Rekisteröidy

Nevalanmäen Perhekodit Oy- kokemuksia?

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


huolissaan

Nevalanmäen Perhekodit Oy- kokemuksia?

ViestiKirjoittaja huolissaan » La Loka 17, 2015 7:21 am

Hei . Kaipaan tietoja Nevalanmäen perhekodit Oy:stä eli yksiköistä Pietilä, Kaunisto ja Kotimäki. Pyydän tietoja siellä sijoitettuna olleilta tai heidän vanhemmiltaan ja yrityksen poispotkituilta työntekijöiltä. Millaisia kasvatuskeinoja ja toimintakäytäntöjä harjoittivat omistaja Tiina Eriksson, hänen ex- miehensä Markku Orpana ja ohjaaja Satu Hiltunen? Miten yhteydenpito omaisiin sujui? Saivatko sijoitetut asianmukaista terveydenhoitoa ja koulutusta? Millaisia töitä heillä teetettiin ja miten heitä kohdeltiin? Kirjoittakaa kokemuksenne tähän keskusteluketjuun, kiitos.
Tässä paikan mainospropaganda: http://www.nevalanmaki.fi

ihmisarvo viety

Re: Nevalanmäen Perhekodit Oy- kokemuksia?

ViestiKirjoittaja ihmisarvo viety » Pe Elo 26, 2016 10:21 pm

Nevalanmäen perhekodissa hakattiin lapsia ja puretettiin koiralla. Sosiaalinen kanssakäyminen kielettiin kaikkiin mahollisiin. Tiina ja markku olivat päätekijöitä kaikessa. Ihmisarvo syötiin ja sellaiset henkiset traumat jäi. Ihmettelen miksi paikka vieläkin pystyssä.

Kokemuksia 2016?

Re: Nevalanmäen Perhekodit Oy- kokemuksia?

ViestiKirjoittaja Kokemuksia 2016? » Su Joulu 25, 2016 4:35 pm

Netistä ei löydy yhtään positiivista julkaisua kyseisestä perhekodista. Negatiivisia taas sivukaupalla.

Kärsiä

Re: Nevalanmäen Perhekodit Oy- kokemuksia?

ViestiKirjoittaja Kärsiä » Pe Huhti 07, 2017 6:47 pm

Itse olen kyseisessä "perhekodissa" tälläkin hetkellä jos tätä pystyy sellaiseksi kutsumaan...
Täyttä helvettiä tämä on todella paljon töitä ja muuta mikä uuvuttaa nuoret ja lisäksi koko ajan saa elää pelossa koska yksi nimeltä mainitsematon ohjaaja on uhannut useamman kerran murtaa nuorien tai nuoren ja monesti uhkaillut samaa nuorta joka on sattumoisin hyvä kaverini.
Ohjaajat "heittävät" mielenvikaista läppää siitä että ei pääsisi täältä pois.
Ja kerran satuin kuulemaan ohjaajan huutamaan nuorelle -Me olemme aikuisia ja te lapsia olemme teitä korkea arvoisempia ja te ette ole mitään meidän silmissämme joten vähän kunnioitusta!!!
Ja tämän huudon nuori sai kun nuori ei totellut sääntöjä.
Ja minusta ja monesta muusta nuoresta tuntuu siltä että ohjaajat nauttivat siitä että saavat huutaa päin naamaa nuorille ja alistaa nuoria.[color=#BF8040][/color]

taasko rikkeitä?

Nevalanmäki oli AVI:n valvonnassa

ViestiKirjoittaja taasko rikkeitä? » Ke Huhti 19, 2017 4:51 pm


Nevalanmäen perhekodit AVI:n valvontaan

http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset ... valvontaan

Lokakuun liike julkaisi hiljattain kahden sijoitetun nuoren kertomuksen karuista olosuhteistaan perhekodissa.

1) Eristettynä perhekotiin
2) Eristettynä perhekotiin - asukaskokemus 2

Iltalehti uutisoi 4.11.2015, että Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on ottanut erikoisista kasvatusmenetelmistä epäillyn perhekodin valvontaansa. Iltalehden mukaan sosiaalihuollon ylitarkastaja Elisa Roimaa arvelee, että valvontapäätös valmistunee vuodenvaihteen jälkeen. Pääsääntöisesti valvontojen käsittelyaika on 4-6 kuukautta.
- Valmistuminen riippuu tietysti siitä, mitä asioita on nousemassa esiin. Pyydämme selvityksiä ja teemme tarvittaessa tarkastuskäynnin.

