Rekisteröidy

Lapsen vieraannuttaminen on henkistä väkivaltaa

Tähän keskusteluryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä ja ennakkosensuuria - sana on vapaa!


Ari O Savolainen

Lapsen vieraannuttaminen on henkistä väkivaltaa

ViestiKirjoittaja Ari O Savolainen » Ti Huhti 25, 2017 5:44 am

HELSINGIN SANOMAT

Mielipide | Mielipide

Lapsen vieraannuttaminen toisesta vanhemmasta ei ole eroriita vaan henkistä väkivaltaa – miksi siihen ei puututa?

Vieraannuttamisen kohteena oleva lapsi jää usein ilman apua.

Julkaistu: 25.4. 2:00

Kansainvälistä vieraannuttamisen vastaista päivää vietetään vuosittain 25. huhtikuuta. Lapsen vieraannuttaminen toisesta vanhemmastaan ei ole harvinaista, ja monissa eroissa nähdäänkin vieraannuttavia piirteitä.

Valitettavasti vieraannuttamista ei nähdä tai sitä ei ymmärretä lapseen kohdistuvana henkisenä väkivaltana vaan vanhempien välisenä eroriitana. Vaikka vieraannuttamista on vakavuudeltaan verrattu lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, Suomessa ei ole luotu menetelmiä sen selvittämiseen tai tunnistamiseen.

Vieraannuttamisen voisi luontevasti olettaa kuuluvan lastensuojelun alaisuuteen, mutta siellä asia kuitataan vanhempien välisenä huoltoriitana, joka ei kuulu lastensuojelulle. Näin vieraannuttamisen kohteena oleva lapsi jää ilman apua.

Vieraannuttamisen todentaminen voi olla haastavaa mutta ei mahdotonta. On selvää, ettei vieraannuttaja itse auta asian selvittämisessä. Lisää haastetta asiaan tuo, jos lapsi on jo vieraannutettu. Tällöin lapsen ”oma” tahto hylätä toinen vanhempi voi vaikuttaa aidolta, jos asiaan ei osata perehtyä syvemmin.

Vieraannuttamisesta on tehty lakialoite ja kirjallisia kysymyksiä. Nämä eivät ole käytännössä johtaneet mihinkään. Lasten vieraannuttaminen jatkuu käytännössä yhtä sallittuna kuin ennenkin.

Miksi tähän lapsiin kohdistuvaan väkivaltaan ei puututa? Kyse voi olla ymmärryksen puutteesta. Ikävä kyllä, täyden ymmärryksen asiasta saa vasta, kun asian kohtaa henkilökohtaisesti. Kyse voi olla myös asenteista. Kun uhrina nähdään toinen vanhempi lapsen sijaan, kuvaan tulevat mukaan sukupuolisidonnaiset stereotypiat.

Äiti voidaan nähdä luontaisempana huoltajana, isä taas potentiaalisena vainoajana tai päihdeongelmaisena. Tällöin lapsen vieraannuttaminen onkin lapsen turvaamista ja hyväksyttyä toimintaa. Lapsen oikeutta molempiin vanhempiin puolustava vanhempi onkin riitelevä lapsen edun vaarantaja.

Vieraannuttaminen vaatii puutteita moraalissa ja empatiakyvyssä. Vieraannuttajat eivät ole hyviä vanhempia. Heihin eivät tehoa kauniit puheet tai sovittelut. He hyödyntävät opportunistisesti toisen vanhemman kyvyttömyyttä toimia yhtä epärehellisesti. He hyödyntävät asenteita ja lain porsaanreikiä. Valheilla ja syytöksillä peitellään lapseen kohdistuva psykologinen vaikuttaminen.

Vanha huoltolaki ei estä ennalta vieraannuttamista. Toivottavasti nyt uudistettava huoltolaki tulee selvästi tuomitsemaan vieraannuttamisen lapsen edun vastaisena. Ilman muutosta uhreina ovat myös tulevat sukupolvet.

Pauli Tossavainen

Isät lasten asialla ry


HS http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005183217.html


Kansainvälistä vieraannuttamisen vastaista päivää vietetään vuosittain 25. huhtikuuta

Tänään Helsingissa Eduskuntatalon edessä!

