Rekisteröidy

Isä ja sijaisveli tuomittiin sijaislapsen hyväksikäytöstä

Tähän ryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä - sana on vapaa!Vieras

Isä ja sijaisveli tuomittiin sijaislapsen hyväksikäytöstä

ViestiKirjoittaja Vieras » La Heinä 15, 2017 2:55 pm

ILTALEHTI

Isä ja sijaisveli tuomittiin alle 10-vuotiaan sijaislapsen hyväksikäytöstä

Lauantai 15.7.2017 klo 13.30 (päivitetty klo 13.30)

Perheellä oli ollut lukuisia sijaislapsia noin 20 vuoden ajan.

Pitkäaikaisen sijaisperheen isä ja sijaisveli tuomittiin eilen tekoaikaan 6-9-vuotiaan sijaislapsen hyväksikäytöstä Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Hyväksikäyttö kesti oikeuden mukaan noin kolme vuotta perheen kodissa. Perhe kertoi toimineensa sijaisvanhempina noin 20 vuotta, ja sijaislapsia oli ollut hoidossa lähes 20. Tyttö oli sijoitettu heille kiireellisesti.

23-vuotias, tekoaikaan alaikäinen sijaisveli oli oikeuden mukaan sukupuoliyhteydessä tytön kanssa useita kertoja. Oikeuden mukaan veli sai lapsen ottamaan sukupuolielimen suuhunsa. Tyttö kertoi, että tekoja tapahtui kodin lisäksi myös ulkosaunalla ja rikkinäisessä peltoautossa.

Poika huijasi lasta käskemällä tätä sulkemaan silmänsä ja väittämällä, että pyydettyjen tekojen kohteena olisi pehmolelu, tuomiossa kerrotaan. Lisäksi poika yritti oikeuden mukaan kerran olla lapsen kanssa sukupuoliyhteydessä leikkimajassa, mutta tämä ei onnistunut.

Tyttö pelkäsi joutuvansa kauas vanhemmistaan

Oikeuden mukaan reilun vuoden päästä veljen hyväksikäytön alettua myös sijaisisä alkoi hyväksikäyttää tyttöä.

62-vuotias mies oli oikeuden mukaan nuollut tyttöä useita kertoja yöllä, kun tämä oli nukkumassa. Tyttö kertoi, että tätä oli jatkunut ehkä kerran viikossa siihen saakka, kunnes hän pääsi pois sijaisperheestä.

Tyttö ei aluksi uskaltanut kertoa asioista, koska pelkäsi joutuvansa toiseen sijaisperheeseen vielä kauemmas vanhemmistaan niin, ettei näkisi vanhempiaan juuri koskaan. Kun asia tuli ilmi, oikeus uskoi tytön loogisena, johdonmukaisena ja keskeiseltä sisällöltä muuttumattomana pysynyttä kertomusta.

Oikeuden mukaan miesten syyllisyydestä ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä. Se otti huomioon, että teot olivat omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa lapselle, joka oli kokenut luottamusta sijaisisäänsä- ja veljeään kohtaan. Lisäksi lapsi oli erityisen riippuvaisessa asemassa sijaisisäänsä.

Veli tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuoden ja 4 kuukauden ehdolliseen. 62-vuotias sijaisisä tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen sekä 80 tunniksi yhdyskuntapalveluun. Molemmat miehet määrättiin korvaamaan tytölle 8  000 euroa, eli yhteensä 16  000 euroa.

Miehet kiistivät syytteet.

STT

IL http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017071 ... 0_u0.shtml

Vieras

Re: Isä ja sijaisveli tuomittiin sijaislapsen hyväksikäytöst

ViestiKirjoittaja Vieras » La Heinä 15, 2017 2:56 pm

Isälle ja sijaisveljelle terveisiä!

Nimenne selvitetään ensiviikolla... :)

Vieras

Re: Isä ja sijaisveli tuomittiin sijaislapsen hyväksikäytöst

ViestiKirjoittaja Vieras » To Heinä 20, 2017 2:08 pm

Tuomitut pedofiilit ovat nimeltään Hulkkonen Juho Kari Eerikki ja Hulkkonen Kari Emil > tuomion Diaarinumero on: R17/866

Vieras

Re: Isä ja sijaisveli tuomittiin sijaislapsen hyväksikäytöst

ViestiKirjoittaja Vieras » To Heinä 20, 2017 3:10 pm

Keski-Suomen Reservipiirit

Perheen neljä miestä jouluaaton kunniavartiossa Viitasaarella

Julkaistu 27.12.2013

Jouluaaton hämärä laskeutuu satojen kynttilöiden valaisemalle sankarihautausmaalle Viitasaarella.

Jouluaattona ensimmäiseen kunniavartiovuoroonsa valmistautuvat reservin vänrikit Jaakko Hulkkonen ja Jere Viljanen. Miekkaotteita ja kunniavartion askeleita käydään läpi ennen vuoron alkua. Vierestä seuraavat reservin korpraali Kari Hulkkonen ja varusmiespalvelustaan suorittava alikersantti Juho Hulkkonen, ensimmäistä kertaa hänkin kunniavartioon menossa. Kaikki neljä miestä ovat samasta perheestä: Jaakko ja Juho ovat Karin poikia, Jeren sijaisvanhempina toimivat aikanaan Kari Hulkkonen ja vaimonsa Leila Haiko. Yhteisellä päätöksellä perheen miehet halusivat kunnioittaa tänä jouluna veteraanien perintöä itsenäisen isänmaan joulutaivaan alla. Heidän mielestään oli hieno mahdollisuus aloittaa joulun vietto kunniavartiossa sankarihaudan muistomerkin äärellä.