Käsittämätöntä henkistä väkivaltaa

Iltalehti kertoo kuinka sijoitetun pojan äidin mukaan laitoksessa ilmeni käsittämätöntä henkistä väkivaltaa.

- Vankilassa suljetulla osastolla on vapaampaa kuin tuolla, poika heittää kolmen viikon kokemuksestaan laitoksessa, joka mainostaa itseään perheenomaisena kasvatusympäristönä.

Hän kertoo, että nuoret eivät saaneet puhua keskenään ellei työntekijä ollut vieressä. Henkilökohtaisista asioita ei saanut puhua mitään. Laitoksessa käytettiin lainvastaisia ryhmärangaistuksia, joissa yhden sijoitetun virheestä rangaistaan kaikkia. Tavallinen rangaistus oli viedä nuoren kännykkä, vaikka Valviran ohje kieltää rajoitustoimenpiteiden käytön rangaistuksena.

Kaksi ensimmäistä viikkoa hän vietti huoneessaan ilman kännykkää, vaikka päätöstä rajoitustoimista ei ollut tehty. Muut nuoret kävivät koulua, mutta koska Poika oli lopettanut ammattikoulun, hänet merkittiin kotikoululaiseksi.
- Eihän siellä voi ammattikoulun aineita opettaa, Poika ihmettelee merkintää.


Eristämistä, ryhmärangaistuksia, lannistamista, laittomia rajoitustoimia


Poika kertoo, että miespuolinen työntekijä totesi, että Poika sortuu huumeisiin 99 prosentin varmuudella.
- Tosi kannustavaa, kun ei anneta mitään mahdollisuutta, Poika sanoo ja kertoo halunneensa laitoksessa vain tupakkaa, ei huumeita.

Poika kertoo, että kun nuorten vapaa puhuminen estettiin, he joilla oli puhelin käytössään, lähettivät toisilleen viestejä. Äidille Poika kertoi, ettei kannata puhua puhelimessa, koska joku valvoo vieressä ja puhelu katkeaa, jos kertoo jotain kielteistä. Äiti alkoi epäillä, ettei laitos ollut sopiva paikka hänen pojalleen. Hän selvitti sijoituspaikan oloja.
- Haluan, että se paikka suljetaan kokonaan. Nuorten piti saunoa yksin, mennä lenkille yksin ilman kännykkää eikä itseään viillelleen nuoren äidille kerrottu viiltelystä mitään.

Äiti ihmettelee, miten nuorista voi kasvaa yhteiskuntakuntoisia aikuisia, kun heidän elämäänsä rajoitetaan rankasti ja heidän pitää elää käytännössä yksin ilman kunnollisia sosiaalisia kontakteja. Hän on kuullut, että ajoittain jopa vessakäyntiin piti pyytää lupa.

Äiti on helpottunut saatuaan pojan takaisin kotiin. Hän on kuitenkin huolissaan niistä nuorista, jotka jäivät laitokseen. Hän tietää nuorten pelkäävän, etteivät aikuiset usko heitä, kun he kertovat elämästään siellä.
- Eräällekin nuorelle ohjaaja oli sanonut ivallisesti, että voit kertoa sun sossulle, mutta ei kukaan usko sinua.

Sosiaalihuollon ylitarkastaja Elisa Roimaan mukaan pojan tapauksessa juuri rajoitustoimet herättivät eniten huomiota, koska päätöstä niistä ei ollut, ja päätös kirjoitettiin lopulta jälkikäteen. Kuitenkin rajoittamispäätös on annettava siinä tilanteessa, joka on johtanut rajoitusten harkintaan.
- Rajoittamispäätöstä ei voi tehdä jälkikäteen, Roimaa toteaa.

Hän korostaa sosiaalityöntekijän merkitystä sijoituksen onnistumisessa ja valvonnassa.
- Lapsen asioista vastaavat sosiaalityöntekijät ovat ensiarvoisen tärkeässä asemassa. Heidän täytyy valvoa lapsen etua, tiedostaa puutteet ja ilmoittaa niistä tarvittaessa valvovalle viranomaiselle. Ammattitaitoiset sosiaalityöntekijät osaavat arvioida lapsen kasvatukselliset ja hoidolliset tarpeet, ja sen, millaiseen lastensuojeluyksikköön lapsi tulisi sijoittaa.