Tervetuloa... :)
Ari O Savolainen

Vieras

Re: Lapsen vieraannuttaminen on henkistä väkivaltaa

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Huhti 25, 2017 5:59 am

Isät lasten asialla ry

Web http://www.isatlastenasialla.fi

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

Re: Lapsen vieraannuttaminen on henkistä väkivaltaa

ViestiKirjoittaja ari 1 » Ti Heinä 25, 2017 10:04 am

hei kaikille.olen samaa mieltä edellisestä kirjoituksesta,jossa olen miettinyt tuota samaa asiaa. olenkin huomannut miten esim.perhetukikeskukset toimivat. se ensinnäkin kun menet käymään siellä katsomassa lapsiasi,niin ensimmäiseksi tulee tietenkin henkilökunta aukaisemaan oven ( ovat lukossa) ja esittäydytään ja ilmoitetaan ketä tulee katsomaan asia ok. hienovaraisesti kun kysellään kuulumisia noin ohimennen,voi olla että työntekijä kertoo mitä lapsi on tehnyt ja niin poispäin, tai ainakin annetaan ymmärtää että kaikki hyvin.

no sitten lapsukaista tapaamaan ,keskustelua ja kuulumisten vaihtoa puolin ja toisin .(äiti/isä kumpi nyt käykään ) no asia kunnossa vaikuttaa hyvältä. mutta sitten jos vanhempi alkaakin kyselemään sellaisia asioita henkilökunnalta jota lapsi on sanonut ( esim saa rahaa x kertaa per/päivä siellä ollessaan,niin sitä miettii että miksi? se jos lapsi kertookin sellaisia asioita mistä ei pidetä niin johan alkaa tulemaan rajoituksia tapaamisiin,perusteluita kyllä riittää.

sitten koittaa päivä jolloin palaveria pidetään,onko kenties päivä sellainen jossa on oikeat henkilöt töissä,jotka tietävät ns paremmin? en yleistä vaan on siellä ihan oikeastikkin sellaisia henkilöitä töissä jotka aivan puhtaalla omallatunnolla auttavat sijoitettuja. sanotaan että,perhetukikeskus tekee yhteistyötä sosiaalitoimen kanssa se on aivan totta,mutta tapauksesta riippuu onko kyseessä isä vai äiti.???

mikäpä onkaan oiva keino saada lapsi esimerkiksi isältä pois,jos asuu isän luona ja vanhemmat eronneet jossakin vaiheessa,olipa sitten tarhassa koulussa ym.eihän siihen tarvita kuin äidin halua sitten lähtee lumipallo ilmiö vyörymään,ja alkaa massiivinen hanke saada isä pois kuvioista keinoja kaihtamatta,jokainen voi päätellä asiaa itse miten asiat oikeasti on.

Ari O Savolainen

Re: Lapsen vieraannuttaminen on henkistä väkivaltaa

ViestiKirjoittaja Ari O Savolainen » Ti Heinä 25, 2017 12:24 pm

Terve (ari 1). Nuo kuviot läpikäyneenä voin sanoa, että kokemusta on!

"Lapsen vieraannuttaminen toisesta vanhemmasta ei ole eroriita vaan
henkistä väkivaltaa – miksi siihen ei puututa?"


Neuvoni on aina ollut jokaiselle eroperheen isälle, tuo kaikki kokemasi
vääryydet julkisuuteen todistamaan, kuinka mielivaltaisesti Suomessa
meitä eroperheiden isiä ja lapsia kohdellaan.

Jokainen kyykyttäjä jonka olen asioissani julkisuuteen tuonut, on täällä
esillä loppuelämänsä ajan todistuksena siitä sairaanloisesta pahuudesta
ja mielivallasta jolla he minua ja lapsiani aikoinaan kohtelivat.

Kun kirjoitan Googleen kyykyttäjieni tietoja, tulos saa hyvälle mielelle.
Sitä en tiedä, millä mielellä he itse katselevat tietoja vuosientakaisista
tekemisistään. Jos näky aiheuttaa masennusta ja vitutusta - on heistä
jokainen ansainnut sen.
Ari O Savolainen

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

Re: Lapsen vieraannuttaminen on henkistä väkivaltaa

ViestiKirjoittaja ari 1 » Ti Heinä 25, 2017 8:31 pm

terveppä terve (ari o savolainen) myös muutkin sivuston lukijat. se miten julkisia laitoksia käytetään tuollaiseen toimintaan,jossa yritetään päästä isästä eroon.jo se että nainen jopa oman nuoren kanssa tekee tekee sellaista jota nuori ei ihan välttämättä ymmärrä asian todellista laitaa.

