Rekisteröidy

MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeää pa

Tähän ryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä - sana on vapaa!
Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Marras 07, 2016 2:01 pm

ILTALEHTI

MV-julkaisun Janitskin matkusti ilmeisesti eurooppalaisen pidätysmääräyksen ulottumattomiin

Maanantai 7.11.2016 klo 12.24

MV-lehden päätoimittajaksi itseään kutsuva Ilja Janitskin on ilmeisesti matkustanut eurooppalaisen pidätysmääräyksen ulottumattomiin Andorraan, selviää hänen Facebook-postauksistaan.

Kirjoituksessaan Janitskin kertoo viettävänsä joulun Andorrassa. Toisessa kirjoituksessa Janitskin suitsuttaa Andorraa hienoimmaksi koskaan näkemäkseen pääkaupungiksi.

Andorra sijaitsee vain satojen kilometrien päässä Barcelonasta. Oikeusministeriön hallitusneuvoksen Juhani Korhosen mukaan eurooppalaisella pidätysmääräyskellä ei kuitenkaan ole virkaa Andorrassa.

–  Andorra ei ole EU:n jäsenvaltio. Eurooppalaisella pidätysmääräyksellä ei ole kyllä mitään tehoja Andorrassa. En tiedä heidän lainsäädäntöään sillä tarkkuudella, onko jotain mahdollisuuksia (luovuttamiseen) olemassa.

Syyttäjä on antanut Janitskinista eurooppalaisen pidätysmääräyksen, joka on käytännössä nopeutettu luovutusmenettely.

Espanjalainen oikeusistuin päästi Janitskinin viime viikolla vapaalle jalalle odottamaan varsinaisen luovutuspäätöksen tekemistä. Syynä olivat hänen siteensä Espanjaan, jossa Janitskin on asunut useita vuosia.

Korhosen mukaan vapaalle päästäminen voi tehdä toimenpiteet merkityksettömiksi.

–  Euroopan unionissa on hieman riskaabelia päästää epäilty odottamaan luovutusasian ratkaisua vapaalta jalalta, koska rajatarkastuksia ei ole kuin siellä täällä. Maan vaihtaminen on hyvin helppoa ja kätevää, Korhonen sanoo.

Janitskinia epäillään muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, rahankeräysrikoksista, laittomista uhkauksista ja tekijänoikeusrikoksista. Hän on pyörittänyt MV-julkaisua tiettävästi Espanjasta käsin.

IL http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016110 ... 2_uu.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Su Marras 20, 2016 7:21 pm

mtv

Kokoomus harkitsee Ilja Janitskinin edustajaksi nimitetyn erottamista – "Nollatoleranssi vihapuheelle"

Kotimaa Julkaistu 20.11.2016 12:02 (Päivitetty 20.11.2016 16:25)

Kuva
Lehtikuva

Kokoomuksen Uudenmaan piiri aikoo selvittää, voidaanko Tikkurilan yhdistyksen hallitusjäsen Tiina Keskimäki erottaa. Keskimäki on nimitetty MV-julkaisun ja sen päätoimittajaksi itseään kutsuvan Ilja Janitskinin tiedottajaksi ja edustajaksi.

Uudenmaan kokoomuksen toiminnanjohtaja Jenny Nyman sanoo, että maanantaina aiotaan selvittää, mikä on puolueyhdistyksen jäsenen suoja, jos hänet halutaan erottaa.

– Huomenna käydään läpi, onko tämä riittävä peruste puolueesta erottamiselle, Nyman sanoo.

– Koko puolueella on nollatoleranssi kaikelle vihapuheelle ja rasismille, joten siinä mielessä kanta on yksiselitteinen.

MV:n Janitskinia epäillään muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, rahankeräysrikoksista, laittomista uhkauksista ja tekijänoikeusrikoksista. Hän on pyörittänyt MV-julkaisua tiettävästi Espanjasta käsin.