Kerro kohtelustasi Kauppalehden menestyjäyrityksessä

Haapavedellä sijaitsevat Nevalanmäen Perhekodit Oy:n yksiköt Kotimäki, Pietilä ja Kaunisto mainostavat tarjoavansa perhetyön erityisosaamista, ammattitaitoista ja perhekeskeistä sijaishuoltoa ja luotettavaa ja toimivaa yhteistyötä.

Kauppalehden menestyjäyritykseksi vuonna 2014 valittu osakeyhtiö kertoo, että yrityksen toiminta on perhekeskeistä ja yksilöllistä kasvatustyötä, joka etenee lapselle asetettujen tavoitteiden mukaisesti toimivan omaohjaaja -mallin ja ammattitaitoisten , vuorovaikutukseen kannustavien ja turvaa luovien ohjaajien avulla.

Joidenkin vanhempien mukaan luvattu yhteistyö typistyi ohjaajien vanhemmille lähettämään ilmoitukseen nuoren kirjautumisesta laitokseen, jonka jälkeen vanhempiin ei ole pidetty mitään yhteyttä. Entisten ja nykyisten sijoitettujen mukaan laitoksessa simputetaan, käytetään ryhmärangaistuksia ja istutetaan nuoria huoneissaan vailla mahdollisuutta sosiaalisiin kontakteihin. Sijoitetut tytöt ovat valittaneet laitoksen sukupuolittuneista kaksoisstandardeista ja tyttöjen seksuaalisuuden voimakkaasta kontrolloinnista, joka ilmenee alus- ja päällysvaatteiden mittaamisena ja kieltoina katsoa poikiin tai puhua näiden kanssa.

Veronmaksajat maksavat yhden lapsen keskimäärin seitsemän vuotta kestävästä huostaanotosta perhekodeille noin miljoona euroa.

Sijaishuoltopaikkojen valvonta on todettu puutteelliseksi. Pahimmillaan laitokset tarkistetaan vain kerran kymmenessä vuodessa. Valvonta tapahtuu liian usein vain lukemalla laitoksen toimittamat asiakirjat.

Lokakuun liike kiittää AVI:a ja sijoitettua poikaa uskonutta sosiaalityöntekijää ripeästä toiminnasta ja pyytää kaikkia perhekodin entisiä työntekijöitä ja entisiä ja nykyisiä sijoitettuja kertomaan laitoksen väärinkäytöksistä AVI:n osoitteeseen elisa.roimaa@avi.fi


Kodinturvarinki auttaa

Lokakuun liike on perustanut Kodinturvaringin, joka organisoidusti auttaa lapsia, joita ei muutoin saada viranomaisten toimesta turvaan akuutin vaaran tai sen uhan alta. Vapaaehtoisista kansalaisista koostuva RINKI auttaa myös lapsia, joita uhkaa turha huostaanotto tai muu mielivaltainen pakkotoimi ja jotka on siksi saatava turvaan tosiseikkaselvittelyn mahdollistamiseksi.

Vanhemmat voivat auttaa lainvastaisesti toimiviin sijaishuoltopaikkoihin sijoitettuja lapsiaan keskustelemalla laitosten ongelmista avoimesti toisten sijoitettujen vanhempien kanssa, taltioimalla tapaamiset henkilökunnan kanssa, tutkimalla kaikki rekisteritiedot ja selvittämällä laitosten päätösten ja kirjausten oikeellisuus, tekemällä sijoitettujen kanssa valituksia AVI:in, VALVIRA:aan ja oikeusasiamiehelle, ottamalla yhteyttä juristiin tai ilmoittautumalla Kodinturvarinkiin.
Ilmoittautuminen Kodinturvarinkiin: info@lokakuunliike.com. Otsikoithan viestisi "Rinki".

Lokakuun liike tarjoaa myös sosiaalihuollon ja laitosten työntekijöille mahdollisuuden ilmoittaa ja saattaa anonyymisti tutkittavaksi laiton ja/tai lasten kasvua ja kehitystä vaarantava toimintakäytäntö työpaikoillaan. Ilmoituksen voi tehdä täällä. Uuden sosiaalihuoltolain myötä sosiaalihuollon henkilöstöllä on ilmoitusvelvollisuus myös oman työpaikan ja kollegoiden väärinkäytöksistä.