se onkin sitten toinen juttu mitä hyvityksiä tai muuta etuuksia sosiaali antaa äidille ?.kenties sitten yllättäen alkaakin nuori saamaan kaikenlaisia tavaroita,ehkä ei niin yllättäen sillä onhan tuo isästä ns:erottaminen alkanut jo aikaisemmin,tavalla tai toisella mutta nehän ovatkin vain näiden yhteisiä asioita,josta keskustellaan ja etsitään kaikkea isän negatiivisia asioita joita voisi hyödyntää kaikella mahdollisella tavalla ja käyttää niitä hyväkseen.

eikä sekään ole uusinta uutta kun lausuntoja kirjataan/kirjoitetaan,tyylillä kopioi,leikkaa,liitä systeemillä ja kas kummaa siinähän meillä onkin juuri sopiva asiakirja no tietenkin isän vahingoksi.äitihän on aina heidän mielestään puhdas pulmunen ns.

se mikä kaupunki ja ketkä ovat ne henkilöt mistä paikoista sekä heidän työnimikkeensä on,tulen julkaisemaan nimineen.

Ari Savolainen

Re: Lapsen vieraannuttaminen on henkistä väkivaltaa

ViestiKirjoittaja Ari Savolainen » Pe Loka 26, 2018 3:05 pm

Nyt on poliisin vuoro kirjoittaa vieraannuttamisesta. PAS = (Vieraannuttamisoireyhtymä) huoltokiusaamisena. Seuraavaksi taas jossakin mediassa jne. Kukaan ei kuitenkaan koskaan tee tälle (nais)ongelmalle mitään, esim. Säädä lakia joka rankaisee (nais)sosiaaliviranomaisia ja (nais)tuomareita sekä eroperheiden äitejä jotka yrittävät vieraannuttaa lapsen/lapset isästään.

Mistä on kyse!


!
Huoltokiusaaminen on vanhemmuuden mitätöintiä ja toisen vanhemman alistamista. Se on ilmiö eron jälkeisestä katkeruudesta. Usein se näyttäytyy ulkopuolisille vain asioiden ristiriitaisuutena ja kahden eronneen vanhemman välisenä taisteluna. Useissa tapauksissa kuitenkin se on toisen vanhemman pyrkimystä omien etujensa mukaisiin päämääriin, hyväksikäyttämällä lasta ja toisen vanhemman suhdetta lapseen. Se voi olla pieniä kiusoja, joustamattomuutta, välinpitämättömyyttä tai se voi olla harkittua suunnitelmallista kiusaamista. Huoltokiusaus ei ole lapsen edun mukaista. Huoltokiusaamiseen tulee puuttua nykyistä painokkaammin lapsen edun vastaisena toimintana. Huoltokiusaus on rangaistavaa.

Lähde https://supli.fi/pas-vieraannuttamisoir ... ssa-osa-1/


POLIISI

Vieraannuttaminen

25.10.2018

Vieraannuttaminen tarkoittaa yleensä prosessia, jossa toinen vanhempi pyrkii tahallaan avioeron jälkeen etäännyttämään lapsen toisesta vanhemmastaan. Keinoina voi olla toisen vanhemman mustamaalaaminen tai pelon herättäminen. Vieraannuttamisen taustalla saattaa lisäksi olla myös huoltajuusriita. Yhtenä tavoitteena väärinkäytöstilanteessa voi olla kielteisen kuvan luominen toisesta vanhemmasta. Kielteisen kuvan avulla pyritään saamaan etua mm. huolto-oikeudenkäynnissä. Vieraannuttaminen on ilmiö, joka lasten kanssa työskentelevien ihmisten tulee huomioida.

Psykologian tohtori Helinä Häkkänen-Nyholmin ja varatuomari Jan-Olof Nyholm mukaan vieraannuttamisprosessissa vanhemman käytetyimpiä toimintatapoja on juuri toisen vanhemman mustamaalaaminen ja mitätöiminen lapselle tai lapsen läsnä ollessa. Tämä opettaa lapselle, että perheenjäseniin tai ylipäänsä muihin ihmisiin ei tarvitse suhtautua kunnioittaen ja myötätuntoisesti, vaan heitä voi ja saa haukkua ja mitätöidä. Sen sijaan, että lapsi oppisi suvaitsevaisuutta muiden epätäydellisyydestä, lapsi oppii julmuutta ja kovuutta sekä sitä, että suhteessa muihin on lupa olla vaativa, ja mikäli toinen ominaisuuksiltaan ei ole tarpeeksi hyvä, hänet voi hylätä. Lapsi oppii, että ihmiset ovat epätäydellisiä ja ketä tahansa, johon hän ei ole tyytyväinen, voidaan kohdella halveksuvasti ja väheksyvästi.