Syyttäjä on antanut Janitskinista eurooppalaisen pidätysmääräyksen, joka on käytännössä nopeutettu luovutusmenettely.

Huhuja jo aiemmin

Keskimäki vihjasi asiasta jo perjantaina.

– Jee, mä sain sen paikan. Unelmaduunini, hän kirjoitti Facebookissa.

Kuva

Nyman ja Tikkurilan kokoomuksen puheenjohtaja Jari Porthén kertovat kuulleensa Keskimäen nimityksestä tänään.

Porthén sanoo, että Keskimäen toiminnasta Janitskinin ja MV-julkaisun kanssa on ollut huhuja syksyn mittaan. Hänen mukaansa Keskimäen kanssa on yritetty järjestää asiasta keskustelutilaisuutta, mutta siitä ei ole saatu sovittua.

Keskimäki kertoo kieltäytyneensä lokakuun viimeisenä päivänä keskustelemasta jatkostaan Tikkurilan kokoomuksessa.

Keskimäki sanoo vaatineensa virallisen pyynnön eroamisesta sekä perustelut, jonka jälkeen hän harkitsisi asemaansa Tikkurilan ja Vantaan kokoomuksessa.

Keskimäen mukaan hänen eroaan puolueesta on toivottu luottamuspulan vuoksi. Hän uskoo toiveiden johtuvan siitä, että hän on omien sanojensa mukaan paljastanut korruptiota Vantaan kunnallishallinnossa.

Keskimäki kommentoi asiaa STT:lle sähköpostitse.

mtv http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... si/6176008

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Marras 21, 2016 2:00 pm

ILTALEHTI

MV-lehti spekuloi murhalla - Poliisi ei aloita esitutkintaa Wendorfiin kohdistuneesta kirjoittelusta

Maanantai 21.11.2016 klo 12.33

Poliisi ei aloita esitutkintaa syyttäjä Heikki Wendorfiin kohdistuneesta kirjoittelusta.

Kuva
Wendorfista ja tutkinnanjohtaja Harri Saaristolasta sekä Janitskinin asianajajana
toimineesta Matti Nurmelastakirjoitettiin myös MV-lehdessä kirjoitus otsikolla
Murha palaa Suomen poliittiseen keinovalikoimaan!
(SILVA LAAKSO)


Wendorfiin on kohdistunut kiistanalaista kirjoittelua muun muassa Facebookissa ja MV-julkaisussa, minkä vuoksi poliisi arvioi esitutkinnan tarvetta.

-  Näillä näkymin kirjoittelu ei täytä rikoksen tunnusmerkistöä, eli sitä ei tutkita, rikosylikomisario Heikki Topi-Hulmipoliisista sanoo.

Kirjoittelun kohteeksi joutunut Wendorf on syyttäjänä MV-julkaisua koskevassa jutussa, ja hän on antanut eurooppalaisen pidätysmääräyksen MV-lehden päätoimittajaksi itseään kutsuvasta Ilja Janitskinista. Wendorfista ja tutkinnanjohtaja Harri Saaristolasta sekä Janitskinin asianajajana toimineesta Matti Nurmelasta kirjoitettiin myös MV-lehdessä kirjoitus otsikolla Murha palaa Suomen poliittiseen keinovalikoimaan! Eriskummallisessa salaliittoteoriassa uumoiltiin, että CIA tappaa jonkun kolmesta jutussa mainitusta ja Janitskin pyritään lavastamaan syylliseksi.

Janitskinia epäillään muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, rahankeräysrikoksista, laittomista uhkauksista ja tekijänoikeusrikoksista.

IL http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016112 ... 8_uu.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » Pe Joulu 02, 2016 9:08 pm

ILTALEHTI

Tikkurilan kokoomus erotti MV-lehden tiedottajaksi ryhtyneen Tiina Keskimäen

Perjantai 2.12.2016 klo 19.52

Yhdistyksen puheenjohtajan mukaan syynä erottamiseen on luottamuspula.