Lue myös:

http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset ... s-23102015
http://www.lokakuunliike.com/perheeni-t ... erhekotiin
http://www.lokakuunliike.com/henri-aute ... n-selvitys
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset ... -vaaroista
http://www.lokakuunliike.com/elena-mari ... laitokseen
http://www.lokakuunliike.com/leeni-ikos ... siakkaalle
http://www.lokakuunliike.com/kauhutarin ... tenkodissa
http://www.lokakuunliike.com/leeni-ikos ... en-kuolema
http://www.lokakuunliike.com/leeni-ikos ... -kuolema-2
http://www.mariasyvala.com/jutut/rakas- ... malaisessa
http://www.lokakuunliike.com/myyraumln- ... -miljoonan
http://www.lokakuunliike.com/myyraumln- ... a-perhetta
http://www.lokakuunliike.com/myyraumln- ... tauskultti
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset ... n-suomessa
http://www.lokakuunliike.com/myyraumln- ... nkautisiin
http://www.lokakuunliike.com/henri-aute ... iisityypit
- See more at: http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset ... Dg5z9.dpuf

Xja

Re: Nevalanmäen Perhekodit Oy- kokemuksia!

ViestiKirjoittaja Xja » Pe Kesä 15, 2018 10:54 am

Moi, oon ollut ko. Perhekodissa ja siellä vietetystä ajasta ei ole mitään hyvää sanottavaa. Järjetöntä alistamista, väkivaltaista käytöstä ohjaajilta nuoria kohtaan ja väkivallalla uhkailua ja pelolla hallitsemista. Elämä nevalanmäellä on pelkkää pakon sanelemana tehtyä työtä joka monen nuoren ikä huomioon ottaen liian raskasta. Rangaistusmuotona yleisin lienee huoneeseen eristäminen. Itse sen koin monta kertaa ja pisin aika oli yli kuukausi. Tuo heidän toimintamalli laittaa nuoret ajattelemaan asioita aivan jotenkin muuten kuin varmaan lastensuojelun toiveena olisi. Nuoret nevalanmäellä ollessaan yleisesti ottaen eivät uskalla tuoda huonoja kokemuksiaan julki, koska pelkäävät rangaistusta, joka ainakin minun aikana oli väistämätön jos asia henkilökunnan korviin kantautuneet. En tässä tämän enempää laita yleisesti, mutta jos haluat kuulla niin kysäiseppä sähköpostilla. J40ok21@gmail.com

Kyllävituttaa

Re: Nevalanmäen Perhekodit Oy- kokemuksia?

ViestiKirjoittaja Kyllävituttaa » Ti Heinä 10, 2018 6:46 am

Eioo kyllä yhtään positiivistä kokemusta sieltä, viikossa oli yksi päivä milloin sai soittaa kotia, kerran viikossa oli myös pyykkipäivä. Olin nuorempana siellä ja tänäpäivänä kaikki traumat sieltä on alkanut näkymään. Jos oli tehnyt jotain väärin nii oli pohdinta eli paperille piti kirjottaa mitä on tehnyt ja mitä olisi tehnyt toisin että siinä tilanteessa ei olisi, sitä saatto pariki viikkoa kirjottaa siellä huoneessa josta ei saanu lähtä pois ennenku ohjaajat olivat tyytyväisiä siihen, yleisissä tiloissa piti olla aikuinen aina läsnä, olin aluksi kotikoulussa siellä mutta eihän siellä mitään oppinut sitten pääsin kaupungin kouluun ja se oli ainut paikka missä tunsin olevani turvassa, joka päivä odotin vaa että pääsen sinne. Pelkäsin ohjaajia ja tiedän että siellä kohdeltiin nuoria niin väärin kun vain voi. Niin monet nuoret itki joka helvetin kerta puhelimessa niitten vanhemmille, kokoaja kaikilla oli niin suuri vastuu siellä, kavereiden kuvia tai vanhempien kuvia ei saanu alussa edes olla seinällä. Kotia pääsi 2-3 kertaa kuukaudessa käymään viikonlopuksi mutta jos oli tehny jonku asian väärin niin ne lomat vietiin pois. Olisi niin paljon kerrottavaa paikasta että :(

Vieras

Re: Nevalanmäen Perhekodit Oy- kokemuksia?