Vieraannuttamista tapahtuu avioerotilanteissa. Avioerot ovat usein koko perheen kriisejä, joissa tunne voi ohjata toimintaa. Tavanomaisesti järkevästi toimivat henkilötkin sortuvat joskus kaikenlaiseen "kiusantekoon". Avioerot ovat henkisesti ja fyysisestikin raskaita prosesseja yksilölle ja ne myös työllistävät poliisia eri tavoin. Akuuteissa välienselvittelyissä tärkeässä roolissa ovat poliisin perinteiset kotihälytyskeikat, jotka hoidetaan hälytyspartioiden toimesta.

Suurta kuormitusta kohdistuu myös rikostutkintapuolelle. Tutkinnassa näitä perinteisiä avioeron sivutuotteita tutkitaan mm. erimuotoisina pahoinpitelyinä, kunnianloukkauksina, laittomina uhkauksina ja kotirauhan rikkomisina. Valitettavasti näiden lisäksi on yksi erityisalue, jota käytetään joskus "aseena" avioeron ja varsinkin siitä seuraavan huoltajuusriidan yhteydessä. Näitä ovat lapsiin kohdistuneet pahoinpitely- ja seksuaalirikokset, joissa ilmoittajana on toinen vanhempi.

Vaikka rikosprosessin läpivieminen on raskasta lapselle, on kuitenkin tapauksia, joissa se on erittäin tärkeää lapsen ja vanhempien oikeusturvan kannalta. Viranomaiselle tulee aina ilmoittaa, jos todella epäilee lapsen joutuneen rikoksen uhriksi. Lapsen sekoittaminen aikuisten riitoihin, joissa lapseen itseensä kohdistunutta rikosta ei tiettävästi ole tapahtunut, on kuitenkin asiatonta ja vahingollista lapsen kasvulle ja kehitykselle. Rikosepäilyn syntyessä, tilannetta tulisi katsoa selkeästi eikä vihan ja katkeruuden sokaisemana. Tavoitteena tulisi olla aidon totuuden selvittäminen.

Lapsi voi kokea vaikeista asioista puhumisen vieraan aikuisen kanssa erittäin epämieluisena. Lapsen kannalta voi olla myös todella hämmentävää ja raskasta yrittää tasapainoilla vanhempien riidan keskellä. Pahimmillaan molemmat vanhemmat ovat ohjeistaneet lasta puhumaan itselleen edullisella tavalla. Poliisi sanoo lisäksi lapselle, että pitäisi kertoa totuus, joka hankaloittaa lapsen ajatusmaailmaa entisestään, jos hän ei ole varma mitä pitäisi kertoa ja mikä on "totuus". Pienelle lapselle totuus on usein juuri se, mitä vanhemmat ovat kertoneet. Lapsi on ristiriitaisessa ja hämmentävässä tilanteessa, jos useat aikuiset ovat kertoneet eri asioita. Asiantuntijoiden mukaan vieraannuttaminen voi olla lapselle erittäin vahingollista. Riitaisassa erossa yhteys lapseen voi pahimmassa tapauksessa katketa kokonaan, jos toinen vanhempi evää oikeuden tavata lasta. Vieraannuttamisella on kauaskantoiset seuraukset.

Lapsen etu on aina otettava huomioon kaikessa viranomaisen toiminnassa. Sen lisäksi sitä tulisi soveltaa perheen sisälläkin, myös vaikeina aikoina. Lapsen käyttö lyömäaseena toista vastaan on myös lapsen hyväksikäyttöä. Kyseessä voi olla henkinen väkivalta lasta kohtaan. Tahallisesti lasta aseenaan käyttävän vanhemman kykyä toimia huoltajana voisi ennen kaikkea kyseenalaistaa. Epäilyissä ei kuitenkaan aina ole kysymys tahallisesta oikeuden väärinkäytöstä tai lapsen kautta kiusaamisesta, vaan vanhempi voi olla täysin vakuuttunut rikoksen tapahtuneen.