Kuva
Ilja Janitskin kutsuu itseään MV-julkaisun päätoimittajaksi. (KARI PEKONEN)

Vantaalla Tikkurilan kokoomus on erottanut Tiina Keskimäen jäsenyydestään. Yhdistyksen puheenjohtajan Jari Porthenin mukaan syy on luottamuspula.

Keskimäki on kertonut, että hänet on nimitetty MV-julkaisun ja sen päätoimittajaksi itseään kutsuvan Ilja Janitskinin tiedottajaksi ja edustajaksi.

Lisäksi Keskimäki on asettumassa Porthenin tietojen mukaan entisen kansanedustajan James Hirvisaaren johtaman reformi-ryhmän kansanedustajaehdokkaaksi.

IL http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016120 ... 8_uu.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » La Joulu 17, 2016 12:11 pm

ILTALEHTI

Syyttäjä: Espanja on päättänyt luovuttaa MV-julkaisun Ilja Janitskinin Suomeen

Lauantai 17.12.2016 klo 10.16 (päivitetty klo 10.47)

Espanja on päättänyt luovuttaa MV-julkaisun päätoimittajaksi itseään kutsuvan Ilja Janitskinin Suomeen, kertoo syyttäjä Heikki Wendorf STT:lle.

Wendorfin mukaan ratkaisu on lopullinen.

Janitskinin saaminen Suomeen on edelleen epävarmaa, sillä MV-julkaisun tiedottajan Tiina Keskimäen mukaan mies on joutunut "tekemään snowdenit" eli mennyt viranomaisten tavoittamattomiin.

Janitskinista annettiin eurooppalainen pidätysmääräys lokakuussa.

Janitskinia epäillään Suomessa muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, rahankeräysrikoksista, laittomista uhkauksista ja tekijänoikeusrikoksista. Hän on pyörittänyt MV-julkaisua tiettävästi Espanjasta käsin.

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt Janitskinin vangittavaksi poissaolevana.

IL http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016121 ... 1_uu.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » La Joulu 17, 2016 5:56 pm

ILTALEHTI

Luovutuspäätöksen saaneen Janitskinin kerrotaan painuneen maan alle

Lauantai 17.12.2016 klo 16.44

Espanjalainen tuomioistuin päätti luovuttaa MV-julkaisun päätoimittajaksi itseään kutsuvan Ilja Janitskinin Suomeen, kertoi syyttäjä Heikki Wendorf STT:lle.

Janitskinin saaminen Suomeen on edelleen epävarmaa, sillä MV-julkaisun tiedottajan Tiina Keskimäen mukaan mies on "tehnyt snowdenit" eli mennyt viranomaisten tavoittamattomiin. Keskimäki vihjasi Facebookissa, että Janitskin olisi mennyt Venäjälle.

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt Janitskinin vangittavaksi poissaolevana useiden MV-julkaisuun liittyvien rikosepäilyiden takia.

STT ei tavoittanut Janitskinin rikosjutun tutkinnanjohtajaa Harri Saaristolaa. Janitskinin mukaan hänen avustajanaan toimii oikeustieteen tohtori Kari Uoti, joka ei vastannut STT:n haastattelupyyntöön lauantaina.

Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Hannu Kautto ei kommentoi Janitskinin tapausta, koska se on Helsingin poliisin tutkinnassa. Hän kuitenkin kertoo yleisellä tasolla, että KRP vastaa luovutuksen käytännön järjestelyistä, kun luovutuspäätös on lainvoimainen.

-  Suomeen hankkiminen on jyvitetty meille. Sovimme luovutettavan maan viranomaisen kanssa aikatauluista, että milloin luovutus fyysisesti tapahtuu. Meiltä lähtee sitten sopiva määrä poliiseja kohteeseen ja toimitamme henkilön luovutusta pyytäneille viranomaisille, Kautto sanoo.

