Rekisteröidy

Lapsen vieraannuttaminen on henkistä väkivaltaa

Tähän ryhmään voit kirjoittaa ”anonyyminä” ilman rekisteröintiä - sana on vapaa!


Ari O Savolainen

Lapsen vieraannuttaminen on henkistä väkivaltaa

ViestiKirjoittaja Ari O Savolainen » Ti Huhti 25, 2017 6:44 am

HELSINGIN SANOMAT

Mielipide | Mielipide

Lapsen vieraannuttaminen toisesta vanhemmasta ei ole eroriita vaan henkistä väkivaltaa – miksi siihen ei puututa?

Vieraannuttamisen kohteena oleva lapsi jää usein ilman apua.

Julkaistu: 25.4. 2:00

Kansainvälistä vieraannuttamisen vastaista päivää vietetään vuosittain 25. huhtikuuta. Lapsen vieraannuttaminen toisesta vanhemmastaan ei ole harvinaista, ja monissa eroissa nähdäänkin vieraannuttavia piirteitä.

Valitettavasti vieraannuttamista ei nähdä tai sitä ei ymmärretä lapseen kohdistuvana henkisenä väkivaltana vaan vanhempien välisenä eroriitana. Vaikka vieraannuttamista on vakavuudeltaan verrattu lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, Suomessa ei ole luotu menetelmiä sen selvittämiseen tai tunnistamiseen.

Vieraannuttamisen voisi luontevasti olettaa kuuluvan lastensuojelun alaisuuteen, mutta siellä asia kuitataan vanhempien välisenä huoltoriitana, joka ei kuulu lastensuojelulle. Näin vieraannuttamisen kohteena oleva lapsi jää ilman apua.

Vieraannuttamisen todentaminen voi olla haastavaa mutta ei mahdotonta. On selvää, ettei vieraannuttaja itse auta asian selvittämisessä. Lisää haastetta asiaan tuo, jos lapsi on jo vieraannutettu. Tällöin lapsen ”oma” tahto hylätä toinen vanhempi voi vaikuttaa aidolta, jos asiaan ei osata perehtyä syvemmin.

Vieraannuttamisesta on tehty lakialoite ja kirjallisia kysymyksiä. Nämä eivät ole käytännössä johtaneet mihinkään. Lasten vieraannuttaminen jatkuu käytännössä yhtä sallittuna kuin ennenkin.

Miksi tähän lapsiin kohdistuvaan väkivaltaan ei puututa? Kyse voi olla ymmärryksen puutteesta. Ikävä kyllä, täyden ymmärryksen asiasta saa vasta, kun asian kohtaa henkilökohtaisesti. Kyse voi olla myös asenteista. Kun uhrina nähdään toinen vanhempi lapsen sijaan, kuvaan tulevat mukaan sukupuolisidonnaiset stereotypiat.

Äiti voidaan nähdä luontaisempana huoltajana, isä taas potentiaalisena vainoajana tai päihdeongelmaisena. Tällöin lapsen vieraannuttaminen onkin lapsen turvaamista ja hyväksyttyä toimintaa. Lapsen oikeutta molempiin vanhempiin puolustava vanhempi onkin riitelevä lapsen edun vaarantaja.

Vieraannuttaminen vaatii puutteita moraalissa ja empatiakyvyssä. Vieraannuttajat eivät ole hyviä vanhempia. Heihin eivät tehoa kauniit puheet tai sovittelut. He hyödyntävät opportunistisesti toisen vanhemman kyvyttömyyttä toimia yhtä epärehellisesti. He hyödyntävät asenteita ja lain porsaanreikiä. Valheilla ja syytöksillä peitellään lapseen kohdistuva psykologinen vaikuttaminen.

Vanha huoltolaki ei estä ennalta vieraannuttamista. Toivottavasti nyt uudistettava huoltolaki tulee selvästi tuomitsemaan vieraannuttamisen lapsen edun vastaisena. Ilman muutosta uhreina ovat myös tulevat sukupolvet.

Pauli Tossavainen

Isät lasten asialla ry


HS http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005183217.html


Kansainvälistä vieraannuttamisen vastaista päivää vietetään vuosittain 25. huhtikuuta

Tänään Helsingissa Eduskuntatalon edessä!

Tervetuloa... :)
Ari O Savolainen

Vieras

Re: Lapsen vieraannuttaminen on henkistä väkivaltaa

ViestiKirjoittaja Vieras » Ti Huhti 25, 2017 6:59 am

Isät lasten asialla ry

Web http://www.isatlastenasialla.fi

Viestit: 479
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 7:49 pm

Re: Lapsen vieraannuttaminen on henkistä väkivaltaa

ViestiKirjoittaja ari 1 » Ti Heinä 25, 2017 11:04 am

hei kaikille.olen samaa mieltä edellisestä kirjoituksesta,jossa olen miettinyt tuota samaa asiaa. olenkin huomannut miten esim.perhetukikeskukset toimivat. se ensinnäkin kun menet käymään siellä katsomassa lapsiasi,niin ensimmäiseksi tulee tietenkin henkilökunta aukaisemaan oven ( ovat lukossa) ja esittäydytään ja ilmoitetaan ketä tulee katsomaan asia ok. hienovaraisesti kun kysellään kuulumisia noin ohimennen,voi olla että työntekijä kertoo mitä lapsi on tehnyt ja niin poispäin, tai ainakin annetaan ymmärtää että kaikki hyvin.