Vanhempien huono keskinäinen kommunikointi saattaa myös osaltaan aiheuttaa väärinymmärryksiä. Tilanteet asettavatkin poliisin tärkeään ja haastavaan asemaan, kun jo esitutkintavaiheessa punnitaan toimenpiteitä lapsen edun ja lapsen oikeusturvan parhaan toteutumisen kannalta. Poliisin tulee huomioida taustalla oleva huoltoriita esitutkintavaiheessa, mutta se ei saa olla ohjaava tekijä. Selvää on, että huoltoriita ei sulje pois rikoksen mahdollisuutta.

Vieraannuttaminen voi joskus koostua hyvinkin pienistä sirpaleista, joiden vuoksi kokonaisuutta on vaikea nähdä ilman palojen kokoamista yhteen. Palojen yhteen kokoaminen onnistuu parhaiten viranomaisten ja kaikkien lasten kanssa työskentelevien yhteistyöllä ja tietoisuuden lisäämisellä.

Poliisi https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... inen_75333

Ari Savolainen

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

Re: Lapsen vieraannuttaminen on henkistä väkivaltaa

ViestiKirjoittaja ari 1 » La Loka 27, 2018 8:51 pm

https://julkiterhikki.valvira.fi/

Verna Sydänmaanlakka
Ei hakutuloksia.

Kas kummaa ja silti kouvolan kaupungilla töissä ja kirjoittelee päätöksiä. ( ei tosin ole enää . s-r junnolan mukaan)) ja hänen pomonsa oli johtava sosiaalityöntekijä maija leskinen. kas kun tullut oikein johtava ? jopa sunnuntaina sattumalta ksk perhetukikeskuksella ?.
https://www.kouvola.fi/index/sosiaali-j ... eille.html

Aiemmin kaupungin lastensuojelussa sekä opettajana työskenneellä Verna Sydänmaanlakalla on hoidettavanaan myös avoimen yliopiston opintoja Itä-Suomen yliopistossa
”– Sosiaalityön opinnot ovat juuri nyt kylläkin toissijaisia. Teen sen mihin aika ja rahkeet riittävät” https://yle.fi/uutiset/3-9972859

Sosiaalityöntekijän viransijaisuus Kouvolan kaupungin lapsiperhepalveluiden sosiaalipalveluissa lastensuojelun avohuollossa 8.8.2017-30.9.2017.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuo joka tituulerasi itseään perhetukikeskuksen johtajaksi/ sitten ohjaajaksi niin onkin terhikin mukaan lähihoitaja. ( Tosin ei kunnan palveluksessa enää?s-r junnolan mukaan) ) eikä myöskään kertonut mitä toinen vanhempi kertoi itse asiasta, joka olisi pitänyt kirjata palaverissa ylös.

Hakutulos

Nimi: Heidi Marianne Pätilä

Syntymävuosi: 1983

Rekisteröintinumero: 60500600949

Oikeudet:

lähihoitaja (sosiaalihuolto)

lähihoitaja (terveydenhuolto)
""" pätilähän ei tuonut asiaa esille missään vaiheessa mitä toinen vanhempi kertoi,ja se ei suinkaan ole vähäpätöinen asia."""
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

No entäpä Liukkonen, joka niinikään tituulerasi itseään ohjaajaksi ja yritti kalastella tietoa,jotta olisi saanut vähätellä kuten aiemminkin asioita. http://vaalikone.kaakonviestinta.fi/kun ... kkaat/8332

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://fi.linkedin.com/in/maija-leskinen-14098381
Ja sitten niin hauska kuin Leskinen yritti kukillaan heittää vitsiä,ja joka uhkaili välioikeudenpäätöksillä ym vastaavilla asioilla pelotella, niin hukkaan meni ,meinaan Leskisellä. Hän oli tekemässä kiirellistä huostaanottoa,kunnarin kanssa haminassa ja huolissaan saako toinen vanhempi jotakin korvausta kun on niin pitkä matka tulla katsomaan sijoitustaan.
https://www.asiakastieto.fi/yritykset/f ... teritiedot

Hakutulos
Syntymävuosi: 1984Nimi: Maija Leskinen
Rekisteröintinumero: 25005687501

Oikeudet:
sosiaalityöntekijä

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Valikoidulla muistilla jossa itse oli mukana kiireellisessä huostaanotossa,mutta ei noteerannut toiselta paikkakunnalta tullutta ilmoitusta, jonka olivat tehneet sen paikkakunnan poliisit. Eikä muistanut mitä on papereihinsa kirjaillut näin väittää esimiehensä.

