palautteen perusteella, että viestit leviävät laajan yleisön keskuuteen.

Loukkasi ihmisarvoa

Oikeuden mukaan naisen kommenteista käy ilmi, etteivät ne kohdistuneet ainoastaan vain materiaalista ilmeneviin tapauksiin vaan ne olivat yleistäviä. Ne eivät myöskään liittyneet asialliseen yhteiskunnalliseen tai poliittiseen keskusteluun eikä viestejä voida puolustaa tai hyväksyä sananvapauden näkökulmasta.

Oikeuden mukaan naisen kommentit olivat omiaan aiheuttaman halveksuntaa pakolaisia, tummaihoisia ja turvapaikanhakijoita kohtaan ja ne ovat loukanneet heidän ihmisarvoaan.

- Kysymyksessä ei ollut hyväksyttävä sananvapauden käyttäminen, oikeus linjasi.

420 euron sakkojen lisäksi nainen joutuu maksamaan valtiolle rikosuhrimaksua 80 euroa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

JOHANNA MATTINEN
johanna.mattinen@iltalehti.fi

IL http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017101 ... 8_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » To Loka 19, 2017 4:58 pm

ILTALEHTI

IL Andorrassa: Ilja Janitskin pääsi vankilasta - joutuu kotiarestiin

Torstai 19.10.2017 klo 15.50

Andorran oikeuden mukaan Suomen luovutuspyynnössä on virheitä - lopullinen päätös luovutuksesta vasta marraskuussa.

Kuva
Ilja Janitskinin kädet olivat vielä käsiraudoissa, kun poliisit saattoivat hänet iltapäivällä Andorran oikeustalon
toimistoon hakemaan päätöksen, joka vapauttaa hänet vankilasta. Tilannetta oli seuraamassa andorralaisen
median lisäksi Suomesta tulleita tukijoita, heidän joukossaan Suomi ensin ja Rajat kiinni -aktiivi Marco de Wit.

(TOMMI PARKKONEN)


Andorran oikeus päästi tämän päivän lähes kuusi tuntia kestäneessä käsittelyssään MV-lehden kustantajan Ilja Janitskinin vapaalle jalalle odottamaan mahdollista luovutuspäätöstä Suomeen.

Suomen viranomaisten kaipaama Janitskin ehti istua andorralaisessa vankilassa elokuusta lähtien. Janitskin joutuu kotiarestiin - hän saa poistua kodistaan vain syöpähoitoihin, ja silloinkin poliisin saattamana.

Oikeuden päätös on välituomio Janitskinin luovuspyynnön käsittelyssä. Oikeuden mukaan Suomen tekemässä luovutuspyynnössä on teknisiä virheitä, jotka saattavat estää Janitskinin luovutuksen Suomeen. Janitskinin puolustusasianajaja vaati luovuttamisen hylkäämistä, syyttäjä haluaa antaa lisäaikaa puutteiden korjaamiselle.

Oikeuden mukaan luovutuspyynnöstä puuttui esimerkiksi tarkempia tietoja suomalaisista lakipykälistä, joihin luovutuspyynnössä vedotaan.

Lopullisen päätöksen luovutusasiassa Andorran oikeus tekee vasta 9. marraskuuta.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut nykyään Andorrassa asuvan Janitskinin poissaolevana. Häntä epäillään muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta sekä tekijänoikeusrikoksista.

TOMMI PARKKONEN
tommi.parkkonen@iltalehti.fi
LA VELLA / ANDORRA

IL http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017101 ... 5_u0.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » To Loka 19, 2017 5:01 pm

MV-Lehti

Erävoitto: Ilja on vapaa jalkapantamies

Juttu https://mvlehti.net/2017/10/19/eravoitt ... apantamies

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » To Loka 19, 2017 5:02 pm

MV-Lehti

Päätöksen hetki: Iljan ensitunnelmat!

Juttu https://mvlehti.net/2017/10/19/paatokse ... itunnelmat

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Loka 20, 2017 8:35 am

ILTALEHTI

IL Andorrassa: Janitskinin oikeudenkäynti puhuttaa - "Ei meillä usein ole vankilassa ulkomaalaista presidenttiehdokasta"

Perjantai 20.10.2017 klo 07.52

MV-lehden perustajan Ilja Janitskinin vankilassaolo ja oikeudenkäynti ovat olleet mediatapahtumia pienessä ruhtinaskunnassa.