no sitten lapsukaista tapaamaan ,keskustelua ja kuulumisten vaihtoa puolin ja toisin .(äiti/isä kumpi nyt käykään ) no asia kunnossa vaikuttaa hyvältä. mutta sitten jos vanhempi alkaakin kyselemään sellaisia asioita henkilökunnalta jota lapsi on sanonut ( esim saa rahaa x kertaa per/päivä siellä ollessaan,niin sitä miettii että miksi? se jos lapsi kertookin sellaisia asioita mistä ei pidetä niin johan alkaa tulemaan rajoituksia tapaamisiin,perusteluita kyllä riittää.

sitten koittaa päivä jolloin palaveria pidetään,onko kenties päivä sellainen jossa on oikeat henkilöt töissä,jotka tietävät ns paremmin? en yleistä vaan on siellä ihan oikeastikkin sellaisia henkilöitä töissä jotka aivan puhtaalla omallatunnolla auttavat sijoitettuja. sanotaan että,perhetukikeskus tekee yhteistyötä sosiaalitoimen kanssa se on aivan totta,mutta tapauksesta riippuu onko kyseessä isä vai äiti.???

mikäpä onkaan oiva keino saada lapsi esimerkiksi isältä pois,jos asuu isän luona ja vanhemmat eronneet jossakin vaiheessa,olipa sitten tarhassa koulussa ym.eihän siihen tarvita kuin äidin halua sitten lähtee lumipallo ilmiö vyörymään,ja alkaa massiivinen hanke saada isä pois kuvioista keinoja kaihtamatta,jokainen voi päätellä asiaa itse miten asiat oikeasti on.

Ari O Savolainen

Re: Lapsen vieraannuttaminen on henkistä väkivaltaa

ViestiKirjoittaja Ari O Savolainen » Ti Heinä 25, 2017 1:24 pm

Terve (ari 1). Nuo kuviot läpikäyneenä voin sanoa, että kokemusta on!

"Lapsen vieraannuttaminen toisesta vanhemmasta ei ole eroriita vaan
henkistä väkivaltaa – miksi siihen ei puututa?"


Neuvoni on aina ollut jokaiselle eroperheen isälle, tuo kaikki kokemasi
vääryydet julkisuuteen todistamaan, kuinka mielivaltaisesti Suomessa
meitä eroperheiden isiä ja lapsia kohdellaan.

Jokainen kyykyttäjä jonka olen asioissani julkisuuteen tuonut, on täällä
esillä loppuelämänsä ajan todistuksena siitä sairaanloisesta pahuudesta
ja mielivallasta jolla he minua ja lapsiani aikoinaan kohtelivat.

Kun kirjoitan Googleen kyykyttäjieni tietoja, tulos saa hyvälle mielelle.
Sitä en tiedä, millä mielellä he itse katselevat tietoja vuosientakaisista
tekemisistään. Jos näky aiheuttaa masennusta ja vitutusta - on heistä
jokainen ansainnut sen.
Ari O Savolainen

Viestit: 479
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 7:49 pm

Re: Lapsen vieraannuttaminen on henkistä väkivaltaa

ViestiKirjoittaja ari 1 » Ti Heinä 25, 2017 9:31 pm

terveppä terve (ari o savolainen) myös muutkin sivuston lukijat. se miten julkisia laitoksia käytetään tuollaiseen toimintaan,jossa yritetään päästä isästä eroon.jo se että nainen jopa oman nuoren kanssa tekee tekee sellaista jota nuori ei ihan välttämättä ymmärrä asian todellista laitaa.

se onkin sitten toinen juttu mitä hyvityksiä tai muuta etuuksia sosiaali antaa äidille ?.kenties sitten yllättäen alkaakin nuori saamaan kaikenlaisia tavaroita,ehkä ei niin yllättäen sillä onhan tuo isästä ns:erottaminen alkanut jo aikaisemmin,tavalla tai toisella mutta nehän ovatkin vain näiden yhteisiä asioita,josta keskustellaan ja etsitään kaikkea isän negatiivisia asioita joita voisi hyödyntää kaikella mahdollisella tavalla ja käyttää niitä hyväkseen.

eikä sekään ole uusinta uutta kun lausuntoja kirjataan/kirjoitetaan,tyylillä kopioi,leikkaa,liitä systeemillä ja kas kummaa siinähän meillä onkin juuri sopiva asiakirja no tietenkin isän vahingoksi.äitihän on aina heidän mielestään puhdas pulmunen ns.

se mikä kaupunki ja ketkä ovat ne henkilöt mistä paikoista sekä heidän työnimikkeensä on,tulen julkaisemaan nimineen.

Paluu » Ensi- ja turvakodit