Hakutulos
Nimi: Riikka Karoliina Kunnari
syntymävuosi: 1979
Rekisteröintinumero: 25106130542

Oikeudet:
sosionomi

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Susanna Mäkelä, tuo ihmettelijä joka tuumaa että ”ai teillä laitetaan ruokaa.” Mäkelä, joka kirjailee papereihinsa muun ihmisen sanomaa asiaa ja yritetään laittaa isän sanomaksi.joka on loppujen lopuksi ao henkilön oma sosiaalihenkilö ja kas kun sattui loma alkamaan sopivasti.

Hakutulos
Nimi: Pia Susanna Mäkelä
Syntymävuosi: 1973
Rekisteröintinumero: 25005350753

Oikeudet:
sosiaalityöntekijä

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

eduskunnan oikeusasiamies on siirtänyt vastauksen antamisen kouvolan kaupungille.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kiireellisen sijoituksen syyt

Kiireellisen sijoituksen tarve voi syntyä esimerkiksi silloin, kun kodin olosuhteet tai puutteet lapsen huolenpidossa välittömästi vaarantavat lapsen terveyttä tai kehitystä tai silloin, kun lapsen huoltajat ovat väliaikaisesti kykenemättömiä hoitamaan lastaan ja tämä välittömästi vaarantaa lapsen terveyttä tai kehitystä.

Lapsen vanhemmat voivat olla päihteiden vaikutuksen alaisina tai eivät akuutin mielenterveysongelman syntymisen takia kykene huolehtimaan lapsesta. Kyse voi olla myös vanhempien onnettomuudesta tai sairastumisesta, jos tästä aiheutuu lapselle välitön vaara.

Joissakin tapauksissa kiireellisen sijoituksen taustalla on sellaisesta lapsen heitteillejättöä tai kaltoinkohtelua, että lapsen henki tai hyvinvointi on välittömässä vaarassa. Lapsi tai nuori voi myös itse käyttäytymisellään aiheuttaa kiireellisen sijoituksen tarpeen, esimerkiksi käyttäytymällä itsetuhoisesti, käyttämällä päihteitä tai tekemällä rikoksia.

Lapsen kiireellistä sijoitusta ei saa käyttää vanhempien välisen huoltoriidan ratkaisukeinona tai tapaamisoikeutta koskevan riidan täytäntöönpanokeinona.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vaikkakin yrittivät tehdä huoltajuusriitaa asiasta niin ei onnistunut ,koska sellaista ei ollut.
eikä myöskään tehty olosuhdeselvitystäkään.

Mutta onnistuivat silti pilaamaan ao henkilön koulunkäynnin ym,ja siinäkin Verna Sydänmaanlakka asialla pyydellessään koulua lähettämään oppilaskorttia toiselle paikkakunnalle aivan omin päin, vaikkakin väitti toisen vanhemman pyytäneen sitä mutta loppupeleissä paljastuikin hän itse.


Oliko tässä pääasiassa nyt muutto äidilleen, vaiko oikeasti huoli tytöstä?
Taisi olla muuttopuheet vain silmänlumetta jotta saataisiin tyttö äidilleen.. uhitteluineen ym.
" sillä ei ole mitään merkitystä miten asioita hoidetaan,ja pitävätkö asiat paikkansa saatikka nuoren turvallisuus/terveys ym tärkeät seikat huomioiden.vaan ykkösasiana on vain saada joko nuori toiselle vanhemmalla ( yä ) tai sitten johonkin tutun tutun sijaispaikkaan vain tuottamaan rahaa joko itse kunnalla tai sijoituspaikkaan. ( tosin on niitä jotakin ihan oikeastikin olevia) "
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


" Yksiköiden varsinainen työ on palvelutarpeen arviointi, jolle laki asettaa kolmen kuukauden aikarajan. Sen tarkoituksena on miettiä yhdessä perheen kanssa, tuleeko perheestä varsinaisen lastensuojelun asiakas vai onko oikeampi apu esimerkiksi kotipalvelu tai perhetyö. näinhän ei kuitenkaan toimitu tässä asiassa vaikka olisi pitänyt."
" Yksiköiden virallinen nimi on lapsiperheiden palvelutarpeen arviointi ja tuki. Virka-aikaan nämä työryhmät hoitavat lastensuojelun päivystystä"

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

Re: Lapsen vieraannuttaminen on henkistä väkivaltaa

ViestiKirjoittaja ari 1 » Pe Marras 02, 2018 6:31 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/e51e4f ... 5_u0.shtml