Vänrikit lähtevät matkaan ryhdikkäästi samaan tahtiin marssien paadelle. Puolen tunnin kuluttua isä ja poika Hulkkonen siirtyvät arvokkaasti kunniavartiopaikalle vapauttaen vänrikit vuorostaan. Kunniavartiovuoron päätyttyä Juho komentaa vanhan vartionsa alikersantin rutiinilla kirkon eteen lähtöpaikalle. Siellä ovat vastassa lähes kaikki perheen muut jäsenet. Kunniavartiovuorot ovat tyylikkäästi ohi, ja jouluaaton vietto voi alkaa rauhallisissa merkeissä koko perheen voimin.


http://www.ksrespiirit.fi/?p=3895

Vieras

Re: Isä ja sijaisveli tuomittiin sijaislapsen hyväksikäytöst

ViestiKirjoittaja Vieras » To Heinä 20, 2017 4:58 pm

Sijaisäiti on mukana politiikassa...

KESISUOMALAINEN

Keski-Suomi Julkaistu 25.01.2016 20:46

Viitasaarelle uusi päiväkoti hirrestä - betoni hävisi selvästi

Kuva
Leila Haiko (kesk.) oli yksi monista hirsirakentamisen puolesta puhuneista. Kuva: Hilkka Rantala

Viitasaaren uusi päivähoitokeskus rakennetaan hirrestä. Hirsirakenteinen päiväkoti päihitti äänestyksessä betonirakenteisen äänin 17-9. Yksi valtuutettu äänesti tyhjää.

Kaupunginhallitus oli aiemmin päätynyt betonielementtien kannalle ja esitti tätä valtuustolle. Perussuomalaisten varavaltuutettu Lars Byman teki kuitenkin vastaesityksen hirren puolesta ja sai suuren joukon kannattajia.

- Hirsirakentaminen on täysin kotimaista työtä ja hirsirakentamisen on todettu olevan kosteudenhallinnan kannalta erinomaista verrattuna muihin materiaaleihin. Se on myös osa suomalaista rakennusperinnettä ja tekemällä julkisen rakennuksen puusta edistämme samalla suomalaista puuteollisuutta. Hirsirakenteella on luonnollinen melua tasapainottava vaikutus ja hirren hiilijalanjälki on myös huomattavasti pienempi kuin betonin, Ilkka Kemppainen (kesk.) perusteli kannatuspuheenvuorossaan.

Äänestyksessä hirren kannalle asettui valtaosa keskustalaisista, kaikki kokoomuslaiset, osa demareista ja kaksi perussuomalaista sekä omaa ryhmäänsä edustava Jyrki Koskela. Betonin puolella oli viisi demaria, kolme perussuomalaista ja kaksi keskustalaista valtuutettua.

Uusi päivähoitokeskus rakennetaan Haapaniemen vanhan päiväkodin rinnalle ja sen on määrä valmistua vuoden 2017 loppuun mennessä. Siihen tulee tilaa noin 600 kerrosneliötä.

KS http://www.ksml.fi/keski-suomi/Viitasaa ... sti/717981


Vieras

Re: Isä ja sijaisveli tuomittiin sijaislapsen hyväksikäytöst

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Heinä 25, 2017 6:46 pm

Tämä juttu on niin valhetta.Menee hoviin ja toivottavasti oikeus voittaa.Hyvän rahastuskeinon keksivät ja samalla pilaavat toisten elämän lopullisesti! Tämä perhe on pelastanut niin monta kaltoinkohdeltua lasta ja antaneet heille mahdollisuuden turvalliseen lapsuuteen!

Vieras

Re: Isä ja sijaisveli tuomittiin sijaislapsen hyväksikäytöst

ViestiKirjoittaja Vieras » To Elo 03, 2017 2:20 pm

Toivottavasti mahdollisimman moni saa tietää, miten nämä "kunnolliset" ihmiset pilasivat pienen tytön elämän. Tuomio oli aivan liian lievä. Perheen isän asenne oli jo oikeuteen mennessä, että on näitä käsittelyjä ennenkin voitettu. ☹️ Sairaita ihmisiä.

Vieras

Re: Isä ja sijaisveli tuomittiin sijaislapsen hyväksikäytöst

ViestiKirjoittaja Vieras » Ma Elo 07, 2017 9:34 pm

Vieras kirjoitti:Toivottavasti mahdollisimman moni saa tietää, miten nämä "kunnolliset" ihmiset pilasivat pienen tytön elämän. Tuomio oli aivan liian lievä. Perheen isän asenne oli jo oikeuteen mennessä, että on näitä käsittelyjä ennenkin voitettu. ☹️ Sairaita ihmisiä.


ja tämä väite isästä perustuu mihin? en todellakaan jaksa uskoa että isä ja veli olisivat noin tehneet, olin kyseisen veljen kanssa opiskelemassa rinnakkaisluokalla. "uhri" sensijaan on köyhästä alkoholistiperheestä, jossa tämäntapainen rahan ansaitseminen ei ole ensimmäinen kerta.

Vieras

Re: Isä ja sijaisveli tuomittiin sijaislapsen hyväksikäytöst

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Elo 08, 2017 8:00 am

Vieras kirjoitti:ja tämä väite isästä perustuu mihin? en todellakaan jaksa uskoa että isä ja veli olisivat noin tehneet, olin kyseisen veljen kanssa opiskelemassa rinnakkaisluokalla. "uhri" sensijaan on köyhästä alkoholistiperheestä, jossa tämäntapainen rahan ansaitseminen ei ole ensimmäinen kerta.

Aina kannattaa yrittää selittää, vaikka itselleen jos siitä tulee parempi olo... :)

Tästä aiheesta on aloitus viewtopic.php?f=25&t=10368

Paluu » Sijaishuolto, huostaanotot ja kaappaukset