Elokuusta lähtien andorralaisessa vankilassa istunut MV-lehden perustaja Ilja Janitskin päästettiin torstaina odottamaan Suomen tekemän luovutuspyynnön jatkokäsittelyä vapaalta jalalta.
Andorran oikeuden mukaan Suomen viranomaiset ovat tehneet luovutuspyynnössä virheitä ja olleet huolimattomia. Siksi pyyntöä käsitellään seuraavan kerran vasta marraskuussa.
Siihen saakka Janitskin on kotiarestissa Andorran-asunnossaan.

Kuva
Ilja Janitskinin kädet olivat vielä käsiraudoissa, kun poliisit saattoivat hänet iltapäivällä Andorran
oikeustalon toimistoon hakemaan päätöksen, joka vapauttaa hänet vankilasta. Tilannetta oli
seuraamassa myös Suomesta tulleita tukijoita, heidän joukossaan Suomi ensin ja Rajat kiinni -aktiivi
Marco de Wit (oik).
(TOMMI PARKKONEN)


Ranskan ja Espanjan välisessä vuoristossa sijaitsevan Andorran oikeustalo on pitkä ja matala rakennus, joka on tungettu pienen ruhtinaskunnan keskustan La Vellan muiden rakennusten tavoin jyrkkien vuorenrinteiden ja joen väliin.

Oikeustalo on kuin kopio kaupungista: istuntosalit ovat yhden kapean, ahtaan ja hikisen käytävän varrella. Sitä edestakaisin kävelevä oikeustalon työntekijä komentelee ihmisiä pois seisoskelemasta käytävän keskellä - ja melkein käy käsiksi nuoreen tv-kuvaajaan, joka on keskittynyt ottamaan taiteellisempaa kuvakulmaa lattiarajasta.

Muutenkaan kuvaamiseen ei suhtauduta Andorran oikeustalolla erityisen myönteisesti.

Torstaina paikalla kuitenkin on lehtikuvaajia, tv-kuvaajia, kotialbumikuvaajia ja videobloggaajia. Ensin mainitut ovat andorralaisia, loput MV-lehden perustajan Ilja Janitskinin tukijoita Suomesta. He ovat saapuneet seuraamaan oikeudenkäyntiä, jossa on tarkoitus päättää luovutetaanko Janitskin Suomeen, jossa Helsingin käräjäoikeus on vanginnut hänet poissaolevana.

Häntä epäillään ainakin törkeästä kunnianloukkauksesta, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä tekijänoikeusrikoksista.

Paikalla oikeustalolla ovat muun muassa Janitskin vanhemmat sekä Suomi ensin ja Rajat kiinni -aktivistina tunnettu Marco de Wit.

Kuva
Janitskinin puolustusasianajaja Emili Campos Arauz selitti oikeuden istunnon käänteitä paikalla
olleelle andorralaismedialle.
(TOMMI PARKKONEN)


Istuntosalissa tungosta

Janitskin tuodaan oikeustalolle kymmenen aikaan aamulla, mutta hän jää poliisien vahtimana istuntosalien ovien toiselle puolelle.

- Ilja on oppinut tuntemaan hyvin häntä saattavat poliisit, sillä hän on käynyt usein vankilan ulkopuolella hoidattamassa syöpäänsä. Iljalla ei ole mitään pahaa sanottavaa täkäläisistä poliiseista, päinvastoin, Janitskinin innokkaimpiin tukijoihin kuuluva de Wit kertoo.

Myöhemmin toimittajat ja Janitskinin läheiset päästetään istuntosaliin numero yksi kuuntelemaan luovutusoikeudenkäynnin etenemistä. Pieneen saliin joudutaan kantamaan käytävältä lisää tuoleja, mutta silti kaikki eivät mahdu istumaan.

Samat andorralaistoimittajat ovat tehneet Janitskinista jo aiemmin juttuja paikalliseen mediaan.

Andorran valtion määräämä puolustusasianajaja Emili Campos Arauz sanookin ymmärtävänsä, miksi suomalainen kiinnostaa.

- Ei meillä usein ole vankilassa ulkomaalaista presidenttiehdokasta, pitkään mustaan asianajajan kaapuun pukeutunut Campos Arauz toteaa Iltalehdelle.

Myös andorralaiset toimittajat nostavat esiin nimenomaan Janitskin presidenttiehdokkuuden, jota he luulevat jo varmaksi. De Wit tosin kertoo, että ehdokkuuteen vaadittuja kannattajakortteja puuttuu noin 15 000..

Koko päivän tarkasti oikeudenkäyntiä seuraavat andorralaistoimittajat vaikuttavat olevan aidosti huolissaan, miten demokratian ja sananvapauden mallimaana tunnettu Suomi voi kohdella yhtä presidenttiehdokastaan kaltoin. Osa toimittajista kokee Janitskinin tilanteen ihmisoikeuskysymyksenä ja poliittisena vainona.