Harvinaista, että luovutusta odotetaan vapaalla jalalla

Vuosittain Suomeen luovutetaan pyynnön perusteella noin 80-100 henkilöä. Suomesta ulkomaille puolestaan luovutetaan 40-50 henkilöä vuosittain. Yleensä luovutus toiseen maahan tapahtuu nopeasti päätöksen jälkeen, sillä pääsääntöisesti luovutettavat ovat viranomaisten hallussa.

-  Kokemukseni mukaan on hyvin harvinaista, että ihminen jätetään vapaalle jalalle odottamaan, Kautto sanoo.

Harvinaista se on siksi, että jo lähtökohtaisesti luovutuspyyntö tehdään ihmisestä, joka karttaa oikeusprosessia. Jos ihmistä ei tavoiteta luovutusta varten sovitusti, etsintä alkaa alusta ja etsintäkuulutus sekä kiinniottopyyntö pysyvät voimassa.

Kansalliset tuomioistuimet päättävät, odottaako henkilö luovutusta vapaalla jalalla vai ei. Tuomioistuimet ottavat harkinnassaan huomioon muun muassa kohtuullisuuden ja henkilön integroitumisen oleskeluvaltioon. Päätökseen voi vaikuttaa esimerkiksi se, että henkilöllä on maassa perhe-elämää, yritystoimintaa tai hän on jo vuosia oleskellut maassa.

Janitskin oli lokakuussa viranomaisten hallussa Espanjassa, mutta hänet päästettiin vapaaksi. Wendorf sanoi tuolloin, että mies päästettiin vapaaksi Espanjaan liittyvien siteiden vuoksi. Janitskinista annettiin eurooppalainen pidätysmääräys lokakuussa.

Venäjältäkin voidaan pyytää luovutusta

Vaikka Janitskin olisi mennyt Venäjälle, hän ei välttämättä olisi Suomen viranomaisten ulottumattomissa. Oikeusministeriön mukaan Venäjä kuuluu Euroopan neuvoston luovutussopimukseen, jonka perusteella Wendorf voisi pyytää Janitskinin luovutusta Suomeen. Käytännössä koko prosessi pitäisi kuitenkin aloittaa alusta.

Janitskinia epäillään Suomessa muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, rahankeräysrikoksista, laittomista uhkauksista ja tekijänoikeusrikoksista. Hän on pyörittänyt MV-julkaisua tiettävästi Espanjasta käsin.

IL http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016121 ... 0_uu.shtml

Vieras

Re: MV-lehteä vastaan kampanjoivalle Hanna Huumoselle törkeä

ViestiKirjoittaja Vieras » La Maalis 04, 2017 10:03 am

mtv

Ilja Janitskinista tulossa kansainvälinen etsintäkuulutus

Kotimaa Julkaistu 03.03.2017 17:06

Viranomaiset virittelevät verkkoja MV-julkaisun päätoimittajaksi itseään kutsuvan Ilja Janitskinin saamiseksi Suomeen. Syyttäjä aikoo laatia lähiaikoina Janitskinista kansainvälisen etsintäkuulutuksen, jonka poliisi toimittaa eteenpäin.

Jos tai kun Janitskin tavoitetaan jostain, kyseinen maa päättää, luovutetaanko mies Suomeen. Prosessi voi viedä aikaa.

– Puhutaan useista viikoista, jos luovutettava vastustaa, syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen sanoo.

Hän ei ota kantaa siihen, missä Janitskin on. Janitskin on pyörittänyt MV-julkaisua tiettävästi Espanjasta, mutta hänen on arveltu poistuneen maasta.

Etsintäkuulutus- ja luovutusasia nytkähti eteenpäin, kun korkein oikeus piti viime kuussa voimassa Janitskinin vangitsemismääräyksen. Janitskinia epäillään useasta rikoksesta, jotka liittyvät MV-julkaisuun.

mtv http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... us/6334164


Edellinen

Paluu » Mitä missä milloin