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Heinä 16, 2018 8:39 am

Kyllävituttaa kirjoitti:Eioo kyllä yhtään positiivistä kokemusta sieltä, viikossa oli yksi päivä milloin sai soittaa kotia, kerran viikossa oli myös pyykkipäivä. Olin nuorempana siellä ja tänäpäivänä kaikki traumat sieltä on alkanut näkymään. Jos oli tehnyt jotain väärin nii oli pohdinta eli paperille piti kirjottaa mitä on tehnyt ja mitä olisi tehnyt toisin että siinä tilanteessa ei olisi, sitä saatto pariki viikkoa kirjottaa siellä huoneessa josta ei saanu lähtä pois ennenku ohjaajat olivat tyytyväisiä siihen, yleisissä tiloissa piti olla aikuinen aina läsnä, olin aluksi kotikoulussa siellä mutta eihän siellä mitään oppinut sitten pääsin kaupungin kouluun ja se oli ainut paikka missä tunsin olevani turvassa, joka päivä odotin vaa että pääsen sinne. Pelkäsin ohjaajia ja tiedän että siellä kohdeltiin nuoria niin väärin kun vain voi. Niin monet nuoret itki joka helvetin kerta puhelimessa niitten vanhemmille, kokoaja kaikilla oli niin suuri vastuu siellä, kavereiden kuvia tai vanhempien kuvia ei saanu alussa edes olla seinällä. Kotia pääsi 2-3 kertaa kuukaudessa käymään viikonlopuksi mutta jos oli tehny jonku asian väärin niin ne lomat vietiin pois. Olisi niin paljon kerrottavaa paikasta että :(


Nevalanmäestä on tehty näköjään oikein mainosvideoa youtubeen , koka löytyy https://www.youtube.com/watch?v=-ZNetRK8jUY. Oikein julkkiksia otettu mukaan videoon kehuskelemaan videolle. Pistäkääs kommenttia videosta

anna

Re: Nevalanmäen Perhekodit Oy- kokemuksia?

ViestiKirjoittaja anna » Pe Loka 05, 2018 8:17 pm

Voin kertoa vanhempana ja aktiivisesti paikkaa ja taustoja tutkineena, että paikka on pelkkä rahankeräys kohde kyseiselle yritykselle. Yrityksen omistaja ei ole päivittäisessä toiminnassa mukana.
Henkilöstö on alikoulutettua, yrityksen toiminnanjohtajana on toisen asteen koulutuksen saanut henkilö. Osaamista kun ei ole niin tulokset ovat erittäin synkät.
Mielestäni lapset/nuoret jotka sijoitetaan Nevalanmäkeen ovat huonoimmassa asemassa tulevaisuuden suhteen. Olen hyvin pettynyt viranomaistahoihin kun edelleen tänä päivänä sijoitetaan suomalaisia lapsia kyseiseen paikkaan. Kaikki lapset jotka ovat joutuneet sijoitetuksi kyseiseen paikkaan tulisi saada viranomaistaholta anteeksi pyynnön ja mahdollisuuden erilaisiin tuki ja terapia palveluihin joissa pystyttäisiin näitä traumatisoituneita nuoria auttamaan.
Viranomaiset tietävät ongelmat mutta vaikeneminen on jokaiselle vastuussa olevalle viranomaiselle oman paikkansa puolustamista. Avin ennakkoon ilmoittamat tarkastukset ovat läpinäkyviä ja ilman että nuoria kuullaan on vaikea tietää talon sisällä tapahtuvista asioista.
Te vanhemmat joiden lapset ovat kyseisessä paikassa tai ovat joutumassa niin hartaasti toivon että jaksatte taistella lastenne puolesta. Meitä vanhempia on paljon jotka ovat taistelleet lapsensa pois paikasta. Avi ei ole oikea osoite, sieltä ette apua saa. Suosittelen olemaan yhteydessä eduskunnan oikeusasiamieheen. Siellä ollaan tietoisia kyseisestä asiasta.
Oma lapseni vapautettiin paikasta 3 kuukauden jälkeen. Uskon että sijoittaja kaupunkimme ei sijoita enää lapsiaan kyseiseen paikkaan, niin kauheita asioita lapseni joutui kokemaan paikassa.

Paluu » Sijaishuolto, huostaanotot ja kaappaukset