”Lasta aseenaan käyttävän vanhemman kykyä toimia huoltajana voisi kyseenalaistaa” – Poliisilta tiukka kannanotto
Eron jälkeen vanhemmat voivat alkaa mustamaalata toisiaan lapselle. Vieraannuttamisen päämääränä on myrkyttää lapsen suhde toiseen vanhempaansa.
Vieraannuttaminen on ilmiö, jossa toinen vanhempi yrittää tahallaan esimerkiksi avioeron jälkeen etäännyttää lapsen toisesta vanhemmastaan. Taustalla voi olla myös huoltajuuskiista.

Poliisi on ottanut nyt jyrkästi kantaa vieraannuttamisilmiöön, jota tapahtuu erityisesti vaikeiden avioerojen yhteydessä.

– Lapsen käyttö lyömäaseena toista vastaan on myös lapsen hyväksikäyttöä. Kyseessä voi olla henkinen väkivalta lasta kohtaan. Tahallisesti lasta aseenaan käyttävän vanhemman kykyä toimia huoltajana voisi ennen kaikkea kyseenalaistaa, poliisi kommentoi tiedotteessaan.

Viestit: 532
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 6:49 pm

Re: Lapsen vieraannuttaminen on henkistä väkivaltaa

ViestiKirjoittaja ari 1 » La Marras 10, 2018 3:28 pm

https://www.iltalehti.fi/perheartikkeli ... 9_pt.shtml

Vau.fi: Reijon ex-vaimo tuhosi lasten suhteen isään: ”Äiti kertoi lapsille, että isä saattaa tappaa heidät”
Tänään klo 15:03

Vieraannuttamisen päämäärä on katkaista toisen vanhemman suhde lapseen tai hankaloittaa suhdetta. Motiivi saattaa olla kosto, katkeruus tai yksinkertaisesti mielenterveyteen liittyvät ongelmat.
Vieraannuttaminen on lapsen ja vanhemman välisen suhteen häiritsemistä. Yleensä vieraannuttajan tarkoitus on tuhota koko suhde. Käytännössä vieraannuttaja usein vaikeuttaa toisen vanhemman ja lapsen yhteydenpitoa.

– Exäni ei ole suoraan kieltänyt yhteydenpitoa, muttei anna siihen lupaakaan. Hän raivoaa lapsille, jos saa tietää lasten olleen minuun yhteydessä. Jos hän huomaa minun lähettäneen viestin, lapset saavat huudot. Nuorin poikani ei uskalla jutella kanssani puhelimessa. Häneen saan ainoastaan yhteyden tapaamistemme aikana, Matti kertoo.

– Äiti järjestää lapsille vieraita kylään, kun on isän ainoa viikottainen puhelinhetki”, Jaska kertoo.

Usein vieraannuttaja estää toisen vanhemman ja lasten tapaamiset kokonaan.

–Äiti on useaan otteeseen pitänyt lasta eristettynä isästään ja vaihtanut myös lapsen puhelinnumeroa kertomatta tästä isälle. Ollessaan isästä täysin eristyksissä lapsi on alkanut myötäillä äidin väittämiä. Kuitenkin kun tapaamiset on saatu sujumaan ja lapsi on saatu pois äidin vaikutuspiiristä, lapsi on ilmoittanut, että haluaa tavata isää, Esa kertoo.

Lapsen tapaamisia saatetaan myös häiritä erilaisin keinoin.

– Äiti järjesti lapselle viisi harrastusta, jotka täyttivät viikonlopun. Lapsi oli niissä eikä ehtinyt olla isän kanssa viikonloppuna, vaikka olisikin isän luona. Koko aika meni lapsen harrastuksissa, Reijo muistelee vieraannuttamisprosessia.

Monesti vieraannuttaja onnistuu aikeissaan lopullisesti, eikä lapsi lopulta enää halua tavata toista vanhempaansa. Näin tapahtui esimerkiksi Reijolle.