Ja kun syyttäjä myöhemmin kysyy istuntosalissa, onko Janitskin ollut tietoinen Suomessa tehdystä vangitsemisesta ja luovutuspyynnöstä, tämä vastaa samankaltaisella retoriikalla:

- Minua on vuodesta 2015 lähtien jahdattu Suomessa median välityksellä poliittisista syistä.

Seuraava presidentti?

Samaan vetoaa myös Janitskinin asianajaja. Yli tunnin pituisessa puheenvuorossaan hän käy läpi yksi kerrallaan kaikki ne kirjoitukset, jotka suomalaiset viranomaiset ovat maininneet luovutuspyynnön perusteluissa.

Puheessa vilahtelee tunnettuja suomalaistoimittaja ja hän heiluttaa välillä kädessään paperipinoa, jossa näkyy olevan kopioita myös Iltalehden artikkeleista.

Hän myös esittää painokkaasti, että Janitskinin voi olla Suomen seuraava presidentti.

Lähes kuusi tuntia kestäneen oikeudenkäynnin päätteeksi Janitskin saakin erävoiton.

Andorralaistuomarit eivät ota kantaa poliittiseen vainoon, mutta estävät toistaiseksi Janitskinin luovutuksen Suomeen. Syynä ovat suomalaisviranomaisten virheet ja huolimattomuus. Oikeuden mielestä luovutuspyyntöön ei esimerkiksi ole liitetty tarkempia selvityksiä niistä lainkohdista, joihin pyynnössä vedotaan.

Asian käsittelyä jatketaan seuraavan kerran 9. marraskuuta.

Siihen saakka Janitskin on kotiarestissa, valvontapanta nilkassaan. Hän saa liikkua kodistaan ainoastaan syöpähoitoihinsa, ja silloinkin poliisien saattamana.

- Olin varautunut siihen, että minut luovutetaan Suomeen - olin itse asiassa ihan varma. Mutta tämä on jo toistaiseksi voitto minulle; Andorrassa on maailman paras terveydenhuolto, Janitskin kommentoi päätöstä Iltalehdelle.

Lue Ilja Janitskinin laajempi haastattelu lauantain Iltalehdestä. Siinä hän muun muassa kertoo, ettei hän tiedä kuka MV-lehteä johtaa tällä hetkellä.

TOMMI PARKKONEN
tommi.parkkonen@iltalehti.fi

IL http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017102 ... 3_u0.shtml


Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » To Joulu 14, 2017 7:59 pm

Kuva

Kuva

Nyt puhuu hengestään Andorrassa taisteleva Ilja Janitskin: Kyljestäni vedettiin suolta ulos!

14.12.2017 08:55

Pahamaineisen valemedian MV-lehden perustaja Ilja Janitskin, 40, makaa sairaalavuoteella Andorrassa. Imusolmukkeisiin levinnyttä suolistosyöpää yritetään nyt nujertaa kemoterapian avulla.

Oikea diagnoosi paljastui Iljalle juhannuksena, kun hänet leikattiin, koska umpilisäkkeen epäiltiin olleen tulehtunut.

– Leikkauksen jälkeen kirurgi soitti ja sanoi, että yksi juttu pitäisi vielä tarkistaa. Totesin vain, että ei saatana. Sitten selvisi, että ei ollutkaan tulehtunutta umpisuolta, vaan nelostason suolistosyöpä, joka oli levinnyt imusolmukkeisiin.

Ilja lähetettiin kotiin odottamaan leikkausta. Asia sai elokuussa dramaattisen käänteen, kun Interpol viimein löysi Iljan ja hänet vietiin andorralaiseen vankilaan.

Iljasta oli annettu eurooppalainen pidätysmääräys, koska hänet vangittiin kesäkuussa poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa. Andorralainen vankila oli Iljan mukaan kuitenkin varsin kelpo paikka, eikä vangitseminen estänyt syöpäleikkausta.

– Kyljestä vedettiin suolta ulos, ja sitä poistettiin pitkä pätkä, ennen kuin se liitettiin takaisin kiinni. Vatsalaukusta kaavittiin ulos isoimmat rojut.

Leikkauksen jälkeen Ilja makasi viikon sängyssä, ennen kuin pääsi jaloilleen.

Lue Iljan laaja henkilöhaastattelu torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

7 https://www.seiska.fi/Uutiset/Nyt-puhuu ... uolta-ulos

EdellinenSeuraava

Paluu » Mitä missä milloin