– Tyttäreni on käynyt luonani viimeksi seitsemän vuotta sitten, eikä minulla ole häneen mitään kontaktia. Myöskään poikani eivät ole käyneet luonani vuosiin, eikä minulla ole yhteyttä heihin. Päivittäin kuitenkin ajattelen ja kaipaan heitä, Reijo kertoo.
Toisesta vanhemmasta tehdään paha lapsen silmissä


– Äiti kertoi lapsille, että isä saattaa tappaa heidät. Lapsille oli ohjelmoitu puhelimiinsa poliisin hätänumerot, joihin lasten pitää soittaa, jos isä käy vaaralliseksi. Pelottelun tuloksena lapsi kertoi sosiaaliviranomaisille, että pelkää isän heittävän hänet parvekkeelta alas, Reijo kertoo, miten hänen puolisonsa onnistui vieraannuttamaan hänet lastensa elämästä.

Reijon tapaus ei ole ainutlaatuinen. Myös muilla vieraannuttajilla on käytössään kovat otteet.

– Minun tapauksessa vieraannuttaminen ilmenee jatkuvana mustamaalaamisena. Äiti jopa suoranaisesti pelottelee isällä väittämällä, että isä saattaa tulla koska tahansa ikkunan läpi puukon kanssa. Äiti on myös vienyt lapsen useasti lääkäriin, jossa hän on esittänyt isän väkivaltaisuudesta perusteettomia ja valheellisia väittämiä, Esa kertoo omista kokemuksistaan.

Aina vieraannuttaminen ei mene äärimmäisyyksiin.

– Lapsen äiti demonisoi minun luonani olon. Esimerkiksi ostamani vaatteet heitetään parvekkeelle. Ne ovat käyttökiellossa, eikä niitä palauteta. Minun luonani tehdyt askartelutyöt äidille heitetään roskikseen, Matti kertoo.
Jatkuvaa pientä kiusaa

Vakavien syytteiden ja tapaamisten estämisten lisäksi vieraannuttamiseen kuuluu usein jatkuvaa pienempää kiusaa toista vanhempaa kohtaan.

– Äiti kieltäytyy allekirjoittamasta lapsen pankkitilin avauslomaketta
, joka mahdollistaisi rahan säästämisen lapselle, Tero kertoo.

Matin ex-puoliso pitää puolestaan tiukasti kiinni ajoista.

– Minun suuntaan joustoa ei löydy mistään. En saa edes 15 minuuttia ekstra-aikaa, vaikka tuo mahdollistaisi jossain hauskassa tapahtumassa käymisen. Jos äiti ei saa puolestaan joustoa, hän messuaa lapsille, etten minä anna hänen pitää kivaa lapsien kanssa, Matti kertoo.

Vanhemmalta saatetaan myös evätä mahdollisuus viedä lapsi harrastuksiin.

– Äiti on estänyt lapsen harrastuksia, koska äiti on kokenut harrastusten olevan isän valitsemia, vaikka harrastukset ovat todellisuudessa tulleet lapsen omasta aloitteesta, mutta joissa isä on ollut aktiivisesti mukana lasta tukemassa, Esa kertoo.
Vieraannuttaminen on myrkkyä


– Vieraannuttamista voidaan kutsua eromyrkyksi. Lastensuojelu näkee, jos lasta pahoinpidellään. Vieraannuttamista on puolestaan vaikeampi havaita. Se vaikuttaa kuin myrkky. Lapsen mieli myrkyttyy. Se aiheuttaa aina pahoinvointia lapsessa, Isät lasten asialla -järjestön puheenjohtaja Juha Järä kertoo.

Tutkimuksien mukaan vieraannutetut lapset kärsivät aikuisena usein masennuksesta, kielteisestä minäkuvasta, vaikeudesta luottaa muihin ihmisiin ja vakavista päihdeongelmista. Myös tunne-elämän häiriöt ovat tyypillisiä vieraannuttamisprosessiin joutuneilla lapsilla.

– Lapseni on alakouluikäinen ja hän on vuosia kestäneen vieraannuttamisen ja huoltokiusaamisen johdosta henkisesti siinä kunnossa, että on jo yrittänyt itsemurhaa. Päivittäiset kuolemapuheet alkoivat jo päiväkoti-iässä, Esa kertoo.

Myös vieraannuttamisen kohteena olevat kärsivät toiminnasta suunnattomasti.

– Vieraannuttamisen kohteeksi joutuneelle vanhemmalle prosessi tarkoittaa samaa kuin lapsen kuolema. Jos tilanne on ajautunut siihen pisteeseen, ettei vanhempi enää voi nähdä lasta eikä viettää aikaa hänen kanssaan. Iso osa kohdevanhemmista on miettinyt itsemurhaa, Järä kertoo.

Haastateltavien nimet on muutettu.

Paluu » Ensi- ja turvakodit